Two volunteers gain teaching work experience in Jamaica

Frivilligt arbejde med undervisning i Jamaica

Få undervisningserfaring og hjælp med at forbedre læsefærdighedsniveauet på lokale skoler i Jamaica.

Projektoversigt

Tænk, at sidde sammen med dine elever i Jamaica og se dem øve sig på engelske ord i deres bog, og tænk, at kunne være stolt over børnenes fremskridt, når de bliver mere selvsikre og kan læse en hel side i deres engelskbog.


Som frivillig underviser i Jamaica får du praktisk erfaring i klasseværelset, mens du hjælper med at styrke niveauet af læsefærdigheder hos børn og unge i skoler. Du arbejder enten på en skole i indskolingen eller på mellemtrinnet, eller du kan vælge at arbejde på et projekt, som fokuserer på at styrke læsefærdigheder i lokalsamfundet. Her lærer du teenagere og voksne at læse og skrive.


Du starter med at arbejde som hjælpelærer, og når du bliver mere selvsikker og føler dig tryg i rollen som underviser, får du mere ansvar.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i universitetsbyen Mandeville. Du kommer uden tvivl til at få en uforglemmelig oplevelse her i Caribien.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

18 eller derover


Er frivilligt arbejde i Jamaica det rigtige for mig?

Undervisningsprojektet er perfekt for dig, der gerne vil have undervisningserfaring mens du støtter lokale lærere i et udviklingsland. Du arbejder sammen med kvalificerede lærere som vejleder dig, og som giver dig mere ansvar, i takt med at du bliver mere sikker som underviser.

 

Som frivillig på dette projekt får du en masse praktisk erfaring med undervisning, som du kan bruge til at booste dit CV. Frivilligt arbejde som engelskunderviser er også en god måde at starte din karriere som lærer på. Du udvikler også kompetencer såsom planlægning og lederskab, som du flittigt kan bruge i din fremtidige karriere.

 

Du behøver ikke at have erfaring med undervisning for at deltage på projektet. Du arbejder sammen med en lokal lærer, og medarbejderne fra Projects Abroad står klar til at rådgive dig. Vi afholder også jævnligt workshops for alle vores frivillige med undervisning og omsorgsarbejde, hvor du kan få gode ideer og hjælp til de udfordringer, som du møder.

 

Hvis du er interesseret i at undervise i musik eller idræt, så kan vi hjælpe dig med at arangere valgfagsaktiviteter der, hvor du arbejder. Du kan også undervise i forskellige sprogfag, hvis du taler flydende fransk, tysk eller spansk.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted. Du skal kunne engelsk på samtaleniveau for at blive frivillig underviser i Jamaica.

A Projects Abroad volunteer teaching life skills to a group of boys at his volunteer teaching placement in Jamaica

Hvad bliver min rolle på undervisningsprojektet i Jamaica?

Du arbejder enten på en lokal skole eller på vores projekt, som fokuserer på at forbedre læsefærdigheder blandt voksne. Du kan få forskellige arbejdsopgaver, det kan for eksempel være at:


  • Arbejde med børn, teenagere eller voksne for at forbedre læsefærdigheder
  • Arbejde sammen lærere på at forberede undervisningen ved at lave klare mål for den
  • Hjælpe lærerne med valgfagsaktiviteter som musik, idræt, fransk, tysk og billedkunst
  • Undervise på en specialskole eller undervise i tegnsprog på et center for børn med hørehæmninger

Som frivillig fokuserer du på følgende områder:


Arbejd med børn, teenagere eller voksne for at forbedre læsefærdigheder


Du arbejder med mindre grupper af elever for at forbedre deres læsning, skrivning og sprogforståelse gennem sjove og individuelt tilpassede lektioner.


Du får også muligheden for at arbejde med teenagere og voksne på vores projekt som fokuserer på at forbedre læsefærdigheder i lokalsamfundet. Analfabetisme er et stort problem i Jamaica, og mange unge og voksne kan ikke læse og skrive. Du fokuserer på at lave aktiviteter og lege for at forbedre deres færdigheder.


Arbejd med lærere på at forberede undervisningen ved at sætte klare mål


Din undervisning bliver mere effektiv med en detaljeret undervisningsplan, hvor du har sikret dig, at hver lektion har et klart mål og en retning. Du kan samarbejde med din projektkoordinator for at lave undervisningsplanerne for hvert klassetrin og niveau. De fleste af dine undervisningstimer burde fokusere på at forbedre elevernes evner til at læse og skrive.


Du får støtte og vejledning fra vores Projects Abroad medarbejdere, og de sørger for skabeloner og eksempler på undervisningsplaner. Du kan også deltage i vores workshops for at få hjælp til at planlægge dine timer mere effektivt.


Hjælp lærere med valgfagsaktiviteter som musik, idræt, fransk, tysk og billedkunst


Du kan bruge dine kompetencer uden for klasseværelset ved at hjælpe med valfagsaktiviteter. Hvis du kan synge, spille et instrument, er god til sport, eller er kreativ, kan du bruge din viden til at give videre til andre. Du hjælper med valgfagene og giver eleverne mulighed for at finde deres egne talenter.


Undervis på en specialskole eller undervis i tegnsprog på et center for børn med hørehæmninger


Hvis du kan tegnsprog, kan du bruge dine evner på et center for døve og hørehæmmede børn. Som frivillig engelskunderviser i Jamaica støtter du lærerne og fokuserer på mundtlig engelsk på samtaleniveau. Du underviser også i matematik. Hvis du er interesseret i billedkunst, idræt eller landbrug, kan du hjælpe med at arrangere lærerige lektioner sammen med lærerne. Dine lektioner skal motivere eleverne og hjælp med at opbygge deres selvtillid.


Hvor i Jamaica skal jeg bo og arbejde?

Mandeville

Du arbejder enten på en skole for yngre elever eller på vores projekt, som fokuserer på at forbedre læsefærdigheder i lokalsamfundet. På skolerne har eleverne forskellig baggrunde, men mange af eleverne kommer fra fattige områder og trange kår.


Jamaica har et højt niveau af analfabetisme, og klasseværelserne er overfyldte og mangler hjælpelærere. Der er også stor forskel på kvaliteten af undervisningen i underprivilegerede lokalsamfund, og de børn, der har svært ved skolen eller på anden måde er dårligt stillede, sakker ofte bagud. Som frivillig på disse skoler får du stor indsigt i de udfordringer, som befolkningen har i forhold til uddannelse i udviklingslande.


Alle vores samarbejdspartnere i undervisningsprojektet i Jamaica ligger i universitetsbyen Mandeville. Du bor og arbejder i et område, som er kendt for sine venlige indbyggere, smukke omgivelser og tempereret klima.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Jamaica


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Jamaica ud?

Du begynder hver dag med morgenmad i selskab med din jamaicanske værtsfamilie. Bagefter tager du hen til din arbejdsplads i en deletaxa. Vi følger dig på arbejde den første dag for at vise dig den nemmeste vej.


Alt efter hvor du arbejder henne, arbejder du mellem 5-7 timer om dagen, mandag til fredag, inklusiv en frokostpause.


Det er vigtigt at være punktlig, respektfuld og professionel, når du møder på din arbejdsplads. Vi opfordrer dig også til at deltage i skolens morgensamling med bøn, men det er ikke et krav.


Afhængig af dit skema, bruger du tid på at lave undervisningsplaner med en lærer, som vejleder dig. Derudover hjælper du med undervisningen og med valgfagsaktiviteter, som er skemalagt efter skoletid.


Størrelsen på klasserne varierer meget på skolerne. En vigtig del af dit arbejde er at arbejde med bestemte elever i små grupper i støttetimer, som ligger parallelt med de almindelige skoletimer. Støttetimer har meget mindre grupper af elever, end der er i de andre klasser. Støttetimerne har fokus på at forbedre læsning, skrivning, og sprogforståelse for de elever, der har brug for ekstra støtte. Hvis du arbejder med voksne studerende, har du mere selvstændighed og medbestemmelse, når det kommer til planlægning og undervisning.


Når du har fri om aftenen og i weekenderne, kan du udforske Jamaicas smukke øparadis.

Teaching volunteers in Jamaica sing and dance to an English song with their students

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte jamaicanske elevers uddannelse med særligt fokus på at forbedre niveauet af læsefærdigheder.


I Jamaica er der et højt niveau af analfabetisme, især i områderne uden for de større byer. Klasseværelserne er overfyldte, og lærerne har ikke nok støtte i timerne. Der er også stor forskel på kvaliteten af undervisningen i underprivilegerede områder, og børn fra dårligt stillede familier eller børn, som har det svært bogligt, sakker bagud.


Vi har brug for din hjælp til at forbedre læsefærdigheder i Jamaica. Igennem dit arbejde med børn, teenagere eller voksne, giver du flere mennesker adgang til uddannelse.


Vi har defineret tre bæredygtige mål, som vi håber at nå med vores undervisningsprojekt i Jamaica:  


  • Styrke engelskkundskaber
  • Forbedre støtten i timerne
  • Forbedre niveauet af læsefærdigheder


Hjælp os med at nå disse mål ved at arbejde frivilligt med undervisning i Jamaica.

Projects Abroad volunteers teaching in Jamaica pose with their students

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Mandeville. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur.

Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Jamaica og at få en virkelig unik oplevelse. Vi forsøger altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på det tropiske Caribien, er Jamaica et af de første lande, man kommer til at tænke på. Med de hvide sandstrande og livlige kultur har øriget masser at byde på.


Det er en fantastisk lokation at arbejde frivilligt på og gå på opdagelse i. Det jamaicanske køkken er helt sikkert værd at smage på, med smagfulde retter som jamaicanske patties og jerk chicken. Du kan nyde maden på restauranter ved stranden for derefter at gå ned til vandet og tage en afkølende svømmetur.


Du kan ikke tage til Jamaica uden at gå på opdagelse på lokale markeder og museer, da landet har en rig kultur og en venlig befolkning. Du kan få en spændende og lærerig tur til det berømte Bob Marley museum i Kingston. Mens du er der, kan du også se Fort Charles og the National Heroes Park.


Der kommer til at være andre frivillige på vores forskellige projekter i Jamaica, mens du er der. Derfor kan du vælge mellem at udforske på egen hånd eller at finde sammen med andre frivillige og rejse rundt som en gruppe.  


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer