Local medical staff with a group of Projects Abroad Medicine interns doing work experience placements in Tanzania.

Erfaringsophold med medicin i Tanzania

Arbejd sammen med lokale læger og udfør sundhedstjek igennem opsøgende arbejde i det pulserende, østafrikanske land

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for medicin i Tanzania og brug oplevelsen til at kickstarte din medicinske karriere. Du lærer ved at arbejde direkte sammen med læger på et hospital og udvikler din praktiske viden inden for medicin. Tag din hvide kittel på og din notesbog i hånden, og gør dig klar til en helt unik læringsoplevelse, som du aldrig har oplevet før.

 

På dit erfaringsophold skygger du læger og sygeplejersker, når de går stuegang, og får på den måde en førstehåndsoplevelse med hverdagslivet på et hospital. Vi giver dig muligheden for at tilbringe tid på forskellige hospitalsafdelinger, hvilket lader dig lære om en række forskellige specialiseringer.

 

Du lærer grundlæggende medicinske færdigheder, så du kan udføre sundhedstjek under vores opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Vi udfører denne slags arbejde jævnligt, og det giver dig en god mulighed for at hjælpe med at bringe sundhedspleje ud til udsatte og underprivilegerede områder.

 

Du bor og arbejder enten i Arusha.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med medicin i Tanzania det rigtige for mig?

Hvis du gerne vil have erhvervserfaring inden for medicin, som du kan skrive på dit CV, så er erfaringsopholdet i Tanzania det helt rigtige for dig. Opholdet styrker din ansøgning til medicin eller din jobansøgning, og det giver dig spændende oplevelser at tale om til optagelses- eller jobsamtaler.


Du tilbringer din arbejdsdag på projektet, hvor du skygger erfarne læger og sygeplejersker og lærer om deres daglige arbejde. Hvis du har en brændende interesse for medicin, får du uden tvivl værdifuld indsigt i sundhedssystemet i et udviklingsland.


Du får også indsigt i de sundhedsmæssige udfordringer, som befolkningen møder dagligt i Tanzania. Mange sygehuse og hospitaler i landet mangler ressourcer, og du kommer til at opleve, hvordan lægerne håndterer det, når de ikke har flere forsyninger. Du lærer også at diagnosticere og behandle sygdomme, som du ikke normalt ser derhjemme.


Du kan tilmelde dig det medicinske projekt året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Dit erfaringsophold kan vare så længe, du vil, men du skal være afsted i mindst to uger.

Projects Abroad intern takes the blood pressure of local residents during her medicine internship in Tanzania.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet i Tanzania?

Erfaringsopholdet i Tanzania giver dig en mulighed for at få erhvervserfaring inden for medicin ved at lære af lokale læger og at udføre opsøgende arbejde. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kommer til at få:


 • Observere professionelle læger på et hospital eller en klinik
 • Arbejde på forskellige hospitalsafdelinger
 • Lære om sundhedspleje og udvikle praktiske færdigheder gennem kliniske workshops
 • Deltage i opsøgende arbejde og få træning i at udføre sundhedsfaglige undersøgelser

Her er de forskellige områder, som dit arbejde fokuserer på:


Lære af kvalificerede læger


Du tilbringer arbejdsdagene med at skygge det lægefaglige personale på afdelingen, hvor du kan overvære patientkonsultationer og opleve en tanzaniansk læges arbejdsliv. Du får mulighed for at se med dine egne øjne, hvordan læger håndterer udfordrende omstændigheder og mangel på finansiering og ressourcer. Du får også mulighed for at se forskellige, medicinske indgreb og behandlinger og at lære at stille diagnoser og behandle forskellige sygdomme.


Arbejde på forskellige afdelinger


Alt efter hvor længe du deltager på erfaringsopholdet, kan du arbejde på forskellige afdelinger, hvilket giver dig mulighed for at finde ud af, hvilken specialisering kan være den rigtige for dig.


Deltage i kliniske workshops


Som en del af din læringsoplevelse, bliver du også undervist af lægefagligt personale til workshops, som bliver afholdt hver anden uge. Lokale læger bruger tiden på at lære dig praktiske færdigheder som at måle blodtryk eller at give førstehjælp. De forklarer dig også om symptomer, forebyggelse og behandling af tropiske sygdomme som malaria.


Hjælpe udsatte lokalsamfund


Du hjælper også befolkningen i udsatte lokalsamfund, når vi udfører opsøgende arbejde. Vi lærer dig alt, hvad du skal vide, og dit arbejde bliver ført tilsyn med af lægefagligt personale.  


Du giver også fremlæggelser om sund kost for at forebygge hjerte-kar-sygdomme. Du kan få erfaring med at måle blodsukker og blodtryk på patienter, som ellers ikke har adgang til sundhedspleje. Det opsøgende arbejde tilbyder grundlæggende sundhedspleje og diagnoser til folk, som ikke har råd til at gå til læge.


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet i Tanzania?

Erfaringsopholdet fokuserer på at udvikle din medicinske viden, og derfor samarbejder vi med lokale hospitaler for at give dig muligheden for at tilbringe tid på mange forskellige afdelinger.

Her er nogle af de afdelinger, du kan arbejde på, uanset hvilken arbejdsplads, du vælger:

 • Barsel
 • Almen medicin
 • Pædiatri
 • Kirurgi
 • Laboratorium
 • Odontologi
 • Palliativ pleje

Antallet af afdelinger, du kan nå at arbejde på, afhænger af, hvor længe du bliver på erfaringsopholdet. Vi anbefaler dig at bruge mindst én uge på hver afdeling, før du roterer til en ny. Hvis du er interesseret i en specifik afdeling, så kontakt os for at høre mere.

Three interns help to prepare medication whilst on their medical internship in Tanzania with Projects Abroad

Hvor i Tanzania skal jeg bo og arbejde?

Arusha

Arusha er en travl by med små, mindre udviklede lokalsamfund i nogle områder. Byen ligger ved foden af Mount Meru, og har over 400.000 indbyggere.

I Arusha kan du arbejde på hospitaler eller sundhedsklinikker, som ofte er underfinansierede. Hospitalerne i Arusha vil være meget forskellige fra, hvad du ser derhjemme.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Tanzania


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet i Tanzania ud?

Din dag starter med morgenmad sammen med din værtsfamilie, hvorefter du gør dig klar til dagens arbejde, tager din notesbog under armen og tager en dalla dalla, som sætter dig af på et lokalt hospital.


Din typiske arbejdsdag starter omkring klokken 7.30, fordi tanzanianske hospitaler har særligt travlt om morgenen. Din arbejdsdag slutter normalt omkring klokken 15.00.


Du bliver tildelt en læge, som vejleder dig og fører dig gennem forskellige konsultationer og procedurer på hospitalet. Tag noter og stil spørgsmål for at udnytte muligheden og lære så meget som muligt. Du kan også få muligheden for at lære at tage røntgenbilleder eller at øve dig i at bruge medicinsk udstyr.


Du hjælper også med vores opsøgende arbejde omkring en gang hver anden uge. Her sætter du en sundhedspost op på en lokal skole eller et kulturcenter og måler ting som blodtryk, blodsukker, højde og vægt. Det kan være hårdt arbejde, da du tilser mange forskellige mennesker på én dag, men til gengæld får du muligheden for at have direkte kontakt med patienter og at give dem et indledende sundhedstjek.


En gang hver anden uge deltager du også i kliniske workshops, som afholdes af en lokal læge. Her lærer du værdifulde færdigheder som at yde førstehjælp eller at give sting.


Du har fri om eftermiddagen og aftenen, hvilket giver dig rig mulighed for at udforske dine omgivelser og lære andre frivillige og praktikanter at kende.

An intern from Projects Abroad is seen taking down the details of a young girl at a local surgery during her medical internship in Tanzania.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at fremme en udveksling af lægefaglig viden, hvilket betyder, at du får en lærerig oplevelse. Grib chancen for at stille spørgsmål, tage noter og involvere dig mest muligt. Det kvalificerede personale vil gladeligt dele deres erfaringer med dig.


Ud over alt det læring, du får, hjælper du med at give sundhedspleje og lægehjælp til mennesker, som ikke har midlerne til at tage til en klinik eller et sygehus. På det opsøgende arbejde udfører du gratis sundhedstjek, og afhængig af din erfaring, kan du hjælpe lægerne med at henvise patienter, som har brug for yderligere pleje.


På det opsøgende arbejde i lokalsamfundene spreder du også viden om sundhedsfaglige problemer som diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Dit fokus er på forebyggelse og behandling.


I Tanzania har vi defineret fem primære mål i vores Medicine Management Plan. Målene er at:


 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Forbedre kvaliteten af den sundhedspleje, som patienterne i Tanzania modtager
 • Opfordre til en forståelse af medicinske arbejdsmetoder og fremme en udveksling af medicinsk viden


Tag på erfaringsophold inden for medicin i Tanzania og hjælp os med at opnå disse mål.

Projects Abroad interns have a queue of children to see at a medical outreach during their medical internship in Tanzania.

Frivilligt arbejde for professionelle og praktik inden for medicin og sundhed

Dette projekt er også ideelt for professionelle, der gerne vil bruge deres evner til at hjælpe, og som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Som professionel kan du være sikker på, at vi matcher din uddannelse og ekspertise til det projekt, hvor der er mest brug for dig.

Med din støtte kan vi gøre en endnu større forskel i de lokalsamfund, vi arbejder med. Hvis du er medicinstuderende eller lignende, arrangerer vi et praktikophold, hvor du kan lære så meget som muligt. Vi vil give dig muligheden for at få den viden og de færdigheder, som kan udvikle din professionelle karriere.

Læs mere om at arbejde frivilligt som professionel eller at tage et praktikophold som studerende inden for medicin og sundhed


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Arusha. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Tanzania og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

En rejse til Tanzania giver dig chancen for at opleve livet i hjertet af Afrika. Der er masser at se og gøre her, når du har fri fra dit projekt.

Et projekt i Tanzania ville ikke være fuldendt uden en safari. Her får du chancen for at se det smukke dyreliv i landet som elefanter, næsehorn og løver.

Derudover er Tanzania hjemsted for det højeste bjerg i Afrika, Kilimanjaro. Du kan bruge en fredfyldt eftermiddag med at vandre rundt om foden på bjerget gennem den frodige vegetation.

Det er et must at gå og kigge på et farverigt, livligt, lokalt marked, når du er i Tanzania. Du kan også tilbringe noget tid i en masai landsby, hvor du kan lære om en helt anderledes livsstil.

Der er højst sandsynligt mange andre frivilligt i Tanzania samtidig med dig, så du har muligheden for at udforske landet på egen hånd eller med en gruppe ligesindede frivillige fra forskellige projekter. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer