Projects Abroad Dentistry interns pose with a local healthcare staff member during their Dentistry placement in Tanzania.

Erfaringsophold med odontologi i Tanzania

Lær om odontologi ved at observere erfarne tandlæger under komplicerede behandlinger og indgreb

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for odontologi i Tanzania og bliv klar til en karriere inden for tandpleje. Du skygger tandlæger på tandklinikker og sundhedscentre og lærer ved at observere dem. Opholdet er en fantastisk mulighed for at få indsigt i, hvordan tandlæger arbejder i et udviklingsland.


Erfaringsopholdet giver dig også uvurderlig erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV. Du får mulighed for at observere avancerede sager, som du ikke ville se på en klinik i Danmark. De sundhedscentre og klinikker, du arbejder på, mangler ressourcer, så du oplever også, hvordan tandlægerne formår at klare sig med kreativitet, når de løber tør for forsyninger.


Du bor i byen Arusha, som ligger i det nordlige Tanzania. Byen udgør det perfekte udgangspunkt, hvorfra du kan udforske og opleve livet i Østafrika, med dens smukke naturlige vandrestier og travle byliv.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med odontologi i Tanzania det rigtige for mig?

Vores erfaringsophold med odontologi i Tanzania er perfekt for dig, som er interesseret i en karriere inden for tandpleje. Opholdet giver dig relevant erhvervserfaring, som du kan trække på, når du søger ind på din uddannelse. Hvis du allerede studerer, kan du gribe muligheden for at bygge på din praktiske viden inden for feltet.


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Du får en koordinator, som vejleder dig, og du kan række ud til vores lokale medarbejdere til hver en tid. Ved at deltage i denne førstehåndsoplevelse med odontologi, kan du finde ud af, om det er den rigtige karriere for dig.


Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal være på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive i længere tid, så du kan få mest muligt ud af dit erfaringsophold.

Male Dentistry interns are in white lab coats discussing a patient's file during their dentistry work experience in Tanzania.

Hvad bliver min rolle på projektet med odontologi i Tanzania?

Du får erhvervserfaring inden for odontologi i Tanzania på en tandlægeklinik eller et sundhedscenter. Begge steder giver dig rig mulighed for at lære og få erfaring. Her er nogle af de primære aktiviteter, som du kan forvente at lave:


  • Skygge og observere lokale tandlæger og deltage i deres daglige gøremål
  • Assistere med mindre opgaver som screeninger af patienter og forberedelse af instrumenter til indgreb  
  • Oplyse lokalbefolkningen om vigtigheden af god mundhygiejne på lokale skoler og i lokalsamfund

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Skygge og observere lokale tandlæger


En stor del af dit erfaringsophold bliver brugt på en tandlægeklinik eller et sundhedscenter, hvor du skygger lokale medarbejdere. Du bruger tid på at lære om de daglige rutiner for en tandlæge i Tanzania.


Du deltager passivt i konsultationer og observerer indgreb som for eksempel rodbehandlinger og limning. Du kan også overvære komplicerede sager, som du ikke ville kunne se i dit hjemland. De lokale tandlæger lærer dig at stille diagnoser og behandle forskellige lidelser.


Du har også muligheden for at hjælpe med mindre opgaver, som for eksempel at screene patienter før konsultationer, hjælpe med at forberede instrumenter og udstyr, og give patienter information om mundhygiejne.


Oplysningskampagner om mundhygiejne og tandpleje


Hvis du er ivrig efter at gøre en forskel i lokalsamfundet, kan du også lave oplysningsarbejde om vigtigheden ved mundhygiejne på skoler og rundt omkring i lokalsamfundet. Denne del af erfaringsopholdet er dog frivilligt. Du kan arrangere dit eget oplysningsarbejde og give fremlæggelser, om hvordan man børster tænder ordentligt. Hvis du har en kreativ side, kan du lave plakater om tandbørstning og mundhygiejne til at hænge op i klasseværelserne. På den måde får eleverne en visuel påmindelse om, hvorfor det er vigtigt at passe på sine tænder.


Hvor i Tanzania skal jeg bo og arbejde?

Arusha

På erfaringsopholdet med odontologi bruger du det meste af din tid på tandlægeklinikker og sundhedscentre. Faciliteterne og udstyret kan være en del mere basale, end hvad du er vant til. Den tid, du bruger på dit erfaringsophold i Tanzania, er en god mulighed for at se, hvordan tandlæger håndterer at arbejde i omgivelser med manglende ressourcer. Hvis du deltager i oplysningsarbejdet, foregår denne del af arbejdet på lokale skoler og i landlige områder.


Erfaringsopholdet har base i Arusha, som er en by ved foden af Mount Meru. Byen har et travlt bycenter med livlige barer og restauranter. Der er også en række landlige lokalsamfund i udkanten af Arusha, hvor du ser nogle moderne bygninger og asfalterede veje, men de fleste veje er jordveje, som ligger mellem simple og rustikke huse.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Tanzania


Hvordan ser en typisk dag på projektet med odontologi i Tanzania ud?

Du arbejder normalt fra klokken 8.00-16.00, mandag til fredag. Du har fri i weekenden.


På en typisk dag vågner du op og spiser morgenmad sammen med din værtsfamilie, hvorefter du tager din notesbog under armen og tager med en dalla dalla (minibus taxa) til din arbejdsplads. På din første arbejdsdag følger en Projects Abroad medarbejder dig på arbejde.


Formiddagen er typisk mere travl end om eftermiddagen. Du starter med at deltage i konsultationer og observere odontologiske indgreb. Om eftermiddagen kan du hjælpe med at forberede instrumenter eller spørge det lokale personale om de forskellige sager, du har observeret i løbet af dagen. Her får du god mulighed for at lære om odontologi fra professionelle inden for feltet.


Hvis du vil, kan du arrangere opsøgende arbejde for at oplyse lokalbefolkningen om tandpleje. Det er en unik chance for at lære børn om vigtigheden af at passe på deres tænder.


Om aftenen har du fri til at udforske byen og spise aftensmad sammen med din værtsfamilie eller med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter.

A young boy has his mouth and throat examined by a Projects Abroad Dentistry intern during an outreach in Tanzania.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at give dig muligheden for at lære mere om odontologi ved at se det med dine egne øjne. Du oplever, hvordan det er at være tandlæge i et udviklingsland, og du får uvurderlig erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV, når du skygger det lokale personale på klinikken.


Du kan også hjælpe med oplysningsarbejde omkring vigtigheden af mundhygiejne, hvor du hjælper med at forhindre tandforrådnelse og tandkødssygdomme ved at undervise skoleelever i tandpleje. Uden nem adgang til tandlægeklinikker er det især vigtigt at arbejde for at forebygge sundhedsproblemer i disse lokalsamfund.


For at sikre, at vi altid arbejder hen mod en langsigtet, bæredygtig vision, har vi defineret fem mål i vores Medical Management Plan for Tanzania. Målene er at:


  • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje til dårligt stillede befolkningsgrupper
  • Fremme information om ikke-smitsomme sygdomme
  • Forbedre hygiejnestandarder
  • Forbedre kvaliteten af sundhedspleje, som patienterne tilbydes
  • Opfordre til en forståelse af medicinske metoder og fremme en udveksling af medicinsk viden


Tag på vores erfaringsophold i Tanzania og vær med til at arbejde mod disse mål.

A student doing a Dentistry internship in Tanzania observes a local doctor as he performs a health check for a child.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Arusha. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Tanzania og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

En rejse til Tanzania giver dig chancen for at opleve livet i hjertet af Afrika. Der er masser at se og gøre her, når du har fri fra dit projekt.

Et projekt i Tanzania ville ikke være fuldendt uden en safari. Her får du chancen for at se det smukke dyreliv i landet som elefanter, næsehorn og løver.

Derudover er Tanzania hjemsted for det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Du kan bruge en fredfyldt eftermiddag med at vandre rundt om foden på bjerget gennem den frodige vegetation.

Det er et must at gå og kigge på et farverigt, livligt, lokalt marked, når du er i Tanzania. Du kan også tilbringe noget tid i en masai landsby, hvor du kan lære om en helt anderledes livsstil.

Der er højst sandsynligt mange andre frivilligt i Tanzania samtidig med dig, så du har muligheden for at udforske landet på egen hånd eller med en gruppe ligesindede frivillige fra forskellige projekter. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer