Children line up with their backpacks outside their classroom in Nepal

Frivilligt arbejde med børnepasning i Nepal

Støt børns tidlige udvikling i dagcentre, og få erfaring med børnepasning og omsorgsarbejde

Projektoversigt

Vær frivillig på et børnepasningsprojekt i Nepal, og hjælp til ved at støtte ansatte på dagcentre og centre for børn med særlige behov.


Vores langsigtede og bæredygtige mål for projektet i Nepal er at støtte børns tidlige udvikling og at forbedre deres læsefærdigheder. Du hjælper os med at nå disse mål ved at lave sjove aktiviteter med børnene, lære dem alfabetet, lave puslespil, lege fangeleg og meget andet.


Du får på dette projekt erfaring med børnepasning i et nyt og anderledes miljø, samtidig med at du giver tilbage til lokalsamfundet.


Du bor og arbejder i enten Kathmandu eller Chitwan, to utroligt smukke områder i Nepal. Du kan bruge dine aftener eller weekender på at udforske Nepals historiske seværdigheder, dyrke ekstremsport eller yoga eller noget helt fjerde.  

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Nepal det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn og gerne vil hjælpe, hvor der er mest brug for det, så er dette projekt perfekt for dig.


Udover dette giver frivilligt arbejde med børn i Nepal dig også muligheden for at udforske en fremtidig karriere inden for børnepasning. Du vil også udvikle kompetencer inden for lederskab og planlægning, som kan give dit CV kant.


Du behøver ikke at have erfaring inden for børnepasning for at deltage. Du støtter lokale lærere og pædagoger i deres arbejde, og Projects Abroad teamet står klar til at rådgive og støtte dig. Vi holder også workshops for alle vores frivillige, hvor du kan udveksle tanker, ideer og udfordringer med de andre frivillige. Du kan også gøre brug af vores online ressourcer, som er fyldt med ideer til aktiviteter og undervisning.


Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Projects Abroad Childcare volunteers in Nepal sit down with children and play educational games ar a kindergarten.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du arbejder i en børnehave eller et dagcenter for børn med særlige behov, hvor du støtter de lokale lærere og pædagogers arbejde. Her er nogle af de aktiviteter, som du kan forvente at lave:


  • Fremme børns tidlige udvikling  
  • Lære børn at læse, skrive og tælle
  • Lære børn vigtigheden af gode, daglige hygiejnevaner

Her er hvad du kan forvente at bidrage til:


Fremme børns tidlige udvikling i institutionen


Det er afgørende for små børn at udvikle sig i takt med deres alder. Derfor er dit primære fokus på børns tidlige udvikling. Du hjælper børnene med at forbedre deres hånd-øje koordination gennem boldlege, og du lærer dem om samarbejde gennem eksempelvis en konkurrence med stafet.


Dit arbejde hjælper børnene med at udforske ikke bare verden, men vigtigst af alt også deres egne styrker og evner.


Lære børnene at læse, skrive og tælle


Et af vores mål i Nepal er at forbedre læsefærdigheder. Du hjælper os med at nå dette mål ved at hjælpe børnene med at læse, skrive og tælle. Børnene vil gerne lære, og du kan engagere dem ved at gøre brug af sjove aktiviteter og lege.  


Sange og rim og remser virker også godt, især hvis børnene er ved at lære alfabetet og at tælle. Du kan også lave skabeloner, så børnene kan lære at skrive bogstaver og stave ord, eller du kan holde historietime og læse højt for børnene.


Lære børnene vigtigheden af gode, daglige hygiejnevaner


Du kan synge sange, afholde kreative lektioner, lave tegninger som børnene kan farvelægge eller lave et dukketeater, der viser hvordan børn skal vaske og skrubbe deres håndflader og fingre. De gentagende lektioner om hygiejne hjælper børnene til at holde sig sunde og skaber fundamentet for et liv med gode vaner. Gode daglige hygiejnevaner er vigtige alle steder i verden, og det skal børnene lære.


Hvor i Nepal skal jeg bo og arbejde?

Dette projekt giver dig en unik mulighed for at fordybe dig i Nepals fortryllende, bjergfyldte landskab. Du arbejder i én af to byer: Kathmandu eller Chitwan. I begge områder har vi en række samarbejdspartnere.

Kathmandu

Kathmandu er Nepals hovedstad, og byen er fyldt med kultur og historie. Vi arbejder her sammen med både skoler, børnehaver og dagcentre for fejlernærede børn.

Chitwan

Chitwan er en af de større byer i Nepal, og vi har en del samarbejdspartnere i byen. Her arbejder du på skoler eller institutioner for børn med særlige behov.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Nepal


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Du begynder din dag i selskab med din værtsfamilie, som du spiser morgenmad sammen med. Din værtsfamilie står også for din frokost, og laver en madpakke, som du kan tage med på arbejdet. Du tager offentlig transport til og fra din arbejdsplads, og det lokale personale følger dig på arbejde

på din første arbejdsdag.


Din arbejdsdag er normalt fra omkring 9.30 til 16, mandag til fredag, afhængig af børnehavens åbningstider.

Åbningstiderne kan variere, alt efter hvilke aktiviteter I laver med børnene.


Dine daglige arbejdsopgaver begynder, når du ankommer til dagcenteret eller børnehaven. Disse kan være meget forskellige, men du kan for eksempel læse højt for børnene, lave fysiske aktiviteter for at forbedre deres koordinationsevner eller arrangere aktiviteter på engelsk. Du vil også skulle sikre dig dig, at børnene vasker hænder, før de skal spise.


Når børnene skal have middagslur, har du tid til at planlægge den efterfølgende dag. Du kan også snakke med lærere og pædagoger om, hvad du kan gøre for at hjælpe dem.


Om eftermiddagen hjælper du med flere aktiviteter, eller hjælper de ansatte med planlægningen.


Om aftenen og i weekenden har du fri, og du kan udforske alt det som Nepal har at byde på. Det er ikke hver dag, at du er i et nyt land med så betagende omgivelser. Bestig et bjerg, gå rundt i et tempel, øv dine nepalesiske sprogkundskaber på det lokale marked, eller slap af derhjemme hos din værtsfamilie.

Projects Abroad volunteers working with children in Nepal are demonstrating how to brush your teeth in a school Childcare project.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med dette projekt er at fremme børns tidlige udvikling, og at støtte lærere og pædagoger på de dagcentre, vi samarbejder med.


FN har Nepal på deres liste over de mindst udviklede lande i verden. Dårligt stillede lokalsamfund har mange udfordringer, blandt andet fattigdom, sult og et lavt uddannelsesniveau, og børn er særligt sårbare.   


Vi arbejder på at forbedre børns uddannelse og livskvalitet ved at støtte dagcentre og institutioner for børn med særlige behov.

Projects Abroad har valgt ikke at arbejde med børn på børnehjem i Nepal, da mange børn i de lande, vi arbejder med, har familiemedlemmer, som med ekstra støtte og hjælp, kan tage sig af børnene. Derfor fokuserer vi i stedet på lokale projekter, som støtter lokalsamfundene, og som bidrager til, at børnene kan blive hos deres familier.


Med hjælp fra frivillige som dig, har vi defineret hvilke problemer, lokalsamfundene har, og vi arbejder aktivt for at afhjælpe problemerne. Vores frivillige bidrager til indsatsen ved at styrke den fysiske og kognitive stimulering af hvert enkelt barn, samt at forbedre deres læsefærdigheder gennem sjove, kreative aktiviteter og leg.


Vi fokuserer også på at dele viden om sundhed og ernæring med pædagoger og forældre. Fejlernæring er et stort problem i Nepal. Halvdelen af børn under fem år er fejlernærede, og en stor del af befolkningen ved ikke hvad børn har brug for, for at holde sig sunde og raske.  


Her er de fem mål, som vi har defineret i vores Childcare Management Plan for Nepal:


  • Styrke læsefærdigheder
  • Fremme børns tidlige udvikling
  • Forbedre hygiejnestandarder hos børnene
  • Skabe opmærksomhed omkring sund livsstil, miljøet, og familieplanlægning
  • Forbedre niveauet af indlæring og stimulering hos alle børn


Du hjælper os med at nå disse mål ved at blive frivillig i Nepal.

Female Childcare volunteer working with children in Nepal are leading physical activitie in a day care centre during a project.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nepal. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Nepal og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på Nepal, er det første, man kommer i tanke om, de majestætiske Himalayabjerge. Men det er bare ét eksempel på landets utroligt smukke natur, og kombineret med rig kultur, så er Nepal et unikt land at arbejde frivilligt og udforske i.


Der er et væld af muligheder for, hvordan du kan gå på opdagelse i de betagende og utroligt varierede landskaber i Nepal. Du kan køre off-road gennem Chitwan National Park, cykle gennem Kathmandu dalen eller vandre gennem bakkerne i Annapurna.


Om aftenen og i weekenden er det værd at bruge noget tid på seværdighederne i Kathmandu. Det inkluderer Durbar Square, hvor du kan stå i midten af et historisk palads. Det tårnhøje Boudhanath Stupa er også et must-see.


Nepal er en af vores mest populære destinationer, så der kommer til at være mange andre frivillige i landet sammen med dig på din rejse. Det giver dig friheden til at bruge din fritid alene eller i en gruppe sammen med andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer