Ofte stillede spørgsmål

Here is a list of our most frequently asked questions.

If you can’t find what you are looking for, then feel free to contact us or request a callback!

 

Hvilke typer projekter kan jeg vælge imellem?

Hos Projects Abroad tilbyder vi mange forskellige slags projekter, som du kan deltage på, lige fra frivilligt arbejde, erfaringsophold og praktikophold til spændende projekter med kulturfordybelse.  

                              

Hvert projekt har en rejsetype - med datoer, længde og tidsplaner.

 

Hvis du for eksempel gerne vil have selvstændighed og fleksibilitet, passer du godt til en af vores fleksible rejser. Alternativt kan du vælge vores grupperejser, som løber over fastsatte datoer og giver dig mulighed for at rejse sammen med andre fra hele verden som en gruppe.

 

Hvis du gerne vil arbejde sammen med en gruppe på din egen alder, så har vi flere forskellige valgmuligheder til dig. For teenagere mellem 15-18 år er vores ungdomsprojekter den bedste mulighed. Vi har endda lavet juniorprojekter til 12-15-årige, og hvis du er over 50, så er vores voksenplus-projekter ideelle for dig.

 

Hvis du er med i en ungdomsklub eller et fællesskab i skolen, eller hvis du gerne vil ud at rejse sammen med en gruppe venner, kan du også læse om vores skræddersyede grupperejser.

 

Vi har det rigtige projekt til dig, uanset hvilken slags tur du gerne vil have.

Tilbage til toppen
Hvor lang tid varer projekterne?

Vi tilbyder projekter, som varer i alt fra én uge til 12 måneder og alt derimellem. Du kan selv bestemme, præcis hvor længe du vil være afsted.

 

Hvert projekt har en minimumslængde, som du kan se på det pågældende projekt.

 

De fleste frivillige er afsted i mellem to og 12 uger. Du finder priserne for disse varigheder på vores website. Hvis du gerne vil være afsted i længere tid, kan du dog tilføje lige så mange “ekstra uger”, du vil.

 

I nogle lande er det kun muligt at arbejde frivilligt i op til seks måneder på grund af visumrestriktioner.

Tilbage til toppen
Kan jeg kombinere projekterne?

Ja, du kan kombinere projekter, både inden for samme land og i forskellige lande. Læs mere på kombinationer for flere detaljer og kombinationsmuligheder.

Tilbage til toppen
Hvornår kan jeg starte? Hvornår skal jeg tilmelde mig?

Med de fleste af vores fleksible rejser, vælger du selv, hvornår dit projekt starter og slutter. De fleste projekter kører året rundt. Vores grupperejser og aldersspecifikke projekter har dog fastsatte start- og slutdatoer.

Vi godkender tilmeldinger løbende, så der er ingen fast deadline på din tilmelding. Vi foretrækker dog at få tilmeldingen i så god tid som muligt, når du har besluttet dig for et projekt og en afrejsedato, fordi:

 • Nogle destinationer og projekter skal bruge mindst tre måneder til at behandle din tilmelding og arrangere visum til dig. Det inkluderer den tid det tager at gøre dig klar til din rejse. Andre lande kan være klar til at tage imod dig i løbet af to til tre uger.
 • Når du har længere tid til at forberede dig, får du lettere ved at spare penge op til turen, og at lade os rådgive dig om forberedelserne til din rejse. Jo længere tid vi har, jo bedre kan vi skræddersy projektet til dine interesser og præferencer.

Hvis du beslutter dig i sidste øjeblik, så ring til os for at tjekke, hvor hurtigt vi kan arrangere turen for dig.

Tilbage til toppen
Hvordan adskiller Projects Abroad sig fra andre frivilligorganisationer?

Vores primære målsætning er at gavne de lokalsamfund og økosystemer, vi arbejder i. Du kan føle dig sikker på, at dit projekt er etisk, har et stærkt støttesystem og bidrager til en bedre fremtid. Her er nogle af elementerne i vores arbejde, som adskiller os fra andre programmer med frivilligt arbejde i udlandet:

 • Du får masser af støtte fra personale på destinationen

Sikkerhed er alt for os og har været det i over 30 år. Alle vi arbejder med er grundigt undersøgt og uddannet. Vores teams i ind- og udland tilbyder et supportnetværk i verdensklasse for at hjælpe dig med at trives.

 • Vores bekymringsfrie fremgangsmåde

Vi tager os af alting, så du ikke behøver at gøre det. Vi tager os af transport til og fra lufthavnen, indkvartering, kost, og meget mere. Det hele er inkluderet i din projektpris.

 • Du gør en mærkbar forskel

Når du tager afsted med os, er det ikke bare en badeferie, og du kommer ikke til at spilde tiden. Derfor bruger vi tid på planlægning, måleværktøjer og ressourcer til uddannelse og oplæring. På den måde kan du bidrage til noget gavnligt og meningsfuldt, uanset hvilket projekt du vælger.

Tilbage til toppen
Hvad inkluderer prisen? Bliver arbejdet betalt?

Se vores side om priser for at læse mere om priserne for hvert enkelt projekt, som du er interesseret i. Denne side har også en opsummering af, hvad projektprisen inkluderer.

Du vil ikke blive betalt for dit arbejde, men du vil få anderledes erhvervserfaring og opdage nye kompetencer - og derudover have det rigtigt sjovt! Vi modtager ikke statsstøtte eller anden støtte udefra. Vores partnerorganisationer har knapt nok råd til at betale deres egne ansatte, så det arbejde, som du udfører hos dem, bliver nødt til at være frivilligt og selvfinansieret.

På samme måde kan vi tilbyde virkelig nyttige og unikke erfaringsprojekter, fordi vi ikke får vores samarbejdspartnere til at betale dig. Derfor kan du få lov at arbejde på arbejdspladser og i områder, som ellers ikke ville have råd til at have dig hos dem. Det er en klar principsag for os, at organisationer eller individer i udviklingslande ikke skal betale os noget.

Vi er meget åbne omkring, hvorfor vi kræver betaling, og hvordan pengene bruges.

Tilbage til toppen
Hvad inkluderer projektprisen?

Vores priser inkluderer:

 

 • Indkvartering
 • Kost (tre måltider om dagen)
 • Transport til og fra lufthavnen
 • Fuld introduktion og orientering fra en erfaren medarbejder efter ankomst
 • Transport til og fra din arbejdsplads
 • Støtte og 24-timers assistance fra vores lokale personale på destinationen
 • Assistance i nødstilfælde fra vores internationale beredskabsteam
 • projektudstyr og materialer, inklusiv adgang til vores database med tusindvis af ressourcer
 • Oplæring og workshops fra vores erfarne, lokale personale
 • Jævnlige sociale arrangementer og aktiviteter i lokalsamfundet sammen med andre frivillige og praktikanter
 • Adgang til vores lokale kontor med internet
 • Diplom for at færdiggøre projektet
 • Adgang til vores services og rabatter for tidligere frivillige (alumni)
 • Støtte og rådgivning angående visum
 • Støtte til fundraising, inklusiv din egen, personlige fundraisingside
 • Forberedelse før afrejse af din egen, specialiserede frivilligrådgiver (volunteer advisor)
 • En personlig MyProjectsAbroad-side med al relevant information om dit projekt, bolig og destination
 • Et gratis, interaktivt kursus i kulturel viden om din destination på MyProjectsAbroad
 • Medlemskab i vores grupper på de sociale medier, hvor du kan dele information og få kontakt til andre frivillige
 • Støtte til korrekt udfyldelse af registreringsdokumenter eller praktikdokumenter, hvis det er nødvendigt

Vores priser inkluderer ikke:

 • Flybilletter
 • Omkostninger for visum (når det er relevant)
 • Rejse- og sygeforsikring
 • Lommepenge

Projektpriserne er vigtige, fordi de gør det mulig for os at give dig god service og fuld støtte. Det er derfor, at du betaler for at deltage på vores projekter.

Tilbage til toppen
Kan Projects Abroad hjælpe mig med at booke flybilletter?

Selvom vi ikke kan booke dine flyrejser for dig, vil vores projekteksperter være klar til at tilbyde råd og støtte for at gøre processen nemmere.

Vi sørger for, at du bestiller de bedste returflyvninger, og viser dig mod de sikreste, mest bekvemme og omkostningseffektive flymuligheder, selv for komplekse rejseplaner. Få mere at vide om booking af dine fly.

Tilbage til toppen
Kan Projects Abroad hjælpe mig med at få arrangeret visum?

Ja. Vores erfarne visumteam tilbyder dig personlig service og trækker på årtiers erfaring med at arrangere visa for tusindvis af frivillige til lande rundt omkring i verden. Vores personale har detaljeret viden om de lande, vi arbejder i, og de kender den nemmeste måde at få dig afsted på.

Tilbage til toppen
Kan vi deltage på et projekt som en gruppe?

Vi tager med glæde imod grupper på vores projekter i udlandet.

Hvis I er en mindre gruppe, kan du bare oplyse os om det på din tilmeldingsblanket. Vores personale sikrer, at I arbejder sammen eller tæt på hinanden og bliver indkvarteret sammen. I mange tilfælde er det også muligt for venner at deltage på forskellige projekter i det samme land, mens I bor sammen hos en værtsfamilie eller lignende.

Hvis I er en større gruppe, kan vi arrangere en skræddersyet grupperejse til jer.

Tilbage til toppen
Har jeg brug for vaccinationer?

Dette afhænger fuldstændig af, hvor du vælger at tage hen, og hvilke vaccinationer du allerede har fået tidligere. Siden vi ikke er læger, kan vi ikke give nogle officielle råd og retningslinjer - så tal med din læge, som er kvalificeret til at rådgive dig om, hvilke vaccinationer du behøver. Du kan også kontakte Statens Seruminstitut eller forskellige vaccinationsservices.

Tilbage til toppen
Hvilke aldersgrupper deltager i projekterne?

Du er velkommen på de fleste af vores fleksible rejser, fra du er 16 år og opefter, og der er ingen øvre aldersgrænse. Disse projekter er åbne året rundt, og de fleste er tilgængelige fra én uge og opefter. Mange af vores frivillige er mellem 18 og 25 år, men et stigende antal karrierebrydere og pensionister tilmelder sig også, hvilket har resulteret i en stimulerende blanding af frivillige på alle vores destinationer.

Vi har også projekter med faste datoer, som løber over sommeren og vinteren, og som passer til dem, der gerne vil afsted på et projekt sammen med andre i deres egen aldersgruppe. Det kan både være vores ungdomsprojekter for 15-18-årige. Vi har også voksenplus-projekter, som er for folk over 50.

Tilbage til toppen
Hvilke kvalifikationer skal jeg have?

På de fleste af vores projekter skal du ikke have nogle særlige kvalifikationer for at deltage. Du skal kunne tale engelsk på et rimeligt niveau. Du behøver ikke at have TEFL-kvalifikationer for at deltage på vores undervisningsprojekter (selv om du er meget velkommen, hvis du har dem). Enkelte projekter kræver spanskkundskaber, franskkundskaber eller 1-2 års gennemført uddannelse.

 

Vores professionelle personale står klar til at vejlede dig i starten af dit projekt, og de sikrer, at du ved, hvad du skal lave, og hvad der forventes af dig, før du går i gang med arbejdet. Hvis du får brug for deres hjælp senere, er de kun et opkald væk.

Alle vores frivillige inden for børnepasning, omsorgsarbejde og undervisning får også adgang til vores database med undervisningsmaterialer og aktiviteter til klasseværelset. Databasen er fyldt med sange, lege, og arbejdsark som kan printes ud til børnene.

 

Læs venligst de specifikke projektsider for mere information.

Tilbage til toppen
Skal jeg være dansk statsborger for at blive frivillig hos Projects Abroad?

Nej. Vi tager imod frivillige fra hele verden - faktisk rekrutterer vi aktivt i store dele af Europa og i USA. Vi vil gerne have en multikulturel blanding - det er dét, kulturudveksling drejer sig om.

Du kan besøge vores internationale websites for at få mere information.

Tilbage til toppen
Hvordan bliver jeg frivillig hos jer?

Når du tilmelder dig, spørger vi efter navn og adresse på en personlig reference, som kender dig rigtig godt - som for eksempel en lærer eller en arbejdsgiver. Vi kontakter så personen og spørger dem om en anbefaling hvilket normalt er nok til at sikre os, at du er egnet til vores projekter. Vi inviterer nogle gange en potentiel frivillig ind til en uformel samtale for at løse eventuelle problemstillinger.

Ud over dette skal alle frivillige over 18 år (undtagen dem, der deltager i en Discovery Tour) give et kriminelt baggrundstjek som en del af ansøgningsprocessen. Vi kontakter dig omkring en evt. straffeattest, når vi har modtaget din tilmeldingsblanket.

Tilbage til toppen
Hvad får jeg ud af et projekt hos Projects Abroad?

Vores projekter giver dig en enestående mulighed for at kombinere rejse med meningsfyldt arbejde. Du får erhvervserfaring, som ser fantastisk ud på dit CV, samtidig med at du forbedrer dine generelle færdigheder som teamwork, robusthed og kommunikation. Vigtigst af alt får du en uforlignelig mulighed for at få indsigt i en helt anderledes kultur og livsstil.

Tilbage til toppen
Kan jeg lave fundraising for min rejse?

Ja. Mange af vores frivillige vælger at indsamle penge for at kunne komme afsted, selv om du ikke behøver at gøre det. For at gøre det nemmere for dig, har vi udarbejdet en detaljeret Fundraising Guide, som giver dig gode ideer og råd til, hvordan du kan få sat det i værk.

Tilbage til toppen
Kan jeg tale med folk, som har været frivillige?

Ja. Du kan læse anbefalinger og beretninger fra tidligere frivillige på vores website. Du kan også kontakte os og fortælle os om, hvor du gerne vil hen, og hvilket projekt du gerne vil deltage på. Så sørger vi for at formidle kontakten til nogle af vores tidligere frivillige, som har været på netop de projekter og destinationer, som du er interesseret i.

Tilbage til toppen
Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?

Hvis du har nogen spørgsmål eller bare gerne vil høre flere detaljer omkring vores projekter, så kontakt os endelig! E-mail adressen er: info@projects-abroad.dk

Tilbage til toppen
Hvad gør jeg nu?

Det næste skridt er enten at kontakte os for at få mere information, eller hvis du har bestemt dig for, hvad du gerne vil, så tilmeld dig nu.

Tilbage til toppen
Hvordan er støtten i udlandet?

Vi tror på, at vores niveau af støtte fra vores personale i udlandet ikke kan findes andre steder. Vi har fuldtidsansat, uddannet og engelsktalende personale på alle vores destinationer.

Det er deres job at arrangere arbejdet på projekterne, holde opsyn med værtsfamilier og anden indkvartering, hente dig i lufthavnen, og at være der for dig 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. For flere detaljer, se venligst Støtte og sikkerhed.

Under dit ophold vil du også have en koordinator på dit projekt, som du kan gå til med spørgsmål, behov for støtte eller til en generel snak.

Vores personale gør gerne en ekstra indsats for dig, og vi tror på, at deres dedikation gør vores projekter til noget helt særligt.

Tilbage til toppen
Er landene sikre?

Før vi starter projekter på en destination, skal landet være politisk stabilt og sikkert. Hvis de ikke er det, tager vi ikke afsted. Vores frivilliges sikkerhed betyder alt, og vores lokale personale tager højde for alle tænkelige risici i området.

Vi er også løbende i kontakt med Foreign and Commonwealth Office (det engelske udenrigsministerium) angående stabilitet og sikkerhed, og så har vi selvfølgelig ekstra sikkerhed i vores lokale personale på destinationerne.

Tilbage til toppen
Bliver jeg hentet i lufthavnen?

Du bliver hentet i lufthavnen eller på den nærmeste bus- eller togstation, hvis du kommer fra inde i landet.

Så snart du træder ud i ankomsthallen, kan du se vores Projects Abroad medarbejder, som står med et Projects Abroad skilt og venter på dig. Al transport til og fra lufthavnen betales og arrangeres af os.

Læs venligst siden om sikkerhed og støtte for mere information, eller se siden om ankomst til din specifikke destination.

Tilbage til toppen
Hvad hvis jeg bliver syg?

Hvis du bliver syg, mens du er afsted, kan Projects Abroad hjælpe dig med at få den bedste behandling. Du vil modtage information omkring dette, når du ankommer, og selvfølgelig kan du få fat i vores ansatte 24 timer i døgnet, hvis du skulle blive syg.

Projects Abroads personale vil i disse tilfælde være bindeled mellem din familie, forsikringsselskabet og læger. Kontakt os gerne for at høre mere om betingelserne i din rejseforsikring.

Tilbage til toppen
Kan jeg forlænge mit ophold, mens jeg er afsted?

Ja. Du skal dog tjekke visumkrav og flyregler. Hvis du sørger for at have en fleksibel returbillet, kan du ændre i dine planer nemmere og billigere.

Hvis du gerne vil forlænge dit projekt, kan du blot nævne det overfor vores lokale personale. Hver ekstra uge, som du tilbringer på projektet, betales som “ekstra uger”.

Tilbage til toppen
Kan jeg rejse, mens jeg er på projektet?

Du har normalt fri i weekenderne på vores fleksible rejser, hvor du kan bruge fritiden på at tage på ture i området. For hver 12 ugers arbejde på et af vores projekter, optjener du to ugers ferie, hvor du kan vælge at rejse selvstændigt.

Du kan også rejs, når du er færdig på projektet. Mange frivillige finder sammen i små grupper, som rejser sammen. Afhængig af din destination, kan du opleve bjerge, strande, jungle eller travle storbyer.

Vores grupperejser og aldersspecifikke projekter, til gengæld, har fastlagte tidsplaner, også i weekenderne. Det betyder, at alle dine sociale aktiviteter og weekendture er planlagt for dig i forvejen. Her behøver du ikke at arrangere noget, da vores personale har sørget for det hele for dig.

Tilbage til toppen
Hvor bor jeg, og sammen med hvem?

Din indkvartering kommer an på, hvilket land du vælger at rejse til. De fleste frivillige bor hos lokale værtsfamilier. Dette giver dig et godt indblik i den lokale kultur og hjælper dig med at lære det lokale sprog. Din værtsfamilie fungerer som en tryg base og et ekstra netværk for dig.

På nogle destinationer, inklusiv Cambodja, Kina og Vietnam, bor du sammen med andre frivillige i lejligheder, som I deler. Frivillige på de fleste af vores naturbevaringsprojekter bor også sammen i forskellige slags boliger, fra sovesale på hostels ved stranden til delte bungalows bygget i træ.

Du burde ikke forvente vestlige standarder, men boligforholdene er gode efter lokale standarder. Selv om vi ikke kan garantere at imødekomme alle forespørgsler, må du gerne fortælle os, hvis du har særlige præferencer i forhold til bolig eller det område, du gerne vil bo i.

Tilbage til toppen
Kan jeg kontakte dem derhjemme, mens jeg er afsted?

Der er internetadgang på alle vores destinationer. De fleste frivillige vælger at bruge internettet på vores lokale Projects Abroad kontor. Hvis du bor og arbejder i et afsidesliggende område, må du vente, til du kommer ind til en by, hvor der er en internetcafé.

På de fleste destinationer kan du købe et lokalt SIM kort til din telefon. På den måde kan du nemt ringe til andre frivillige i landet samt holde kontakten med vores lokale personale på destinationen.

Generelt burde du kun bruge din værtsfamilies telefon i nødstilfælde. Internettet er den bedste og billigste måde at kontakte folk hjemme i Danmark.

Tilbage til toppen
Jeg er en kvindelig frivillig. Er det sikkert for mig at rejse og arbejde frivilligt alene?

For det første skal du huske på, at du aldrig er alene, når du rejser med Projects Abroad. Du bor højst sandsynligt sammen med andre frivillige, og der er helt sikkert andre frivillige på den samme destination som dig. Vores lokale personale arrangerer jævnligt sociale arrangementer, så de frivillige kan mødes, og du har altid vores personales støtte 24 timer i døgnet.

Generelt oplever kvinder ikke andre problemer end måske nogle nysgerrige blikke. Uanset hvilket land, du rejser i, er det dog altid en god ide at være forsigtig og følge din intuition og de gode råd fra lokalbefolkningen.

Hvis du er opmærksom på mulige farer og forberedt på de forskelle, der er i fremmede lande, skulle du ikke få nogen problemer. De to vigtigste ting for en kvindelig rejsende er at være opmærksom på kulturelle forskelle - hvordan folk opfører sig og går klædt - og at stole på din mavefornemmelse.

Tilbage til toppen

Vores akkrediteringer