Gain midwifery work experience whilst on an internship with Projects Abroad and assist and learn from local doctors.

Erfaringsophold med obstetrik i Tanzania

Arbejd sammen med jordemødre på fødegangen på et hospital i Østafrika

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold med obstetrik i Tanzania og bliv klar til en karriere som jordemoder. Du arbejder tæt sammen med lokale læger og jordemødre på barselsafdelingen på et hospital eller en klinik. Opholdet er en god mulighed for at se med dine egne øjne, hvordan professionelle giver pleje til mødre, og at observere, når de hjælper med at bringe nyt liv til verden.

 

Du får vigtig erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV, og som giver dig et forspring i din fremtidige jobsøgning. Du lærer, hvordan det er at arbejde på et hospital og at interagere med patienter. Det lokale personale står klar til at besvare dine spørgsmål og vejlede dig i dit arbejde.

 

Når du deltager i vores medicinske workshops, sørger lokale læger for at lære dig de praktiske metoder til for eksempel at måle blodsukker og blodtryk på patienter. Du bruger dine nye kompetencer i det opsøgende arbejde i lokalsamfundet, hvor du hjælper med at give grundlæggende sundhedspleje til lokalbefolkningen i afsidesliggende områder. På den måde får du også praktisk erfaring inden for den medicinske verden.

 

Erfaringsopholdet finder sted enten i Arusha. 

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

18 eller derover
studerende


Er et erfaringsophold med obstetrik i Tanzania det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil have erhvervserfaring inden for obstetrik på et hospital, så er dette erfaringsophold ideelt for dig. Oplevelsen giver dig mulighed for at udvikle dine kompetencer og din viden samt at booste dit CV. Det er en suveræn måde hvorpå du kan forberede dig på at søge ind på din uddannelse eller at opbygge din faglige selvsikkerhed, inden du bliver færdiguddannet som jordemoder.


Erfaringsopholdet er også perfekt, hvis du gerne vil lære om obstetrik i et udviklingsland. Du får en dybere indsigt i de udfordringer, som kvinder møder, når de skal føde i et land som Tanzania.


Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Din rolle bliver hovedsageligt observerende, og det lægefaglige personale står klar til at vejlede dig og koordinere dit arbejde på opholdet.  


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal være på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan få mest muligt ud af din tid i Tanzania.

An intern photographed holding newly born twins whilst on her midwifery internship in Tanzania with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med obstetrik i Tanzania?

Du arbejder på en barselsafdeling på et lokalt hospital. Nedenfor er nogle af de aktiviteter og arbejdsopgaver, du kan forvente at få på dit erfaringsophold. Du kan:


 • Skygge læger og jordemødre på barselsgangen på et hospital
 • Yde støtte til kommende mødre under fødsel
 • Observere fødsler eller kejsersnit, hvis du er studerende
 • Give postnatal pleje og rådgivning til nybagte mødre
 • Få praktisk erfaring med medicinsk arbejde under outreaches i lokalsamfundene

Her er de fem hovedområder, som dit erfaringsophold fokuserer på:


Lære om faget af kvalificerede jordemødre


Du tilbringer hverdagene på hospitalet, hvor du skygger lokale læger og jordemødre og lærer de daglige rutiner på en barselsgang at kende. Ved at skygge og observere lærer du, hvad det vil sige at være jordemoder i Tanzania.


Det lokale personale står også klar til at besvare dine spørgsmål, og de vejleder dig i dit arbejde og informerer dig om sager og patienter.


Arbejde med kommende mødre


En jordemoders arbejde starter under graviditeten. Du overværer konsultationer med kommende mødre og ser, hvordan jordemødrene rådgiver dem om næring og en sund livsstil, indtil babyen bliver født.


Du får også lov til at se, hvordan lægefaglige professionelle rådgiver gravide kvinder under fødslen. Du kan observere, mens de lærer mødrene vejrtrækningsteknikker, forsikrer dem omkring processen af en fødsel og forklarer de mulige komplikationer, som de kan risikere.


Observere fødsler


Hvis du studerer medicin eller obstetrik, kan du få lov at observere fødsler og kejsersnit. Her får du muligheden for at se den rolle, som jordemoderen har under selve fødslen. Det er en unik chance for at få en førstehåndsoplevelse af en fødsel og at se et barn blive budt velkommen til verden.


I Tanzania er det kun studerende inden for medicin eller obstetrik, der må observere fødsler og kejsersnit.


Give postnatal pleje


En jordemoders arbejde er ikke slut efter fødslen. Du arbejder også med mødre, efter de har født, for at give dem vejledning og gode råd om pasning af spædbarnet. Du kan hjælpe lokale jordemødre med at undersøge de nyfødte og sikre, at de er sunde og raske. Du hjælper med at give vaccinationer og med at tale med mødrene om familieplanlægning og prævention. Du snakker også med de nybagte mødre, om hvordan de skal passe på deres baby.


Deltage i opsøgende arbejde


For at få praktisk erfaring arbejder du også i afsidesliggende lokalsamfund, hvor du tilbyder grundlæggende sundhedsundersøgelser. De lokalsamfund, vi arbejder i, har ikke adgang til sygehuse eller sundhedsklinikker, så du hjælper med at forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje til lokalbefolkningen.


Det lægefaglige personale giver dig den oplæring, du behøver for at deltage i det opsøgende arbejde. Derefter kan du tage ud i områderne og for eksempel måle patienternes blodsukker og blodtryk.  


Hvilke typer af arbejdspladser er der på projektet med obstetrik i Tanzania?

På dit erfaringsophold kan du enten arbejde på én afdeling eller skifte mellem forskellige afdelinger på hospitalet. De afdelinger, du kan vælge mellem, inkluderer:


 • Prænatal afdeling
 • Neonatal afdeling
 • Postnatal afdeling


Hvis du er interesseret i en bestemt afdeling, er du velkommen til at kontakte os, så vi kan rådgive dig om dine muligheder.

Projects Abroad intern pictures the local maternity hospital she will be working in during her midwifery internship in Tanzania.

Hvor I tanzania skal jeg bo og arbejde?

Arusha

Vi arbejder også sammen med hospitaler i Arusha. Disse hospitaler er også underfinansierede og mangler ressourcer, så faciliteterne på afdelingerne er meget basale.

 

Arusha er en spændende kombination af travl storby og fredfyldt natur. I din fritid kan du smage på lokale retter på restauranterne, købe souvenirs på de lokale markeder, som er fyldt med liv eller tage på safari i et naturreservat.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Tanzania


Hvordan ser en typisk dag på projektet med obstetrik i Tanzania ud?

En typisk arbejdsdag starter klokken 8.00 og slutter klokken 15.00, og du arbejder mandag til fredag. Du har fri om aftenen og i weekenderne.


Du starter dagen med at arbejde med kommende mødre, hvor du hjælper jordemødrene med at forberede dem til fødslen. Du kan lære om det udstyr, jordemødrene bruger, og de måder hvorpå de undersøger patienterne. Du kan overvære konsultationer og høre mere om specifikke problemer og komplikationer.


Du kan også rengøre og forberede instrumenter til undersøgelser og indgreb. Hvis du læser obstetrik eller medicin, kan du få lov at overvære fødsler.


Om eftermiddagen kan du hjælpe jordemødre med at undersøge nyfødte babyer. Du lærer om de forskellige vaccinationer og behandlinger, som spædbørn får, og du finder ud af, hvordan man sikrer, at barnet er sundt og raskt. Derefter kan du tale med de nybagte mødre om postnatal pleje.


Omkring en gang hver anden uge hjælper du med opsøgende arbejde i afsidesliggende lokalsamfund. Du måler ting som vægt, højde, blodtryk og blodsukker. Du kan også måle og veje spædbørn for at sikre, at de er sunde og raske.


Du har fri efter klokken 15.00, hvor du kan udforske det smukke land. Du kan besøge lokale markeder og købe souvenirs eller spise lækker aftensmad sammen med din værtsfamilie.

Projects Abroad intern checking a baby's heart beat during her midwifery internship in Tanzania.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig de kompetencer og den selvsikkerhed, du skal bruge for at starte din karriere inden for obstetrik. Du udveksler viden med det lokale personale og får erhvervserfaring inden for feltet.


Du kan også hjælpe med at forbedre kvaliteten af sundhedspleje på de underbemandede hospitaler. Ved at give nybagte mødre støtte og vejledning, hjælper du dem med at vedligeholde deres eget helbred og holde deres børn sunde og raske.


I det opsøgende arbejde hjælper du med at give grundlæggende sundhedspleje til lokalsamfund, som ellers ikke har adgang til sygehuse og hospitaler. Du hjælper også med at give sundhedspleje til kvinder og børn, mens du arbejder på hospitalet. Kvinders sundhed og helbred bliver ofte overset i Tanzania, så mange kvinder tager ikke på hospitalet, når de venter sig. Du hjælper med at tage hånd om problemet ved at støtte faciliteter, som tilbyder lægehjælp til kvinder i en udsat position.


For at sikre, at vi hele tiden har en langsigtet og bæredygtig vision for projektet, har vi defineret en række mål i vores Medicine Management Plan for Tanzania. Vi arbejder hen mod de følgende mål, som er at:


 • Opfordre til en forståelse af medicinske metoder og fremme en udveksling af medicinsk viden
 • Forbedre kvaliteten af sundhedspleje, som patienterne tilbydes
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje til dårligt stillede befolkningsgrupper
 • Fremme oplysning om ikke-smitsomme sygdomme


Tag på vores erfaringsophold inden for obstetrik i Tanzania, hvor du hjælper os med at nå vores mål, mens du får uvurderlig erhvervserfaring inden for obstetrik.

An intern from Projects Abroad photographed a local Maasai woman holding a baby at a medical outreach centre during her midwifery internship in Tanzania.

Frivilligt arbejde for professionelle og praktik inden for medicin og sundhed

Dette projekt er også ideelt for professionelle, der gerne vil bruge deres evner til at hjælpe, og som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Som professionel kan du være sikker på, at vi matcher din uddannelse og ekspertise til det projekt, hvor der er mest brug for dig.

Med din støtte kan vi gøre en endnu større forskel i de lokalsamfund, vi arbejder med. Hvis du er medicinstuderende eller lignende, arrangerer vi et praktikophold, hvor du kan lære så meget som muligt. Vi vil give dig muligheden for at få den viden og de færdigheder, som kan udvikle din professionelle karriere.

Læs mere om at arbejde frivilligt som professionel eller at tage et praktikophold som studerende inden for medicin og sundhed


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Arusha. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Tanzania og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

En rejse til Tanzania giver dig chancen for at opleve livet i hjertet af Afrika. Der er masser at se og gøre her, når du har fri fra dit projekt.

Et projekt i Tanzania ville ikke være fuldendt uden en safari. Her får du chancen for at se det smukke dyreliv i landet som elefanter, næsehorn og løver.

Derudover er Tanzania hjemsted for det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Du kan bruge en fredfyldt eftermiddag med at vandre rundt om foden på bjerget gennem den frodige vegetation.

Det er et must at gå og kigge på et farverigt, livligt, lokalt marked, når du er i Tanzania. Du kan også tilbringe noget tid i en masai landsby, hvor du kan lære om en helt anderledes livsstil.

Der er højst sandsynligt mange andre frivilligt i Tanzania samtidig med dig, så du har muligheden for at udforske landet på egen hånd eller med en gruppe ligesindede frivillige fra forskellige projekter. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer