Female intern from Projects Abroad giving phsyiotherapy to a local man during her physiotherapy work experience in Ghana.

Erfaringsophold med fysioterapi i Ghana

Få erhvervserfaring inden for fysioterapi ved at arbejde sammen med kvalificerede fysioterapeuter på et hospital i Ghana

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for fysioterapi i Ghana og få vigtig erhvervserfaring, når du arbejder direkte sammen med kvalificerede fysioterapeuter på et lokalt hospital. Du får en større indsigt i, hvordan fysioterapi bliver praktiseret i et udviklingsland, hvilket gavner dit CV.

 

Du skygger fysioterapeuter, når de undersøger og behandler patienter på hospitalet, og du observerer, hvordan de håndterer effekterne af forskellige sygdomme og tilstande.  Du kan også overvære dem arbejde med børn med særlige behov. Hospitalet modtager mange forskellige slags sager i løbet af en dag, så tag noter og stil spørgsmål for at lære mest muligt om, hvad du ser og oplever.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold inden for fysioterapi i Ghana det rigtige for mig?

Vores erfaringsophold med fysioterapi i Ghana er det rigtige for dig, hvor du er interesseret i at få erhvervserfaring på et hospital og et rehabiliteringscenter. Du lærer af erfarne fysioterapeuter ved at observere dem, og de hjælper dig med at opbygge din praktiske viden om fysioterapi.


Opholdet i Ghana er en anderledes og spændende måde at udvikle dit CV på, og det hjælper dig til at skille dig ud fra mængden i ansøgninger og til jobsamtaler. Du får spændende oplevelser at fortælle om, og du viser din interesse for sundhedsudfordringer i udviklingslande ved at tage på dette erfaringsophold.  


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage, da du udelukkende laver observerende arbejde på opholdet. Du kan dog få lov til at assistere fysioterapeuterne, hvis du har erfaringen og kvalifikationerne til det, og hvis din koordinerende fysioterapeut godkender det.


Projektet er åbent hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Opholdet varer i mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan lære og opleve mest muligt.  


Projects Abroad teamet står klar til at hjælpe dig og at sikre, at du får en uforglemmelig oplevelse på dit erfaringsophold med fysioterapi i Ghana.

Two male Projects Abroad interns are pictured outside the surgery they have been working in whilst on their physiotherapy internship in Ghana.

Dit arbejde bliver inddelt i tre hovedområder:  


Observere fysioterapeuter og lægefagligt personale, når de arbejder med børn og voksne


Du får erhvervserfaring  inden for fysioterapi i Ghana ved at observere lokale medarbejdere, når de arbejder for at hjælpe underprivilegerede mennesker eller børn og voksne med særlige behov. Stil spørgsmål, tag noter og sammenlign de fysioterapeutiske fremgangsmåder derhjemme i Danmark med dem, du ser i Ghana.   


Du kommer til at se patienter, som lider af sygdomme og tilstande inklusiv:


 • Muskel- og skeletsygdomme
 • Neurologiske lidelser
 • Komplikationer efter behandling
 • Behandling efter indgreb og operationer
 • Ortopædiske lidelser
 • Pædiatriske lidelser
 • Smertebehandling
 • Behandling for klumpfod


Udveksle viden med lokale medarbejdere og studerende


Del din viden og dine erfaringer med det lokale personale, ikke kun for at lade dem lære dig endnu mere, men også for at give lokale fysioterapeuter indsigt i de medicinske arbejdsmetoder i dit hjemland. På den måde får du en dybere indsigt i Ghanas sundhedssystem og procedurer.


Hjælpe personalet med at lære forældre, hvordan man tager sig af børn med særlige behov


Nogle af vores arbejdspladser for erfaringsopholdet med fysioterapi i Ghana fokuserer på at udstyre forældre til børn med særlige behov med den viden, de skal bruge for at kunne tage hånd om deres børn. Du hjælper personalet, når de lærer forældrene om øvelser, udstrækning eller lege, som de kan bruge derhjemme til at holde deres børn aktive, forbedre deres holdning og deres balance. På den måde hjælper du familier med at have en større rolle i deres børns liv.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Accra

As a prosperous trading centre and capital city, Accra is the perfect place to start your journey into West Africa. With a population of over 2.7 million of the most hospitable people, Accra is a city constant humid buzz of colourful happenings. You can expect crazy traffic, a vibrant culture, and streets dotted with Ghanaian restaurants and market vendors selling their handmade goods.

Akuapem Hills

Akuapem Hills ligger i den østlige del af Ghana og karakteriseres ved områdets smukke, grønne vegetation og rige, røde jord. Som en af de mere fredfyldte områder i landet vil du helt sikkert opleve lokale børn prøve at få din opmærksomhed ved at råbe 'Obroni’ (fremmed). Landsbyerne i området er gæstfrie og gode til at underholde. Tag med til gadefestivalerne og spis tørret fisk og søde kartofler fra madboder på hovedgaden.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Ghana ud?

En typisk dag starter med morgenmad sammen med din værtsfamilie. Derefter tager du offentlig transport for at komme hen til din arbejdsplads. Du kan enten tage en minibus eller en deletaxa. Projects Abroad teamet viser dig vej på arbejde, når du ankommer på projektet.


Dine arbejdsdage er fra klokken 8.00-14.00, og du har møder om formiddagen og om eftermiddagen, hvor du kan overvære konsultationer med patienter, som er blevet henvist til fysioterapeutisk behandling.


Du observerer også fysioterapeuter, når de giver bevægelsesterapi, elektroterapi og holdningsøvelser. Du kommer til at se patienter med en lang række forskellige lidelser lige fra komplikationer efter indgreb til muskel- og skeletsygdomme.


Dit niveau af praktisk involvering afhænger af dit erfaringsniveau og din uddannelse.


Om aftenen og i weekenderne har du tid til at slappe af, udforske Cape Coast og tilbringe tid sammen med din værtsfamilie.

An intern from Projects Abroad is pictured helping a man stretch as part of her physiotherapy internship in Ghana.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med dette projekt er at opfordre til en forståelse af medicinske fremgangsmåder og at fremme en udveksling af medicinsk viden. Vi vil give dig muligheden for at lære så meget som muligt på dit ophold i Ghana, mens du deler den faglige viden, du har fra dit hjemland.


I Ghana kan adgangen til professionel fysioterapi være begrænset. Standarderne i sundhedssystemet er generelt varierende rundt omkring i landet, og der er især en lav og inkonsekvent standard i de afsidesliggende, underprivilegerede landdistrikter.


Derudover har fysioterapeuter begrænset adgang til ressourcer og udstyr. De bliver ofte nødt til at bruge deres kreativitet og finde på nye, innovative behandlingsmetoder.


Du lærer om alle disse metoder af de fysioterapeuter, som du observerer på det regionale hospital i Cape Coast. Hvis du har tidligere erfaring eller træning, kan du få lov at hjælpe med visse patienters behandling.   


Vi har defineret et antal mål i vores Medical Management Plan for Ghana. Målene er at:


 • Opfordre til en forståelse af medicinske fremgangsmåder og at fremme en udveksling af medicinsk viden
 • Opfordre til oplysning om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for underprivilegerede befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder


Tag på erfaringsophold inden for fysioterapi i Ghana og opbyg din praktiske, kliniske viden, mens du arbejder sammen med erfarne, lokale fysioterapeuter.

Projects Abroad female intern sat by the bedside of a young boy making him laugh during her physiotherapy internship in Ghana.

Frivilligt arbejde for professionelle og praktik inden for medicin og sundhed

Dette projekt er også ideelt for professionelle, der gerne vil bruge deres evner til at hjælpe, og som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Som professionel kan du være sikker på, at vi matcher din uddannelse og ekspertise til det projekt, hvor der er mest brug for dig.

Med din støtte kan vi gøre en endnu større forskel i de lokalsamfund, vi arbejder med. Hvis du er medicinstuderende eller lignende, arrangerer vi et praktikophold, hvor du kan lære så meget som muligt. Vi vil give dig muligheden for at få den viden og de færdigheder, som kan udvikle din professionelle karriere.

Læs mere om at arbejde frivilligt som professionel eller at tage et praktikophold som studerende inden for medicin og sundhed


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer