Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia helps a child draw around their hands during an educational acitivity.

Frivilligt arbejde med børn i Mongoliet

Lav frivilligt arbejde med børn fra trange kår i Ulaanbaatar, og støt børns tidlige udvikling.

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Mongoliet i underfinansierede børnehaver og dagcentre. Du støtter lærere og pædagoger og fokuserer på børns tidlige udvikling samt engelskkundskaber.  


Børns tidlige udvikling er afgørende for at bygge et stærkt fundament for børnene, som kan gøre dem skoleklar. Du arbejder hen mod dette ved at bruge leg, kreative aktiviteter, sport og meget andet til at hjælpe børnene med at udvikle sig. Alt dit arbejde er en del af vores indsats for at hjælpe børn i Mongoliet.  


Frivilligt arbejde med børn i Mongoliet giver dig erhvervserfaring med børnepasning, som kan gavne dig i din karriere. Du kan også vælge at arbejde med børn med særlige behov, hvis du er interesseret i det.


Du bor og arbejder i Ulaanbaatar, hvor du får en fantastisk og mindeværdig oplevelse i den største by på den vidtstrakte steppe i Mongoliet.   

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Mongoliet det rigtige for mig?

Projektet er perfekt for alle, der kan lide at arbejde med børn. Du kan bruge din tid og energi på et godt formål, og hjælpe børn som er ivrige efter at lære, lege, og udforske. Oplevelsen gavner også dig meget, især hvis du overvejer en karriere inden for børnepasning og omsorgsarbejde.

 

Du behøver ikke at have erfaring med børnepasning for at deltage på projektet. Vores uddannede personale står klar til at vejlede og støtte dig, og vi holder jævnlige workshops for alle vores frivillige, hvor du kan udveksle ideer, udfordringer og erfaringer med de andre.

 

I Mongoliet udvikler du også færdigheder som planlægning og samarbejde, som du kan skrive på dit CV og som vil gavne din karriere. Brug oplevelsen til at gøre din ansøgning unik, eller fortæl om det du har lært til jobsamtaler. Det er udgangspunkt for en interessant samtale.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia helps a group of children with mathematic skills at a care centre.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du arbejder i en af de børnehaver eller dagcentre, som vi samarbejder med. Du kan også arbejde på et dagcenter for børn med særlige behov.


Her er nogle af de arbejdsopgaver, som du kan forvente at få:


  • Lære børn at læse, skrive og tælle på engelsk
  • Forbedre læringsmiljøet for børnene
  • Forbedre livskvaliteten for børn, som lever med handicap
  • Opfordre til gode hygiejnevaner

Som frivillig fokuserer du på følgende områder:


Lær børn at læse, skrive og tælle


En vigtig del af vores projekter med omsorgsarbejde er at give børn redskaberne til at lære engelsk. Som frivillig laver du sjove, engagerende og lærerige aktiviteter til børnene . Du kan synge sange om alfabetet eller bruge rim og remser til at lære børnene at tælle til 10.


Tiden som du bruger med børnene, giver dig også mulighed for at observere de fremskridt, hvert barn gennemgår. Du noterer fremskridt og udfordringer ned, og uploader informationerne til vores Global Impact Database, der fungerer som en log over alle børnenes udvikling.     


Forbedre børnenes læringsmiljø


Social, fysisk, og kognitiv udvikling er afgørende, når børnene er små. Dit fokus vil være på at styrke færdigheder og udvikling hos børnene gennem leg, aktiviteter og et farverigt, stimulerende miljø.

Brug farveblyanter, når du laver flashcards, eller brug genbrugt emballage og andet til at lave en model over vores solsystem. Velstrukturerede og planlagte aktiviteter som disse stimulerer børnenes hjerner, og opfordrer dem til at ville lære.

Det bedste ved din indsats som frivillig er, at andre frivillige og ansatte kan bruge de materialer, du laver i undervisningen, og de kan drage nytte af det længe efter at du er taget derfra.


Forbedre livskvaliteten for børn med særlige behov


Du kan også vælge at arbejde med børn med særlige behov. Du støtter lokale pædagoger og hjælper med at undervise og passe børnene. Du fokuserer på aktiviteter som at give børnene mad, lære dem grundlæggende engelsk, og sørge for fysisk og kognitiv stimulering.


Som frivillig for børn med særlige behov, får du vejledning og støtte fra vores team hele vejen igennem.  


Opfordre til gode hygiejnevaner


En del af det frivillige arbejde består i at sikre, at alle børnene får sunde rutiner for daglig hygiejne. De skal børste tænder grundigt, og vaske hænder, før de spiser og efter toiletbesøg. Du bruger en tjekliste for at sikre, at børnene holder hygiejnestandarden.


Hvor i Mongoliet skal jeg bo og arbejde?

Ulaanbaatar

Du arbejder i en børnehave, dagcenter, eller institution for børn med særlige behov, afhængig af dine interesser.


Nogle af de børnehaver, som vi arbejder med, er underbemandede, og har omkring 30 børn pr. lærer. Disse steder har brug for ekstra hænder til at få klaret de daglige opgaver.


Du kan også arbejde på et center for børn med særlige behov. Mange af børnene her kommer fra familier med kun én forælder. Din hjælp betyder, at enlige mødre kan arbejde om dagen og vide, at deres børn er i trygge rammer.


Du arbejder frivilligt med børn i Mongoliets største by, Ulaanbaatar, og du bor hos en lokal værtsfamilie. Byen er fyldt med højhuse fra sovjettiden, samt traditionelle telte kaldet gers. Udenfor byen finder du nomadefamilier spredt ud over den vidtstrakte mongolske steppe.  

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mongoliet


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Efter morgenmad og hyggesnak med din værtsfamilie, går du eller tager du en bus til din arbejdsplads.


En typisk dag som frivillig i Mongoliet er fra omkring klokken 9 til 17, mandag til fredag.


Når du ankommer, hjælper du de små børn med at spise morgenmad. Bagefter arrangerer du aktiviteter som at synge sange eller lege på engelsk.


Efter frokost sover børnene middagslur i to timer og starter igen fra klokken 13.30 til 15.30. Du kan bruge mellemtiden til at hjælpe de ansatte med at planlægge undervisning til næste dag, eller til at arbejde på dine egne aktiviteter til børnene. Efter middagsluren hjælper du med flere aktiviteter og lege, før børnene skal hjem.


Efter din arbejdsdag med børnepasning er slut, kan du mødes med de andre frivillige, slappe af hjemme hos din værtsfamilie eller gå på opdagelse i byen om aftenen.


I weekenderne kan du slappe af og udforske landets vidtstrakte sletter og historie. Du kan besøge nomaderne, lære om Chinggis Khan eller planlægge en tur gennem Gobi ørkenen. Hver dag i Mongoliet byder på værdifulde oplevelser.

A group of female volunteers working with children in Mongolia demonstrate personal hygiene at a care centre.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte børns tidlige udvikling og uddannelse i Mongoliet. Projects Abroad har valgt ikke at arbejde med børn på børnehjem i Mongoliet, da mange børn i de lande, vi arbejder med, har familiemedlemmer, som med ekstra støtte og hjælp, kan tage sig af børnene. Derfor fokuserer vi i stedet på lokale projekter, som støtter lokalsamfundene, og som bidrager til, at børnene kan blive hos deres familier.


Vores lokale samarbejdspartnere i Mongoliet er underbemandede og arbejder med store grupper af børn fra trange kår. De har brug for frivillige til at støtte deres arbejde, og til at hjælpe flere børn med at udvikle sig i takt med deres alder.


Vores arbejde for børn med særlige behov er også vigtigt. De ansatte har brug for ekstra hjælp til at passe børnene og forbedre deres livskvalitet. Din indsats her støtter også familierne. Et af de dagcentre, vi arbejder med, tager sig af børn fra familier med enlige mødre, mens mødrene arbejder. Vi laver også opsøgende arbejde i familiernes hjem, hvor vi hjælper dem med at håndtere deres børns særlige behov.  


Vi har defineret fem mål i vores Childcare Management Plan til at vejlede vores indsats i Mongoliet:   


  • Fremme børns tidlige udvikling
  • Forbedre hygiejnestandarder hos børnene
  • Forbedre engelskkundskaber
  • Forbedre livskvaliteten for børn med særlige behov
  • Forbedre niveauet af indlæring hos hvert enkelt barn


Grib chancen for en oplevelse som frivillig i Mongoliet, og hjælp os med at nå vores langsigtede, bæredygtige mål.

A young child reads to a Projects Abroad volunteer working with children in Mongolia at a local school.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Ulaanbaatar. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mongoliet er et af verdens mest afsidesliggende lande. Du får muligheden for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt her.


Vores projekter finder sted i Ulaanbaatar, landets hovedstad. Storbyen er en eklektisk blanding af det moderne og det traditionelle. Regeringspaladset er et perfekt eksempel med dets arkitektur fra den gamle verden og dets funklende blå og guldfarvede lys.


Selv når du er i byen, er du aldrig langt fra landet. En kort køretur kan få dig ud til en nomadeboplads, hvor du kan møde rejsende familier, som bor i traditionelle gers. Vi anbefaler at tage på en ridetur eller vandretur for at beundre de smukke, endeløse horisonter ude på sletterne.


Den berømte statue af Genghis Khan er et must-see. Du kan også lære om landets historie på Mongoliets nationalmuseum.


Vi driver en række forskellige projekter i Mongoliet, så der er sikkert også andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan vælge, om du vil udforske landet sammen med en gruppe nye frivillige venner, eller om du vil rejse rundt på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer