You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Praktikophold i udlandet inden for Ernæring

Forøg din kunnen, frem din karriere, fyld din kuffert

Er du ernæringsstuderende kan du tage din praktik i udlandet og prøve dine kompetencer af i en fremmed kultur.

Klik her for at vælge destination

I Projects Abroad har vi gode erfaringer med at arrangere praktikophold for ernæringsstuderende, og du har et bredt spænd af muligheder. Vi har tidligere arrangeret praktikophold for ernæringsstuderende på sundhedscentre, klinikker og på projekter med opsøgende arbejde i lokalsamfundende hvor der blandt andet arrangeres workshops og outreaches.

Vi kan således skræddersy et praktikophold efter dine ønsker og krav, således at du er sikker på at få merit og de påkrævede ECTS-point for dit ophold samtidigt med at du udvikler dig selv inden for dit fag.

Typer af praktiksteder

Vi samarbejder med lokale sundhedscentre og skoler samt de offentlige myndigheder, for blot at nævne nogle eksempler på lokale partnere, hvor du kan deltage i et praktikophold inden for ernæring.

På nogle af projekterne består en stor del af hverdagen af opsøgende feltarbejde, workshoparbejde og outreaches i lokalsamfundet, hvor du sammen med lokalt personale opsøger skoler, landsbyer, børnehjem og lignende for at screene, tilse og oplyse lokalbefolkningen omkring ernæring og sund livsstil.

Vi ser på dine ønsker og praktikkrav, og takket være vores store fleksibilitet kan vi tilbyde dig en række forskellige muligheder. Du vil få en vejleder uanset hvor du arbejder.

Eksempler på praktikophold:

 • Ernæringsprojekt i Bolivia, hvor du kan du være med til at mindske antallet af fejlernærede børn igennem oplysningsarbejde i lokalsamfundet.
 • Bekæmpelse af livsstilsygdomme på Fiji igennem outreaches og oplysningsarbejde.
 • Udarbejdelse og afholdelse af workshops med fokus på ernæring i Peru.

Outreaches til lokale hospitaler og sundhedsklinikker for at oplyse om sund livsstil og kost på Samoa.

Bæredygtige projekter med etiske retningslinjer

I samarbejde med vores lokale partnere har vi udviklet en langsigtet handlingsplan, som addresserer udfordringer og behov i det pågældende land. Vi arbejder sammen om at nå målsætningen for handlingsplanen, og du vil se hvordan dit arbejde er vigtigt for den langsigtede indsats.

På alle vores projekter inden for Medicin & Sundhed bruger vi en sikker og anonym global database til at dokumentere og følge vores frivilliges arbejde på projekterne. Her noterer vi alle oplysninger indsamlet fra outreaches, sundhedskampagner, og anonymiserede patientprofiler, så vi kan følge udviklingen for både områder og den enkelte patient. Vi bruger også dataene til research og publikationer om sundhedsrelaterede emner.

Det er afgørende, at alle frivillige og studerende på projekter inden for Medicin & Sundhed følger vores etiske retningslinjer og adfærdskodeks. Patienterne kommer altid i første række, og vi sørger for, at du får en grundig introduktion når du ankommer.

Praktikanter på ergoterapiprojekter er også meget velkomne på outreaches, selvom fokus ikke lige er på ergoterapi. Her kan du andre patienter og give gode råd.

Praktikophold i udlandet – hvorfor?

Der er flere fordele ved et praktikophold i udlandet:

 • Øget forståelse for andre kulturer og samfundsproblematikker;
 • Uvurderlig praktisk erfaring inden for dit felt;
 • Et styrket CV der signalerer gåpåmod, selvstændighed og åbenhed;
 • Personlig og faglig udvikling og større selvsikkerhed qua oplevelsen at stå på egne ben i et udviklingsland og være mere ansvarlig for egen læringsproces;
 • Store rejseoplevelser og kulturudveksling.

Praktikophold med Projects Abroad – hvorfor?

 • 25+ års erfaring med at arrangere praktikophold og frivilligt arbejde i udviklingslande;
 • Mulighed for praktikophold i Asien og Afrika;
 • Skræddersyet praktikforløb efter dine ønsker og krav om merit;
 • Fleksible startdatoer – rejs når det passer dig;
 • Lokalt ansatte i samtlige lande sikrer kvalitet, støtte og sikkerhed;
 • Professionel rådgivning fra danske medarbejdere;
 • Fokus på bæredygtighed og kvalitetssikring.

Med Projects Abroad bliver du holdt i hånden fra start til slut, så du har altid en erfaren og professionel organisation i ryggen.

Praktikophold inden for Ernæring i:

Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲