Students listen to a young Teaching volunteer in Romania while an older volunteer prepares for the lesson

Frivilligt arbejde med undervisning i Rumænien

Rejs til Østeuropa og få undervisningserfaring, mens du hjælper skoleelever med at blive bedre til engelsk

Projektoversigt

Vær frivillig som engelsklærer i Rumænien, og arbejd med elever fra trange kår i den smukke by, Brasov. Du arbejder på en lokal skole, hvor du fokuserer på at undervise i engelsk og at støtte lærerne på skolen. Projektet er en god måde at få undervisningserfaring på, mens du hjælper til, hvor der er mest brug for det.


Nu hvor Rumænien er en del af EU, er det vigtigt at kunne tale engelsk for at få jobmuligheder. Desværre vælger de fleste kvalificerede engelsklærere i Rumænien de højere lønninger, som de kan få uden for folkeskolen. Vi har brug for undervisere som dig til at støtte engelskundervisningen i skolerne. Som frivillig underviser laver du undervisningsplaner med lektioner og aktiviteter, som har til mål at få eleverne til at tale engelsk og opbygge deres selvtillid med sproget.


Du bor i den charmerende gamle by, Brasov, hos en lokal værtsfamilie. Grib chancen for at udforske en fremmed kultur, spise traditionel, rumænsk mad og oplev den lokale kultur!   

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

Fire uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Rumænien det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde med undervisning i Rumænien er perfekt for dig, som gerne vil have en karriere inden for undervisning, og som gerne vil have praktisk undervisningserfaring på en skole. Oplevelsen er en værdifuld tilføjelse til dit CV, og du får masser at fortælle om til jobsamtaler og i ansøgninger.

 

Udover at give dig undervisningserfaring, er projektet også med til at udvikle dine kompetencer inden for administration og planlægning, som du kan bruge i din fremtidige karriere.

 

Du behøver ikke at have erfaring med undervisning for at deltage, så længe du er god til engelsk og er fuld af energi og entusiasme. Du får en grundig introduktion af din projektkoordinator, og du får vejledning af vores medarbejdere til dine undervisningsplaner og ideer til aktiviteter. Vi holder også jævnlige workshops for alle vores frivillige undervisere. Derudover kan du bruge vores online database, som er fyldt med ideer og inspiration.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Vi anbefaler, at du bliver længere, så du kan gøre en større forskel for eleverne.

A teacher give extra English lessons to a student who is struggling during her teaching work experience in Romania

Hvad bliver min rolle på undervisningsprojektet i Rumænien?

Som frivillig underviser på en skole i Rumænien, arbejder du i byen Brasov. Du kan også vælge at arbejde med yngre børn på en folkeskole. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at få:


  • Hjælpe lokale lærere med engelskundervisningen og med andre fag
  • Føre log over din undervisning og aktiviteter til fremtidige frivillige
  • Hjælpe med valgfagsaktiviteter som drama, idræt og billedkunst
  • Deltage i workshops, som giver dig indsigt i Rumæniens uddannelsessystem

Som frivillig fokuserer du på de følgende områder:


Hjælpe lokale skolelærere


Du får undervisningserfaring i Rumænien, mens du arbejder sammen med lokale engelsklærere, og du hjælper eleverne med at opbygge deres selvtillid på engelsk. De fleste frivillige starter med at være hjælpelærer, men du har mulighed for at undervise din egen klasse, når du bliver mere sikker i din rolle som underviser. Der er normalt omkring 30 elever i en klasse, og vi arbejder med elever i alderen 12-18.


Det er altid nyttigt at have brugbare materialer, som eleverne kan bruge til at forstå det engelske sprog og kulturer. Vi anbefaler derfor, at du medbringer ressourcer og materialer hjemmefra, som du kan bruge i undervisningen. Fotos, postkort, aviser og ugeblade fungerer godt.


Hvis du er interesseret i at undervise i andre fag som fransk eller tysk, kan vi arrangere det for dig.


Føre log over lektioner og aktiviteter


Det gør ikke noget, hvis du ikke har undervisningserfaring i forvejen. Du får en undervisningspakke af os, som indeholder ideer, gode råd og inspiration til undervisning og aktiviteter.


Alle frivillige fører log over de lektioner og aktiviteter, de arrangerer for eleverne. På den måde får vi endnu flere gode ideer og inspiration til fremtidige frivillige, og vi kan blive ved med at forbedre vores projekt og hjælpe rumænske elever med at lære på den bedst mulige måde.


Hjælpe med valgfagsaktiviteter


Hvis du har interesse for eller erfaring med valgfag som idræt eller billedkunst, så fortæl os om det, når du tilmelder dig. Vores medarbejder i Rumænien kan matche dig med de skoler, som passer bedst til dig og dine interesser.


Deltage i workshops


Du kan også selv lære en masse, mens du er frivillig i Rumænien.


Vores Projects Abroad team i Rumænien arrangerer jævnlige workshops for vores frivillige undervisere. Disse workshops giver dig værdifuld viden om uddannelsessystemet i Rumænien. Du får også masser af gode råd og forslag til aktiviteter.


En af de første workshops, du deltager i, giver dig også et overblik over Rumæniens kultur og historie.


Hvor i Rumænien skal jeg bo og arbejde?

Brasov

Du bor i byen Brasov, som virker eventyragtig med sine lerfarvede tage, gotiske spir, porte fra middelalderen, barokke bygninger og smukke gågader. Byen er fuld af liv og ungdom, selv om den virker gammeldags.


Du arbejder på en skole i byen, hvor der normalt er 30 elever i hver klasse. Skolerne har rimelig gode faciliteter, og personalet er dedikerede.


Du har fri om aftenen og i weekenderne til at udforske landet. Du kan rejse rundt sammen med de andre frivillige for at se Brasov og Transylvania i din fritid.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Rumænien


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Rumænien ud?

Din dag starter med lækker morgenmad sammen med din rumænske værtsfamilie. Bagefter tager du hen til den skole, du arbejde på, enten på cykel, gåben, eller med offentlig transport. Vores medarbejdere viser dig vejen på din første arbejdsdag.


Skolerne åbner typisk klokken 8, og du møder 15-30 minutter før det, alt efter hvor meget du skal forberede inden timen. I de første undervisningstimer hjælper du de lokale lærere med andre fag end engelsk, og senere på formiddagen går du i gang med engelskundervisningen, som fortsætter resten af skoledagen.


Du får halvanden times frokostpause, og hvis din værtsfamilies bolig ligger tæt på skolen, kan du gå hjem for at spise frokost. Ellers spiser du din medbragte madpakke på skolen.


Fra klokken 14-16 deltager du i valgfagsaktiviteter, som du selv vælger. Nogle skoler har lavet engelskklubber, som frivillige ofte vælger at deltage i og planlægge. Klubberne er populære blandt eleverne.


Du har fri om aftenen og i weekenden til at rejse og opleve. Få det meste ud af din fritid i det pragtfulde land ved at tage på weekendture sammen med de andre frivillige. Du kan også smage masser af lokal mad med din værtsfamilie og bruge tid på at lære dem bedre at kende. Det er den bedste måde at lære mere om deres livsstil og kultur på.

Projects Abroad volunteer runs an English language class as part of her teaching work experience in Romania

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at forbedre engelskkundskaberne hos unge mennesker i Rumænien.


Efter revolutionen i 1989 og den efterfølgende åbning af grænserne til Vesten, blev det vigtigt for rumænere at kunne tale engelsk. I dag er engelsk afgørende for at kunne få de gode jobs, fordi Rumænien er med i EU. De fleste kvalificerede engelsklærere i Rumænien arbejder dog ikke i folkeskolen, fordi de kan få bedre løn andre steder.


Skolerne er altid taknemmelige for den hjælp, som de frivillige giver. Ud over hjælpen med engelskundervisningen, har de frivillige en vigtig rolle i at finde på og designe materialer som plakater og flashcards, som kan bruges i undervisningen længe efter, at du er taget afsted derfra.


Med din hjælp kan vi sikre, at unge rumænere bliver bedre til engelsk. Vi har defineret tre langsigtede, bæredygtige mål, som vi håber at nå med vores undervisningsprojekt i Rumænien:


  • Forbedre engelskkundskaber
  • Opfordre til kreativ læring
  • Forbedre undervisningsmetoder


Bliv frivillig underviser og hjælp os med at nå vores mål, samtidig med at du får værdifuld undervisningserfaring i Rumænien.

Projects Abroad volunteer and her students pose for a photo to mark the end of her teaching work experience in Romania

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie eller i delte frivillige lejligheder i Brasov. Din vært vil byde dig velkommen i deres hjem, ivrig efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur.

Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Rumænien og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når du arbejder frivilligt i Rumænien, får du et unikt indblik i livet i Østeuropa. Du kan finde masser at lave i din fritid med alle de forskellige aktiviteter, som landet har at byde på.


Rumænien er den ideelle destination for dig, der er vild med arkitektur, da landet har fantastiske, gamle bygninger langs gaderne i byerne. Biserica Neagră er bare ét eksempel på den gotiske arkitektur med sortsværtede stenmure fra en brand, der hærgede området i det 17. århundrede.


Det er ikke bare bygningerne, som er et besøg værd, men også gaderne i Brasov. Du kan for eksempel klemme dig igennem de smalleste gader i hele Europa.


Det er turen værd at tage en weekend til Transsylvanien for at besøge Bran Castle, som er legenden Grev Draculas hjem. Mens du er der, kan du tage på ASTRA museet og dykke ned i den magiske verden af rumænske folkeeventyr.


Du kommer højst sandsynligt til at arbejde sammen med andre frivillige i Rumænien. Derfor får du muligheden for at udforske landet enten på egen hånd eller sammen med andre. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer