Bliv psykologpraktikant i Mongoliet

Praktikophold med psykologi i Mongoliet

Arbejd sammen med psykologer på et psykiatrisk center og deltag i opsøgende arbejde i lokalsamfundet

Projektoversigt

Tag dit praktikophold inden for psykologi i Mongoliet og lær af psykologer, som hjælper patienter med en række forskellige psykiske lidelser. Du arbejder på et psykiatrisk center og hjælper med forskellige arbejdsopgaver. Oplevelsen i Mongoliet giver dig en dybere indsigt i, hvordan et udviklingsland tager sig af folk med psykiske lidelser.


Der er for få uddannede psykologer og psykiatere i landet, og de kan altid godt bruge en hjælpende hånd. Din rolle på praktikopholdet er observerende, men du får også en forskningsopgave. Du kan også blive bedt om at hjælpe med at lave materialer til konsultationer og træning, og du får praktisk erfaring ved at deltage i opsøgende arbejde i lokalsamfundene. Alt dette giver dit CV stor værdi, og hjælper dig til at lære mere om psykisk sygdom i en global kontekst.


Du bor hos en lokal værtsfamilie i Mongoliets hovedstad, Ulaanbaatar. Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan få mest muligt ud af dit ophold og udforske og opleve så meget som muligt.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover
You should have completed at least three years of psychology related studies or training.


Er et praktikophold med psykologi i Mongoliet det rigtige for mig?

Praktikopholdet i Mongoliet er perfekt for dig, der læser psykologi. Du lærer ved at arbejde sammen med en erfaren psykolog, og du kan skrive den værdifulde oplevelse på dit CV. Vi udfører også opsøgende arbejde, hvor du kan lære grundlæggende lægefaglige færdigheder og bruge dem til at hjælpe lokalbefolkningen.

 

Du får også muligheden for at bruge din teoretiske viden fra dit studie i praksis gennem observationer og research. Du udvider din praktiske viden inden for psykologi og får en større forståelse for de udfordringer, som folk med psykiske lidelser står overfor.

 

Vær opmærksom på, at lovgivningen i Mongoliet ikke tillader praktikanter at behandle eller konsultere direkte med patienter.

 

Du skal have færdiggjort mindst tre års studier i psykologi eller tilsvarende for at tage på praktikophold med psykologi i Mongoliet, og du skal kunne deltage på projektet i mindst to uger. Vi har fleksible start- og slutdatoer, og du kan selv bestemme, hvornår du gerne vil afsted.

 

Der vil altid være en kvalificeret vejleder hos dig, og Projects Abroads personale står klar til at hjælpe dig og sikre, at du får et uforglemmeligt og produktivt ophold i udlandet.

Projects Abroad Childcare volunteer teaches children shape games in a care centre during a Psychology work experience in Mongolia.

Hvad bliver min rolle på praktikopholdet?

Du arbejder på en af de arbejdspladser, vi samarbejder med i Mongoliet. På dette praktikophold bliver du placeret på sundhedscentre, som fokuserer på at hjælpe patienter med psykiske lidelser. Du kan forvente at arbejde med at:


  • Hjælpe psykologer med at foretage research og analysere data
  • Skygge psykologer, når de går stuegang og konsulterer med patienter
  • Udveksle medicinsk viden med sundhedsfagligt personale i Mongoliet
  • Deltage i månedlige outreaches for udsatte befolkningsgrupper

Dit arbejde bliver inddelt i fire områder:


Hjælpe psykologer med at foretage research og analysere data


Din primære rolle på projektet er at hjælpe psykologerne med forskningsopgaver. Du kan blive bedt om at undersøge emner som:


  • Depression
  • Angst
  • OCD (tvangshandlinger og -tanker)
  • Misbrugsrelateret opførsel


Du hjælper også med at designe og lave materialer til konsultationer og træning. Al din research fokuserer på psykiske lidelser og psykisk sygdom i Mongoliet. Din vejleder hjælper dig og tilbyder assistance, når du har brug for det.


Skygge psykologer, når de går stuegang og konsulterer med patienter


Du lærer en masse ved at skygge psykologer og psykiatere gå stuegang eller afholde konsultationer med deres patienter. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter for at lære mest muligt.


Hvis det er muligt på den arbejdsplads, du er på, kan du få lov at udforske forskellige afdelinger. Du kan snakke nærmere med din vejleder om mulighederne.  


Udveksle medicinsk viden med sundhedsfagligt personale i Mongoliet


Afhængigt af dit erfaringsniveau, kan du blive bedt om at give en fremlæggelse til det lokale personale om for eksempel håndtering af stress eller konflikter mellem lægen og patienten. Du kan også foreslå nye terapimetoder under disse fremlæggelser. De giver dig den perfekte mulighed for at vise forskelle og ligheder mellem Danmark og Mongoliet i forhold til behandling af psykiske lidelser.


Deltage i månedlige outreaches for udsatte befolkningsgrupper


Vi arrangerer opsøgende arbejde i lokalsamfundet en gang om måneden. Arbejdet foretages i et kulturcenter i lokalsamfundet og hjælper folk fra dårligt stillede områder. Du hjælper med at dele måltider ud, hjælpe den ansvarlige læge og dosere medicin til folk. Du får praktisk erfaring ved at hjælpe med at måle blodtryk eller tjekke vægt og højde på patienter. Den ansvarshavende læge vejleder dig og besvarer dine spørgsmål under arbejdet.


Hvor i Mongoliet skal jeg bo og arbejde?

Ulaanbaatar

Du bor i Mongoliets hovedstad, Ulaanbaatar, hvor du afholder dit praktikophold på sundhedscentre i byen. Centrene fokuserer på patienter med psykiske lidelser.


Ulaanbaatar har over en million indbyggere og er den eneste større bosættelse i Mongoliet. Landet er kendt for de vidtstrakte, åbne sletter, og du vil hurtigt lære, at landet har en spændende historie og kultur. Ud over at være hjemland for den verdensberømte Genghis Khan, som grundlagde det mongolske kejserdømme, har Mongoliet også en befolkning af vandrende nomader, som bebor det åbne landskab.


Du bor hos en sød værtsfamilie i byen under dit ophold. Du kan bruge din fritid på at lære din nye familie bedre at kende, lade dem fortælle om deres liv, og spise så meget lokal mad, som du kan.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mongoliet


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med psykologi i Mongoliet ud?

Du spiser morgenmad sammen med din værtsfamilie, før du tager afsted til din praktikplads med psykologi. Husk at tage en hvid kittel med, som du kan have på, hvis du har en. Du kan også købe en i Ulaanbaatar, hvis dit arbejdssted kræver det. Du kan enten tage bus eller gå hen til din praktikplads. Vi viser dig den nemmeste vej på arbejde på din første dag, når du bliver introduceret for hele projektet.


En typisk dag på praktikopholdet er fra klokken 9.00-15.00, mandag til fredag. Dine daglige arbejdstider og aktiviteter kan variere, afhængig af hvilken arbejdsplads, du bliver placeret på, og hvilke krav, de har.


Du arbejder sammen med en faglig vejleder, som hjælper dig med dine opgaver, underviser dig og støtter dig, når du har brug for det. Vi anbefaler dig at stille en masse spørgsmål for at lære så meget som muligt af din vejleder. Du arbejder med research, forberedelse af træning og design af materialer til konsultationer. Afhængig af dit erfaringsniveau, kan du få andre opgaver, inklusiv at give præsentationer til det lokale personale om emner relateret til psykologi.


Når du har fri, kan du udforske, planlægge en tur ud til nomaderne, besøge et mongolsk kloster, møde frivillige og praktikanter fra hele verden, eller slappe af hjemme hos din værtsfamilie.

Male Psychology worker poses with a Psychologist in a health care centre during his internship in Mongolia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål for dette praktikophold: at give dig en lærerig oplevelse og at støtte dem med psykiske lidelser i Mongoliet.


Der er mangel på uddannede lægefagligt personale inden for psykisk sygdom i landet, og der er et stort behov for psykiatere, psykologer og ergoterapeuter. Hjælp og udveksling af viden fra praktikanter værdsættes højt med så få professionelle inden for feltet til at hjælpe befolkningen.


Vores vision for projektet i Mongoliet er at muliggøre en udveksling af lægefaglig viden og facilitere en større forståelse for globale, sundhedsfaglige arbejdsmetoder. Vi bestræber os på at forbedre sundhedsstandarderne i Mongoliet ved at selvstændiggøre lokalsamfund gennem oplysning, forebyggelse og behandling. Du udveksler værdifuld viden med psykologer fra en anderledes kultur, et andet miljø og en anden baggrund end dig selv. Du får også erfaring i at forberede materialer og deltage i opsøgende arbejde inden for psykologi og sundhedspleje.


Din oplevelse med praktik i Mongoliet giver dit CV et boost og giver dig et globalt perspektiv på psykologi.


Tag dit praktikophold inden for psykologi i Mongoliet, hvor du får observerende erhvervserfaring, mens du hjælper lokalsamfundet.

Projects Abroad Care and Psychology interns pose with staff members of a Health Care Centre during their Psychology placements in Mongolia.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Ulaanbaatar. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mongoliet er et af verdens mest afsidesliggende lande. Du får muligheden for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt her.


Vores projekter finder sted i Ulaanbaatar, landets hovedstad. Storbyen er en eklektisk blanding af det moderne og det traditionelle. Regeringspaladset er et perfekt eksempel med dets arkitektur fra den gamle verden og dets funklende blå og guldfarvede lys.


Selv når du er i byen, er du aldrig langt fra landet. En kort køretur kan få dig ud til en nomadeboplads, hvor du kan møde rejsende familier, som bor i traditionelle gers. Vi anbefaler at tage på en ridetur eller vandretur for at beundre de smukke, endeløse horisonter ude på sletterne.


Den berømte statue af Genghis Khan er et must-see. Du kan også lære om landets historie på Mongoliets nationalmuseum.


Vi driver en række forskellige projekter i Mongoliet, så der er sikkert også andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan vælge, om du vil udforske landet sammen med en gruppe nye frivillige venner, eller om du vil rejse rundt på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer