A Cambodian woman is examined by Projects Abroad medical interns during a community outreach.

Praktikophold med medicin i Cambodja

Få medicinsk erhvervserfaring ved at arbejde direkte sammen med læger i Phnom Penh, Cambodja

Projektoversigt

Tag på praktikophold med medicin i Cambodja og observer læger på et hospital, når de konsulterer og behandler deres patienter. Du kan gå rundt på hele hospitalet og lære af det lægefaglige personale. Vi lærer dig at stille diagnose og behandle forskellige lidelser og sygdomme.


Vores praktikophold med medicin i Cambodja giver dig en større indsigt i sundhedssystemet i et udviklingsland. Denne slags erhvervserfaring giver dit CV kant, og hvis du ikke er sikker på, hvad du gerne vil specialisere dig inden for, har du mulighed for at arbejde på mere end én afdeling.


Vi lærer dig også simple, kliniske færdigheder, som du kan bruge på det opsøgende arbejde i lokalsamfundet. Du arbejder under tilsyn af professionelle, hvor du måler hjerterytme, blodsukker og blodtryk.


Du bor i Phnom Penh i en lejlighed sammen med andre praktikanter og frivillige hos Projects Abroad. Du kan bruge din fritid på at smage lækker, lokal mad og besøge historiske templer.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover
You should have completed at least one year of medical related studies or training.


Er et praktikophold med medicin i Cambodja det rigtige for mig?

Hvis du studerer medicin og gerne vil have klinisk erhvervserfaring, så er praktikopholdet i Cambodja det helt rigtige for dig.

Oplevelsen med at skygge læger og lave opsøgende arbejde giver stor værdi til dit CV. Du får også mange spændende oplevelser at fortælle om til jobsamtaler. Du kan fortælle om, hvad du har oplevet, de kompetencer du udviklede, og de udfordringer, du overvandt. Det opsøgende arbejde viser også dit engagement for at hjælpe andre.

Du kan tilmelde dig projektet året rundt. Jo længere du bliver, jo mere kan du lære.

A Cambodian woman has her foot treated by Projects Abroad Medicine interns at an outreach.

Dit arbejde bliver inddelt i følgende hovedområder:


Skygge læger på hospitalet


På dit praktikophold observerer du erfarne læger gå stuegang på hospitalet. Du er også med til konsultationerne, når lægerne undersøger og taler med deres patienter. På den måde får du indsigt i de mest udbredte sygdomme i Cambodja. Du lærer at stille diagnose og behandle de sygdomme du ser ved at observere og snakke med lægen. Vi opfordrer dig til at stille spørgsmål og tage noter.  


Du får muligheden for at arbejde på forskellige hospitalsafdelinger i løbet af dit ophold. Din involvering på hospitalet afhænger også af dit eget initiativ og den tillid, du opbygger med personalet.


Opsøgende sundhedsarbejde


Mange af de udsatte lokalsamfund i Cambodja har ikke råd til sundhedspleje og lægehjælp. Som en del af dit praktikophold, deltager du i opsøgende arbejde i lokalsamfundet. Det meste af vores opsøgende arbejde finder sted i daginstitutioner for børn. Her foretager du sundhedstjek og måler hjerterytme, blodtryk, blodsukker og temperatur på patienterne. Alt dit arbejde foregår under tilsyn fra professionelle.


Oplysningskampagner og forebyggelse


Mange lokale er modtagelige overfor sygdom på grund af forholdene i lokalsamfundet og manglen på uddannelse. Du hjælper os med at sprede oplysning om, hvordan man forebygger sygdomme som HIV, tuberkulose og parasitiske infektioner. Du deler også viden om tegn og symptomer på sygdomme.


Hvilke typer arbejdspladser er der på praktikopholdet med medicin i Cambodja?

Du kan skygge læger og andet lægefagligt personale på en række forskellige afdelinger på hospitalet. Udnyt muligheden for at lære mere om de afdelinger, der er til rådighed for dig. Her er nogle af de afdelinger, du kan være i praktik på:

 • Noodhulp (eventueel inclusief nachtdiensten)
 • Intensiv Afdeling
 • Kirurgi/traumatologi (mave, pædiatrisk, urologi, intensivafdeling)
 • Pulmonologi
 • Gastrologi
 • Kardiologi
 • Ører Næse Hals (ØNH)
 • Dermatologi
 • Reumatologi/Diabetes
 • Barsel
 • Gynækologi
 • Pædiatrisk
 • Neurologi
 • Psykiatri
 • Oftalmologi
 • Stomatologi
 • Smitsomme sygdomme
 • Onkologi

Du har muligheden for at arbejde på forskellige afdelinger i løbet af dit praktikophold. Jo længere du bliver, jo flere afdelinger kan du derfor nå at arbejde på.

Female Projects Abroad medical intern sitting with a healthcare staff member in Cambodia

Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Langs Mekongfloden ligger den charmerende hovedstad, Phnom Penh. Byen har et væld af attraktioner, inklusiv historiske museer i byens centrum, det berømte kongelige palads, som ligger på flodbreddens promenade, og moderne shoppingcentre og lokale markedspladser.


Som medicinsk praktikant arbejder du på et af hospitalerne i denne hurtigt udviklende by. De fleste praktikanter arbejder på et stort statshospital, men der er også mulighed for at arbejde med børn på et børnehospital.


Statshospitalet er det største hospital i byen, og faciliteterne er basale. Der er altid masser at lave, da over 17.000 mennesker bliver indlagt på hospitalet hvert år. Du får ikke brug for en tolk, da de fleste læger taler engelsk. Mange af dem taler også fransk.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Cambodja


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med medicin i Cambodja ud?

Hver morgen står du op i lejligheden og spiser morgenmad sammen med de andre, som består af stegte ris med æg, bananpandekager og frisk frugt. Bagefter hopper du på en tuk tuk, som venter udenfor døren, og kører afsted til din praktikplads på et af hospitalerne i byen.


En typisk arbejdsdag på hospitalet er fra klokken 8.00-12.00. Du kan bruge eftermiddagen på at lave lærerige, faglige plakater eller du kan tage hjem i lejligheden.


Du starter hver dag med at skygge lægen, når han går stuegang og ser til sine patienter. Derefter kan du overvære hans konsultationer. På nogle dage kan du hjælpe lægerne med det opsøgende arbejde, hvor de behandler patienter, som ikke har råd til grundlæggende sundhedspleje. Du kan hjælpe dem med at måle blodtryk, blodsukker, hjerterytme og temperatur på patienterne.


Når arbejdsdagen er slut, kan du tage tilbage til lejligheden for at spise aftensmad eller tage ud og smage lokal mad på en af de mange restauranter langs gaderne. Du vil ikke gå glip af Cambodjas spændende og kulturelle natteliv.


Du kan udforske mere af den betagende by, Phnom Penh, i din fritid. Sæt tid af til at besøge det kongelige palads, the Killing Fields, og S21 museet. I weekenderne kan du udforske endnu mere og besøge historiske templer i Siem Reap eller slikke sol på stranden.

Cambodian woman and child are treated by a female intern on a medical outreach programme.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med vores praktikophold med medicin i Cambodja er at udvide din faglige viden og fremme en kulturel udveksling. Vi giver dig og andre praktikanter muligheden for at lære af praktiserende læger, få indsigt i et udviklingsland, og dele erfaringer med hinanden.


Cambodia er et land med en kompliceret historie, og landet er stadig ved at komme sig efter ødelæggelsen fra de Røde Khmerer. Selv om krigen for længst er slut, kan man stadig se ødelæggelserne, når man kører gennem mere landlige områder i landet. Fattigdom er stadig et stort problem i mange lokalsamfund, og de lokale har ofte ikke råd til sundhedspleje. Derfor hjælper du kvalificeret personale med at tilbyde gratis sundhedstjek til disse lokalsamfund.


Vi arbejder hen mod fire mål, som vi har defineret i vores Medical Management Plan:


 • Forbedre adgangen til grundlæggende sundhedspleje til udsatte befolkningsgrupper
 • Forbedre kvaliteten af specialiseret og alternativ sundhedspleje, som tilbydes patienter
 • Opfordre til en forståelse for medicinsk praksis og fremme en udveksling af lægefaglig viden
 • Forbedre hygiejnestandarder


Få erhvervserfaring inden for medicin og hjælp os med at nå disse mål ved at tage på praktikophold med medicin i Cambodja.

Cambodian child is treated by a male medical intern during a local outreach programme.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer