A volunteer working abroad with children spends time building blocks with a child to improve early childhood development.

Frivilligt omsorgsarbejde og børnepasning i udlandet

Arbejd frivilligt i udlandet for at støtte børn i udviklingslande

Bliv frivillig på et børnepasningsprojekt med Projects Abroad og hjælp børn i udviklingslande.


Når man gerne vil gøre verden til et bedre sted, er der ikke noget vigtigere end at give små børn den uddannelse og opmuntring, de har brug for. Frivillige hos Projects Abroad har et væld af muligheder for at gøre netop dette i de lokalsamfund, de rejser til. Du kan arbejde frivilligt med børn i børnehaver, skoler, centre for børn med særlige behov eller centre for mødre og spædbørn. Hvor end du arbejder, bliver du en del af et team, der arbejder for at sikre, at nogle af de mest udsatte børn i verden får en bedre start på livet.


Nogle af vores projekter med omsorgsarbejde og børnepasning har også valgmuligheder, hvor du kan arbejde med voksne. Det kan for eksempel være at hjælpe til på et plejehjem, hjælpe beboere i lokalsamfundet med at blive bedre til engelsk, eller arbejde på et center for børn og voksne med handicap.


Alle projekterne er designede til at levere bæredygtig, brugbar hjælp til de lokalsamfund, der virkelig har brug for det.  Du bliver en del af lokalsamfundet, mens du arbejder sammen med Projects Abroads personale og andre frivillige. Du lærer om børns tidlige udvikling og fordelene ved langsigtet pleje i lokalsamfundet.


Denne oplevelse er en tryg og social måde at gøre en forskel for udsatte lokalsamfund på, mens du udvikler dine egne evner og din forståelse af globale problemstillinger inden for omsorgsarbejde og børnepasning.

Vælg et af vores humanitære projekter med børn

Filter by:

1-3 af 24 Projekter

Volunteers clean the coast with sea lions
Take a Gap Semester Abroad in South America
Se dette projekt
 • Pris: 43,375 DKK i 8 uger
 • Ekstra uger: 3,310 DKK
 • Start dato: Gennem året
 • Mindste varighed: 8 uger
 • Alder: 17-24
Projects Abroad volunteers play ball sports with children in Tanzania on our placement for teenagers
Volunteering with Children in Tanzania for Teenagers
Se dette projekt
 • Pris: 16,770 DKK i 2 uger
 • Ekstra uger: 3,670 DKK
 • Start dato: I skoleferier
 • Mindste varighed: 2 uger
 • Alder: 15-18
Projects Abroad female volunteer working with children in Ecuador smiles with a child on swing set at our Childcare Project.
Arbejd frivilligt med børn i Ecuador
Se dette projekt
 • Pris: 15,320 DKK i 2 uger
 • Ekstra uger: 2,420 DKK
 • Start dato: Når som helst
 • Mindste varighed: 2 uger
 • Alder: 16 eller derover
Læs mere

Kan du ikke finde det, du leder efter?

Vi vil hellere end gerne tale med dig om at skræddersy et projekt til dig. Det meste af vores personale har selv været frivillige, og de vil med glæde besvare alle dine spørgsmål. Ring til os på 

(+45)­­ 35 15 21 20

eller

start planlægningen af dit projekt

Er frivilligt omsorgsarbejde og børnepasning det rigtige for mig?

Vores børnepasningsprojekter er ideelle for frivillige, som rigtig gerne vil hjælpe børn i udviklingslande.

 

Du behøver ikke at have erfaring med omsorgsarbejde og børnepasning i forvejen, så længe du har energien til at hjælpe hvert enkelt barn med at få den pleje, som mange af os tager for givet. Hvert projekt er forskelligt, men de er alle sammen designede til at give så meget hjælp som muligt til dem, der har brug for det.

 

Dine opgaver fokuserer på langsigtede fordele for de børn, du arbejder med samt deres familier. Du kan evaluere deres motoriske og sociale evner og afholde sjove aktiviteter som sportskampe og kreative workshops med billedkunst.

 

Hvis du er interesseret i at arbejde med børn, men ikke føler at et børnepasningsprojekt er det rigtige for dig, kan du måske være interesseret i vores projekter med undervisning eller socialt arbejde. Du kan også se vores liste over alle projekter med frivilligt arbejde i udlandet.

Cambodian children read aloud with two Childcare volunteers working abroad at a kindergarten,

Hvad får jeg ud af at arbejde frivilligt med omsorgsarbejde og børnepasning?

Du gør en forskel for et udsat lokalsamfund ved at arbejde frivilligt, mens du udvikler dine egne færdigheder.


Her er nogle af de fordele, som vores tidligere frivillige nævner:

 • Få kompetencer som teamwork, lederskab, robusthed, organisering, planlægning og tidsstyring.
 • Få erhvervserfaring med omsorgsarbejde og børns tidlige udvikling.   
 • Udvikle evnen til at arbejde og sympatisere med folk fra forskellige kulturer og baggrunde, som er med til at udvikle dit “globale mindset”.
 • Få selvtillid ved at træde ud af din komfortzone.

Alle disse fordele styrker dit CV, dine uddannelsesansøgninger, og din personlige udvikling.

Hvorfor er disse projekter vigtige?

Børns tidlige udvikling, støtte i undervisningen og specialiseret terapi kan være områder, der har desperat brug for støtte i udviklingslande. I mange lokalsamfund rundt omkring i verden har børn og mennesker med særlige behov, som er nogle af de mest sårbare befolkningsgrupper i samfundet, ikke adgang til disse ydelser. Du kan blive en del af vores langsigtede mission for at rette op på dette problem ved at blive frivillig, og på den måde gøre verden til et bedre sted.

Hvordan skiller Projects Abroads projekter med omsorgsarbejde og børnepasning sig ud?

Hos Projects Abroad er vores primære mål at gavne de lokalsamfund, vi arbejder i. Du kan være sikker på, at dit projekt er etisk, har et stærkt støttesystem og bidrager til en bedre fremtid. Her er nogle af aspekterne i dit arbejde som frivillig, som virkelig adskiller disse projekter fra andre rejser med frivilligt arbejde:


Få fuld støtte fra vores personale


Vi forventer ikke, at vores frivillige er eksperter inden for uddannelse eller børnepasning. På vores projekter arbejder du sammen med medlemmer af lokalsamfundet og Projects Abroads medarbejdere. Du hjælper dig med at planlægge dit arbejde og være til rådighed for dig, hvis du får brug for vejledning. Du bliver også en del af et større netværk af frivillige. På hvert projekt har vi en fuldtidsansat, hvis job er at støtte vores frivillige.


Registrer vores arbejde i en sikker database


Vi har skabt en Global Impact Database, så vi kan holde øje med den positive indflydelse, vores projekter har. Databasen er sikker og anonym, og vi bruger den til at identificere specifikke områder, hvor der er brug for en større indsats. Vi kan også føre log over hvert enkelt barn på vores projekter for at følge deres udvikling og deres behov.


Projekter, der har indflydelse

Alle vores projekter er baseret på research, og de er målrettede og bæredygtige. Vi bestræber os på at gøre en forskel for lokalsamfundet på lang sigt.


Vi gør meget mere end at give en hjælpende hånd. Vi skiller os ud fra mængden af organisationer, der tilbyder frivilligt arbejde, da vi arbejder efter årlige evalueringer og grundige vurderinger af de behov, der er på destinationerne, som alt sammen bliver samlet i vores Management Plans. For os er det en altafgørende del af vores arbejde at levere et højt niveau af professionel strategisk tænkning til hvert projekt. På den måde kan vi sikre, at vores frivillige og de lokalsamfund, vi hjælper, begge får de resultater, de har brug for.


Ændringen fra frivilligt arbejde på børnehjem til hjælp i lokalsamfundene


Tidligere har vores frivillige arbejdet med børn på børnehjem og døgncentre, hvor de har udført et fantastisk stykke arbejde med at forbedre leveforholdene og skabe muligheder for børnene ved at støtte deres uddannelse og pleje. Vi har dog bestemt os for at flytte vores fokus fra børnehjem til pleje og hjælp i lokalsamfundene og hjemme hos familierne. Vi tror nemlig på, at trygge og stabile rammer i hjemmet er den bedste løsning for de børn, vi arbejder med.

Med ekstra støtte i lokalsamfundene kan vi sørge for, at flere børn kan blive hos deres familier frem for at ende på børnehjem.


Det betyder, at vi i stedet for at arbejde frivilligt på børnehjem, arbejder vi på steder som dagcentre, børnehaver og i skoler, eller i støttegrupper for ældre, mødre og spædbørn. Projects Abroad opbygger derved stærkere forhold til lokalsamfundene og, vigtigst af alt, hjælper familier med at blive sammen og trives.


Find ud af mere om Projects Abroads holdning til børnehjem her.

A staff member guides volunteers through a sports lesson while they are working with children abroad.

Vores etiske arbejde med børn

Sikkerheden for de børn og voksne, vi arbejder med, er vigtig for os. Derfor har vi udarbejdet en udførlig politik om vores etiske arbejde med børn.

Næste trin

Vores akkrediteringer