A volunteer helps his students with their classwork during his teaching work experience in Sri Lanka

Frivilligt arbejde med undervisning i Sri Lanka

Arbejd med underprivilegerede elever for at hjælpe med at forbedre deres engelske samtaleevner, og få praktisk undervisningserfaring

Projektoversigt

Projects Abroad has been awarded the South Asian Sustainable Development Leadership High Award for Volunteerism

Deltag på vores undervisningsprojekt i Sri Lanka og hjælp underprivilegerede elever med at forbedre deres engelskkundskaber. Du opfordrer eleverne til at tale engelsk med dig, så de kan øve sig, blive mere selvsikre og lære at udtrykke sig selv på engelsk. Projektet er en fantastisk måde at få undervisningserfaring på, samtidig med at du gør en forskel for lokalsamfundet.

 

I Sri Lanka er det kun omkring 10% af befolkningen, der kan tale flydende engelsk, selvom engelsk bliver brugt både til international handel, i den offentlige sektor og i den blomstrende turismeindustri. Det betyder, at det er vigtigt at kunne tale engelsk i Sri Lanka, og det kan forbedre skoleelevers fremtidige jobmuligheder og andre fremtidsudsigter, hvis de kan engelsk. Du hjælper en lokal engelsklærer på den skole, du arbejder på, og du kan også undervise i en klasse selv. Derudover kan du vælge at undervise unge munke på en tempelskole.

 

Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i kystbyer omkring to timer fra Colombo. Vi opfordrer dig til at udforske alt, hvad dette smukke land har at byde på.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Sri Lanka det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn, hvis du overvejer en karriere inden for undervisning, og hvis du gerne vil hjælpe med at gøre en forskel i andre menneskers liv, så er undervisningsprojektet det helt rigtige for dig.  

 

Projektet er især brugbart for lærerstuderende eller færdiguddannede lærere, som gerne vil have praktisk undervisningserfaring.

 

Du behøver ikke at have erfaring med undervisning for at deltage på projektet. Du får en grundig introduktion til projektet, når du ankommer, så du er velforberedt. Du arbejder sammen med en lokal lærer, og medarbejderne fra Projects Abroad står klar til at rådgive dig. Vi afholder også jævnligt workshops for alle vores frivillige med undervisning og omsorgsarbejde, hvor du kan få gode ideer og hjælp til de udfordringer, du møder. Du får også materialer og ressourcer udleveret, f.eks. aktivitetsbøger til engelsk, som du kan bruge i din undervisning.

 

Du kan deltage på projektet hele året rundt, bortset fra når Sri Lankas skoler har ferielukket. Kontakt os for at høre mere om, hvornår skoleferierne i Sri Lanka ligger.

Students and a volunteer at her volunteer teaching placement in Sri Lanka

Hvad bliver min rolle på undervisningsprojektet i Sri Lanka?

Som frivillig underviser i Sri Lanka, kan du deltage i mange forskellige aktiviteter og arbejdsopgaver. For eksempel kan du:


  • Arbejde som lærer eller hjælpelærer
  • Hjælpe elever med at forbedre deres mundtlige engelskkundskaber
  • Hjælpe med valgfagsaktiviteter, når der er brug for det

Som frivillig på undervisningsprojektet i Sri Lanka, fokuserer du på de følgende områder:


Arbejde som lærer eller hjælpelærer


Du kan enten arbejde som lærer eller som hjælpelærer, og du kan arbejde på en lokal folkeskole eller med unge munke på et lokalt tempel. Børnene er i alderen 3-16 år, men du arbejder hovedsageligt med børn på 10-14 år.


Ud over undervisning, hjælper du også med at give karakterer og forberede undervisningsaktiviteter.


Hjælpe elever med at forbedre deres mundtlige engelskkundskaber


Som frivillig underviser i Sri Lanka er din primære opgave at forbedre de mundtlige engelskkundskaber hos lokale skoleelever. Eleverne har svært ved at tale på engelsk, selv om mange af dem forstår sproget rimelig godt. Du arbejder på at forbedre deres udtale og ordforråd på engelsk, så de bliver selvsikre og trygge ved at kommunikere på engelsk.


Hjælpe med valgfagsaktiviteter, når der er brug for det


Hvis du er interesseret i at undervise i andre fag, kan du få mulighed for det på nogle af skolerne. Du kan hjælpe med musiktimer eller fodboldtræning. Hvis der er en sportsgren eller kulturel aktivitet, som du synes, vi skal fokusere på i skolen, så snak med os om det når du tilmelder dig, så vi kan se, om vi kan arrangere det for dig.


Hvor i Sri Lanka skal jeg bo og arbejde?

Colombo

Du arbejder og får undervisningserfaring i en af flere små byer omkring to timer fra den tidligere hovedstad, Colombo. Vores frivillige arbejder med børn i lokale folkeskoler, og der er også mulighed for at undervise unge munke i templer.


Sri Lanka har et veludviklet og billigt offentligt transportsystem, så du kan nemt rejse rundt i landet i weekenderne. Colombo har meget at byde på for turister, for eksempel historiske templer, markeder og restauranter. Du kan også nyde den storslåede natur i Sri Lanka på en dykkertur eller vandretur.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sri Lanka


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Sri Lanka ud?

Du vågner op hjemme hos din værtsfamilie og spiser dejlig, lokal morgenmad, som gør dig klar til dagen. Du tager på arbejder med bus, rickshaw eller på gåben, hvis skolen ligger tæt nok på. En medarbejder fra Projects Abroad følger dig på arbejde på din første arbejdsdag.


En typisk dag på undervisningsprojektet varierer alt efter hvilken skole, du vælger at arbejde på. Generelt arbejder vores frivillige omkring 18 timer om ugen.


En skoledag i Sri Lanka er normalt fra klokken 8.00 - 14.00, og timerne er på 40 minutter hver.


Du fokuserer på at forbedre børnenes ordforråd og udtale på engelsk. Vi opfordrer dig til at lave sjove aktiviteter og interaktive lektioner for at holde eleverne motiverede og fokuserede.


De fleste frivillige underviser fire lektioner om dagen og bruger resten af tiden på at give karakterer og forberede undervisningen til næste dag. Du kan måske også få muligheden for at undervise i valgfag som musik eller fodbold om eftermiddagen, hvis du gerne vil. Valgfagsundervisning er en god mulighed for at få endnu mere ud af din oplevelse med undervisning i Sri Lanka.


Når din arbejdsdag er slut, har du tid til at slappe af og udforske landet. Vi afholder jævnligt sociale arrangementer for vores frivillige, hvilket er en god mulighed for at få nye venner og lære de lokale medarbejdere at kende. Du kan også finde ud af mere om den lokale livsstil i Sri Lanka, når du tilbringer aftenen sammen med din værtsfamilie. Prøv de lokale restauranter, brug dagen på stranden eller besøg turistattraktioner og seværdigheder.

A young monk receives help from a volunteer teaching English in Sri Lanka

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet i Sri Lanka er at forbedre de mundtlige engelskkundskaber hos lokale skoleelever.


Det er kun 10% af befolkningen i Sri Lanka, som kan tale engelsk, selv om sproget bliver brugt i forretningsverdenen og til officiel kommunikation i landet. Engelskfærdigheder er derfor vigtige og kan åbne mange døre i forhold til fremtidige jobs. Engelsk er især vigtigt at kunne for at arbejde inden for turisme, som er en voksende indtægtskilde i Sri Lanka.


Mange børn i Sri Lanka forstår grundlæggende engelsk, men de har svært ved at tale sproget. Mens de lokale lærere sagtens kan undervise i grammatik og stavning, er en engelsktalende frivillig nyttig, når det kommer til at lære  engelsk udtale. Det er her, vi har brug for din hjælp. Du arbejder med eleverne for at udvikle deres mundtlige evner på engelsk, så de føler sig selvsikre ved at udtrykke sig på det fremmede sprog.


Vores langsigtede mål på projektet inkluderer at:


  • Forbedre engelskkundskaber
  • Forbedre støtten i timerne
  • Forbedre den støtte, som elever med indlæringsvanskeligheder modtager
  • Forbedre sikkerheden og hygiejnen i elevernes læringsmiljø


Arbejd frivilligt i Sri Lanka, og hjælp os med at tilbyde faglig støtte til børn, hvilket kan forbedre deres fremtidsudsigter betydeligt.

Children smile at the camera while doing their homework at our volunteer teaching placements in Sri Lanka

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Sri Lanka. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sri Lanka og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sri Lanka er kendt for dets mangfoldige landskaber, lige fra strande til tropisk jungle. Der er helt sikkert noget for enhver smag i landet, som er fyldt med liv.

Det pulserende Pettah Market er et must-see. Du kan snakke med de venlige sælgere, købe håndlavede souvenirs og nyde den elektriske atmosfære omkring dig. Hvis du vil beriges kulturelt, kan du bruge en eftermiddag på nationalmuseet i Colombo. Gangaramaya Buddhist Temple er også et highlight med dets enorme samling af kulturgenstande.

Byen, Galle, er en havneby med en tydelig hollandsk arv og masser af gamle bygninger i kolonistil. Du kan også tage ind i landet for at vandre i bakkerne, svømme i de kølige vandfald og besøge traditionelle landsbyer.

Sri Lankas nationalparker inkluderer safariparker, hvor du kan få øje på vilde dyr som leoparder og elefanter. Eller du kan bruge en tidlig morgen på at kigge på fugle i et af de fredede vådområder. Der er også naturreservater med regnskove, som er fyldt til randen med tropisk biodiversitet.

Du deler den unikke oplevelse med mange andre frivillige på de forskellige projekter. Det betyder, at du enten kan rejse rundt alene i din fritid, eller bruge din fritid sammen med de nye venner, som du får på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer