Erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja

Få klinisk erhvervserfaring og hjælp med at forbedre den generelle folkesundhed i udsatte lokalsamfund

Projektoversigt

 • Hjælp læger og sygeplejersker med at udføre grundlæggende sundhedstjek under hjemmebesøg og pædagogiske opsøgende.
 • Tilskynd folk til at leve et sundere liv og få masser af praktisk erfaring i processen.
 • Støtte fysioterapeuter på genoptræningscentre
 • Du vil være baseret i Phnom Penh, Cambodjas maleriske hovedstad, som du kan udforske i din fritid.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

18 eller derover


Er et erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja det rigtige for mig?

Projektet med folkesundhed er ideelt for dig, der gerne vil have en karriere inden for sundhedspleje. Erfaringsopholdet er også en enestående oplevelse for dig, der gerne vil læse medicin.


På erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja får du praktisk erfaring ved at udføre grundlæggende sundhedstjek på patienter i lokalområderne. Du arbejder sammen med lægefaglige professionelle til daglig, som fører tilsyn med dit arbejde.


Derfor behøver du ikke at have erfaring med folkesundhed eller medicin for at deltage på projektet. Du kan også altid spørge Projects Abroads medarbejdere i Cambodja til råds, hvis du får brug for det.  


Du kan bruge opholdet til at få noget erhvervserfaring på dit CV, og det giver dig et forspring til jobsamtaler og i ansøgninger, når du fortæller om de spændende oplevelser, du har fået i Cambodja. Denne slags erfaringsophold viser også dit engagement til at hjælpe andre.


Vores erfaringsophold med folkesundhed er åbent hele året rundt, og du skal deltage på projektet i mindst én uge. Vi opfordrer dig til at blive længere, så du kan se, opleve og lære mere.

An intern is seen talking to locals during an outreach whilst she completes her public health internship in Cambodia with Projects Abroad.

På erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja, fokuserer dit arbejde på de følgende områder:

Foretage grundlæggende sundhedstjek under hjemmebesøg

Når du er på hjemmebesøg sammen med personalet, foretager du ikke-invasive undersøgelser, som fastslår, hvor velfungerende patientens organer er, og om der er behov for behandling. Du måler også patienternes blodtryk, blodsukker og vægt.

Hvis patienterne har brug for behandling, henviser den ansvarshavende læge eller sygeplejerske sagen til den tættest beliggende statsejede klinik. De fleste sager, vi henviser patienter med, er forhøjet blodtryk, højt blodsukker, gigt eller symptomer som apati og manglende appetit.

Foretage sundhedstjek på børn i dagcentre

Du får også muligheden for at give grundlæggende sundhedsydelser til børn i børnehaver eller skoler. Besøgene på skoler og i børnehaver støtter også vores børnepasningsprojekter og vores mål om at støtte børns tidlige udvikling og at forbedre hygiejnestandarder.  

Vi arbejder tæt sammen med en lokal NGO, Khemara. Organisationen støtter udsatte grupper inklusiv kvinder, børn og underprivilegerede familier. De undersøgelser, vi foretager for børnene, inkluderer:

 • Hudsygdomme
 • Blodmangel (gennem fysiske symptomer)
 • Smerter eller problemer for brystet
 • Grundlæggende tandtjek
 • Almindelig forkølelse og influenza
 • Sår og infektioner

Undervise børn i sundhedspleje, ernæring og hygiejne

Under besøgene i dagcentrene har du også mulighed for at lære børnene om sundhedspleje, hygiejne og ernæring. Du kan gøre læringen sjov ved at finde på lærerige lege, sange og historier sammen med de andre frivillige og praktikanter. Det er altid en god idé at kombinere undervisningen med plakater og foldere, som vi kan bruge senere hen også.

Støtte fysioterapeuter, der behandler patienter på rehabiliteringscentre

Lær grundlæggende øvelser og stræk brugt i fysioterapi. Giv et ekstra sæt hænder en gang om ugen på et underbemandet rehabiliteringscenter. Professionelt personale kan rådgive dig om, hvordan du kan støtte forskellige patienter, der har behov for assistance til mobilitet.

Indsamle, analysere og uploade data

En vigtig del af dit erfaringsophold er at indsamle, analysere og uploade data om dit arbejde med patienterne sammen med din vejleder.

Du bruger vores Global Impact Database til at samle og notere alle patientinformationer, som så senere kan bruges til at referere til tidligere konsultationer. Vi følger altid op på vores patienter og evaluerer på behandlingen, når vi har færdiggjort et besøg. På den måde kan vi følge med i patienternes tilstand og de langsigtede resultater.

Hvem er vores samarbejdspartnere på projektet?

I januar 2014 startede Projects Abroad et samarbejde med Khemara for at åbne tre nye dagcentre. Organisationen var den første lokale NGO i Cambodja, som støtter udsatte befolkningsgrupper inklusiv kvinder, børn og udsatte familier.


Vi arbejder også sammen med forskellige NGO og underprivilegerede lokalsamfund.


Vores frivillige inden for omsorgsarbejde og mikrofinans støtter allerede det lokale personale ved at arbejde på disse centre, og vi samarbejder yderligere med dem på dette projekt med folkesundhed.


Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Alle, der deltager på vores erfaringsophold med folkesundhed i Cambodja, bor i Phnom Penh.


Under koloniseringen var Cambodja under Frankrigs styre, og Phnom Penh var kendt som “Asiens perle”. I dag er byen stadig en af de smukkeste byer i Sydøstasien med helt enestående arkitektur. Du kan forvente en by, der aldrig sover, med et indbyggertal på 1,5 millioner, og Phnom Penh har en spændende kombination af traditionelt og moderne. Du kan både se buddhistiske munke i safranfarvede klæder og knallerter, der suser forbi turister med selfie-sticks.


Du arbejder i forskellige, underprivilegerede lokalsamfund nord for byen, inklusiv Koh Dach eller Silk Island i Mekongfloden. Dit arbejde bliver opdelt mellem hjemmebesøg og besøg på dagcentre, skoler og børnehaver.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Cambodja


Hvordan ser en typisk dag på erfaringsopholdet med folkesundhed i Cambodja ud?

En typisk dag vil variere afhængigt af hvilken afdeling du arbejder med. Nogle gange har du måske endda nattevagter, men det er muligt at gå tilbage til frivillighuset til frokost eller endda tage en madpakke med til din kommende dag.

Du starter normalt din dag med at mødes med de andre frivillige og praktikanter, din vejleder og koordinatorer på Projects Abroads kontor i Phnom Penh. Derfra tager du afsted på det opsøgende arbejde, som udføres om formiddagen, hvor børnene er i børnehave eller i skole. I tager ud på skolerne og i dagcentrene og foretager grundlæggende sundhedstjek og lærerige og oplysende aktiviteter for børn og personale.

Hvis du arbejder tæt på din lejlighed, kan du tage hjem i frokostpausen for at spise og slappe af. Når du arbejder i afsidesliggende lokalsamfund, spiser du en medbragt madpakke.

Eftermiddagen bliver normalt brugt på hjemmebesøg i lokalområderne, hvor du udfører sundhedstjek på voksne.

En gang om ugen skal du ikke ud til samfundsarbejde. I stedet vil du bruge dagen på at registrere, analysere og rapportere oplysninger, du har indsamlet i løbet af ugen.

Vi afsætter tid til at arbejde med præsentationer og kampagner og deltage i færdighedsworkshops. Vores personale vil bruge tid på at sikre, at du er godt forberedt til opsøgende aktiviteter og til at lede oplysningskampagner. Alle folkesundhedskoordinatorer har en medicinsk baggrund, taler khmer og har gode engelskkundskaber. Dette vil gøre det lettere for dig at kommunikere med lokalbefolkningen.

An intern is pictured conducting health screening as part of her public health internship in Cambodia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at hjælpe udsatte og underprivilegerede cambodjanere med at få adgang til de sundhedsydelser, de har brug for.  


I Cambodja har mange mennesker ikke adgang til sundhedspleje og lægehjælp. Enten har de ikke råd til at gå til læge, ellers bor de langt fra sygehuse og hospitaler. Du hjælper os med at tilbyde sundhedsydelser til disse mennesker, og med at dele din viden om sygdomsforebyggelse. Alt dit arbejde bliver tilset af professionelle.


Det sekundære mål med projektet er at hjælpe dig med at få erhvervserfaring inden for sundhedspleje i lokalsamfund i et udviklingsland. Du lærer grundlæggende, kliniske færdigheder og arbejder sammen med professionelle inden for sundhedssektoren. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at få mest muligt ud af dit ophold.


Vi har defineret fire langsigtede mål i vores Medical Management Plan for Cambodja. Målene er at:


 • Fremme en forståelse af medicinske arbejdsmetoder og en udveksling af medicinsk viden
 • Forbedre kvaliteten af den specialiserede eller alternative sundhedspleje, som tilbydes
 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje for udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre hygiejnestandarder


Få værdifuld erhvervserfaring med folkesundhed i Cambodja, mens du hjælper os med at opnå disse langsigtede mål.

Interns from Projects Abroad can be seen in a classroom making posters to promote nutrition information during their public health internship in Cambodia.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer