An Occupational Therapy intern gains work experience by helping treat a disabled child in Cambodia.

Praktikophold med ergoterapi i Cambodja

Få erhvervserfaring med ergoterapi, mens du arbejder med børn, der lever med mentale og fysiske handicap

Projektoversigt

Tag dit praktikophold med ergoterapi i Cambodja og få praktisk erhvervserfaring, mens du hjælper børn, der lever med handicap. Du lærer en masse ved at observere og arbejde med lægefagligt personale og omsorgspersoner på rehabiliteringscentret. Opholdet i Cambodja er en anderledes og mindeværdig måde at få erhvervserfaring til dit CV på, samtidig med at du gør en forskel for andre.


Du lærer at beskæftige, vurdere og behandle børn med forskellige handicap og lidelser. Din uddannelse bliver nyttig, når du udarbejder individualiserede behandlingsplaner og træningsprogrammer. Du styrker hver enkelt patients bevægelighed gennem dit arbejde, og oplevelsen lærer dig at være mere tålmodig og medmenneskelig. Din faglige selvtillid vokser samtidig.


Du bor i den charmerende hovedstad, Phnom Penh, sammen med andre Projects Abroad praktikanter og frivillige i en lejlighed, som I deler. Brug din fritid til at udforske dine omgivelser og spise dig mæt i cambodjansk mad.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover
You should have completed at least one year of occupational therapy studies or training.


Er et praktikophold med ergoterapi i Cambodja det rigtige for mig?

Hvis du er på vej mod en karriere inden for ergoterapi og kan lide at arbejde med børn, så er vores praktikophold inden for ergoterapi i Cambodja det rigtige for dig.


Du udvikler praktiske færdigheder sammen med kvalificeret, lægefagligt personale og omsorgspersoner. Du kan bruge dine nye kompetencer til at styrke din uddannelse, og opholdet giver både værdi til dit CV og giver dig spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger og jobsamtaler. Dit arbejde i Cambodja viser også dit engagement til terapi og din vilje til at hjælpe dem, der har brug for det.


Vores praktikophold er åbent for ergoterapistuderende, som har færdiggjort deres første år på studiet. Projektet er åbent året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Du kan tage på praktikophold i mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive i længere tid, så du kan gøre en større forskel for de børn, du arbejder med.

An occupational therapy internship student in Cambodia is pictured playing and engaging with a young child during her work experience with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet?

Du arbejder med børn med mentale og fysiske handicap på et dagcenter på dit praktikophold med ergoterapi i Cambodja. Nogle af de opgaver, du hjælper med på centret, er at:


  • Observere personalet og omsorgspersonerne, når de arbejder med børnene på centret
  • Pleje og behandle børn med handicap gennem en række ergoterapeutiske metoder
  • Opdatere patientjournaler ved at bruge dine notater og observationer
  • Opfordre til en lægefaglig vidensudveksling mellem dig selv og personalet på centret

Dit arbejde fokuserer på det følgende:


Observere personalet og omsorgspersonerne, når de arbejder med børnene på centret


Før du starter med at arbejde, tilbringer du tid med at skygge og observere centrets personale, når de arbejder med børnene. Du lærer, hvordan man tager dem op, engagerer dem, og vurdere og behandle dem. Hvert barn er forskelligt, afhængigt af barnets lidelser. Ved at observere til at starte med, lærer du børnene at kende og udvikler færdigheder, som kan gavne dig i fremtiden.


Pleje og behandle børn med handicap gennem en række ergoterapeutiske metoder


Når du har observeret, kan personalet bede dig om hjælp til vurdering og behandling af patienterne. Du kan kigge på væggen, hvor alle patientoplysninger hænger, hvis du får brug for en hurtig reference på en patient. Der hænger et kort på hver patient med information om barnets fremskridt og udvikling. På den måde har personalet et overblik over patienternes handicap og hvilke mål, de skal arbejde hen mod. Målene kan være alt fra at kunne vende sig til at sidde eller stå, afhængig af hver enkelt patient.


Du hjælper også med udarbejdelsen og implementeringen af individualiserede øvelsesplaner, som styrker bevægeligheden hos hver patient. Du skal logføre patienternes fremskridt og sikre, at der bliver holdt detaljerede journaler.


Opdatere patientjournaler ved at bruge dine notater og observationer


Du bliver bedt om at skrive information i patienternes journaler for at sikre, at al personale og alle fremtidige praktikanter er opdaterede på hvert enkelt barns udvikling. Du skal også opdatere patientkortene, som hænger på væggen på centret.


Opfordre til en lægefaglig vidensudveksling mellem dig selv og personalet på centret


Der er meget, du kan lære af det lægefaglige personale og omsorgspersonerne på centret. De kan dog også lære meget af dig. Ergoterapi er ikke en udbredt profession i Cambodja, og personalet kan få gavn af at lære forskellige metoder, som du har lært under din uddannelse. Du kan også hjælpe med at forbedre personalets engelskkundskaber, hvilket gør det nemmere at kommunikere med dem.


Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Du bor i Cambodjas hovedstad, Phnom Penh, som har en smuk strandpromenade langs floderne Mekong og Tonle og utallige historiske seværdigheder. Byen er enormt populær blandt turister og har et mylder af attraktioner, inklusiv museerne om folkemord, det kongelige palads og utallige markeder. Byen udvikler sig hurtigt og bliver mere og mere moderne, og samtidig ligger de verdensberømte Angkor Wat Temples kun et par timer fra byen.


Du får erhvervserfaring inden for ergoterapi i Cambodja på et center for børn og nyfødte med mentale og fysiske handicap.  Mange af børnene er blevet efterladt af deres familier, fordi de ikke har råd til at tage sig af dem. Centret tilbyder den nødvendige støtte og pleje til disse børn.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Cambodja


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med ergoterapi i Cambodja ud?

Du starter din dag med at spise cambodjansk morgenmad, som består af frisk frugt, bananpandekager og stegte ris med æg, hvorefter du tager en tuk tuk til din praktikplads. Vores personale følger dig på arbejde på din første dag og introducerer dig for dine nye kollegaer.


En typisk arbejdsdag på praktikopholdet starter klokken 8.00 og er slut klokken 16.00, mandag til fredag. Du har en lang frokostpause mellem klokken 11 og 13, hvor du enten tager hjem i lejligheden og slapper af eller spiser en medbragt madpakke på centret og bruger noget tid på at gennemgå børnenes journaler.


Hver morgen gennemgår du dagens planer sammen med din projektkoordinator. Dit primære fokus er at hjælpe med vurderingen og behandlingen af patienter på centret. Børnene og spædbørnene har forskellige grader af handicap. Mange af dem er diagnosticeret med spastiske lammelser eller autisme.


Du hjælper med at lave individualiserede træningsplaner, at føre tilsyn med deres udvikling, og at opdatere patientjournalerne. Du bruger en time sammen med hver patient, før du går videre til den næste.


I din fritid kan du spise aftensmad på de mange restauranter på hovedgaden, og du kan planlægge weekendture med de andre praktikanter for at få mest muligt ud af dit ophold i Cambodja.

A female Projects Abroad intern is seen helping a child eat as part of her occupational therapy internship in Cambodia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål for praktikopholdet med ergoterapi i Cambodja: at forbedre dine kompetencer, og at give bedre pleje af god kvalitet og ekstra støtte til de børn og spædbørn, vi arbejder med.


Du arbejder på et center for børn og nyfødte med mentale og fysiske handicap.  Mange af børnene er blevet efterladt af deres familier, fordi de ikke har råd til at tage sig af dem. Personalet på centret giver børnene pleje og trygge rammer at vokse op i.


Du bruger dine færdigheder og uddannelse til at støtte børnene og dele din viden med det lokale personale. Ergoterapi er ikke en udbredt eller anerkendt profession i Cambodja, så du må være selvsikker og proaktiv i dit arbejde. Når du støtter det lokale personale på centret, betyder det, at flere børn kan få behandling samtidig.


I Cambodja arbejder vi hen mod fire langsigtede mål i vores Medicine & Healthcare Management Plan:


  • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for underprivilegerede befolkningsgrupper
  • Forbedre kvaliteten af den sundhedspleje, der gives til patienter
  • Opfordre til en forståelse af medicinske fremgangsmåder og at fremme en udveksling af medicinsk viden
  • Forbedre hygiejnestandarder


Tag dit praktikophold i Cambodja og hjælp os med at arbejde hen mod disse mål, mens du forbedre dine kompetencer inden for ergoterapi.

A female intern from projects Abroad can be seen clapping with a child during her occupational therapy internship in Cambodia.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer