Dentistry interns and healthcare staff after completing a dental outreach and medical camp in Sri Lanka.

Erfaringsophold med odontologi i Sri Lanka

Lær af at arbejde sammen med tandlæger på et hospital, og deltag i sundhedstjek via opsøgende arbejde i lokalsamfundet

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Tag på erfaringsophold i Sri Lanka og bliv klar til en karriere inden for odontologi. Du lærer om feltet ved at observere tandlæger, når de undersøger og behandler deres patienter på lokale hospitaler. De lærer dig at stille diagnoser og at behandle sygdomme og tilstande i munden, og de lader dig observere under indgreb. Udnyt muligheden for at få en større viden om odontologi, skriv værdifuld erhvervserfaring på dit CV.

 

Du får også erhvervserfaring ved at deltage i opsøgende arbejde med sundhedspleje i dårligt stillede lokalsamfund. Du kan deltage i de praktiske opgaver som at udføre sundhedstjeks, og dit arbejde bliver tilset og vejledt af en professionel gennem hele opholdet.

 

Du arbejder i landsbyerne Panadura eller Horana, hvor du oplever alt, hvad livet har at tilbyde i dagligdagen hos din værtsfamilie i Sri Lanka.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med odontologi i Sri Lanka det rigtige for mig?

Hvis du overvejer en karriere inden for tandpleje, eller hvis du er studerende eller færdiguddannet inden for feltet, så er dette erfaringsophold perfekt til dig.

 

Du får en uvurderlig oplevelse med odontologi i Sri Lanka, mens du lærer ved at arbejde sammen med erfarne tandlæger. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at få så meget ud af dit ophold som muligt.

 

Opholdet styrker også dit CV og giver dig spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger og til jobsamtaler.

 

Din rolle på hospitalets afdeling for odontologi er mest observerende. Det betyder, at du kan deltage på projektet uden nogen tidligere erfaring eller oplæring. Du kan også blive tilbudt mere praktisk arbejde alt efter din erfaring, og det er op til personalet på hospitalet at bedømme, hvad du er kvalificeret til at lave.

 

På dit ophold i udlandet får du støtte fra vores Projects Abroad medicinske koordinator, hvis rolle er at sikre, at dit ophold fungerer som planlagt. Du får også tildelt en tandlæge, som tilser dit arbejde, når du er på hospitalet.

 

Alle, som tager afsted på vores erfaringsophold med odontologi har mulighed for at arbejde mere praktisk ude på det opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Dette arbejde hjælper lokalbefolkningen i udsatte områder, hvor de ikke har adgang til sundhedspleje.

 

Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet året rundt, så kan du selv bestemme.

Female Dentistry intern poses with a Healthcare staff member in Hospital during a Dentistry internship placement in Sri Lanka.

Hvad bliver min rolle på projektet med odontologi i Sri Lanka?

På det hospital, du arbejder på, lærer du om mange forskellige aspekter af arbejdet som tandlæge. Nogle af de aktiviteter, som du kan forvente at få på opholdet, er at:


  • Observere professionelt personale, når de arbejder på odontologiafdelingen
  • Hjælpe til, hvor der er brug for det, med en række forskellige opgaver
  • Deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundene
  • Lære nye kompetencer på medicinske workshops

Observere professionelt personale, når de arbejder på odontologiafdelingen


Din primære opgave på erfaringsopholdet er at skygge erfarent personale på odontologiafdelingen på hospitalet. Du lærer om, hvordan specifikke behandlinger og indgreb foregår, og om generel mundhygiejne og tandpleje. Du kommer også til at overvære en række forskellige indgreb. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og vise engagement for at lære. Personalet vil gladeligt dele deres viden med dig.


Hjælpe til, hvor der er brug for det, med en række forskellige opgaver


Du får også muligheden for at hjælpe med en række forskellige opgaver når du har en vagt på afdelingen. Dette kommer dog an på dit erfaringsniveau. Opgaverne kan indebære at give information om mundhygiejne til patienter, udføre screeninger af patienter eller at hjælpe med pleje af patienter. Du kan også blive bedt om at forberede en stue og gøre udstyret klar til et indgreb eller behandling.


Deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundene


Du får muligheden for at deltage i opsøgende arbejde sammen med andre frivillige og praktikanter på projektet. Denne slags arbejde sørger for grundlæggende sundhedspleje til udsatte befolkningsgrupper, som ellers ikke har adgang til behandling og medicin. På det opsøgende arbejde hjælper du med at måle lokales blodtryk og blodsukker. Du hjælper også med at uddele medicin under tilsyn af en læge.


Det opsøgende arbejde kan også være at tage på besøg på forskellige skoler, hvor du spreder budskabet om god mundhygiejne og vigtigheden af at passe på sine tænder og tandkød.


Lære nye kompetencer på medicinske workshops


Projects Abroad afholder også jævnligt workshops for alle vores frivillige og praktikanter på projektet. En lokal læge giver dig grundlæggende oplæring, så du kan deltage i det opsøgende arbejde i lokalsamfundene. De lærer dig også om de tilstande og sygdomme, som er udbredte i området, og giver dig information om diagnoser og behandling. Her har du mulighed for at stille spørgsmål og få mere viden.


Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

Du arbejder i en af byerne, Panadura eller Horana. Begge byer ligger tæt på den travle, tidligere hovedstad, Colombo. Sri Lanka har et veludviklet og billigt offentligt transportsystem, så det er nemt at rejse rundt i landet i weekenderne og udforske de nye omgivelser.

Panadura

Panadura er en kystby omkring 40 km syd for Colombo. Det er en stor landsby med smukke sandstrande, som er populære blandt både lokale og turister. Der ligger et gammelt buddhistisk tempel, som er over 200 år gammelt og værd at besøge, mens du bor her.  


Du arbejder på afdelingen for odontologi på et statsejet hospital.

Horana

Horana er en by, som også ligger omkring 40 km fra Colombo. Selvom Horana er en lille by, har den stadig mange af de faciliteter, som du skal bruge, inklusiv købmandsbutikker, banker og restauranter.


Du arbejder på afdelingen for odontologi på et lokalt hospital.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på projektet med odontologi i Sri Lanka ud?

Når du har spist morgenmad hos din værtsfamilie, tager du hen på hospitalet med en bus eller en cykeltaxa. Du kan også gå, hvis din værtsfamilie bor tæt på hospitalet. På din første arbejdsdag, viser en medarbejder fra Projects Abroad dig vejen.


En typisk dag på erfaringsopholdet er fra klokken 9:00-12:00 og 14.30-16.00, mandag til fredag. Dine arbejdstider kan variere. Hvis din værtsfamilies bolig er tæt på hospitalet, kan du gå hjem og spise i frokostpausen. Ellers har du en madpakke med hjemmefra.


Du observerer personalet på afdelingen, hvilket er en god mulighed for at opleve, hvordan en dag som tandlæge i et udviklingsland er, med alt hvad det indebærer.


Du er vidne til en række forskellige aktiviteter på afdelingen, lige fra at screene patienter til mindre kirurgiske indgreb.   

Tandlægepersonalet kan bede dig om at assistere dem, enten med at sortere dokumenter eller forberede udstyr til behandlinger.


Nogle dage går du væk fra dit normale skema for at deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Det er en fantastisk mulighed for at opleve arbejde med sundhedspleje i anderledes omgivelser. På disse outreaches arbejder du under tilsyn af en lokal læge for at tjekke vitale tegn og dosere medicin.


Når du er færdig med dagens arbejde, har du tid til at udforske alt, hvad Sri Lanka har at byde på. Du kan lære din værtsfamilie bedre at kende, når I spiser aftensmad sammen, eller du kan udforske dine nye omgivelser. Vi afholder jævnligt sociale arrangementer for vores frivillige og praktikanter, hvilket er en god mulighed for at få nye venner fra hele verden.

Students doing a Projects Abroad Dentistry internship in Sri Lanka take part in a medical outreach in a rural community.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig en lærerig oplevelse, som kan opbygge din praktiske viden og forberede dig på din fremtidige karriere.


Mange af dem, som deltager på vores ophold inden for sundhedspleje er studerende eller nyuddannede, som gerne vil have erfaring fra den virkelige verden. Vi faciliterer denne tværkulturelle udveksling ved at matche studerende eller interesserede med organisationer inden for medicin og sundhedspleje i udviklingslande. Du lærer om dit felt ved at arbejde sammen med kvalificerede og erfarne tandlæger, som er ivrige efter at hjælpe dig med din faglige udvikling.


Et andet mål for vores arbejde i Sri Lanka er at forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for dårligt stillede befolkningsgrupper. Selv om staten sørger for sundhedspleje til alle borgere, er plejen begrænset og kan være inkonsekvent. For at afhjælpe dette problem, afholder vi jævnligt opsøgende oplysningsarbejde, som tilbyder hjælp til mellem 150-500 patienter ad gangen. Det er vigtigt arbejde, da disse mennesker ellers ikke ville have adgang til lægehjælp og sundhedspleje. Du udfører grundlæggende sundhedstjek og uddeler mad og medicin sammen med andre på erfaringsophold eller i praktik.


Vi arbejder hen mod disse mål i med vores arbejde på projektet i Sri Lanka:


  • At fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk
  • At forbedre hygiejnestandarder
  • At reducere antallet af infektioner med denguefeber


Tag på erfaringsophold inden for odontologi i Sri Lanka, som både indeholder observerende og praktisk arbejde, for at få en afvekslende oplevelse, som vil gavne dit CV.  

Female Dentistry intern teaches a group of school children about good dental hygiene during her Dentistry placement in Sri Lanka.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Sri Lanka. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer