A female intern from Projects Abroad is pictured treating a child using a stethoscope on her nursing intership in Nepal.

Erfaringsophold med sygepleje i Nepal

Observer sygeplejersker på hospitaler eller klinikker og få erhvervserfaring under opsøgende arbejde i lokalsamfundet

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for sygepleje i Nepal og start din rejse mod en karriere som sygeplejerske. Du lærer ved at arbejde direkte sammen med sygeplejersker og får praktisk erhvervserfaring i et klinisk miljø. Oplevelsen giver dit CV et boost, når du skal søge ind på universitetet eller søge et job.  


Udnyt tiden til at udforske sundhedssystemet i et udviklingsland og få erfaring inden for det felt, du brænder for. Du ser en række forskellige afdelinger på hospitalet, og vi lærer dig om forskellige lidelser, sygdomme og patientpleje.


Du deltager også i medicinsk opsøgende arbejde i lokalsamfundet, hvor du får praktisk erfaring med opgaver som at måle en patients blodtryk.  


Alle vores samarbejdspartnere med arbejdspladser i Nepal ligger enten i Kathmandu eller i Chitwanregionen. Brug din fritid på at udforske landet, vandre i Himalaya eller slappe af hjemme hos din værtsfamilie.  

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med sygepleje i Nepal det rigtige for mig?

Hvis du kan lide ideen om at tilbringe tid i et klinisk miljø i udlandet og at lære af erfarne sygeplejersker, så er dette erfaringsophold perfekt for dig. Opholdet giver dig værdifuld erhvervserfaring, til hvis du gerne vil have en karriere inden for sygepleje.


Vi har en række arbejdspladser på hospitaler i Nepal, som alle er fleksible i forhold til dine start- og slutdatoer. Projektet er åbent hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted.


Erfaringsopholdet passer til folk med eller uden erfaring. Uanset om du har erfaring eller ej, har vi et sted, der passer godt til dig og dine kvalifikationer. Der bliver ført tilsyn med dit arbejde på projektet, og en del af personalet på hospitalerne taler engelsk.

Female intern is pictured taking blood pressure of local during her nursing internship in Nepal with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med sygepleje i Nepal?

Et erfaringsophold med sygepleje i Nepal er den perfekte mulighed for at udforske din interesse i faget, mens du arbejder på et hospital.  


 • Skygge erfarne sygeplejersker, når de går stuegang på et travlt hospital
 • Rotere mellem flere afdelinger en gang om ugen alt efter dine interesser
 • Få praktisk erhvervserfaring ved at foretage sundhedstjek under opsøgende arbejde i lokalsamfundet

Dit arbejde inkluderer de følgende aktiviteter:


Skygge sygesplejersker, når de går stuegang


Du skygger en sygeplejerske eller læge hver dag og observerer, når de arbejder med deres patienter. Du kan lære meget ved at observere, og når du ser sygdomme eller behandlingsmetoder, som du ikke forstår, kan du stille spørgsmål til den ansvarshavende læge eller sygeplejerske. De forklarer dig gerne om deres arbejde, og om hvad du ser. Vi opfordrer dig til at tage noter til alt, hvad du lærer på hospitalet.  


Rotere mellem diverse hospitalsafdelinger


Udover at kunne skygge sygeplejersker og læger, får du også mulighed for at se forskellige afdelinger på hospitaler eller klinikker. Hvis du for eksempel er interesseret i pædiatri eller ortopædi, eller hvis du kan se dig selv lære, hvordan man passer og behandler spædbørn på en barselsgang, så kan du udforske dine faglige interesser, når du arbejder på forskellige afdelinger i Nepal.    


Hjælpe med sundhedstjek på opsøgende arbejde


Hvis det arrangeres, tager du med lægefagligt personale fra hospitalet ud til lokalsamfundene i området, hvor I laver opsøgende sundhedsarbejde. Disse outreaches foregår hovedsageligt uden for regntiden og arrangeres af personalet. Mange underprivilegerede og afsidesliggende områder har begrænset adgang til grundlæggende sundhedspleje. Her gives der gratis sundhedstjek, og elementær medicin bliver uddelt til lokalbefolkningen.  


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet med sygepleje i Nepal?

Du kan rotere mellem de følgende afdelinger og lære om de følgende specialiseringer på dit erfaringsophold i Nepal:


 • Pædiatri
 • Ortopædi
 • Øre, næse, hals (oto-rhino-laryngologi)
 • Almen kirurgi
 • Barsel
 • Behandling af sår
 • Skadestue
 • Indlæggelse og ambulant behandling


Erfaringsopholdet er ideelt for dig, hvis du gerne vil opleve så meget som muligt, mens du er i Nepal. Rotér mellem en række forskellige afdelinger og specialiseringer på hospitaler og klinikker, mens du observerer det lokale personale. Jo længere du bliver i Nepal, jo flere afdelinger kan du nå at se, og jo mere kan du nå at lære.


Vi kan også hjælpe dig med at blive placeret efter dine interesser, hvis du gerne vil arbejde på en speciel afdeling.

A female intern from Projects Abroad poses with local staff members during her nursing internship in Nepal.

Hvor i Nepal skal jeg bo og arbejde?

Chitwan

Som en af de større byer i Nepal, har Chitwan også en række steder, hvor du kan observere sygeplejersker i aktion. Lavlandsområdet i regionen bliver din base på dit ophold, hvis du bliver placeret her. Du kan for eksempel blive placeret på et privathospital eller et universitetshospital, som hver har deres egne læringsmuligheder.


Med Himalaya lige om hjørnet, burde dine weekender handle om at udforske og opleve alt, hvad Nepal har at byde på. Lær om landets rige kultur, få fred i sjælen på et retreat i et kloster, eller spis dig vej igennem Nepals lækre retter.  

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Nepal


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med sygepleje i Nepal ud?

Din dag starter med at gøre dig klar og spise morgenmad hjemme hos din værtsfamilie. Husk din hvide kittel, madpakke, og notesbog på vej ud af døren. På din første dag, følger en af vores medarbejdere dig på arbejde.  


Du arbejder mellem 4-6 timer på hospitalet hver dag, mandag til fredag.


Den ansvarshavende sygeplejerske viser dig rundt på hospitalet, forklarer dig om forskellige lidelser, og besvarer dine spørgsmål. Vi anbefaler dig at skrive dine observationer ned i din notesbog, for eksempel om nogle af sygdommene, du ser, minder om dem, vi ser derhjemme, eller om sygdommene blive behandlet på samme måde i Nepal, som de gør hjemme i Danmark.


Der er mest travlt på hospitalet om morgenen. Om eftermiddagen, når læger og sygeplejersker har mindre tralvt, kan du tilbringe mere tid sammen med dem. Få erhvervserfaring med sygepleje i Nepal ved at udnytte tiden på hospitalet til at lære mere om de forskellige afdelinger som pædiatri, ortopædi, barsel, sårbehandling og skadestuen.  


Når din arbejdsdag slutter, begynder din fritid om aftenen og i weekenderne. Slap af hjemme hos din værtsfamilie, eller find sammen med de andre frivillige og praktikanter fra hele verden, som er i Nepal samtidig med dig. Du kan også udforske dine nye omgivelser i det smukke land.    

Projects Abroad intern pictured cleaning a patients wound as part of her nursing internship in Nepal.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig erhvervserfaring gennem observation på et hospital eller en klinik. Du får derved en større forståelse for, hvordan et udviklingsland håndterer sundhedsfaglige problemer.


Du kommer til at småløbe efter en læge eller sygeplejerske på det travle hospital på dit erfaringsophold inden for sygepleje i Nepal. Du ser, når patienterne bliver plejet, og du kan stille spørgsmål og ikke mindst udbygge din medicinfaglige viden.


25% af Nepals befolkning lever under fattigdomsgrænsen. For mennesker i denne kategori er det ikke nemt at få adgang til lægehjælp og sundhedspleje. Vi tilbyder opsøgende sundhedsarbejde ude i lokalsamfundene, hvor vi giver gratis sundhedstjek til mennesker, som ellers ikke ville have råd til det. Du hjælper med indsatsen i denne del af arbejdet.   


For at nå vores langsigtede mål i Nepal, har vi udarbejdet en Medical Management Plan med en række mål. De er at:

 • Opfordre til en forståelse for medicinsk praksis og fremme en udveksling af lægefaglig viden
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper


Hjælp, lær, udforsk, og få værdifuld erhvervserfaring inden for sygepleje i Nepal i år.

A male intern can be seen performing a check up on a local patient during his nursing internship in Nepal with Projects Abroad.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nepal. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Nepal og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på Nepal, er det første, man kommer i tanke om, de majestætiske Himalayabjerge. Men det er bare ét eksempel på landets utroligt smukke natur, og kombineret med rig kultur, så er Nepal et unikt land at arbejde frivilligt og udforske i.


Der er et væld af muligheder for, hvordan du kan gå på opdagelse i de betagende og utroligt varierede landskaber i Nepal. Du kan køre off-road gennem Chitwan National Park, cykle gennem Kathmandu dalen eller vandre gennem bakkerne i Annapurna.


Om aftenen og i weekenden er det værd at bruge noget tid på seværdighederne i Kathmandu. Det inkluderer Durbar Square, hvor du kan stå i midten af et historisk palads. Det tårnhøje Boudhanath Stupa er også et must-see.


Nepal er en af vores mest populære destinationer, så der kommer til at være mange andre frivillige i landet sammen med dig på din rejse. Det giver dig friheden til at bruge din fritid alene eller i en gruppe sammen med andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer