A female intern is pictured taking part in testing blood sugar levels whilst on her public health internship in Cambodia.

Erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja

Få klinisk erhvervserfaring og hjælp med at forbedre den generelle folkesundhed i udsatte lokalsamfund

Tag på erfaringsophold inden for folkesundhed i Cambodja og få erhvervserfaring i grundlæggende sundhedspleje i lokalsamfund. Projektet finder sted uden for hospitalsmiljøet og fokuserer i stedet på at arbejde direkte med folk i og omkring hovedstaden, Phnom Penh.


Du hjælper læger og sygeplejersker med at foretage sundhedstjek under hjemmebesøg og opsøgende oplysningsarbejde. I Cambodja har mange ikke let adgang til sundhedspleje. Enten har de ikke råd til at tage til lægen, ellers bor de langt fra sygehuse og hospitaler. Derfor har de heller ikke adgang til information om hygiejne og sundhed.


Dit arbejde opfordrer folk til at leve et sundere liv, og i processen får du masser af erhvervserfaring, som du kan skrive på dit CV, samt lærer ting som at måle blodtryk på patienter.


Du bor i Phnom Penh, Cambodjas smukke hovedstad, hvor du bor i en lejlighed sammen med andre frivillige og praktikanter. Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan udforske byen og de omkringliggende områder.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på 01903 708300 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Projektoversigt

Trip Format:

Fleksible rejser - Et fleksibelt projekt, som giver dig den støtte og selvstændighed, du skal have som frivillig.

Project Name:

Cambodja > Folkesundhed

Startdatoer:

Helt fleksible datoer

Minimum varighed:

En uge

Lokation:

Phnom Penh (Læs mere)

Indkvartering:

Delebolig Læs mere

Krav :

Alle over 16 år kan deltage

Hvad er inkluderet i prisen?
 • Indkvartering

 • Kost (tre måltider om dagen)

 • Rejse- og sygeforsikring

 • Transport til og fra lufthavnen

 • Fuld introduktion og orientering af en erfaren medarbejder ved ankomst

 • Transport til og fra din arbejdsplads

 • Støtte døgnet rundt på destinationen fra vores team af lokale fuldtidsmedarbejdere

 • Nødhjælp fra vores internationale beredskabsteam

 • Projektudstyr og materialer, inklusiv adgang til vores database med tusindvis af ressourcer

 • En koordinator/mentor på din arbejdsplads

 • Oplæring og workshops fra vores erfarne lokale personale

 • Jævnlige sociale begivenheder og aktiviteter i lokalsamfundet sammen med andre frivillige og praktikanter

 • Adgang til vores lokale kontor med internetadgang

 • Diplom for gennemførelse af projekt

 • Støtte og rådgivning i forhold til visum

 • Adgang til vores services og rabbater for tidligere frivillige

 • Fundraising støtte, inklusiv din egen personlige fundraising side

 • Forberedelse før afgang af din egen specialiserede frivilligrådgiver

 • Personlig MyProjectsAbroad website med al relevant information om dit projekt, indkvartering og destination

 • Et gratis interaktivt kursus om kulturen på din destination

 • Medlemskab i vores grupper på sociale medier, hvor I kan dele oplysninger og holde kontakten

 • Støtte til udfyldelse af registreringsdokumenter eller praktikdokumenter, hvis det er nødvendigt

Hvad er ikke inkluderet?
 • Flybilletter

 • Visumomkostninger (når relevant)

An intern is seen talking to locals during an outreach whilst she completes her public health internship in Cambodia with Projects Abroad.

Er et erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja det rigtige for mig?

Projektet med folkesundhed er ideelt for dig, der gerne vil have en karriere inden for sundhedspleje. Erfaringsopholdet er også en enestående oplevelse for dig, der gerne vil læse medicin.


På erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja får du praktisk erfaring ved at udføre grundlæggende sundhedstjek på patienter i lokalområderne. Du arbejder sammen med lægefaglige professionelle til daglig, som fører tilsyn med dit arbejde.


Derfor behøver du ikke at have erfaring med folkesundhed eller medicin for at deltage på projektet. Du kan også altid spørge Projects Abroads medarbejdere i Cambodja til råds, hvis du får brug for det.  


Du kan bruge opholdet til at få noget erhvervserfaring på dit CV, og det giver dig et forspring til jobsamtaler og i ansøgninger, når du fortæller om de spændende oplevelser, du har fået i Cambodja. Denne slags erfaringsophold viser også dit engagement til at hjælpe andre.


Vores erfaringsophold med folkesundhed er åbent hele året rundt, og du skal deltage på projektet i mindst én uge. Vi opfordrer dig til at blive længere, så du kan se, opleve og lære mere.

Hvad bliver min rolle på erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja?

På dit erfaringsophold får du erhvervserfaring i grundlæggende sundhedspleje uden for hospitalets rammer. Du kan forvente at være med til blandt andet at:


 • Foretage hjemmebesøg for at undersøge og teste lokalbefolkningen for forskellige sygdomme
 • Udføre sundhedstjek på børn i dagcentre
 • Undervise børn i sundhedspleje, ernæring og hygiejne
 • Indsamle, analysere og uploade data til vores Global Impact Database

På erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja, fokuserer dit arbejde på de følgende områder:


Foretage grundlæggende sundhedstjek under hjemmebesøg


Når du er på hjemmebesøg sammen med personalet, foretager du ikke-invasive undersøgelser, som fastslår, hvor velfungerende patientens organer er, og om der er behov for behandling. Du måler også patienternes blodtryk, blodsukker og vægt.


Hvis patienterne har brug for behandling, henviser den ansvarshavende læge eller sygeplejerske sagen til den tættest beliggende statsejede klinik. De fleste sager, vi henviser patienter med, er forhøjet blodtryk, højt blodsukker, gigt eller symptomer som apati og manglende appetit.


Foretage sundhedstjek på børn i dagcentre


Du får også muligheden for at give grundlæggende sundhedsydelser til børn i børnehaver eller skoler. Besøgene på skoler og i børnehaver støtter også vores børnepasningsprojekter og vores mål om at støtte børns tidlige udvikling og at forbedre hygiejnestandarder.  


Vi arbejder tæt sammen med en lokal NGO, Khemara. Organisationen støtter udsatte grupper inklusiv kvinder, børn og underprivilegerede familier. De undersøgelser, vi foretager for børnene, inkluderer:


 • Hudsygdomme
 • Blodmangel (gennem fysiske symptomer)
 • Smerter eller problemer for brystet
 • Grundlæggende tandtjek
 • Almindelig forkølelse og influenza
 • Sår og infektioner


Undervise børn i sundhedspleje, ernæring og hygiejne


Under besøgene i dagcentrene har du også mulighed for at lære børnene om sundhedspleje, hygiejne og ernæring. Du kan gøre læringen sjov ved at finde på lærerige lege, sange og historier sammen med de andre frivillige og praktikanter. Det er altid en god idé at kombinere undervisningen med plakater og foldere, som vi kan bruge senere hen også.


Indsamle, analysere og uploade data


En vigtig del af dit erfaringsophold er at indsamle, analysere og uploade data om dit arbejde med patienterne sammen med din vejleder.


Du bruger vores Global Impact Database til at samle og notere alle patientinformationer, som så senere kan bruges til at referere til tidligere konsultationer. Vi følger altid op på vores patienter og evaluerer på behandlingen, når vi har færdiggjort et besøg. På den måde kan vi følge med i patienternes tilstand og de langsigtede resultater.

Hvem er vores samarbejdspartnere på projektet?

I januar 2014 startede Projects Abroad et samarbejde med Khemara for at åbne tre nye dagcentre. Organisationen var den første lokale NGO i Cambodja, som støtter udsatte befolkningsgrupper inklusiv kvinder, børn og udsatte familier.


Vi arbejder også sammen med forskellige NGO og underprivilegerede lokalsamfund.


Vores frivillige inden for omsorgsarbejde og mikrofinans støtter allerede det lokale personale ved at arbejde på disse centre, og vi samarbejder yderligere med dem på dette projekt med folkesundhed.

Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Alle, der deltager på vores erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja, bor i Phnom Penh.


Under koloniseringen var Cambodja under Frankrigs styre, og Phnom Penh var kendt som “Asiens perle”. I dag er byen stadig en af de smukkeste byer i Sydøstasien med helt enestående arkitektur. Du kan forvente en by, der aldrig sover, med et indbyggertal på 1,5 millioner, og Phnom Penh har en spændende kombination af traditionelt og moderne. Du kan både se buddhistiske munke i safranfarvede klæder og knallerter, der suser forbi turister med selfie-sticks.


Du arbejder i forskellige, underprivilegerede lokalsamfund nord for byen, inklusiv Koh Dach eller Silk Island i Mekongfloden. Dit arbejde bliver opdelt mellem hjemmebesøg og besøg på dagcentre, skoler og børnehaver.

An intern is pictured conducting health screening as part of her public health internship in Cambodia.

Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja ud?

En typisk dag på erfaringsopholdet er normalt fra klokken 8.00-16.30 med halvanden times frokostpause.


Du starter normalt din dag med at mødes med de andre frivillige og praktikanter, din vejleder og koordinatorer på Projects Abroads kontor i Phnom Penh. Derfra tager du afsted på det opsøgende arbejde, som udføres om formiddagen, hvor børnene er i børnehave eller i skole. I tager ud på skolerne og i dagcentrene og foretager grundlæggende sundhedstjek og lærerige og oplysende aktiviteter for børn og personale.


Hvis du arbejder tæt på din lejlighed, kan du tage hjem i frokostpausen for at spise og slappe af. Når du arbejder i afsidesliggende lokalsamfund, spiser du en medbragt madpakke.


Eftermiddagen bliver normalt brugt på hjemmebesøg i lokalområderne, hvor du udfører sundhedstjek på voksne.


Om fredagen tager du ikke ud på opsøgende arbejde, men bruger i stedet dagen på at notere, analysere og uploade information, som du har indsamlet i løbet af ugen. Du arbejder sammen med koordinatorer og uploader informationerne i vores Global Impact Database.


Vi sætter også tid af til at arbejde på præsentationer og kampagner og at deltage i workshops for at forbedre dine egne kompetencer.

Alle koordinatorerne på vores projekter med folkesundhed er uddannede inden for medicin, taler Khmer og har gode engelskkundskaber. På den måde får du lettere ved at kommunikere med lokalbefolkningen, når du har en af vores koordinatorer ved din side.

Interns from Projects Abroad can be seen in a classroom making posters to promote nutrition information during their public health internship in Cambodia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at hjælpe udsatte og underprivilegerede cambodjanere med at få adgang til de sundhedsydelser, de har brug for.  


I Cambodja har mange mennesker ikke adgang til sundhedspleje og lægehjælp. Enten har de ikke råd til at gå til læge, ellers bor de langt fra sygehuse og hospitaler. Du hjælper os med at tilbyde sundhedsydelser til disse mennesker, og med at dele din viden om sygdomsforebyggelse. Alt dit arbejde bliver tilset af professionelle.


Det sekundære mål med projektet er at hjælpe dig med at få erhvervserfaring inden for sundhedspleje i lokalsamfund i et udviklingsland. Du lærer grundlæggende, kliniske færdigheder og arbejder sammen med professionelle inden for sundhedssektoren. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at få mest muligt ud af dit ophold.


Vi har defineret fire langsigtede mål i vores Medical Management Plan for Cambodja. Målene er at:


 • Fremme en forståelse af medicinske arbejdsmetoder og en udveksling af medicinsk viden
 • Forbedre kvaliteten af den specialiserede eller alternative sundhedspleje, som tilbydes
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder


Få værdifuld erhvervserfaring med folkesundhed i Cambodja, mens du hjælper os med at opnå disse langsigtede mål.

Management Plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 

KOST OG LOGI

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold

AKTIVITETER OG FRITID

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 

SIKKERHED OG PERSONALESUPPORT

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!