A student participates in class at one of our volunteer teaching placements in Cambodia

Frivilligt arbejde med undervisning i Cambodja

Arbejd frivilligt med engelskundervisning, og undervis børn fra fattige områder i Cambodja

Projektoversigt

Bliv frivillig engelsklærer i Cambodja, og arbejd med børn fra trange kår. Du arbejder i en børnehaveklasse eller skole, som er styret af en af de NGO’er, som vi samarbejder med. Projektet giver dig en fantastisk mulighed for at få undervisningserfaring på en skole.


Du fokuserer på at hjælpe børn med at forbedre deres engelskkundskaber. Børnene betaler ikke for at gå i skole her, og for mange er det deres eneste mulighed for at få en uddannelse. Nogle af de andre børn deltager i undervisningen for at få ekstra støtte ved siden af deres almindelige skolegang på en offentlig skole.


De kompetencer, du får ved at undervise på en skole i Cambodja, hjælper dig på vej mod en karriere inden for undervisning. Du udvikler også kompetencer som planlægning og administration, hvilket du kan skrive på dit CV.


Du bor og arbejder i Phnom Penh, som er Cambodjas hovedstad, og du får dit livs oplevelse, mens du udforsker landet og samtidig gør en forskel for lokalsamfundet.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Cambodja det rigtige for mig?

Hvis du godt kan lide at arbejde med børn, så er vores undervisningsprojekt i Cambodja noget for dig. Du behøver ikke at have erfaring på området. Det eneste, du behøver, er lysten til at dele din viden med børnene.


Hvis du er ved at uddanne dig til lærer, kan du få praktisk erfaring ved at arbejde dagligt på en skole. Lær børnene at kende og brug det, du har lært i din undervisning med børnene. Du kan skrive den erfaring, du får i Cambodja på dit CV.


Du får vejledning og støtte af vores projektkoordinator lige fra starten, og du kan bruge vores online database i løbet af dit ophold, hvor du kan finde arbejdsark og ideer til aktiviteter og lærerige lege, som du kan bruge i din undervisning. Det lokale Projects Abroad team holder også workshops, hvor du kan udveksle ideer og få inspiration fra de andre frivillige.

An English book is read to the students by a Projects Abroad volunteer teaching in Cambodia

Hvad bliver min rolle på projektet med undervisning i Cambodja?

Du arbejder med børn i børnehaveklasser og i en indskoling, hvor du bliver involveret i følgende aktiviteter:


  • Forbedre niveauet af engelsk hos eleverne gennem sjove aktiviteter og interaktive lektioner
  • Hjælpe med valgfagsaktiviteter som sport, musik og billedkunst
  • Forberede spændende undervisning til næste dag, for at sikre at hver aktivitet har et klart formål

Som frivillig undeerviser fokuserer du på følgende områder:


Engelskundervisning


Engelsk er blevet et af de mest udbredte sprog i verden, og det er vigtigt for cambodjanere at lære det i en tidlig alder, da det er det officielle sprog inden for forretning og medier. Gode engelskkundskaber giver børnene bedre jobmuligheder, når de bliver ældre. Som frivillig engelsklærer i Cambodja spiller du en afgørende rolle på den skole, du arbejder på. Alt efter hvor meget eleverne kan i forvejen, lærer du dem grundlæggende ord og gloser på engelsk som farver, tal, og alfabetet. Du kan finde på små lege, der opfordrer eleverne til at tale engelsk og styrker deres selvtillid.


Kreative timer


Du kan også tage undervisningen ud af klasseværelset, og arrangere udendørs aktiviteter for eleverne. Få dem i bevægelse med idræt, og arbejd på deres motorik, for eksempel ved at balancere, kaste, løbe, sparke, sjippe, hoppe osv. Når I ikke dyrker sport, vil mange af børnene gerne lave kreative aktiviteter. Nogle af eleverne elsker at spille på instrumenter eller beundre farverne og formerne på de ting, de kan lave i billedkunst.


Undervisningsforberedelse


Du bruger lidt tid hver dag på at sikre, at du er forberedt til næste dags timer. Du kan bruge en times tid på at finde på nye metoder til at fange elevernes opmærksomhed i undervisningen. Denne slags planlægning gør dit arbejde lettere og giver dig mere selvtillid.


Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Som frivillig underviser i Cambodja bor og arbejder du i den charmerende by, Phnom Penh, som er kendt som Asiens perle. Byen ligger langs Mekong floden, og selvom byen stadig er ved at blive genopbygget efter krigen, er Phnom Penh en ukuelig by, hvor nogle af verdens mest venlige mennesker bor.


Du ser en anden side af byen, når du arbejder som frivillig i byens fattige områder. Her arbejder familierne hårdt for at kunne brødføde og uddanne deres børn. Du underviser på en af de skoler, som vi samarbejder med. De er styrede af lokale NGO’er og tilbyder gratis skolegang til børn fra fattige områder. Skolerne sørger også for daglige måltider til børnene og undervisningen er tilpasset det officielle pensum i Cambodja.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Cambodja


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Cambodja ud?

Hver morgen vågner du op i din lejlighed, som du deler med andre frivillige, hvor du spiser cambodjansk morgenmad, som består af stegte ris med æg, bananpandekager og frisk frugt. Bagefter hopper du ind i tuk tuk’en, der venter på dig udenfor.


Du starter undervisningen klokken 9 og slutter omkring klokken 16-17, mandag til fredag. Så snart børnene ser dig, råber de “teacher, teacher” og trækker dig med ind i klasseværelset. Alt efter hvor du arbejder henne, kan du undervise i engelsk for begyndere eller arrangere musik- billedkunst- eller idrætstimer. Du går tilbage til lejligheden klokken 11 for at undgå middagsheden. Du spiser lækker frokost og planlægger undervisning, indtil du skal tilbage til skolen klokken 15.


Når dagen er ved at være slut, tager du hjem i lejligheden med de andre frivillige eller tager en tuk tuk til promenaden ved flodbredden. I weekenderne kan du lære om Cambodjas historie på S21 museet, the Killing Fields eller det kongelige palads. Du må ikke gå glip af en weekendtur til de majestætiske Angkor Wat templer i Siem Riep.

Two students receive class work assistance from a volunteer teaching English in Cambodia

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at yde faglig støtte og undervisning til børn fra trange kår i Cambodja.


Uddannelsessystemet i Cambodja er fortsat ustabilt på grund af fattigdom i landområderne, mangel på skoler og mangel på lærere. Mange børn dropper ud, især på mellemtrinnet i folkeskolen, og mange familier har ikke råd til at betale for børnenes skolegang.


Som frivillig underviser i Cambodja, arbejder du tæt sammen med lokale børn og giver dem de færdigheder og den læring, de skal bruge for at klare sig i skolen og i deres liv senere hen. For at sikre, at vores arbejde gør en positiv forskel for lokalsamfundet, har vi defineret fire mål, som er at:  


  • Forbedre niveauet af engelsk
  • Forbedre undervisningsmetoder
  • Opfordre til kreativ læring
  • Styrke læsefærdigheder


Alle de aktiviteter, du laver med eleverne, skal inkludere mindst ét af disse mål. Hjælp os med at nå vores mål ved at blive frivillig på vores undervisningsprojekt i Cambodja.

Students pose with their handmade masks at one of our teaching placements in Cambodia

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer