A volunteer working with children in Jamaica does an activity with a ball to improve hand-eye coordination at our Childcare Project.

Frivilligt omsorgsarbejde i Jamaica

Støt børn fra trange kår, og hjælp med at udvikle børns læsefærdigheder

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Jamaica, og støt børns tidlige udvikling og læsefærdigheder. Du arbejder her sammen med lokale lærere og pædagoger i underfinansierede dagcentre, børnehaver og institutioner for børn med særlige behov. Projektet giver dig en fantastisk mulighed for at tilføje erfaring med børnepasning til CV’et, og samtidig give tilbage til et lokalsamfund. Du har også mulighed for at arbejde med ældre beboere på et plejehjem.


I Jamaica er der en høj grad af ulighed og fattigdom. Derudover kæmper mange med analfabetisme, og børnehaver er underbemandede. Som frivillig gør du en stor forskel for lokalsamfundet, da du tilbyder en tiltrængt hjælpende hånd til det lokale personale i de institutioner, vi samarbejder med. Du hjælper med undervisningsaktiviteter og sjove, lærerige lege. Du fokuserer også på at styrke læsefærdigheder, og på at hjælpe børnene med at lære at skrive og regne.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i den hyggeligt lille by Mandeville. Du kan i din fritid udnytte dit udlandsophold ved at udforske de smukke, hvide sandstrande og frodige, grønne landskaber i Caribien.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt omsorgsarbejde i Jamaica det rigtige for mig?

Er du interesseret i at lære mere om børns tidlige udvikling? Vil du gerne have praktisk erfaring med omsorgsarbejde? Og vil du gerne samtidig hjælpe dem, der har brug for det? Det frivillige arbejde i Jamaica giver dig mulighed for alle disse ting.

 

Du får nyttig erfaring med børnepasning og omsorgsarbejde, og du kan også udvikle personlige kompetencer som lederskab, samarbejde og planlægning. Hvis du gerne vil arbejde med børn og er fuld af energi og engagement, så er dette projekt perfekt for dig.

 

Du behøver ikke at have erfaring med omsorgsarbejde. Du arbejder sammen med lokale lærere og pædagoger, og du kan altid spørge Projects Abroad medarbejdere til råds. Vi holder også jævnlige workshops for alle de frivillige, hvor du kan lære mere om børnepasning, udveksle ideer med de andre, og snakke om de udfordringer I møder.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Under the guidance of Projects Abroad volunteers working with children in Jamaica, a group of kids play with building blocks at a daycare centre.

Hvad bliver min rolle på projektet i Jamaica?

Dine arbejdsopgaver varierer, alt efter hvilket center, du arbejder på. Her er nogle af de opgaver, du kan forvente at få:


 • Støtte lærerne og pædagogernes arbejde ved at fokusere på børns tidlige udvikling og læsefærdigheder  
 • Hjælpe med at forbedre livskvaliteten for børn med indlæringsvanskeligheder
 • Arbejde på et plejehjem, hvor du tilbyder støtte og venskab

Som frivillig fokuserer du på følgende hovedområder:


Støtte lærerne og pædagogernes arbejde ved at fokusere på børns tidlige udvikling og læsefærdigheder


Børns tidlige udvikling lægger fundamentet for deres fremtidige læring, velbefindende og succes. Menneskers tidlige barndom er derfor yderst vigtigt for deres udvikling senere i livet, og som frivillig i Jamaica hjælper du med denne udvikling ved at arrangere undervisningsaktiviteter sammen med de lokale medarbejdere.  Du kan fokusere dit arbejde på blandt andet alfabetet, talrækker, og hånd-øje koordination. Du kan også lave undervisningsmaterialer såsom farverige plakater og flashcards. Medarbejderne og de andre frivillige kan bruge materialerne længe efter, at du tager afsted derfra.


Vi fører log over hvert enkelt barns fremskridt i vores Global Impact Database. Du opdaterer databasen med information fra dit arbejde.


Støtte lokale medarbejdere i arbejdet med børn med særlige behov


Du kan hjælpe til på et dagcenter for børn med mentale eller fysiske handicap, eller med indlæringsvanskeligheder. Børnene har forskellige grader af handicap, og derfor har de også brug for en mere personligt tilpasset undervisning.


Du kan hjælpe med at arrangere interaktive aktiviteter, som styrker børnenes udvikling og vækst. Nogle af børnene på dagcenteret har brug for fysioterapi, specialiserede undervisningsplaner og kan have en fast madplan. Medarbejderne vil være taknemmelige for en hjælpende hånd.


Arbejde på et plejehjem og giv støtte og pleje til beboerne


De ældre borgere i Jamaica bliver tit forsømt, og har desperat brug for ekstra støtte. Du kan være en vigtig hjælp til at aktivere de ældre, så de bliver stimuleret kognitivt, socialt og fysisk. Du kan lave aktiviteter som for eksempel:


 • Arrangere spil og lege
 • Læse højt for beboerne
 • Føre samtaler med beboerne
 • Gå ture med beboerne


Du hjælper også til, når de ældre skal spise, hvis der er brug for det.


Hvor i Jamaica skal jeg bo og arbejde?

Mandeville

De fleste af de børnehaver og dagcentre, som vi arbejder med i Jamaica, ligger i universitetsbyen Mandeville.


I Mandeville arbejder du i et dagcenter, børnehave, specialskole, eller på et plejehjem. De skoler, vi arbejder med, er offentlige skoler. Nogle af dem er underbemandede med meget få ressourcer, så de har brug for ekstra støtte.


Plejehjemmet er en offentlig institution, som sørger for de ældre borgere, som ikke selv kan tjene penge på grund af mentale eller fysiske lidelser.

Der er normalt omkring 100 beboere på plejehjemmet.


Når du har fri, kan du udforske majestætiske vandfald på vandreture eller slappe af på de idylliske strande. Jamaica er kendt for sine smukke, hvide sandstrande, og for at have et unikt, frodigt og grønt landskab. Nogle af de største seværdigheder du kan se er Portland, Ocho Rios, Negril, YS Falls og Treasure Beach.

Jamaicas befolkning er venlig og ekstremt gæstfri og er næsten rejsen værd i sig selv. Dyk ned i Jamaicas  afslappede kultur og lad tonerne af reggae tage dig med på dit livs rejse.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Jamaica


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Du vil normalt arbejde omkring fem til seks timer om dagen. Arbejdsdagen begynder normalt klokken 8 om morgenen og slutter omkring klokken 14.


Ikke to dage vil være ens, og du kan lave forskellige aktiviteter hver eneste dag. Vi opfordrer dig til at skifte mellem sjove lege og undervisningsaktiviteter. Du kan også inkludere sang, dans og sport i hverdagen på din arbejdsplads.


Du bruger aftenerne sammen med din værtsfamilie, hvor du spiser hjemmelavet mad og snakker med din familie om dagens aktiviteter.


Når du har fri, kan du udforske byen. Du kan tage på vandreture og opleve eventyrlige vandfald eller slappe af på de smukke hvide sandstrande. Vi holder også jævnligt sammenkomster for alle vores frivillige og praktikanter, som du er velkommen til at deltage i.

Two volunteers working with children in Jamaica serve breakfast to children at a kindergarten during a nutritional outreach.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at styrke børns tidlige udvikling i og omkring Mandeville i Jamaica. Et godt fundament vil gøre børnene bedre rustet til kravene, som bliver stillet til dem i skolen.


I Jamaica er mange lokalsamfund meget dårligt stillede. Fattigdommen giver mange sociale problemer, blandt andet en lav undervisningskvalitet for yngre børn. Mange forældre har ikke råd til at sende deres børn i børnehave. Med din hjælp, håber vi at kunne bryde mønsteret, som har resulteret i uddannelsesmæssige problemer, som for eksempel analfabetisme.


Ved hjælp af vores Global Impact Database fører vi log over udviklingen af hvert enkelt barn, som vores frivillige arbejder med. Du hjælper os med at tilføje information til databasen ved at føre log over dit arbejde.


Projektet fokuserer også på at hjælpe og støtte de ældre i Jamaica. Mange af de ældre borgere, som vi arbejder med, er blevet forsømt, og kan ikke forsørge sig selv.


Som forklaret i vores Childcare Management Plan for Jamaica, har vi defineret fem bæredygtige mål for projektet:


 • Fremme børns tidlige udvikling
 • Forbedre børnenes hygiejnestandarder
 • Skabe opmærksomhed omkring sund livsstil, miljøet, og familieplanlægning
 • Forbedre livskvaliteten for mennesker der lever med handicap
 • Fremme omsorg og støtte til hvert enkelt barn


Hjælp os med at nå disse langsigtede mål for omsorgsarbejdet i Jamaica.

Projects Abroad volunteer helps an elderly woman with personal care during an outreach in Jamaica.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Mandeville. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur.

Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Jamaica og at få en virkelig unik oplevelse. Vi forsøger altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på det tropiske Caribien, er Jamaica et af de første lande, man kommer til at tænke på. Med de hvide sandstrande og livlige kultur har øriget masser at byde på.


Det er en fantastisk lokation at arbejde frivilligt på og gå på opdagelse i. Det jamaicanske køkken er helt sikkert værd at smage på, med smagfulde retter som jamaicanske patties og jerk chicken. Du kan nyde maden på restauranter ved stranden for derefter at gå ned til vandet og tage en afkølende svømmetur.


Du kan ikke tage til Jamaica uden at gå på opdagelse på lokale markeder og museer, da landet har en rig kultur og en venlig befolkning. Du kan få en spændende og lærerig tur til det berømte Bob Marley museum i Kingston. Mens du er der, kan du også se Fort Charles og the National Heroes Park.


Der kommer til at være andre frivillige på vores forskellige projekter i Jamaica, mens du er der. Derfor kan du vælge mellem at udforske på egen hånd eller at finde sammen med andre frivillige og rejse rundt som en gruppe.  


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer