Female Intern is seen gaining valuable work experience whilst playing with a local child whilst taking part in her occupational therapy internship in Vietnam.

Praktikophold med ergoterapi i Vietnam

Få praktisk erhvervserfaring ved at arbejde sammen med professionelle for at behandle patienter med fysiske og mentale handicap

Projektoversigt

Tag dit praktikophold med ergoterapi i Vietnam og arbejd på et rehabiliteringscenter med patienter, som lever med handicap. Du kan bruge oplevelsen til at hjælpe dem, der har brug for det, mens du også får praktisk erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.


I Vietnam er der en alvorlig mangle på ergoterapeuter. Agent Orange, som er et kemikalie, der blev brugt af USA til krigsførelse under Vietnamkrigen, har fortsat en påvirkning på befolkningen, selv på børn, som er født årtier efter, at krigen sluttede.  Kemikaliet skader DNA, hvilket fører til børn, som fødes med mentale og fysiske handicap og misdannelser. Vi har brug for din hjælp til at forbedre den pleje, som patienterne får, samt at støtte deres uddannelse.  


Du bor og arbejder på én af to lokationer i Vietnam, hvor du bor i en lejlighed, som du deler med andre Projects Abroad praktikanter og frivillige. Udforsk så meget af dette smukke, asiatiske land, som du kan, og sørg for at spise så meget vietnamesisk mad som muligt.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage
Du skal have færdiggjort mindst to års studier inden for ergoterapi eller andre sundhedsfaglige studier.


Er et praktikophold med ergoterapi i Vietnam det rigtige for mig?

Hvis du er interesseret i at få erhvervserfaring inden for ergoterapi på et rehabiliteringscenter, og hvis du gerne vil hjælpe dem, der har mest brug for det, så er praktikopholdet med ergoterapi i  Vietnam det helt rigtige for dig.

Projektet er perfekt for enhver studerende, som gerne vil bruge sin ergoterapeutiske viden i praksis. For at deltage, skal du have færdiggjort mindst to års studier inden for medicin eller andre sundhedsfaglige studier. Vær opmærksom på, at dine arbejdsopgaver kommer til at afhænge af dit erfaringsniveau.


Opholdet er en unik måde at tilføje erhvervserfaring til dit CV på, og det giver dig spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger og til jobsamtaler.


Du kan deltage hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Praktikopholdet varer i mindst to uger, og vi opfordrer dig til at blive længere, så du sikrer dig, at du gør en større forskel for de mennesker, du arbejder med. På den måde får du også endnu mere erhvervserfaring og mulighed for at arbejde med flere forskellige patienter på dit ophold i Vietnam.

Pictured here is a Projects Abroad intern helping a young boy learn how to eat with limited arm movement whilst she undertakes her occupational therapy internship in Vietnam.

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet med ergoterapi i Vietnam?

Du får erfaring ved at deltage i en række forskellige aktiviteter i forbindelse med ergoterapi på dit praktikophold. Det kan være at:


 • Assistere personalet på rehabiliteringscentret ved at behandle patienter med fysisk og mentalt handicap
 • Fremme uddannelse af børn gennem sjove aktiviteter som billedkunst, dans og matematikspil
 • Facilitere erhvervsfaglige lektioner for patienter for at udvikle færdigheder som at kunne brodere, lave papirsblomster eller lave mad

Dit arbejde som praktikant bliver inddelt i de følgende hovedområder:


Assistere personalet på rehabiliteringscentret ved at behandle patienter med fysisk og mentalt handicap


De sundhedscentre, vi samarbejder med i Vietnam, har patienter med mange forskellige lidelser, inklusiv autisme, Down syndrom og spastisk lammelse. Desværre er disse lidelser en fortsat konsekvens af brugen af kemikaliet Agent Orange under Vietnamkrigen.


Symptomerne på de sygdomme, som du hjælper med at behandle, varierer meget og kan inkludere:


 • Lave eller manglende finmotoriske evner og integration
 • Dårlig balanceevne og koordination
 • Dårlig griben


Din tilstedeværelse på arbejdspladsen gavner patienter og personalet gevaldigt. Nogle af stederne har udstyr som madrasser, bolde og en parallelbar, som du kan bruge, når du træner og behandler patienterne.  


Fremme uddannelse af børn gennem sjove aktiviteter


Mange af de patienter, som vi arbejder med, er børn, som har brug for støtte til uddannelse. Du kan hjælpe med lektioner ved at lave sjove aktiviteter som:


 • Billedkunst og håndværk
 • Dans
 • Spil og lege
 • Sang


Hvis du har den relevante erfaring, kan du få muligheden for at arbejde selvstændigt med grupper eller enkelte patienter.  


Vi opfordrer vores praktikanter med erfaring til at bruge deres evner til at oplære det lokale personale. Du kan også tage materialer med hjemmefra, som for eksempel puslespil, LEGO, spil eller andre nyttige redskaber, som du har fået under din uddannelse.


Facilitere erhvervsfaglige lektioner for patienter


Du kan arbejde med erhvervsfaglig oplæring for at hjælpe teenagere og voksne med at udvikle færdigheder, som kan gavne deres fremtidige arbejdsliv. Du kan lære dem færdigheder som:


 • Brodering
 • At lave papirsblomster
 • Madlavning
 • Vævning
 • At lave røgelse, kurve og andre souvenirs


Når patienterne udvikler nye evner, kan de bruge dem til at få en indtægt senere hen.


Hvor i Vietnam skal jeg bo og arbejde?

Hanoi

Du kan arbejde enten på et sundhedscenter eller hospital i Hanoi, Vietnams hovedstad, eller på et rehabiliteringscenter i mere landlige omgivelser uden for Hanoi. De centre, vi samarbejder med, er enten underbemandede, ellers er personalet underkvalificerede. I de fleste tilfælde er det en kombination af begge.  


Hanoi er Vietnams hovedstad og den næststørste by i landet. Her navigerer du vej mellem tusindvis af motorcykler, som er det mest brugte transportmiddel for de fleste mennesker i Vietnam. Du kan følge de dejlige dufte fra gadeboderne omkring hvert et hjørne, og du kan for eksempel spise Vietnams berømte ret, pho, til frokost, som er en nudelsuppe med ris, urter og kylling eller oksekød.


Hvis du arbejder i mere landlige omgivelser, bliver du vidne til en mere traditionel livsstil. Her er du omringet af rismarker, hvor landmænd arbejder sammen med vandbøfler dagen lang.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Vietnam


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med ergoterapi i Vietnam ud?


Du starter hver dag tidligt ved at tage hjemmefra omkring klokken 7.00. Du kan tage en taxa eller bus, eller du kan gå, hvis din arbejdsplads ligger tæt på din bolig. På din første dag, følger vores team dig på arbejde.


Dit præcise, daglige skema afhænger af, hvor du bliver placeret henne, da hvert center har deres eget skema. Arbejdsdagen starter normalt klokken 8.00, og din dag slutter omkring klokken 16.00.


Din arbejdsdag består af behandling af patienter. Du kunne arbejde i et terapirum, hvor du hjælper patienter, som har nedsat finmotorik og koordination. I kan bruge lege og aktiviteter og bruge udstyr som:


 • Madrasser til øvelser
 • Yogabolde
 • Legetøj
 • Trampoliner


I Vietnam har man lange frokostpauser fra omkring klokken 11.00-13.00. Når du har pause, kan du spille badminton med børnene på centret eller lære dem grundlæggende engelsk. Når du fortsætter arbejdet om eftermiddagen, arbejder du med patienter igen til klokken 16.00.


I din fritid kan du udforske Hanoi og de omkringliggende områder. Du kan smage dig vej gennem Vietnam ved at spise streetfood om forårsruller, drikke kopper af vietnamesisk kaffe eller lære om Vietnams historie på museer. I weekenden kan du besøge den verdensberømte Ha Long Bay.

Intern from Projects Abroad is seen performing exercises with a child as part of her occupational therapy internship in Vietnam.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig muligheden for at lære og udvikle dine færdigheder inden for ergoterapi.


Under Vietnamkrigen havde den kemiske krigsførelse en utroligt ødelæggende effekt. Agent Orange påvirker fortsat børn, som fødes årtier efter krigen, fordi kemikaliet skader DNA. Derfor bliver børn i landet født med mentale og fysiske handicap. Der er en stor mangel på kvalificerede ergoterapeuter i Vietnam, og behovet for hjælp på de rehabiliteringscentre, vi arbejder med, er stort.


Dit primære fokus er på at hjælpe mennesker med handicap med at forbedre deres færdigheder og deres livskvalitet gennem fokuseret terapi. Din indsats bliver en del af vores langsigtede arbejde for at forbedre sundhedsplejen i Vietnam.  


Vi arbejder hen mod fem langsigtede mål gennem vores Medicine and Healthcare Management Plan for Vietnam:


 • Opfordre til en forståelse af medicinske fremgangsmåder og at fremme en udveksling af medicinsk viden
 • Forbedre kvaliteten af den sundhedspleje, der gives til patienter
 • Forbedre kvaliteten af den specialiserede eller alternative sundhedspleje i landet
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for underprivilegerede befolkningsgrupper


Tag med os til Vietnam og hjælp os i arbejdet for at nå disse mål for at hjælpe mennesker i nød, mens du dyrker din fremtidige karriere inden for ergoterapi.

A female intern is pictured helping a local doctor encourage movement in a baby during her occupational therapy internship in Vietnam.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Hanoi. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Vietnam og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Vi har også andre slags indkvartering, hvor du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Vietnam byder på en spændende blanding af travle storbyer og billedskønne landområder. Du kan helt sikkert finde masser af måder at bruge din fritid på med så mange forskellige aktiviteter og turistattraktioner, som Vietnam har.

Hvis du vil have et glimt ind i landets historie, kan du bruge en eftermiddag på at tage på Vietnams etnologiske museum, eller det nationale museum for vietnamesisk historie. Ho Chi Minh Mausoleum er også en stor, historisk seværdighed, som ligger i Hanoi.

Hvis du gerne vil købe souvenirs, er der mange markeder med lokalt fremstillede produkter til salg. Aftenerne i Hanoi er fyldt med spænding og farvestrålende lys. Du kan se gadekunstnere optræde og derefter gå på en lokal restaurant for at smage retter fra det lokale køkken.

Landområderne udgør det perfekte tilflugtssted fra den travle hovedstad med de smaragdgrønne rismarker, som strækker sig ud til horisonten.

Vi driver mange forskellige projekter i Vietnam, så der er sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Det er derfor nemt at arrangere at rejse rundt i fritiden som en gruppe. Du er dog også velkommen til at udforske landet på egen hånd, hvis du hellere vil det.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

'

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer