An intern on a Dentistry Project in Ghana with local medical staff at a clinic.

Erfaringsophold med odontologi i Ghana

Få erhvervserfaring ved at observere erfarne tandlæger på et universitetshospital

Projektoversigt

Grib chancen for at lære om odontologi af erfarne tandlæger på et erfaringsophold i Ghana. Du observerer tandlægerne, mens de arbejder på de daglige opgaver på hospitalets tandlægeafdeling. Opholdet er en fantastisk mulighed for at lære om tandlægefaget i et udviklingsland og samtidig få erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.

 

Du hjælper også tandlægerne, når de tilbyder gratis tandlægetjek til børn fra fattige områder. Når du ikke hjælper med sundhedstjek, fortæller du børnene om, hvor vigtigt det er at passe på sine tænder. Du kan vise dem, hvordan man børster tænder, og fortælle dem om tandkødssygdomme.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med odontologi i Ghana det rigtige for mig?

Hvis du er studerende og gerne vil have erfaring inden for odontologi i et andet land, så er vores erfaringsophold med odontologi i Ghana det helt rigtige for dig.


Du får muligheden for at skygge tandlæger og at arbejde med patienter, som har en meget anderledes kultur end din egen. De færdigheder, du udvikler på dit ophold, kommer til at se godt ud på dit CV og kan give dig et forspring i din jobsøgning senere hen.


Du er også velkommen til at deltage på projektet, selv hvis du ikke er studerende inden for odontologi, men bare overvejer en karriere inden for feltet. Dette projekt fokuserer på læring, og vi lærer dig alt, hvad du skal vide for at udføre det opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Du har også en projektkoordinator, som står klar til at hjælpe dig. Koordinatoren er der for at undervise dig, vejlede dig og støtte dig på dit ophold i Ghana.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt.  Dit ophold skal være på mindst to uger. Vi anbefaler dig at blive længere, og jo længere du bliver, jo mere lærer du.

Two local dentists involve a Projects Abroad dental intern in one of their meetings at a hospital in Ghana.

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Skygge og hjælpe lokale tandlæger, når de klarer de daglige arbejdsopgaver på et lokalt hospital


Du observerer tandlæger på hospitalet i Ghana for at give dig en større forståelse for arbejdsmetoderne inden for branchen i et udviklingsland. Du hjælper med at forberede patienter og udstyr og at støtte patienterne, hvis de har brug for det. Udnyt muligheden for at spørge tandlægen til råds og lære mere om patienternes tilstand, og hvordan de bliver behandlet.


Udføre orale sundhedstjek sammen med en tandlæge under opsøgende arbejde i lokalsamfundet


Mange lokale i Ghana bor ude på landet og har ikke råd til sundhedspleje. De har heller ikke mulighed for at komme ind på et hospital eller en klinik. For at forbedre deres adgang til sundhedspleje, hjælper du tandlægerne med at give gratis tandlægetjek i lokalsamfundene. Du hjælper med undersøgelsen, og tandlægen rådgiver og henviser patienten efter at have drøftet sagen med dig.


Afholde fremlæggelser om mundhygiejne i lokalsamfund og på skoler


Oplysning er nøglen til at undgå problemer med tænderne. Du snakker med beboerne i lokalsamfundet og børnene i lokale skoler om, hvor vigtigt det er at have god mundhygiejne. Lav plakater og kreativt materiale, som du kan dele ud i lokalsamfundet og lav demonstrationer af tandbørstning for børnene.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Accra

As a prosperous trading centre and capital city, Accra is the perfect place to start your journey into West Africa. With a population of over 2.7 million of the most hospitable people, Accra is a city constant humid buzz of colourful happenings. You can expect crazy traffic, a vibrant culture, and streets dotted with Ghanaian restaurants and market vendors selling their handmade goods.

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den østlige del af Ghana og karakteriseres ved områdets smukke, grønne vegetation og rige, røde jord. Som en af de mere fredfyldte områder i landet vil du helt sikkert opleve lokale børn prøve at få din opmærksomhed ved at råbe 'Obroni’ (fremmed). Landsbyerne i området er gæstfrie og gode til at underholde. Tag med til gadefestivalerne og spis tørret fisk og søde kartofler fra madboder på hovedgaden.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet med odontologi i Ghana ud?

Om morgenen vækker din værtsmor dig, så du kan få en bid mad og gøre dig klar til at tage afsted. De fleste værtsfamilier bor tæt på hospitalet, så du kan enten gå derhen eller tage en kort taxatur. På din første arbejdsdag følger vi dig på arbejde.


På din første dag står din koordinator klar til at vise dig rundt. Du kan forvente at arbejde fra klokken 8.00-14.00, mandag til fredag. Du er velkommen til at blive længere om eftermiddagen, hvis din koordinator har tid. Du har normalt frokostpause omkring klokken 12, men du kan også spise frokost med din værtsfamilie, når du kommer hjem.


Om morgenen hjælper du sygeplejerskerne med at forberede afdelingen, før patienterne ankommer. Bagefter kan du observere konsultationer med patienter. En eller to gange om ugen kan du hjælpe de lokale tandlæger med at undersøge børn som en del af det opsøgende arbejde i lokalsamfundet. Arbejdet indebærer at besøge skoler, hvor du har muligheden for at uddanne børnene i, hvor vigtigt det er at have god mundhygiejne.


I weekenderne kan du udforske mere af Ghanas smukke landskab ved at vandre gennem de mange nationalparker, besøge historiske museer eller slappe af på stranden.

Child in Ghana is being treated on the face by a female healthcare intern at a medical outreach

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet med odontologi i Ghana er at give dig muligheden for at observere kvalificerede tandlæger på et lokalt hospital.


Du får masser af erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV. Derudover får du en større indsigt i de udfordringer, som folk kæmper med i forhold til mundhygiejne og tandlægepleje i udviklingslande. Oplevelsen giver dig spændende samtaleemner til jobsamtaler og i ansøgninger.


Ud over at give dig muligheden for at lære, vil vi også gerne gøre dig til en del af vores indsats for at tilbyde sundhedspleje i dårligt stillede samfund ude på landet. Vi laver jævnligt medicinsk opsøgende arbejde i lokalsamfundene, som du er velkommen til at deltage i.


Det arbejde, du udfører på dit erfaringsophold, hjælper os til at nærme os vores fire mål i vores Medical Management Plan. Målene er at:


  • Fremme en forståelse for medicinske fremgangsmåder og opfordre til udveksling af medicinsk viden
  • Forbedre adgangen til sundhedspleje for dårligt stillede befolkningsgrupper gennem opsøgende arbejde i en landsby for spedalske og på skoler
  • Lave oplysningsarbejde om ikke-smitsomme sygdomme
  • Forbedre kvaliteten af sundhedspleje til patienter


Hjælp os med at nå vores mål, og få erhvervserfaring med odontologi, når du tager på et odontologiprojekt i Ghana.

A child and a female healthcare intern are both smiling at each other in a hospital in Ghana,

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer