A volunteer working with children in Peru sits with a child in a classroom to help them with an activity.

Frivilligt omsorgsarbejde i Peru

Arbejd frivilligt med lokale lærere for at støtte børns tidlige udvikling på underfinansierede dagcentre

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Peru, og støt lokale lærere og pædagogers arbejde i underfinansierede dagcentre og børnehaver. Du fokuserer på børns tidlige udvikling og hjælper børnene med at udvikle de færdigheder, de skal bruge når de starter i skolen. Grib chancen for at få erfaring med omsorgsarbejde, og giv samtidig tilbage til lokalsamfundet.


Børn har brug for et stærkt fundament i deres tidlige barndom, så de kan trives og få succes i livet. De færdigheder, de får som små, sikrer dem en god skolegang senere. Du fokuserer også på at holde dem sunde og raske ved at opfordre dem til god hygiejne hver dag. Du kan vælge at arbejde med børn med særlige behov, som har brug for ekstra støtte.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i byen Cusco. Vi opfordrer dig til at udforske landet og kulturen så meget som muligt og at skabe uforglemmelige oplevelser.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt omsorgsarbejde i Peru det rigtige for mig?

Hvis du ønsker at hjælpe med at støtte børn fra trange kår, så er dette projekt perfekt for dig.

 

Projektet er også en god mulighed, hvis du overvejer en karriere inden for børnepasning. For fremtidige socialrådgivere og lærere, er arbejde som dette også relevant at skrive på dit CV. Oplevelsen hjælper dig derudover med at udvikle færdigheder såsom planlægning og lederskab, hvilket kan gavne din fremtidige karriere.

 

Du behøver ikke at have erfaring med børnepasning for at deltage på projektet i Peru. Vi lærer dig alt, hvad du skal vide, og vores team samt de lokale lærere står klar til at hjælpe dig. Vi holder også jævnlige workshops, hvor du kan udveksle ideer og få gode råd fra de andre frivillige.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Det bedste er at du arbejder mod bæredygtige, langsigtede mål, som vi har defineret, samtidig med at du hjælper til, hvor der er mest brug for det.

A group of Projects Abroad volunteers working with children in Peru paint a school to help enhance the learning environment.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du arbejder med børn hos en af de organisationer, som vi samarbejder med, og du yder støtte for lokale lærere og pædagoger. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at være med til:


  • Fremme børns tidlige udvikling gennem lærerige aktiviteter
  • Forbedre læsefærdigheder og talforståelse hos børnene
  • Støtte lokale medarbejdere i dagcentre og børnehaver
  • Opfordre til gode, daglige hygiejnevaner som at vaske hænder og børste tænder
  • Arbejde på sommerskoler for at lave lærerige aktiviteter i skoleferierne.

Som frivillig fokuserer du på følgende områder:


Fremme børns tidlige udvikling gennem sjove og lærerige aktiviteter


Børn kan lære utroligt meget i deres tidlige barndom. De færdigheder, som vi fokuserer på at udvikle, forøger deres chancer for at de vil trives i skolesystemet. Vi definerer de behov og udfordringer hvert enkelt barn, som vi arbejder med har. Dette gør vi inden for fysiske, sociale og kognitive evner.


Du hjælper med at arrangere aktiviteter og lege, for eksempel kan et boldspil hjælpe med at forbedre hånd-øje-koordinationen hos børnene.

Du fører også log over børnenes fremskridt i vores Global Impact Database.


Forbedre læsefærdigheder og talforståelse hos børnene


Når børnene lærer grundlæggende færdigheder tidligt, bliver de mere selvsikre og får en god start, når de begynder i skole. Du hjælper med at forbedre læsefærdigheder og talforståelse gennem sjove, kreative aktiviteter og lege. Du kan også synge sange om tal for at lære børnene at tælle.


Støtte lokale medarbejdere i dagcentre og børnehaver


Som frivillig er du en værdsat støtte for de ansatte på dagcentrene. Du hjælper med opgaver som at forberede undervisningsmateriale og planlægge undervisningen. Det er også muligt at lave plakater og flashcards, som lærere og fremtidige frivillige kan bruge længe efter, at du er taget derfra.


Opfordre til gode hygiejnevaner som at vaske hænder og børste tænder


En vigtig del af dit arbejde er at hjælpe børnene med at holde sig sunde og raske. Den bedste måde at gøre dette på, er at opfordre dem til gode, daglige hygiejnevaner. Vær med til at sikre, at de vasker hænder, før de skal spise og efter toiletbesøg, og vis dem hvordan man børste tænder grundigt.  


Arbejde på sommerskoler, når børnene har skoleferie


Hvis du vælger at arbejde frivilligt med børn i Peru i deres skoleferie fra januar til februar, arbejder du på en sommerskole. Børnene på sommerskolen er mellem 7 og 14 år gamle. På sommerskolen underviser du børnene i engelsk og laver sjove aktiviteter som billedkunst, håndværk, og idræt med dem.


Hvor i Peru skal jeg bo og arbejde?

Cusco

Du bor i Cusco, en fascinerende, historisk by. Byen var engang hovedstaden for det antikke Inca imperium, og sporene fra den gamle civilisation er stadig synlige i byen den dag i dag. Når du går rundt i byen, bevæger du dig igennem forskellige tidsaldre ved at se på arkitekturen omkring dig. Cusco ligger også tæt på smden smukke Urubamba Valley, og byen er omringet af Andesbjergene.


Du arbejder med børn hos en af vores samarbejdspartnere. Du kan vælge at arbejde i en børnehave, et dagcenter, eller et center for børn med særlige behov. De fleste af børnene kommer fra underprivilegerede familier. Deres forældre bliver nødt til at arbejde til meget sent for at tjene nok penge.


Dagcentrene har et højt antal børn tilmeldt i forhold til antallet af ansatte, og de har derfor brug for støtte til at sørge for hvert enkelt barn.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Peru


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Din dag i Peru kommer an på, hvilken arbejdsplads du får. Generelt starter de frivillige deres arbejdsdag klokken 8 om morgenen på hverdage, og arbejdsdagen slutter klokken 16. På nogle arbejdspladser slutter dagen lidt tidligere.  


I løbet af dagen, hjælper du til med aktiviteterne i dagcenteret eller børnehaven. Du kan arrangere lærerige lege for at udvikle en bestemt kompetence hos børnene. Du kan også hjælpe med at lære børnene at læse og skrive. Alt dit arbejde bliver uploadet til vores Global Impact Database, så vi kan føre log over hvert enkelt barns fremskridt og udvikling.


Omkring klokken 10.30 er der frikvarter, hvor du passer på børnene, mens de leger. Du får også frokostpause. Husk at mind børnene om at vaske hænder, når de kommer indenfor igen.


Om aftenen tager du hjem til din værtsfamilie for at spise aftensmad.


Vi arrangerer aktiviteter i lokalsamfundet på dage, hvor skolen har lukket. Du kan besøge et plejehjem, hvor du bruger dagen på at holde de ældre med selskab og give dem støtte. Du kan også hjælpe med madlavning eller gå ture med beboerne. Andre aktiviteter kan være at plante køkkenhaver og male lærerige vægmalerier på skolerne.


Du kan bruge dine aftener og weekender på at udforske Cusco og området omkring byen. Vi anbefaler at være eventyrlysten og prøve så meget lokal mad som muligt. En tur til Machu Picchu er et must!

Projects Abroad volunteers work together to create educational materials to help young children learn in Peru.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at støtte børns tidlige udvikling og de lokale medarbejderes arbejde i underfinansierede dagcentre og børnehaver.


Mange af børnene kommer fra underprivilegerede familier, og deres forældre arbejder hele dagen for at tjene penge til familien. Dagcentrene og børnehaverne har ofte begrænsede midler til ansatte, og lokale lærere har derfor problemer med at give individuel opmærksomhed og pleje til alle børnene. Vi har brug for frivillige til at støtte de ansatte, og sørge for at børnene lærer de færdigheder, som de skal bruge før de starter i skolen.


For at sikre at vores indsats i Peru har indflydelse på lang sigt, har vi identificeret fem bæredygtige mål, som du vil arbejde hen imod:


  • Fremme børns tidlige udvikling
  • Styrke læsefærdigheder
  • Styrke talforståelse
  • Forbedre engelskkundskaber
  • Forbedre livskvaliteten for mennesker der lever med handicap


Hjælp os med at nå disse langsigtede mål ved at arbejde frivilligt i Peru

Projects Abroad Childcare volunteer helps children in Peru draw within a care centre placement.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Cusco. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Peru og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Peru er et vibrant land med en blanding af aktiviteter for enhver slags frivillig. Om du er interesseret i kunst, kultur, historie eller natur, så er der helt sikkert noget for dig.


En af de største attraktioner i Peru er landets historie med Inca og Maya indianere. Der er enestående arkæologiske udgravninger som Coricancha, Tambomachay, og selvfølgelig Machu Picchu.


I weekenden kan du tage en tur til landsbyen, Pisac, hvor du kan gå og kigge på farvestrålende, iøjnefaldende tekstilmarkeder. Du må ikke gå glip af de fritgående lamaer og alpakaer.


Der er også livlige restauranter, som giver dig det perfekte sted at tilbringe en aften med afslapning, hvor du kan spise lokale retter som ceviche.


Vi har en række forskellige projekter i Peru, så du møder sikkert mange andre frivillige på din rejse. Det giver dig den perfekte mulighed for at få nye venner, som du kan rejse sammen med som gruppe. Du kan dog også vælge at bruge din fritid på at gå på opdagelse på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer