Intern from Projects Abroad enhancing her work experience skills whilst on her public health internship in Ghana.

Erfaringsophold med folkesundhed i Ghana

Udfør sundhedstjek og lav oplysningsarbejde om sygdom i underprivilegerede lokalsamfund

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold med folkesundhed i Ghana og involvér dig i praktisk, klinisk arbejde, der gavner lokalsamfundet. Opholdet er en læringsoplevelse, som giver dig en dybere indsigt i de sundhedsfaglige problemer, som folk i udviklingslande kæmper med.


Ghana står overfor to store udfordringer i forhold til sygdomme. Den ene er smitsomme sygdomme som malaria, og den anden er sygdomme, som er relaterede til livsstilsændringer, for eksempel diabetes. Derudover lever mange mennesker i afsidesliggende, fattige områder og har ikke adgang til sundhedspleje og lægehjælp.


Du hjælper os med at tilbyde disse lokalsamfund gratis undersøgelser og grundlæggende sundhedsydelser ved at deltage i vores opsøgende arbejde samt at besøge skoler for at sprede oplysning om sundhedsfaglige emner.


Du bor i et landligt område af Ghana hos en lokal værtsfamilie. Her er du sikker på at få en uforglemmelig og spændende oplevelse, mens du udforsker og lærer mere om kulturen og historien i landet.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med folkesundhed i Ghana det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet er åbent for alle, der er interesserede i at arbejde med folkesundhed i lokalsamfund. Du bliver en del af vores langsigtede, bæredygtige mål inden for sundhedspleje og bidrager til vores  Global Impact Database.


Vores erfaringsophold inden for folkesundhed er ideelle for dig, der overvejer en karriere inden for sundhedsvæsenet. Opholdet passer også perfekt til dig, der læser medicin og gerne vil have erhvervserfaring. Du kan skrive oplevelsen på dit CV og give dig selv et forspring i ansøgninger og til jobsamtaler.


Projektet er også åbent for dig, der ikke har klinisk erfaring i forvejen, da du får en dedikeret vejleder på dit ophold samt en grundig introduktion til projektet, når du ankommer. Du arbejder under tilsyn fra professionelle under det opsøgende arbejde, så du kan sagtens deltage uanset dit erfaringsniveau.


Erfaringsopholdet er åbent hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Du skal deltage på projektet i mindst én uge, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan se og opleve mest muligt.

A group of interns from Projects Abroad are pictured being briefed on their tasks whilst on a public health internship in Ghana.

Dit arbejde med folkesundhed på erfaringsopholdet i Ghana bliver inddelt i de følgende hovedområder:  


Provide medical treatment on community outreaches


Vores opsøgende arbejde tilbyde livsvigtig medicinsk behandling til mennesker i afsidesliggende lokalsamfund, som ellers ikke har adgang til sundhedspleje. Mens du arbejder sammen med det lokale personale, behandler du sår og ringorm for at forebygge infektioner. Du tester også for malaria og Hepatitis B samt henviser patienter til yderligere behandling, når det er nødvendigt.


Ikke-smitsomme sygdomme som forhøjet blodtryk og diabetes er stigende i Ghana på grund af ændringer i befolkningens livsstil og kost. Det er vigtigt at teste for disse sygdomme ved at måle vitale tegn som blodtryk for at finde udiagnosticerede tilfælde. Den vejledende og tilsynsførende sygeplejerske eller læge henviser derefter patienterne, hvis der er brug for yderligere behandling.


Hjælpe det lokale personale på klinikker for børns velfærd


På klinikkerne for børns velfærd vejer og måler du spædbørn som en del af deres sundhedsundersøgelser. Her arbejder du sammen med personale fra sundhedsministeriet. Du tilbyder også rådgivning til forældre i forhold til ernæring til gravide og spædbørn for at fremme sundhedsudviklingen for børn i afsidesliggende områder.


Sprede oplysning om vigtige sundhedsfaglige emner


Det er en vigtig del af dit erfaringsophold at oplyse lokalbefolkningen om vigtige sundhedsfaglige problemer. Oplysningsarbejde er den bedste måde at sikre forebyggelsen af sygdomme, som kan undgås ved hjælp af livsstilsændringer. Du giver præsentationer om disse emner på lokale skoler eller i kulturcentre i lokalsamfundene.


Præsentationerne fokuserer på vigtigheden af en sundere livsstil med motion og bedre kost for at forebygge ikke-smitsomme sygdomme. Du laver også demonstrationer af gode hygiejnevaner for at mindske spredningen af smitsomme sygdomme som kolera. Malaria er også et stort problem i Ghana, så befolkningen skal lære om forebyggelsesmetoder og vigtigheden af tidlig behandling.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Akuapem Hills

Akuapem Hills Description

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med folkesundhed i Ghana ud?

På erfaringsopholdet med folkesundhed i Ghana, arbejder du normalt mandag til fredag og har fri i weekenderne, hvor du kan rejse og slappe af. Dine arbejdstider er typisk fra klokken 8.00-14.00. Sluttidspunktet kan dog variere afhængigt af dagens aktiviteter.


Om morgenen tager du med på opsøgende arbejde i de omkringliggende landsbyer, hvor du deltager i alt fra generelle sundhedsundersøgelser til rensning af sår og behandling af ringorm. Arbejdet finder sted på skoler, dagcentre, kulturcentre og i kirker.


Uddannelse og oplysning om sundhedsfaglige emner er også en stor del af projektet. Du kan forvente at give lærerige og oplysende fremlæggelser om førstehjælp eller demonstrationer af gode hygiejnevaner på en lokal skole.


Vi anbefaler dig at bruge eftermiddagen på at forberede fremlæggelser og uddannelsesmateriale. Du uploader også information om det opsøgende arbejde til vores Global Impact Database. Disse informationer hjælper med at holde øje med fremskridtene og resultaterne fra projektet, status i lokalsamfundene og opfølgning på patienter.


Når du er færdig med dagens arbejde, kan du tage hjem for at tilbringe noget tid med din værtsfamilie over et lækkert aftensmåltid. Du kan udveksle erfaringer med andre frivillige og praktikanter og få nye venner på en lokal restaurant. Tag en tur ind til hovedstaden, hvis du vil opleve nogle mere urbane rammer, eller udforsk den fantastiske natur, som Ghana har at byde på.

A medical outreach intern from Projects Abroad assisting in health check ups as part of her public health internship in Ghana.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Projektet har to primære mål: at tilbyde grundlæggende og livsvigtige sundhedsydelser til beboere i udsatte lokalsamfund, og at hjælpe dig med at udvikle dine kompetencer.


Du lærer af lokale lægefaglige professionelle og finder ud af, hvordan man behandler forskellige lidelser i mere rurale omgivelser. Opholdet er også en perfekt mulighed for at få værdifuld erhvervserfaring inden for folkesundhed, mens du bor i Ghana.  


Derudover hjælper du med at forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper. Mange af dem, som er fattige og lever i afsidesliggende områder, har ikke råd til sundhedspleje. Når du er på erfaringsophold, giver du tiltrængte og livsnødvendige undersøgelser, mindre behandlinger og henvisninger under tilsyn af det lokale, lægefaglige personale.


Ghana har en række sundhedsfaglige problemer. Malaria er fortsat en af de største dødsårsager i landet, og ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk er stigende. Vi fokuserer på at forebygge disse sygdomme ved at sprede oplysning som årsagerne til sygdommene og vigtigheden ved behandling.


Vi har defineret et antal fokuspunkter inden for sundhedspleje for vores arbejde i Ghana. Ud over at tilbyde sundhedspleje til dem, der ellers ikke har adgang til det, vil vi også gerne:


  • Mindske antallet af tilfælde af malaria
  • Sprede oplysning om ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme


Tag på erfaringsophold med folkesundhed i Ghana og få en helhedsorienteret, klinisk oplevelse, hvor du arbejder på at tilbyde livsvigtig pleje til udsatte befolkningsgrupper.

Projects Abroad intern helping a woman at a medical outreach with her treatment during her public health internship in Ghana.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Ghana og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer