Projects Abroad intern assists with testing blood pressure and sugar levels in Sri Lanka whilst on her medical placement.

Erfaringsophold med medicin i Sri Lanka

Få erhvervserfaring inden for medicin ved at arbejde direkte sammen med læger på hospitaler og at udføre sundhedstjek

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Tag på erfaringsophold inden for medicin i Sri Lanka og lær ved at arbejde direkte sammen med læger på et travlt hospital. Opholdet giver dig en fantastisk mulighed for at lære om et anderledes sundhedssystem, end du er vant til. Du får også erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV.

 

Du kan enten vælge en specialisering eller rotere mellem forskellige hospitalsafdelinger for at få en bredere læringsoplevelse. Vi arrangerer også faglige seminarer, hvor lokale læger lærer dig at stille diagnose, behandle eller forebygge forskellige sygdomme.

 

Mange udsatte befolkningsgrupper i Sri Lanka har ikke jævnlig adgang til grundlæggende sundhedspleje. Du hjælper os med at håndtere problemet ved at deltage i opsøgende sundhedsarbejde i lokalsamfundet. Du arbejder også for at sprede oplysning omkring vigtige, lægefaglige emner gennem lærerige workshops.

 

Du bor og arbejder i én af flere kystbyer i dette smukke land. Oplev en anderledes livsstil og udforsk alt, hvad Sri Lanka har at byde på, når du har fri.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

18 eller derover


Er et erfaringsophold med medicin i Sri Lanka det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet med medicin er ideelt for alle, der brænder for medicin. Du får international erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV, og som kan supplere dine ansøgninger til både uddannelse og job.

Du får en lægefaglig koordinator under dit erfaringsophold, som sikrer, at du får mest muligt ud af din oplevelse, og at du bliver taget godt af.


Du kan vælge, hvilke afdelinger du gerne vil arbejde på. Det betyder, at du kan forfølge dine interesser, hvis der er et bestemt område inden for medicin, som du gerne vil fokusere på. Du kan også vælge at rotere mellem en række afdelinger for at få en bredere oplevelse. Jo længere du bliver på opholdet, jo flere afdelinger kan du nå at arbejde på.


Din rolle på hospitalet er udelukkende observerende. Du får mulighed for at overvære konsultationer og indgreb, samt at stille personalet spørgsmål. Du får dog også mulighed for at deltage i praktisk arbejde, når vi laver opsøgende sundhedsarbejde i lokalsamfundet.


Du behøver ikke at have erfaring med medicin eller uddannelse inden for feltet for at deltage på projektet. Vi lærer dig alt, hvad du skal vide for at kunne hjælpe.

Du kan deltage på erfaringsopholdet i mindst to uger og opefter. Projektet er åbent året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Vær opmærksom på, at du skal være mindst 18 år gammel for at deltage på projektet.

A female intern takes the blood pressure of local children during her medical internship in Sri Lanka with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med medicin i Sri Lanka?

Erfaringsopholdet har en række forskellige observerende og praktiske aktiviteter, som giver dig en helhedsorienteret oplevelse med medicin i udlandet. Du kan involvere dig i at:


 • Observere lokale læger og klinisk personale, når de går stuegang
 • Deltage i opsøgende sundhedsarbejde, som gavner udsatte lokalsamfund
 • Lære om praksissen af traditionel Ayurvedic medicin
 • Sprede oplysning om vigtige sundhedsfaglige emner

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Observere lokale læger og klinisk personale


Din primære rolle på erfaringsopholdet er at lære af lægerne og det lægefaglige personale. Du får muligheden for at overvære konsultationer og indgreb samt at stille spørgsmål til det, som du ser. Når der er tid og mulighed, forklarer lægerne dig om deres arbejdsopgaver, og hvordan de stillede diagnosen på den pågældende patient.


Deltage i opsøgende sundhedsarbejde, som gavner udsatte lokalsamfund


Du kan blive involveret i praktisk arbejde på vores jævnlige opsøgende arbejde. Her gives der basal men livsvigtig lægehjælp til medlemmer af underprivilegerede lokalsamfund, samt gratis mad og medicin. Over 100 patienter får hjælp på én dag på vores opsøgende arbejde.  


Du hjælper lægerne med at tjekke vitale tegn som blodtryk og blodsukker, og at dosere medicin under tilsyn fra en læge.


Lære om traditionel Ayurvedic medicin


Vi tilbyder vores frivillige og praktikanter en spændende mulighed for at lære mere om traditionel Ayurvedic medicin. Sri Lanka har specialhospitaler, som er dedikerede til denne praksis. Ayurvedic medicin er en af de ældste, medicinske traditioner i verden. Du er med til at forberede urtemedicin, give pleje til patienter, arbejde på klinikken og meget mere.


Sprede oplysning om vigtige sundhedsfaglige emner


Vi afholder også lærerige foredrag og workshops i lokalsamfundet og på lokale skoler. Du afholder foredrag om specifikke, lægefaglige emner med et mål om at sprede oplysning og videregive viden om forebyggelse og behandling.


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet med medicin i Sri Lanka?

Du kan virkelig styrke din lægefaglige viden ved at arbejde på flere af de tilgængelige afdelinger eller vælge at fokusere på ét område:


 • Almen medicin
 • Obstetrik
 • Gynækologi
 • Pædiatri
 • Øre, næse og hals
 • Skadestue


Hvis du er interesseret i at lære mere om traditionel medicin, kan du også vælge at arbejde på et hospital for Ayurvedic. Husk at informere os om det, når du tilmelder dig, hvis du er interesseret i denne mulighed.


Vær opmærksom på, at du kun kan nå at arbejde på én eller to afdelinger, hvis du er på opholdet i to til tre uger. Jo længere du bliver, jo flere afdelinger kan du nå at rotere mellem.

Projects Abroad intern helps local doctors with giving out medicine whilst on their medical internship in Sri Lanka.

Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

Du bor og arbejder i én af flere byer i Sri Lanka. Vi har arbejdspladser til erfaringsophold både på statsejede og privatejede hospitaler, og Sri Lanka har et veludviklet offentligt transportsystem, så det er nemt at rejse rundt i landet.


Alle de byer, vi arbejder i, ligger ved kysten, hvilket er en stor fordel, hvis du kan lide at være på stranden eller gerne vil udfordre dig selv med vandsport som dykning.

Colombo

Frivillige i Colombo arbejder i den sydlige del af den travle by. Colombo er den tidligere hovedstad og landets største by. Colombo er også Sri Lankas økonomiske hovedstad og er en populær turistdestination.  


I Colombo arbejder du enten på et stort universitetshospital, som fokuserer på kvinders sundhed, eller på et privathospital.

Panadura

Panadura er en bemærkelsesværdig by, som ligger på den vestlige kyst i Sri Lanka. Byen er omgivet af vand på alle sider: Det Indiske Ocean og Bolgodafloden. Panadura ligger 27 km fra Colombo.


Her arbejder du på et lokalt hospital eller på et specialhospital, som fokuserer på kvinders sundhed. Der er også mulighed for at arbejde på et hospital i nabobyen, som ligger 18 km væk.

Galle

Galle er en større by i Sri Lanka, som ligger på den sydvestlige spids af øen. Galle ligger 119 km fra Colombo. Her får du chancen for at arbejde på et stort universitetshospital eller på et privathospital.


Den gamle del af byen er på UNESCOs verdensarvliste på grund af bydelens historiske befæstninger og en blanding af europæisk og sydasiatisk arkitektur. Galle er en charmerende by at udforske i din fritid med et væld af smukke bygninger, museer, caféer og små butikker.  

Balapitiya

Balapitiya er endnu en by på Sri Lankas vestkyst, 80 km syd for Colombo. Her arbejder du enten på et universitetshospital eller på et privathospital.  


Byen ligger ved to søer, som sammen udgør det beskyttede vådområde, Madu Ganga. Over 300 dyrearter er blevet opdaget i området indtil nu, og der findes mange flere i de dybe mangroveskove. Nogle af landets ældste templer findes på øerne i vådområdet.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med medicin i Sri Lanka ud?

Når du er stået op og har spist hjemmelavet morgenmad sammen med din værtsfamilie, tager du en bus eller cykeltaxa til din arbejdsplads. I nogle tilfælde bor du så tæt på hospitalet, at du kan gå derhen. På din første dag, følger vores personale dig på arbejde for at vise dig vej.


En typisk dag på erfaringsopholdet er fra mandag til fredag, fra klokken 8.30-12.30 og igen fra 14.00-16.00. Dine arbejdstider kan dog variere. Dit præcise skema bliver aftalt under introduktionen til projektet, når du ankommer.

Dine arbejdsopgaver og aktiviteter kommer an på, hvilken arbejdsplads, du vælger, og hvilken afdeling, du arbejder på. Generelt følger du lægerne på afdelingen, når de går stuegang, opdaterer journaler, gennemser sagsdokumenter og vurderer, om patienter skal indlægges. Du kan også få muligheden for at observere operationer.  


Vi afholder jævnlige workshops for alle vores lægefaglige frivillige og praktikanter. Her får du mulighed for at spørge lokale læger omkring de indgreb og procedurer, du ser, eller lære mere om den medicinske praksis i Sri Lanka. Du får også grundlæggende oplæring i kliniske færdigheder.


Nogle dage besøger du en skole eller et lokalsamfund for at sprede oplysning om et bestemt emne inden for sundhed. Du kan give præsentationer eller arrangere aktiviteter som at demonstrere, hvordan man vasker hænder grundigt for at forbedre hygiejnen.


På dage, hvor vi laver opsøgende arbejde, tager du ud til et udsat område sammen med andre frivillige og praktikanter inden for medicin. I hjælper personalet med at sætte den mobile klinik op, og med at tjekke vitale tegn, dosere medicin og give en hjælpende hånd, hvor end der er brug for det.


Når arbejdsdagen er slut, har du tid til at slappe af. Du kan snakke om dagens oplevelser over en middag med din værtsfamilie eller med andre praktikanter og frivillige, eller du kan lære de andre at kende til en af vores sociale arrangementer.

A medical internship student in Sri Lanka is pictured taking blood pressure and sugar levels at a local clinic as she gains vital work experience with Projects Abroad.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål for dette projekt: at give dig en lærerig, faglig oplevelse, og at hjælpe mennesker i underprivilegerede lokalsamfund.


Mange af dem, som tager på erfaringsophold inden for medicin med os, vil gerne have international erhvervserfaring. Èt af vores mål er at opfordre til en tværkulturel vidensdeling. Du lærer af det dygtige kliniske personale, og til gengæld kan du dele dine egne erfaringer med dem. Det er en fantastisk måde at lære om sundhedssystemet i et udviklingsland på, samtidig med at du også lærer om livet i et andet land.


Erfaringsopholdet har også til mål at gavne befolkningen i lokalsamfundene. Du deltager i jævnligt opsøgende arbejde i udsatte lokalområder. Selv om Sri Lanka tilbyder gratis sundhedspleje til alle borgere, kan den tilbudte pleje være begrænset eller svingende. Du arbejder sammen med lægefagligt personale, hvor du giver grundlæggende men vigtige sundhedsfaglige ydelser til udsatte og sårbare befolkningsgrupper.


Vi har opstillet fire mål, som vi vil opnå med vores lægefaglige arbejde i Sri Lanka:


 • Forbedre hygiejnepraksis
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme som diabetes og hjerte-kar-sygdomme
 • Hjælpe med at mindske antallet af infektioner af denguefeber  


Tag på erfaringsophold med os og få erhvervserfaring inden for medicin i Sri Lanka, mens du hjælper andre.

A Projects Abroad female intern can be seen taking blood pressure tests during her medical internship in Sri Lanka.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Sri Lanka. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer