A Childcare volunteer in Ghana offers a child a high five for successfully completing an educational task.

Frivilligt arbejde med børnepasning i Ghana

Hjælp børn med at udvikle deres færdigheder, og få erfaring med børnepasning i Ghana

Projektoversigt

Bliv frivillig i Ghana, og hjælp os med at forbedre livskvaliteten for børn fra trange kår. Du støtter de lokale lærere og pædagoger i en børnehave, dagcenter eller skole for børn med særlige behov. Frivilligt arbejde med børn i Ghana er en fantastisk mulighed for at få erfaring med børnepasning og for at udvikle nye kompetencer. Det bedste er, at du hjælper til, hvor der virkelig er brug for det, og du arbejder hen mod bæredygtige, langsigtede mål.


Projektet fokuserer på børns tidlige udvikling og på læring gennem leg. Dit arbejde hjælper os med at nå vores mål om at forbedre læsefærdigheder, talforståelse og god hygiejne blandt børn i Ghana.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i én af tre enestående områder. Det vil hurtigt blive dit andet hjem, og du kommer til at lære om ghanesisk gæstfrihed, kultur og traditioner.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børnepasning i Ghana det rigtige for mig?

Projektet i Ghana er perfekt for alle, der gerne vil hjælpe, hvor der virkelig er brug for det, og for alle, der brænder for at forbedre livskvaliteten for yngre børn. Hvis du er fuld af energi, positivitet, og hvis du kan lide at arbejde med børn, så er projektet med børnepasning i Ghana helt sikkert det rigtige for dig.


Du får erhvervserfaring med børnepasning, hvilket kan hjælpe dig med din fremtidige karriere. Du behøver ikke at have forudgående erfaring på området. Som frivillig i Ghana støtter du de lokale lærere og pædagoger, og vi har Projects Abroad medarbejdere, som står klar til at hjælpe og rådgive dig, når du har brug for det.

Du udvikler også vigtige kompetencer som samarbejde, lederskab og planlægning som frivillig på projektet.

A child listens to a Childcare volunteer explain an English writing activity at a school in Ghana.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du arbejder i en børnehave, et dagcenter, eller en skole for børn med særlige behov. Du kommer ikke til at arbejde alene, da din vigtigste opgave er at støtte de lokale lærere og pædagoger med at styrke børns tidlige udvikling.


Følgende er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at få:


 • Planlægge lærerige aktiviteter, som lærer børnene at læse
 • Udveksle ideer med de andre frivillige for at finde på nye, sjove aktiviteter
 • Skabe opmærksomhed om hygiejne og sundhed gennem kampagner og workshops
 • Føre log over børnenes og centrets udvikling ved hjælp af vores tjeklister og online værktøjer.


Du får rig mulighed for at tage initiativ, samtidig med, at du har solid støtte og opbakning, og en database fuld af undervisningsmateriale til inspiration.


Dit frivillige arbejde i Ghana er inddelt i fire kategorier:


Hjælpe lærerne med at give hvert barn opmærksomhed


Lærerne og pædagogerne har svært ved at finde tid til at tage sig af hvert enkelt barn i de overfyldte klasser. Som frivillig vil din hjælp og opmærksomhed betyde meget for de børn, som har mest brug for individuel støtte.


Du kan give lærere og elever et afbræk fra hverdagens rutiner ved at foreslå sjove, kreative aktiviteter som  kunsthåndværk, højtlæsning, eller at lære dem alle et nyt spil. Efter undervisningen, og før børnene bliver hentet, kan du hjælpe børnene med deres lektier og arrangere udendørs sportsaktiviteter.  


Samarbejde med de andre frivillige


Noget af det bedste ved at deltage som frivillig på et af vores projekter, er at du møder andre frivillige fra hele verden. Du kan også bruge dette unikke netværk til at udveksle ideer til undervisningen, såsom lærerige aktiviteter og lege. Du kan også dele dine ideer med medarbejderne i børnehaven, som kan få inspiration til at variere undervisningen i hverdagen.


Arrangere workshops om god hygiejne


Nogle af de børn, som du arbejder med, har muligvis aldrig lært om vigtigheden af god hygiejne. Du kan hjælpe ved at lære børnene, hvordan man børster tænder, og at man skal vaske hænder jævnligt i løbet af dagen. Workshoppen kan blive sjov og lærerig ved at bruge sange, lege, og små konkurrencer i klassen.


Vurdere børnenes fremskridt og tilstand samt dagcentrets behov


Vi fører log over både børnenes udvikling og de specifikke behov, som børnehaven har for at fungere bedst. Vi lærer dig, hvordan du bruger de speciallavede tjeklister til at følge med i udviklingen og du vurderer dagligt hvert enkelt barns tilstand og behov i forhold til følgende områder:  


 • Læsefærdigheder
 • Talforståelse
 • Finmotorik
 • Følelsesmæssige færdigheder
 • Sociale færdigheder
 • Hygiejne


Du uploader informationen fra tjeklisterne til vores Global Impact Database på ugentlige workshops med vores lokale team.  


Databasen gør det muligt for dig at holde øje med børnenes udvikling hver især, og med det arbejde vi udfører verden over på vores forskellige projekter. Læs mere om hvordan databasen fungerer.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Alt efter dine interesser og erfaring, arbejder du et af de følgende steder:

 

 • Børnehave
 • Dagcenter
 • Specialskole

Akuapem Hills

Akuapem Hills i det østlige Ghana er en del af Togo-bjergkæden og er kendt for et blomstrende, grønt landskab og smuk, rød jord. Her ligger de fleste af de børnehaver, som vi samarbejder med.

Accra

Med en befolkning på 2,7 millioner mennesker er Accra den største by i Ghana og også landets hovedstad. Hvis du gerne vil opleve den fugtige summen af ​​denne spirende vestafrikanske by, er der en række placeringsmuligheder her, herunder en skole med særlige behov. 

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Ghana ud?

En almindelig dag vil være fra omkring klokken 8 til 17, alt efter børnehavens åbningstider. Du arbejder tæt sammen med lærere og pædagoger for at holde de energiske børn underholdt og beskæftigede.


Ingen dage vil være ens. Nogle dage hjælper du for eksempel til  billedkunst, og andre dage laver du sportsaktiviteter eller engelsk for begyndere.


I din fritid har du rig mulighed for at udforske og opleve pulserende Ghana sammen med de andre frivillige.


Når du spiser morgen- og aftensmad med din værtsfamilie, så lærer du også dem, deres kultur og livsstil at kende.

Projects Abroad volunteers working with children in Ghana team up to do renovations at a daycare centre in a rural village.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at forbedre børns tidlige udvikling i ghanesiske lokalsamfund ved at skabe struktur og gode læringsmiljøer og derigennem ruste børnene til skolen.


Projects Abroad har valgt ikke at arbejde med børn på børnehjem i Ghana, fordi mange af børnene i de lande, vi samarbejder med, har familiemedlemmer, som med ekstra hjælp og støtte kan tage sig af børnene.

Derfor fokuserer vi på at fremme uddannelse gennem projekter i lokalsamfundene, som bidrager til, at børnene kan blive hos deres familier. Det sker via vores samarbejde med børnehaver, dagcentre og skoler for børn med særlige behov.


Klasserne i børnehaverne og dagcentrene er ofte overfyldte, og lærerne og pædagogerne har svært ved at uddele opmærksomhed ligeligt. Derfor får nogle børn problemer med at udvikle visse evner, og det går især ud over de børn, som har behov for individuel støtte.  


Som forklaret i vores Childcare Management Plan for Ghana, har vi defineret fem bæredygtige mål, som vi håber at nå med vores frivillige arbejde i Ghana:


 • Fremme børns tidlige udvikling
 • Styrke læsefærdigheder
 • Forbedre hygiejnestandarder
 • Styrke talforståelse
 • Forbedre livskvaliteten for mennesker, der lever med handicap


Hjælp os med at nå disse langsigtede mål ved at tilmelde dig et børnepasningsprojekt i Ghana

Projects Abroad volunteers help kindergarten children in Ghana with crafts activities at a local school.

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer