Projects Abroad volunteers run a dental hygiene class at our volunteer teaching placements in Nepal.

Frivilligt arbejde med engelskundervisning i Nepal

Rejs til Nepal og hjælp med at forbedre børns engelskkundskaber, mens du får undervisningserfaring

Projektoversigt

Som frivillig i Nepal arbejder du som lærer, og gør en forskel ved at støtte lokale skolelærere med deres undervisning på underfinansierede folkeskoler. Du hjælper eleverne med at blive bedre til engelsk og blive trygge ved at tale engelsk med andre. Projektet er en god mulighed for at få undervisningserfaring, som du kan skrive på dit CV, samtidig med at du giver noget tilbage til lokalsamfundet.


Nepal er et af de mest underprivilegerede lande i verden. Det bliver mere og mere vigtigt at lære engelsk i Nepal, fordi det giver bedre jobmuligheder i landets blomstrende turismeindustri. Desværre er skolerne i Nepal overfyldte, og vi har brug for din hjælp til at støtte de lokale lærere, og til at give eleverne bedre træning i engelsk. Du starter med at arbejde som hjælpelærer, og i takt med at du bliver mere sikker i din rolle som lærer, får du mere ansvar for undervisningen.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i Kathmandu. Her kan du bruge din fritid på at udforske byen og udvikle venskaber med de andre frivillige.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Nepal det rigtige for mig?

Projektet er ideelt for dig, som er interesseret i at hjælpe børn med at blive bedre til engelsk, og som ønsker at få praktisk undervisningserfaring. Du lærer en masse om hverdagen som underviser i et udviklingsland ved at arbejde sammen med erfarne lærere. Hvis du overvejer en karriere inden for undervisning, kan du skrive oplevelsen på dit CV.

 

Du kan også bruge de færdigheder, du udvikler som frivillig, blandt andet lederskab og planlægning, selvom du ikke vil arbejde med undervisning senere hen.

 

Du behøver ikke at have erfaring med undervisning for at deltage på projektet. Du får støtte og vejledning fra din projektkoordinator, og vi holder jævnligt workshops, hvor du kan stille spørgsmål og få gode ideer fra vores medarbejdere og andre frivillige. Derudover har du fuld adgang til vores online database, som er fyldt med inspiration til aktiviteter og undervisningsmaterialer.

 

Læg mærke til, at du skal kunne engelsk på samtaleniveau for at deltage på projektet.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Projects Abroad volunteers teaching in Nepal encourage a student to present to the class in English during a dental hygiene lesson

Hvad bliver min rolle på undervisningsprojektet?

Som frivillig engelskunderviser i Nepal, arbejder du på en folkeskole med yngre elever. Du arbejder sammen med lokale lærere, som vejleder og støtter dig. Du kan deltage i mange forskellige arbejdsopgaver. Du kan:


  • Undervise børn i engelsk og gøre læringen motiverende og sjov
  • Designe materialer til klassen for at bidrage til et fagligt stimulerende læringsmiljø
  • Hjælpe lærere med fag som musik, fysik, idræt, billedkunst, livsfærdigheder og hygiejne
  • Deltage i workshops om Nepals uddannelsessystem

Dit arbejde i Nepal fokuserer på de følgende områder:


Undervise børn i engelsk og gøre læringen motiverende og sjov


Din primære opgave i Nepal er at arbejde med elever på at forbedre deres engelskkundskaber. Du arbejder sammen med lokale lærere hver dag, som kan lære dig lige så meget, som du kan hjælpe dem. I takt med, at dine kompetencer med undervisning udvikler sig, får du mere ansvar og flere opgaver i timerne.


Brug din kreativitet, når du prøver at finde på nye måder at motivere eleverne på. Målet er at eleverne skal have det sjovt, mens de lærer engelsk. Du kan lave små teaterstykker eller lære eleverne at spille et brætspil, som opfordrer til samtale.  


Designe materialer for at bidrage til et fagligt stimulerende læringsmiljø


Du hjælper os med at sikre, at alle børn har adgang til de grundlæggende ressourcer, hvilket de skal bruge for at udvikle sig fagligt. Vi vurderer hver skole i forhold til en række kriterier, som skal være opfyldt for at fremme læse- og skrivefærdigheder. Du kan forbedre skolens placering på skalaen ved at designe og skabe materialer som flashcards og plakater eller lave skabeloner og arbejdsark til eleverne, som opfordrer til at læse, skrive og tale engelsk.  


Hjælpe lærere med fag som musik, fysik, idræt, billedkunst, livsfærdigheder og hygiejne


Din rolle som frivillig underviser i Nepal er ikke kun i klasseværelset. Du har muligheden for at undervise i valgfag efter skole, f.eks. musik, fysik, idræt, billedkunst eller livsfærdigheder. Afhængigt af dine kompetencer og interesser, kan du få god erfaring med at undervise i andet end engelsk.


Deltage i workshops om Nepals uddannelsessystem


Som frivillig i Nepal får du adgang til workshops, som skal støtte dit arbejde og give dig indsigt i landets uddannelsessystem. Brug vores workshops til at lære nye undervisningsmetoder, tilpasse din undervisning eller snakke med de andre frivillige om tips og tricks til klasseværelset. Vi afholder disse ugentlige workshops for alle vores frivillige inden for undervisning og omsorgsarbejde.


Hvor i Nepal skal jeg bo og arbejde?

Kathmandu

Du bor og arbejder i Kathmandu, som er den største storby i Nepal, og landets finansielle samlingspunkt.


Du arbejder på en lokal folkeskole, hvor de fleste af eleverne kommer fra fattige områder, og deres forældre er bønder eller har andet manuelt arbejde.


Du bor hos en lokal værtsfamilie, som har et trygt og hyggeligt hjem. Du spiser hjemme hos din værtsfamilie til daglig og lærer om deres livsstil og hverdag. Du får muligheden for at lære nepalesiske gloser, mens du kan lære din værtsfamilie et par ord på dansk.


Nepal er det perfekte sted at tage på oplevelse i din fritid, da landet både byder på snekappede bjerge, ikke mindst Mount Everest, og smukke, hellige templer.

Chitwan

Alternativt vil du bo i Chitwan, en mindre by, men en, der er berømt for sin videregående uddannelsesindustri. Dette er et af de bedste steder at være underviser, der allerede er hjemsted for en videnssøgende kultur. Selvom det er kendt som Nepals medicinske by, er det en vigtig region til at uddanne den næste generation inden for alle fagområder.

Beliggende 100 km fra Kathmandu, vil du være omgivet af de snedækkede bjerge, som Nepal er berømt for. Lad den naturlige skønhed i dette område inspirere dig i dit frivillige arbejde.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Nepal


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojekterne i Nepal ud?

En typisk dag på projektet starter med morgenmad sammen med din værtsfamilie. Bagefter tager du afsted til den skole, du arbejder på.


Du bruger offentlig transport til at komme rundt i Kathmandu til daglig. Alt efter, hvor langt væk skolen ligger fra din værtsfamilies bolig, kan du tage enten en tuk tuk, en bus eller en cykeltaxa til din arbejdsplads. De lokale Projects Abroad medarbejdere følger dig afsted på din første arbejdsdag for at vise dig vejen.


Du arbejder omkring seks timer om dagen, mandag til fredag.


Når du kommer i skole om morgenen, starter du enten med at planlægge undervisning sammen med en lærer, eller går i gang med at undervise med det samme. Syng engelske sange, giv eleverne udtaleøvelser, læs historier for dem på engelsk, eller observer andre læreres arbejde i klassen.


Du har mellem fire og fem undervisningstimer om dagen, som kan være på forskellige klassetrin. I takt med at du bliver mere sikker i din rolle som underviser, kan du få ansvar for undervisningen. Du kan også undervise i andre fag som musik, fysik, billedkunst og idræt.


I frokostpausen kan du snakke med de nepalesiske lærere og lære mere om den skole, du arbejder på, og om uddannelsessystemet i et udviklingsland.


Om eftermiddagen er der enten flere undervisningstimer eller valgfagsaktiviteter. Du kan også bruge eftermiddagen på at forberede undervisning og lave materialer til din klasse.


I weekenden har du fri, og du kan bruge fritiden på at udforske Nepal. Tag med andre frivillige på en vandretur, oplev bjergkæden i Himalaya, eller gå rundt blandt de hellige templer og ruiner. Hvad end du vælger, så sørg for at få det meste ud af dit ophold i Nepal.

A Projects Abroad volunteer teaching English in Nepal reads a book to his students

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at tilbyde elever fra fattige områder at blive bedre til engelsk.


Vi fokuserer på at give eleverne muligheden for at lære engelsk fra engelsktalende lærere, og støtter de lokale lærere i klasseværelserne. De har brug for hjælp til at forbedre læsefærdigheder og talforståelse hos eleverne, og til at administrere de mange elever i klasserne. Vi har brug for din hjælp til at yde den støtte, de lokale lærere og elever har brug for.


Med din hjælp kan vi sikre, at alle vores elever får muligheden for at lære engelsk, og at vi kan arbejde mod vores mål for uddannelse i Nepal. Vi har defineret fem bæredygtige, langsigtede mål, som vi håber at opnå gennem vores projekter i landet. Målene er at:   


  • Styrke engelskkundskaber
  • Forbedre læsefærdigheder
  • Forbedre talforståelse
  • Forbedre undervisningsmetoder


Arbejd frivilligt med os, og få undervisningserfaring i Nepal, mens du hjælper os med at komme tættere på vores langsigtede mål.

A group photo of a Projects Abroad volunteer with her students at her volunteer teaching placement in Nepal

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nepal. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Nepal og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på Nepal, er det første, man kommer i tanke om, de majestætiske Himalayabjerge. Men det er bare ét eksempel på landets utroligt smukke natur, og kombineret med rig kultur, så er Nepal et unikt land at arbejde frivilligt og udforske i.


Der er et væld af muligheder for, hvordan du kan gå på opdagelse i de betagende og utroligt varierede landskaber i Nepal. Du kan køre off-road gennem Chitwan National Park, cykle gennem Kathmandu dalen eller vandre gennem bakkerne i Annapurna.


Om aftenen og i weekenden er det værd at bruge noget tid på seværdighederne i Kathmandu. Det inkluderer Durbar Square, hvor du kan stå i midten af et historisk palads. Det tårnhøje Boudhanath Stupa er også et must-see.


Nepal er en af vores mest populære destinationer, så der kommer til at være mange andre frivillige i landet sammen med dig på din rejse. Det giver dig friheden til at bruge din fritid alene eller i en gruppe sammen med andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer