Medical interns observe a medical procedure in a hospital as part of their work experience in Mongolia.

Erfaringsophold med medicin i Mongoliet

Få erhvervserfaring inden for medicin ved at arbejde sammen med læger på hospitaler, og ved at udføre sundhedstjek på opsøgende arbejde i lokalsamfundene

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for medicin i Mongoliet og brug oplevelsen til at starte din lægefaglige karriere.


Du skygger læger og sygeplejersker på hospitaler og klinikker. Du følger dem, når de går stuegang, og roterer mellem forskellige afdelinger som kardiologi og neurologi. Opholdet giver dig chancen for at få indsigt i de medicinske arbejdsmetoder i et udviklingsland. Vi lærer dig også at diagnosticere og behandle de sygdomme, du ser på de forskellige afdelinger.


Du får også praktisk arbejdserfaring ved at udføre sundhedstjek ved månedlige outreaches i udsatte lokalområder.


Du bor og arbejder i Mongoliets hovedstad, Ulaanbaatar. Udnyt tiden og udforsk Mongoliets vidtstrakte sletter, mød nomader, gå rundt i et tempel eller tilbring tid sammen med din værtsfamilie.  

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med medicin i Mongoliet det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet i Mongoliet er perfekt for dig, der gerne vil læse medicin, eller der læser medicin og skal bestemme sig for en specialisering. Projektet er også en god mulighed for dig, der gerne vil opleve det daglige arbejde på et hospital i et udviklingsland. På projektet er det godt, hvis du viser at du er spændt på at lære og er villig til at stille spørgsmål og tage initiativ.


På dit erfaringsophold kan du udvikle din faglige viden inden for medicin og skærpe dine færdigheder inden for blandt andet kommunikation. Du lærer også en masse om de sundhedsmæssige udfordringer, som befolkningen i Mongoliet kæmper med.


Du behøver ikke at have erfaring inden for medicin for at deltage på projektet. Du kan tilmelde dig erfaringsopholdet hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted. Dit ophold skal vare i mindst to uger, og du må blive, så længe du vil.

Male medical intern sits down with a local woman and her baby during an examination held in Mongolia.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Når du arbejder på et hospital eller en klinik, får du masser at lave på dit erfaringsophold i Mongoliet. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at få:  


 • Skygge læger og observere deres daglige rutiner
 • Rotere mellem en række afdelinger
 • Hjælpe personalet under det opsøgende arbejde

Dit arbejde bliver inddelt i tre hovedområder:


Skygge læger og observere deres daglige rutiner

Tag noter, stil spørgsmål og lær de dedikerede professionelle at kende, som arbejder for at hjælpe, forbedre og redde liv. Gennem aktive observationer bygger du gode relationer med din vejledende læge og dykker ned i en verden af medicinsk viden. Du får også muligheden for at overvære operationer.  


Rotere mellem en række afdelinger

Du må undersøge dine muligheder for at bestemme dig for, hvilken specialisering, der kunne være den rigtige for dig. På erfaringsopholdet i Mongoliet roterer du mellem hospitalsafdelinger som kardiologi, neurologi, intensiv afdeling eller almen kirurgi. Denne del af opholdet er en enestående mulighed for at udforske de forskellige aspekter af de medicinske faciliteter og arbejdsmetoder i et udviklingsland.  


Hjælpe personalet under det opsøgende arbejde

En gang om måneden arrangerer vi et outreach i et lokalsamfund. Det opsøgende arbejde bliver afholdt i kulturcentre i små lokalområder, hvor vi tilbyder sundhedspleje til hjemløse. Her hjælper du med at uddele mad til dem, der møder op, hjælpe lægerne i deres arbejde og uddele medicin til folk. Du får praktisk erhvervserfaring ved at hjælpe med at aflæse blodtryksmålinger eller måle og veje patienter.


Den læge, som er ansvarlig på det opsøgende arbejde, fører tilsyn med dit arbejde og besvarer dine spørgsmål.


Hvilke typer arbejdspladser er der på erfaringsopholdet med medicin i Mongoliet?

Du får mulighed for at arbejde på en række forskellige afdelinger, som for eksempel:


 • Kirurgisk afdeling
 • Neurologisk afdeling
 • Kardiologisk afdeling
 • Intensivafdeling
 • Skadestue
 • Oto-rhino-laryngologi (øre-næse-hals)
 • Endoskopi
 • Et videnskabeligt forskningscenter

Hvis du er interesseret i en speciel afdeling, så kontakt os for at høre mere.

A hospital in Ulaanbaatar, Mongolia, where Projects Abroad places medical interns.

Hvor i Mongoliet skal jeg bo og arbejde?

Ulaanbaatar

Du bor i landets største storby, Ulaanbaatar, hvor du arbejder på et hospital eller en klinik. Når du er på erfaringsophold, deltager du også i det månedlige opsøgende arbejde i et kulturcenter.


Mongoliet er et stort land, som grænser op til Rusland og Kina. Det meste af landet er dækket af vidtstrakte, åbne stepper, som krydses af nomader.


I din fritid kan du vandre rundt i byens gader, iagttage de sovjetiske højhuse, eller snakke med familier, som bor i traditionelle telte kaldet gers.

Du kan også tage ud af byen på en to timers køretur for at besøge nomaderne på den mongolske steppe.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mongoliet


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Mongoliet ud?

En typisk dag på projektet med medicin i Mongoliet starter hjemme hos din værtsfamilie med morgenmad og hygge. Bagefter tager du afsted til din arbejdsplads med din kittel og medicinske træsko i tasken. Du tager på arbejde med offentlig transport, som Projects Abroads medarbejdere viser dig på din første dag.


Du skygger læger på klinikker og hospitaler, hvor du følger dem, når de går stuegang og observerer procedurer. Du arbejder omkring otte timer om dagen, mandag til fredag. Du har også muligheden for at arbejde om natten efter aftale med din koordinator.


En gang om måneden får du praktisk erhvervserfaring i Mongoliet på et outreach i et udsat lokalsamfund. Du aflæser blodtryksmålinger, lærer om forskellige sygdomme og stiller spørgsmål til lægen om patienterne.


Efter en travl arbejdsuge på dit ophold, kan du bruge din fritid på at udforske dine nye omgivelser i Mongoliet. Besøg nomaderne, planlæg en tur til Terelj nationalpark og sørg for at besøge Gobi ørkenen.

Female Medical worker uses a syringe filled with liquid in a hospital during her medical work experience in Mongolia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for erfaringsopholdet i Mongoliet er at hjælpe dig med at få en forståelse for den medicinske praksis i et udviklingsland. Vi håber også på at fremme en udveksling af medicinsk viden mellem dig og det team, du arbejder sammen med.  


Vi arrangerer månedligt opsøgende arbejde, som du deltager i. Her tilbyder du sundhedspleje til udsatte befolkningsgrupper. Sundhedsplejen består af måling af blodtryk og uddeling af gratis medicin.  


For at sikre, at vi arbejder hen mod vores vision for sundhedsplejen i Mongoliet, har vi opsat fire mål i vores Medical Management Plan:


 • Fremme en forståelse af medicinske arbejdsmetoder og en udveksling af medicinsk viden
 • Fremme oplysningen om ikke-smitsomme sygdomme
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder


Dr. Erdenechimeg fra en af vores medicinske arbejdspladser i Mongoliet, siger: "[De frivillige] på de medicinske erfaringsophold må stille spørgsmål til ethvert område, som de er interesserede i at vide mere om, og jeg tager mig altid gladeligt tiden til at give dem den information, de skal bruge for at bygge på deres praktiske og teoretiske viden.

Jeg er stadig i kontakt med mange tidligere frivillige, som gentagende gange har ytret ønske om at blive kvalificerede og kyndige læger, til dels på grund af deres oplevelse her i Mongoliet. Jeg håber, at denne tendens fortsætter, og at fremtidige frivillige føler, at de kan få erhvervserfaring, når de arbejder på vores hospitaler sammen med vores dygtige læger, på en måde som gavner dem, uanset deres faglige felt."


Tag på erfaringsophold inden for medicin i Mongoliet for at kickstarte din karriere eller uddannelse inden for medicin!   

Medical interns pose for a picture in a local hospital during their Medicine Internships in Mongolia.

Praktik inden for medicin

 Dette projekt egner sig også perfekt som praktikophold for studerende inden for medicin og sundhed. Du får indsigt og viden fra den virkelige verden, som gavner dig i din udvikling som lægefaglig professionel. Du lærer også at arbejde sammen med forskellige slags mennesker og får et bredere perspektiv på globale sundhedssystemer og problemstillinger, hvilket vil gavne din karriere i mange år fremover. Vi kan arrangere et projekt, der møder alle kravene fra din uddannelsesinstitution.

Læs mere om, hvordan vi arrangerer praktikophold inden for sundhedspleje


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Ulaanbaatar. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mongoliet er et af verdens mest afsidesliggende lande. Du får muligheden for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt her.


Vores projekter finder sted i Ulaanbaatar, landets hovedstad. Storbyen er en eklektisk blanding af det moderne og det traditionelle. Regeringspaladset er et perfekt eksempel med dets arkitektur fra den gamle verden og dets funklende blå og guldfarvede lys.


Selv når du er i byen, er du aldrig langt fra landet. En kort køretur kan få dig ud til en nomadeboplads, hvor du kan møde rejsende familier, som bor i traditionelle gers. Vi anbefaler at tage på en ridetur eller vandretur for at beundre de smukke, endeløse horisonter ude på sletterne.


Den berømte statue af Genghis Khan er et must-see. Du kan også lære om landets historie på Mongoliets nationalmuseum.


Vi driver en række forskellige projekter i Mongoliet, så der er sikkert også andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan vælge, om du vil udforske landet sammen med en gruppe nye frivillige venner, eller om du vil rejse rundt på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer