Male Projects Abroad intern giving a baby a check up whilst on his nursing internship in Sri Lanka where there are lots of nursing internship oppurtunities.

Erfaringsophold med sygepleje i Sri Lanka

Lær ved at arbejde sammen med sygeplejersker og få erhvervserfaring på hospitaler, mens du oplever hverdagen i det smukke Sri Lanka

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Tag på erfaringsophold med sygepleje i Sri Lanka og lær af erfarne sygeplejersker på et hospital. Du kommer til at se forskellige sygdomme, som du kun har læst om, og lægerne lærer dig at stille diagnoser og behandle sygdommene.

 

Vi giver dig også mulihgeden for at lære om traditionel medicin.

Du får klinisk erhvervserfaring på erfaringsopholdet, som gavner din fremtidige karriere. Du roterer også mellem forskellige afdelinger, hvilket hjælper dig med at udforske specialiseringer og dine egne interesser inden for faget.

Vi arrangerer jævnligt opsøgende arbejde i afsidesliggende områder, hvor du kan få praktisk erfaring med at udføre sundhedstjek. Det er en vigtig del af arbejdet, da disse områder ikke har adgang til sundhedspleje, når vi ikke er der.

 

Du bor og arbejder på én af tre smukke lokationer. Vi opfordrer dig til at dykke ned i den lokale livsstil og udforske alt, hvad landet har at byde på.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

18 eller derover


Er et erfaringsophold med sygepleje i Sri Lanka det rigtige for mig?

Projektet er åbent for alle, der brænder for sygeplejefaget. Erfaringsopholdet er en god måde at booste dit CV på, og en god forberedelse til en fremtidig karriere inden for sundhedspleje.


Vi arbejder hårdt for at skræddersy vores erfaringsophold til dine interesser og ønsker, så snak med os om det, hvis du gerne vil arbejde inden for et bestemt område. Ellers har du muligheden for at rotere mellem flere forskellige afdelinger for at få en bredere læringsoplevelse. Det kommer dog an på længden af dit ophold. Jo længere du bliver i Sri Lanka, jo flere afdelinger kan du nå at tilbringe tid på.


Du har din egen koordinator under hele dit ophold i Sri Lanka. Din koordinator sikrer, at du får muligheden for at lære så meget som muligt på dit ophold i udlandet.


Selv om dit arbejde på hospitalet er observerende, får du muligheden for at hjælpe med at tilbyde grundlæggende sundhedspleje på vores opsøgende arbejde i lokalsamfundene.


Vær opmærksom på, at du skal være mindst 18 år gammel for at deltage på erfaringsopholdet. Projektet er åbent hele året rundt, og du skal deltage i mindst fire uger. Vi opfordrer dig til at blive længere, så du kan lære endnu mere, mens du er i Sri Lanka.

An intern from Projects Abroad is pictured taking blood sugar levels of a local woman whilst undertaking her nursing internship in Sri Lanka.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med sygepleje i Sri Lanka?

Erfaringsopholdet giver dig en helhedsorienteret oplevelse med en blanding af observation på et hospital og praktiske aktiviteter i lokalsamfundet. Her er nogle af de ting, du kan gøre på opholdet:


 • Observere lokale læger og sygeplejersker, når de arbejder på hospitalet
 • Assistere på opsøgende arbejde i lokalsamfundet i udsatte områder
 • Sprede oplysning om vigtige sundhedsfaglige problemer
 • Lære om traditionel Ayurvedic medicin

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Observere lokale læger og sygeplejersker på arbejde


Du lærer en masse om sundhedssystemet i et udviklingsland ved at observere lokale læger og sygeplejersker på stuegang. Vi lærer dig om de sygdomme og lidelser, der er særligt udbredte i området, samt hvordan disse sygdomme diagnosticeres og behandles.


Der er også mulighed for at rotere mellem en række afdelinger, eller du kan vælge at specialisere dig på én bestemt afdeling.


Assistere på opsøgende arbejde i lokalsamfundet


Vi afholder jævnligt opsøgende sundhedsarbejde i kulturcentre i lokalsamfundet i udsatte områder. Her bliver du involveret i praktisk arbejde, som finder sted under tilsyn fra en kvalificeret, lokal læge. Dine opgaver inkluderer at måle vitale tegn som blodtryk og blodsukker på patienter. Du hjælper også med at uddele mad og medicin til hundredevis af mennesker, som kommer til den mobile klinik.


Sprede oplysning om vigtige sundhedsfaglige problemer


Du kan også hjælpe med oplysningskampagner på lokale skoler. Her arbejder du sammen med andre frivillige og praktikanter for at give foredrag og sprede oplysning om visse sundhedsfaglige emner som diabetes, denguefeber, vigtigheden af god hygiejne, og fejlernæring.


Lære om traditionel Ayurvedic medicin


Alle, der tager på erfaringsophold med sygepleje i Sri Lanka, har muligheden for at lære mere om traditionel Ayurvedic medicin. Ayurvedic medicin er et af verdens ældste behandlingssystemer og inkluderer terapi med urter, speciel kost og akupunktur, blandt andre behandlingsformer. Hvis du gerne vil lære om det, kan du tilbringe tid på et Ayurvedic hospital. Her hjælper du med at forberede miksturer, give patienter pleje og tage dig af andre daglige opgaver.


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet med sygepleje i Sri Lanka?

Du kan rotere mellem forskellige afdelinger på dit erfaringsophold eller specialisere dig inden for et bestemt område. Her er nogle af de muligheder, du kan vælge imellem: • Almen medicin
 • Obstetrik
 • Barsel
 • Øre, næse og hals
 • Pædiatri
 • Skadestue
 • Gynækologi


Hvis du er sygeplejestuderende og har valgfag, kan du også vælge mellem de følgende specialiseringer:


 • Sygepleje inden for voksne
 • Sygepleje inden for børn
 • Sygepleje inden for psykisk syge
 • Sygepleje inden for indlæringsvanskeligheder


Der er også mulighed for at lære om traditionel Ayurvedic medicin. Hvis du er interesseret i denne mulighed, så nævn det for os, når du tilmelder dig. Du bliver placeret på et hospital, som er tilegnet denne behandlingsform. Hvis du gerne vil kombinere din læringsoplevelse inden for vestlig og traditionel medicin, kan du sagtens gøre begge dele. For eksempel kan du bruge to uger på et almindelige hospital, hvorefter du bruger to uger på et hospital for Ayurvedic. På den måde får du en fantastisk mulighed for at lære på dit erfaringsophold i Sri Lanka.

Two female interns on a nursing internship in Sri Lanka are seen helping at a medical camp assisting patients.

Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

De fleste, der tager på dette erfaringsophold, bliver placeret på hospitaler i Colombo eller Galle. Alle lokationerne ligger ud til kysten, hvilket er en stor fordel, hvis du elsker at være på stranden.

 

Det er ret nemt at rejse rundt i Sri Lanka, fordi de har et veludviklet og billigt netværk af offentlig transport. Du bor hos en lokal værtsfamilie i den by, hvor dit erfaringsophold finder sted.

Colombo

Colombo ligger på den vestlige kyst af Sri Lanka og er landets tidligere hovedstad og en populær turistdestination. Byen har en spændende blanding af moderne bekvemmeligheder og shoppingcentre side om side med kolonial arkitektur, gademarkeder og monumenter. Den travle og pulserende by har noget for enhver smag, så sørg for at tag dig tid til at udforske og dykke ned i byens helt særlige atmosfære.


Du arbejder på et af de hospitaler, vi samarbejder med i den sydlige del af byen, som er nemme at komme til med offentlig transport.

Galle

Galle er en stor by, som ligger på den sydvestlige spids af Sri Lanka. Endel af byen er faktisk på UNESCOs verdensarvsliste, fordi byen har en unik blanding af europæisk og sydasiatisk arkitektur tilbage fra kolonitiden, som udgør en enestående, velbevaret, befæstet by. Byen er fantastisk at udforske til fods. Du kan spise frokost på en af de mange caféer, besøg et par museer, og køb nogle souvenirs på vejen.


Her får du erhvervserfaring enten på et srilankansk universitetshospital eller på et lokalt privathospital.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med sygepleje i Sri Lanka ud?

Når du har spist morgenmad sammen med din værtsfamilie, tager du hen til det hospital, du skal arbejde på, enten med bus eller cykeltaxa. Vores medarbejdere følger dig på arbejde på din første dag.   


Du arbejder fra mandag til fredag med forskellige arbejdstider, men normalt arbejder du fra klokken 8.30-12.30, hvor du har to timers frokostpause. Derefter er din eftermiddagsvagt fra klokken 14.00-16.00.


Du skygger lokale læger og sygeplejersker, når de går stuegang i løbet af dagen. Vi har også lægefaglige workshops en gang om måneden. Disse workshops er en god måde for dig at lære mere om sundhedssystemet i Sri Lanka på. En af de lokale læger afholder workshoppen og fokuserer på udbredte sundhedsfaglige emner i området. Her får du også mulighed for at stille spørgsmål og få afklaring omkring de ting, du observerer på hospitalet.


En gang om måneden tager du væk fra hospitalets rammer for at deltage i opsøgende sundhedsarbejde. Her udfører du praktiske sundhedstjek på patienter i lokalsamfundet.


Når din vagt er slut, har du mulighed for at slappe af eller udforske dine omgivelser. Tag ud og spis aftensmad med de andre frivillige og praktikanter og fortæl om jeres oplevelser over en karryret. Du kan også beundre den smukke arkitektur, tage til en cricketkamp på det lokale stadium eller vandre gennem de travle markeder.

A female health care student is seen taking blood pressure and sugar levels ina . local surgery as part of her nursing internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig en lærerig og spændende oplevelse med erhvervserfaring.


Mange af dem, der tager på vores erfaringsophold, har ikke erfaring inden for faget i forvejen, men de er alle sammen ivrige efter at lære. Vores mål er at facilitere den tværkulturelle udveksling af viden. Du observerer kvalificerede, lokale sygeplejersker, mens du deler dine egne erfaringer. Opholdet er en fantastisk måde at få indsigt i sundhedssystemet i et udviklingsland på. Du lærer også om  udbredte sygdomme i landet samt hvordan man stiller diagnose og behandler disse sygdomme.


Projektet er også til for at gavne lokalsamfundet. Mange mennesker i Sri Lanka dør på grund af undgåelige sygdomme, som er et resultat af dårlig hygiejne, fordi der mangler uddannelse og ressourcer. Livsstilsændringer og kostændringer betyder, at sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme er i stigning. Du hjælper med at ændre disse tendenser ved at deltage i opsøgende arbejde og afholde oplysningskampagner for at sprede viden til befolkningen.


Vi afholder jævnligt opsøgende arbejde i lokalsamfundet med alle vores frivillige og praktikanter inden for sundhedspleje. Med jeres hjælp bestræber vi os på at opnå de følgende mål:


 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Mindske antallet af infektioner med denguefeber


Om du laver sundhedstjek eller deler viden om forebyggelse af denguefeber, så hjælper du os i vores indsats for at hjælpe med at forbedre sundhedsplejen i Sri Lanka.  

Projects Abroad intern is pictured greeting a group of children at a medical outreach during her nursing internship in Sri Lanka.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Sri Lanka. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer