A Projects Abroad volunteer working with children in the Philippines sits with a group of kindergarten children in a classroom during his Childcare Project.

Frivilligt arbejde med børn i Filippinerne

Hjælp børnene med at udvikle deres færdigheder, mens du udforsker livet på den smukke tropeø, Cebu

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Filippinerne, og støt de lokale læreres arbejde. Du arbejder i en børnehave og fokuserer dit arbejde på børns tidlige udvikling. Du har også mulighed for at arbejde med børn med særlige behov. Du får erfaring med omsorgsarbejde og børnepasning, samtidig med at du udvikler dine kompetencer.


Din rolle som frivillig i dagcentrene og børnehaverne er utroligt vigtig, da mange offentlige institutioner i Filippinerne er underbemandede. Du kan dermed tilbyde den ekstra hjælp og støtte, som de har brug for. Du har muligheden for at være kreativ og bruge sang og leg til at gøre undervisningen sjov, og opfordre børnene til at lære. Ved at udføre dette arbejde er du også en del af vores langsigtede indsats for at hjælpe underprivilegerede børn i Filippinerne.


Du bor hos en lokal værtsfamilie i Cebu. Når du har fri, kan du rejse rundt med de andre frivillige og udforske seværdighederne i området.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Filippinerne det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde med børn i Filippinerne er for frivillige i alle aldre. Det er en ideel oplevelse for dig, som er kreativ og energisk, og som kan lide at arbejde med børn. Vi har fleksible start- og slutdatoer på projektet, så du kan selv vælge, hvornår du helst vil afsted. Dit ophold skal dog være på mindst én uge så du kan nå at falde til. Du kan blive på projektet, så længe du vil.


Hvis du er interesseret i at arbejde med undervisning eller børnepasning, så er projektet i Filippinerne en god mulighed for at få praktisk erfaring, og i samarbejde med fagfolk sørge for at de lokale børn trives i deres omgivelser, hjælpe dem med at lære og udvikle sig.


Alle vores frivillige modtager en grundig introduktion til projektet, når de ankommer. Du vil få gennemgået alt, hvad du behøver at vide. Projektet har også en engageret supervisor, som står klar til at rådgive dig og besvare dine spørgsmål. Derudover har du adgang til vores database, som er fyldt med inspiration til forskellige aktiviteter, lege og undervisningsmateriale.


Vores lokale team er til rådighed døgnet rundt, og de hjælper dig med alt, du har brug for. Vi har også jævnlige workshops for alle vores frivillige, hvor I kan udveksle ideer, give gode råd og snakke om de udfordringer, I møder.

Projects Abroad volunteer working with children in Philippines leads school children outside their kindergarten at her Childcare Project.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du kan lave alverdens af aktiviteter i dit arbejde med børn i Filippinerne.

Dit arbejde bidrager til vores indsats for at hjælpe børnene hos de centre og børnehaver, som vi samarbejder med. Når du deltager på projektet i Filippinerne, kan du:


  • Undervise børn i grundlæggende færdigheder, som behøves for at starte i skolen
  • Tilbyde støtte til det lokale personale
  • Opfordre børnene til læring gennem leg
  • Tilbyde individuel støtte og stimulering til børn med særlige behov

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Lære børn grundlæggende færdigheder i børnehaver


Udvikling og stimulering i den tidlige barndom er afgørende for et barns liv og trivsel. Børns tidlige udvikling lægger grundstenen for deres fremtidige læring, velvære og succes. Din rolle som frivillig er at hjælpe dem med at udvikle basale men vigtige evner, som børn på den alder burde kunne. Dette kan for eksempel være at genkende geometriske figurer, lære alfabetet, lære at tælle, og udvikle deres finmotorik.


Du arbejder i en børnehave med forskellige grupper af børn. Børn i Filippinerne starter i skole som femårige, så børnehaven giver dem mulighed for langsomt at vænne sig til skoleverdenen.


Tilbyde støtte til det lokale personale


Gennem dit frivillige arbejde, støtter du de lokale lærere. Arbejdsopgaverne er forskellige og kan være alt fra at planlægge undervisning og lave aktiviteter med børnene til at hjælpe med klasseledelse og disciplin. Du kan også tilbyde individuelle støttetimer til de elever, som har svært ved det faglige.


Overfyldte klasser er et stort problem i filippinske skoler. Du giver en hjælpende hånd i klasseværelset, så alle børnene får den opmærksomhed, de har brug for.


Opfordre til læring gennem leg


Vigtigst af alt har du muligheden for at gøre børnenes læring sjov og stimulerende. Du kan gøre undervisningen sjov og spændende på mange forskellige måder, blandt andet gennem sang, dans, kunst, eller spil.


Hvis du får brug for inspiration, har du også adgang til vores fælles database, hvor du kan finde kreative ideer til undervisning fra tidligere frivillige. Projects Abroad kan hjælpe dig med ekstra materialer, hvis du for eksempel gerne vil klippe/klistre eller male med børnene.


Tilbyde individuel støtte og stimulering til børn med særlige behov


Du kan også vælge at arbejde på en skole for børn med særlige behov. Her arbejder du med små grupper af børn med hørehæmning, eller børn med indlæringsvanskeligheder. Den individuelle støtte og undervisning, som du giver børnene, vil betyde meget for deres indlæring og udvikling.


Befolkningen i Filippinerne har ikke let adgang til specialskoler og pleje for mennesker med særlige behov. Mange mennesker med handicap bliver udstødt fra samfundet og har begrænset adgang til uddannelse. Din støtte og opmærksomhed hjælper deres trivsel i klasseværelset og hjælper dem med at blive mere selvstændige.


Hvor i Filippinerne skal jeg bo og arbejde?

Bogo City

Dette projekt har base i Bogo City i Cebu regionen, som består af den større ø, Cebu, og 167 omkringliggende småøer. Du kan tage på begivenhedsrige øhop eller udforske Bogo City, som ligger på den nordøstlige kyst af øen Cebu.


Du bruger det meste af din arbejdstid i og omkring centrum af byen, hvor børnehaverne og skolerne ligger. Du kan nemt tage med offentlig transport fra din værtsfamilie til din arbejdsplads. Du arbejder med børn i Filippinerne enten i en børnehaveklasse på en underbemandede offentlige skole, eller på et uddannelsescenter for børn med særlige behov.


Når du har fri, er der masser af spændende oplevelser, der venter på dig. Hvis du er eventyrlysten, kan du gribe chancen for at dykke på et af øens utallige dykkersteder. Husk at nyde din fritid på en af Cebus fantastiske hvide sandstrande. Du kan også være kulturel, og tage ud og se historiske seværdigheder, monumenter og lokale markeder.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Filippinerne.


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Din dag begynder hjemme hos din værtsfamilie, hvor i sammen spiser morgenmad. Efter morgenmaden, tager du på hen til din arbejdsplads. En typisk arbejdsdag starter klokken 8 om morgenen, mandag til fredag.


Hvis du vælger at arbejde frivilligt i en børnehave, bliver din dag delt op i to, hvor du arbejder med forskellige grupper af børn. Formiddagen er fra klokken 8 til 10.30, og eftermiddagen er fra klokken 13 til 15.30. Du sætter også tid af til at planlægge aktiviteter og lave materialer.


Eleverne følger den filippinske regerings K-12 pensum, som lægger fokus på grundlæggende færdigheder på børnenes nuværende klassetrin. Du hjælper med undervisning og aktiviteter for børnene, som lærer dem om vigtige begreber. Du har frokostpause midt på dagen, og din dag slutter klokken 16.


Hvis du vælger at arbejde med børn med særlige behov, bruger du det meste af din arbejdsdag på at støtte lærernes arbejde, og på at hjælpe børnene i små grupper. Børnene er mellem seks og 19 år gamle, og de er delt op i to klasser. En af klasserne er for børn med hørehæmninger, og den anden klasse er for børn med indlæringsvanskeligheder. Din arbejdsdag slutter klokken 15, og du har en frokostpause midt på dagen.


Når du er færdig med din arbejdsdag, har du masser af tid til at udforske byen med de andre frivillige, og smage på lokale delikatesser på en restaurant ved stranden.

Local children use their creativity during an arts and crafts lesson run by Projects Abroad Childcare volunteers in the Philippines.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte børns tidlige udvikling. Frivilligt arbejde i Filippinerne sikrer, at børn får et stærkt fundament for deres fremtidige læring.


Omkring 25% af befolkningen i Filippinerne lever i fattigdom, og fattigdom resulterer i en lang række sociale problemer, såsom sygdom og analfabetisme. Børn er særligt sårbare, og de får ofte ikke adgang til uddannelse og sundhedspleje. Overfyldte klasseværelser findes overalt i landet, med omkring 60 elever til én lærer. Adgang til specialundervisning og pleje til børn med særlige behov er heller ikke nemt at få.


Investeringen i børns tidlige udvikling er grundlæggende for at kunne afhjælpe fattigdommen i mange lokalsamfund i Bogo City. For at bryde mønsteret, har Projects Abroad valgt ikke at arbejde med børn på børnehjem, da mange børn på børnehjem, har familiemedlemmer, som med ekstra støtte og hjælp, kan tage sig af børnene. Derfor fokuserer vi i stedet på at promovere lokale projekter, som støtter lokalsamfundene, og som bidrager til, at børnene kan blive hos deres familier.


Med hjælp fra frivillige som dig, kan vi arbejde for at hjælpe børnene og lokalsamfundet. Vores mål i vores Childcare Management Plan inkluderer:


  • Styrke læsefærdigheder
  • Fremme børns tidlige udvikling
  • Forbedre hygiejnestandarder
  • Styrke emotionel støtte og omsorg til børnene
  • Forbedre livskvaliteten for børn, der lever med handicap


Deltag i projektet i Filippinerne, og hjælp os med at skabe positiv, langsigtet forandring i et underprivilegeret lokalsamfund.

A group of children listen to a class taught by a Childcare volunteer working at a kindergarten in the Philippines.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Bogo City. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Filippinerne og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Filippinerne består af over 7.000 små øer, så der er naturligvis smukke strande, hvor du kan slappe af i din fritid. Der er dog også masser af andre aktiviteter, som du kan holde dig beskæftiget med på din rejse.


De hvide sandstrande giver alle de spændende aktiviteter, som associeres med at bo ved havet. Du kan tage ud at snorkle i det uimodståeligt klare vand, spille beach volley eller slappe af på stranden, mens solen går ned.


I Cebu City kan du gå på opdagelse på det traditionelle Carbon Market. Hvis du gerne vil have indsigt i landets historie, kan du besøge Fort San Pedro og Magellan's Cross. Her lærer du om den spanske erobring.


Den spanske indflydelse på landet ses også i de jævnlige fiestas og parader, som afholdes i Filippinerne. Hvis du er frivillig omkring slutningen af januar, kan du endda opleve Sinulog festivalen, som er en ni dages fest i stil med Mardi Gras.


Vi har et stort antal frivillige, som tager med os til Filippinerne hvert år, så der kommer sikkert til at være andre frivillige i Filippinerne, mens du også er der. Du kan finde sammen med dem og udforske øriget som en gruppe, eller du kan rejse på egen hånd, hvis du hellere vil det. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer