An expecting mother has a health check done by a Projects Abroad Midwifery intern in Sri Lanka.

Erfaringsophold inden for obstetrik i Sri Lanka

Få erhvervserfaring og lær om obstetrik ved at arbejde sammen med lokale jordemødre på prænatale afdelinger på hospitaler i Sri Lanka

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Tag på erfaringsophold inden for obstetrik i Sri Lanka og lær mere om jordemødrenes arbejdsmetoder i et udviklingsland ved at skygge dem, når de arbejder. Du møder tilstande og komplikationer, som du kun har læst om i bøger, og du tilbringer tid på den prænatale afdeling på et hospital. På den måde får du indsigt i alle aspekterne i at pleje nybagte mødre og deres spædbørn.

 

Opholdet er en fantastisk mulighed for at skrive international erhvervserfaring på dit CV og forberede dig på din fremtidige karriere som jordemoder. Du lærer også nye kompetencer på vores medicinske workshops og ved at deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundet. Under det opsøgende arbejde, udfører du sundhedstjek på patienter, som ikke ellers har adgang til grundlæggende sundhedspleje.

 

Du arbejder enten i Panadura eller Kalutara, hvor du bor hos en lokal værtsfamilie. Du har muligheden for at udforske turistattraktionerne i din fritid og at deltage i sociale arrangementer med andre frivillige og praktikanter.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

18 eller derover


Er et erfaringsophold inden for obstetrik i Sri Lanka det rigtige for mig?

Hvis du overvejer en karriere inden for obstetrik, hvis du studerer obstetrik eller er færdiguddannet jordemoder og gerne vil have erhvervserfaring, så er dette erfaringsophold det perfekte valg for dig.


Du lærer ved at arbejde tæt sammen med dygtige jordemødre og andet lægefagligt personale på hospitaler. Du får indsigt i, hvordan mødre og spædbørn får pleje i et udviklingsland. Du kan også tilføje din erhvervserfaring inden for obstetrik i Sri Lanka til dit CV, og du får spændende oplevelser at fortælle om i kvote 2-ansøgninger og til jobsamtaler.


Erfaringsopholdet er mest observerende, men du kommer til at lære meget. Du får lov at rotere mellem forskellige afdelinger inden for graviditet, fødsel og børn, og du får mulighed for at lave praktisk arbejde på det opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Her laver du grundlæggende sundhedstjek på patienter i dårligt stillede lokalsamfund.


Læg mærke til, at du skal være mindst 18 år for at deltage på projektet.


Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal være på mindst fire uger.

A group of interns from Projects Abroad are seen decorating the childrens room at a local hospital whilst on their midwifery internships in Sri Lanka.

Hvad bliver min rolle på projektet med obstetrik i Sri Lanka?

På dette erfaringsophold lærer du en masse om arbejdsmetoderne inden for obstetrik i Sri Lanka. Nogle af de ting, du kan forvente at lave, er at:


 • Observere jordemødre, når de klarer de daglige gøremål på forskellige afdelinger på hospitalet
 • Deltage i medicinsk opsøgende arbejde, som gavner lokalsamfundene
 • Lære om faget af lokale læger og udvikle nye kompetencer på medicinske workshops
 • Lære om traditionel Ayurvedic medicin, som er en alternativ behandlingsform

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende områder:


Observere jordemødre, når de klarer de daglige gøremål på forskellige afdelinger på hospitalet


Din primære rolle på erfaringsopholdet er at skygge jordemødre og andet lægefagligt personale, når de arbejder på hospitalet. Du får muligheden for at rotere mellem forskellige afdelinger som operationsstuer, fødegang og postnatal afdeling. På den måde lærer du om alle de forskellige aspekter af sundhedsplejen for mødre og spædbørn.  


Deltage i medicinsk opsøgende arbejde, som gavner lokalsamfundene


Vi arrangerer månedlige lægefaglige outreaches i dårligt stillede lokalsamfund. Det opsøgende arbejde tilbyder sundhedspleje, sundhedstjek og behandling for dem, som ellers ikke har adgang til det. Selvom arbejdet ikke er direkte relateret til obstetrik, får du stadig indsigt i medicinske arbejdsmetoder i Sri Lanka. Det er også en god mulighed for at deltage i praktiske arbejdsopgaver som at tage blodtryk og måle blodsukker på patienter samt at dosere medicin.


Det arbejde, du udfører i lokalsamfundene bliver tilset af en lægefaglig professionel.  


Lære om faget af lokale læger og udvikle nye kompetencer på medicinske workshops


For at sikre, at du får mest muligt ud af dit ophold, arrangerer vi også workshops for alle vores frivillige og praktikanter inden for medicin. Alle workshops bliver afholdt af lokale læger, og de giver dig muligheden for at udvikle nye kompetencer. For eksempel lærer de dig teknikker, som du kan bruge i det opsøgende arbejde. Du lærer også mere om symptomer, diagnoser og behandling af de mest udbredte sygdomme i Sri Lanka.   


Lære om traditionel Ayurvedic medicin, som er en alternativ behandlingsform


På erfaringsopholdet har du også muligheden for at lære om den traditionelle Ayurvedic medicin. Dette er dog ikke en del af det normale projekt med obstetrik, så sig til, hvis du er interesseret i at lære om den alternative behandlingsform.


Ayurveda er en af de ældste behandlingsformer i verden og inkluderer behandlinger som urtemedicin, specielle kostplaner og akupunktur. I Sri Lanka er den traditionelle behandlingsform officielt anerkendt, og der er hospitaler, som er særligt dedikerede til denne form for behandling, hvor du kan observere og hjælpe til.  


Hvilke typer arbejdspladser er der på projektet med obstetrik i Sri Lanka?

På erfaringsopholdet inden for obstetrik i Sri Lanka kan du rotere mellem nogle af de følgende obstetriske og gynækologiske afdelinger:


 • Prænatal afdeling
 • Fødegangen
 • Postnatal afdeling


Du kan også få muligheden for at observere indgreb på operationsstuen eller skygge personalet på den pædiatriske afdeling.

Two medical interns take a break during a community outreach organised by Projects Abroad in Sri Lanka.

Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

På erfaringsopholdet bor du enten i Colombo, Panadura eller Balapitiya. Sri Lanka har et veludviklet og billigt offentligt transportsystem, så det er nemt for dig at rejse rundt i landet i din fritid. Landet er også kendt for dets enestående naturlige landskaber og historiske monumenter.

Colombo

Colombo er den største by i Sri Lanka og hovedstad for turisme og handel. Du arbejder enten på et hospital specielt for kvinder eller på et universitetshospital, hvor lokale medicinstuderende er i praktik.

Panadura

Panadura er en stor by ved kysten omkring 30 km syd for Colombo. Her arbejder du på et statsejet hospital for kvinder.  

Balapitiya

Balapitiya er en lille by på den sydvestlige kyst i Sri Lanka. Her arbejder du på et lokalt hospital på afdelingerne for gynækologi, obstetrik og pædiatri.  

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på projektet med obstetrik i Sri Lanka ud?

Når du har spist morgenmad sammen med din værtsfamilie, er det tid til at tage på arbejde. Du tager på arbejde med enten bus eller cykeltaxa. I nogle tilfælde kan du endda gå derhen. Lige meget hvordan du transporterer dig, følger en medarbejder fra Projects Abroad dig på arbejde på din første dag.


En typisk arbejdsdag på projektet er fra klokken 8.30-12.30, og igen fra klokken 14.00-16.00, mandag til fredag. Arbejdstiderne kan dog variere. I bliver enige om dit skema, når du bliver introduceret til projektet efter din ankomst.


Aktiviteterne kan variere alt efter hvilket sted, du vælger at arbejde med obstetrik i Sri Lanka. Generelt tilbringer du dagen med at observere jordemødre, læger og sygeplejersker, når de arbejder.

Du skygger personalet på forskellige afdelinger af hospitalet, inklusiv den prænatale afdeling, operationsstuerne og fødegangen. Du får en spændende mulighed for at få indsigt i de forskellige aspekter af graviditetspleje og pædiatri.


På de dage, hvor vi laver opsøgende arbejde, får du lov til at deltage i mere praktisk arbejde. Her hjælper du med at tage vitale tegn som blodtryk og blodsukker, at dosere medicin og uddele mad, og at hjælpe, hvor der er brug for det. Det er vigtigt arbejde, som giver lægehjælp og sundhedspleje til dårligt stillede lokalsamfund.


Når du er færdig med dagens arbejde, er det tid til at slappe af. Vi arrangerer jævnlige sociale arrangementer for vores frivillige og praktikanter, hvor I kan lære hinanden bedre at kende, mens I har det sjovt og lærer om den lokale kultur i Sri Lanka. Du kan også udforske dine nye omgivelser, se solnedgangen på stranden og smage nogle srilankanske retter fra en restaurant i nærheden.

Projects Abroad male intern is seen performing a check up on a baby as part of his midwifery internship in Sri Lanka.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at give dig en lærerig oplevelse. Mange af dem, der tager på erfaringsophold med os, er på udkig efter international erhvervserfaring i et fremmed land. Opholdet er en god mulighed for at gøre dig klar til din fremtidige karriere som jordemoder, mens du får oplevelser, som du kan skrive på dit CV.


Vi giver dig muligheden for at lære af kvalificerede, lokale professionelle og at få indsigt i arbejdsmetoderne inden for obstetrik i Sri Lanka. Du deltager også i en vigtig tværkulturel vidensudveksling med personalet på det lokale hospital.


Projects Abroad arrangerer månedligt medicinsk opsøgende arbejde i dårligt stillede lokalsamfund i området. Her kan du tilbyde grundlæggende lægehjælp til lokale under tilsyn fra en læge. Det er vigtigt arbejde, da de lokalsamfund, som vi arbejder i, ellers ikke har adgang til grundlæggende sundhedspleje.


For at sikre, at vi altid arbejder hen mod en langsigtet, bæredygtig vision, har vi defineret fem mål for vores medicinske arbejde i Sri Lanka. Målene er at:


 • Opfordre til en forståelse af medicinske metoder og fremme en udveksling af medicinsk viden
 • Fremme oplysning om ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og forhøjet blodtryk
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje til dårligt stillede befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Mindske antallet af infektioner med denguefeber


Tag på vores erfaringsophold inden for obstetrik i Sri Lanka og arbejd sammen med talentfulde jordemødre, når de plejer nybagte mødre og spædbørn.

Local Sri Lankan women provide their details for medical staff at an outreach organised and run by Projects Abroad.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Sri Lanka. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer