Female Medical intern examines a patient's mouth with a doctor during a Medical Outreach Programe in Mexico.

Erfaringsophold med medicin i Mexico

Få erhvervserfaring inden for medicin ved at arbejde direkte sammen med læger og udføre opsøgende arbejde i lokalsamfundet

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for medicin i Mexico og få en førstehåndsoplevelse med medicin ved at arbejde sammen med dygtige læger og sygeplejersker på et hospital. Din rolle på opholdet er observerende, og vi lærer dig, hvordan man diagnosticerer og behandler de sygdomme og tilstande, du ser. Erfaringsopholdet i Mexico er en god måde at få indsigt i, hvordan sundhedssystemet fungerer i et udviklingsland.


Størstedelen af dit daglige arbejde består af at følge hospitalets personale, når de går stuegang, og at observere deres arbejde. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at lære mest muligt. Du får også muligheden for at udføre mere praktiske arbejdsopgaver på outreaches i dårligt stillede lokalsamfund. Disse erfaringer giver dig værdifulde færdigheder, som du kan skrive på dit CV.


Du bor og arbejder i den smukke by, Guadalajara, hvor du uden tvivl kommer til at få en spændende og uforglemmelig oplevelse, mens du hjælper, lærer og udforsker.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

18 eller derover
You need to speak basic Spanish.


Er et erfaringsophold inden for medicin i Mexico det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil tilføje klinisk erhvervserfaring til dit CV, overvejer en uddannelse inden for medicin eller allerede læser medicin, så er dette erfaringsophold det helt rigtige for dig.


Projektet kan have en stor, positiv effekt på dit CV, da dit arbejde i et internationalt miljø viser din tilpasningsevne, og opsøgende arbejde viser dit engagement og vilje til at hjælpe andre. Dit erfaringsophold giver dig også spændende oplevelser at fortælle om til job- eller optagelsessamtaler.


Derudover giver projektet dig en enestående mulighed for at udforske den medicinske karrierevej ved at lade dig tilbringe tid på forskellige afdelinger af et hospital. På den måde kan opholdet være med til at lade dig finde din specialisering inden for faget. Jo længere du bliver, jo flere afdelinger kan du nå at arbejde på, og jo mere kan du nå at lære.


Din rolle på hospitalet er observerende, men hvis du er tredjeårsstuderende eller derover, kan du få mulighed for at hjælpe med mere praktisk arbejde. Vær opmærksom på, at du først må udføre praktiske arbejdsopgaver, når du har vist dine færdigheder overfor det lokale personale. Dit arbejde vil foregå under tilsyn fra professionelle.


Vær opmærksom på, at du skal kunne tale grundlæggende spansk for at deltage på projektet. Selv om lægerne taler udmærket engelsk, kan de fleste sygeplejersker, lokale studerende og patienter kun lidt engelsk, og derfor må du kommunikere med dem på spansk.

Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet i Mexico hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted.


Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet i Mexico?

Der er en række forskellige opgaver, som du kan forvente at få for at udvikle på din faglige viden på erfaringsopholdet. Du kan:

 • Skygge og observere personalet, når de udfører deres daglige rutiner
 • Rotere mellem mange forskellige afdelinger på hospitalet
 • Assistere på opsøgende arbejde i lokalsamfundene
 • Tilbyde grundlæggende sundhedspleje og oplysning på dagcentre

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Skygge erfarne læger og sygeplejersker gå stuegang


Du skygger kvalificerede læger og sygeplejersker på hospitaler og klinikker, hvor du ser, hvordan en læges dagligdag er. Dine observationer bliver en god måde at få erhvervserfaring på.


Selv om vores arbejdspladser på erfaringsopholdet er veludstyrede efter lokale standarder, er de stadig en del anderledes end de hospitaler, du kender hjemmefra. Denne oplevelse giver dig indsigt i de sundhedsmæssige udfordringer, som udviklingslande kæmper med. Du kommer også til at se sygdomme og tilstande, som du kun har hørt eller læst om. Vi lærer dig at diagnosticere og behandle disse sygdomme.


Observere på forskellige hospitalsafdelinger


Din rolle er hovedsageligt observerende. Du roterer mellem forskellige afdelinger, som du selv vælger, alt afhængig af længden på dit ophold. Vi anbefaler, at du arbejder i mindst én uge på hver afdeling.


Deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundene


Mexico har en national sundhedsforsikring, men alligevel er det ikke alle lokalsamfund, som har adgang til sundhedspleje. Gennem vores opsøgende arbejde tilbyder vi gratis, grundlæggende sundhedspleje i disse områder. Vi arbejder også på at oplyse lokalbefolkningen om vigtige sundhedsfaglige emner som for eksempel diabetes.


Det opsøgende arbejde, eller outreaches, finder sted en gang om måneden i et kulturcenter, men i travle måneder kan vi arrangere outreaches op til ti gange på en måned. Du deltager og udfører grundlæggende sundhedstjek, hvilket indebærer at måle blodtryk og blodsukker, hjerterytme og at veje patienter. Du arbejder under tilsyn fra professionelle, og vi lærer dig alt, hvad du skal vide.  


Tilbyde grundlæggende sundhedspleje og oplysning på dagcentre


Vi udfører også opsøgende arbejde på de dagcentre, vi samarbejder med i Mexico. Arbejdet fokuserer på vigtigheden ved at passe på sine tænder, og hvordan god hygiejne holder dig sund og rask. Her udfører du også sundhedstjek.


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet med medicin i Mexico?

Erfaringsopholdet er ideelt for dig, der gerne vil arbejde på forskellige afdelinger på et hospital og at udforske forskellige specialiseringer af faget. Du kan vælge at observere på nogle af de følgende afdelinger:

 • Gynækologi
 • Pædiatri
 • Traumatologi
 • Endokrinologi
 • Almen medicin
 • Ortopædi
 • Obstetrik
 • Kirurgi
 • Plastikkirurgi
 • Fysioterapi


Kontakt os, så vi kan rådgive dig, hvis der er en speciel afdeling, som du er interesseret i.

Medical Interns pose for a picture with a local doctor in a Hospital during their work placement in Mexico.

Hvor i Mexico skal jeg bo og arbejde?

Guadalajara

Alle vores arbejdspladser inden for medicin i Mexico ligger i og omkring byen Guadalajara.


Vi mener, at Guadalajara er en af de smukkeste byer i Mexico. Byen består af lange, snoede brostensgader, frodige, naturlige omgivelser og et tørt, tropisk klima.


Sundhedsfaciliteterne i Guadalajara er veludstyrede, men adgangen til sundhedspleje i god kvalitet er fortsat inkonsekvent. På trods af indsatserne for at forbedre sundhedsplejen til indbyggerne, er der stadig nogle services, som kun er tilgængelige for dem, der har råd til at betale for dem.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mexico


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsprojektet i Mexico ud?

På en typisk dag på projektet, arbejder du fra klokken 8.00-14.00 eller 15.00-20.00. Du kan også udvide dine arbejdstider, hvis du gerne vil, ved at aftale det med din koordinator.


Du tilbringer det meste af din tid på et hospital, hvor du skygger læger, når de går stuegang på afdelingen. Du observerer lægerne i kontakt med patienterne, og du ser, hvordan forskellige sygdomme og tilstande behandles. Du kommer til at se sygdomme, som er anderledes end dem, du normalt ser hjemme i Danmark. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter, så du kan lære mest muligt. Lægerne vil glædeligt dele deres viden med dig, og de sætter pris på din interesse i deres arbejde.


På nogle dage arbejder du ikke på hospitalet, men deltager i stedet i opsøgende arbejde ude i lokalsamfundene. Her tager du med det lægefaglige personale ud til forskellige lokationer i og omkring Guadalajara.


Når du ikke har en vagt på hospitalet, har du fri til at udforske dine nye omgivelser eller slappe af. Du kan vandre i kløfterne i området eller gå ned til Paseo Chapultepec i byen for at se den unikke opstilling af restauranter og butikker. Du kan forbedre dine spanskkundskaber ved at snakke med lokale, når du er på eventyr.

Female Medical Interns make notes on paper with a local doctor during their internship in Mexico.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at give dig et lærerigt erfaringsophold, hvor du kan udvikle din faglige viden og få indsigt i sundhedssystemet i et udviklingsland.


Ulighed i adgangen til sundhedspleje i Mexico er fortsat et udbredt problem. På trods af sundhedspleje og faciliteter i høj kvalitet, har mange mennesker i Mexico kun råd til den mest basale lægehjælp. Mangel på oplysning og forebyggelseskampagner begrænser omfanget af nye initiativer. Vores opsøgende arbejde har til mål at give grundlæggende sundhedspleje til nogle af disse udsatte befolkningsgrupper.


Vi arbejder også for at sprede oplysning om nogle af de mest udbredte sundhedsproblemer i landet. Overvægt i Mexico er steget drastisk, hvilket har en seriøst indflydelse på folkesundheden, fordi overvægt resulterer i diabetes og forhøjet blodtryk. En del af dit arbejde er at skabe opmærksomhed omkring disse følgesygdomme gennem kampagner og promovering af en sund livsstil.


Vi har defineret en række mål i vores Medicine Management Plan for Mexico. Målene er at:


 • Opfordre til en forståelse af medicinsk praksis og fremme udvekslingen af medicinsk viden
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder


Tag på erfaringsophold inden for medicin i Mexico for at kickstarte din karriere i dag!

Medical Intern examines a young patients ear during a Medical Community Outreach Day in Mexico.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Guadalajara. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Mexico og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mexico har noget for enhver smag med dets smukke strande, fængslende kunstudstillinger og travle restauranter. Du får masser at lave i din fritid på dit projekt i dette dynamiske land.


Der er noget fascinerende ved at gå rundt i historiske bygninger. Hvis du er til neo-gotisk arkitektur, så tag på en tur til templet, Templo Expiatorio del Santisimo Sacramento. Det er et sandt kunstværk med udsmykkede tårne og farvestrålende glasmosaik.


Der er også masser af museer, så du har rig mulighed for at dykke ned i Mexicos rige historie. Hvis du vil prøve noget anderledes, kan du tilbringe en dag med at beundre dyrelivet og den frodige beplantning i Las Peñas naturreservat. Du kan ikke rejse til Mexico uden at smage det autentiske, mexicanske køkken.


Du kan bruge en aften på at spise pozole eller tamales på en lokal restaurant og se den orange-røde sol smelte ned over horisonten.


Vi har et væld af forskellige projekter i Mexico, så der er højst sandsynligt mange andre frivillige i området, når du er afsted. Du kan derfor vælge at rejse og tage på opdagelse i landet på egen hånd eller i en gruppe sammen med andre frivillige.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer