A teacher helps a child at one of our Projects Abroad volunteer teaching placements in Ghana

Frivilligt arbejde med engelskundervisning i Ghana

Undervis børn i engelsk og få praktisk erfaring med undervisning i landlige lokalsamfund i Ghana

Projektoversigt

Arbejd frivilligt som lærer i Ghana og hjælp unge elever med at forbedre deres engelsk. Du hjælper lokale lærere med deres arbejde på Tore Eikeland Primary School i Akuapem Hills. Skolen er finansieret af Projects Abroad og tilbyder gratis uddannelse til børn fra landsbyerne i området. Projektet er en god mulighed for at få undervisningserfaring, som kan gavne din fremtidige karriere. Du kan også arbejde med børn i børnehaver og på en skole for børn med særlige behov. Du fokuserer på at lære børnene engelsk, og på at give dem mod på at tale sproget med andre. Du kan også undervise i fag som matematik eller IT færdigheder, eller du kan involvere dig i valgfagsaktiviteter som læseklubber og sportsklubber.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder på én af tre destinationer i landet. Hvor end du er, får du en mindeværdig oplevelse og muligheden for at lære om kulturen og hverdagen i Ghana.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med undervisning i Ghana det rigtige for mig?

Hvis du overvejer en karriere inden for undervisning og brænder for at arbejde med børn og unge, er vores undervisningsprojekt det helt rigtige for dig.

 

Frivilligt arbejde med undervisning i Ghana giver dig masser af praktisk erfaring i klasseværelset, samtidig med at du udvikler dine færdigheder i undervisningsplanlægning. Du kan bruge disse erfaringer til at booste dit CV, og det vil give dig masser at fortælle om til jobsamtaler og i diverse ansøgninger.

 

Undervisning i udlandet lader dig også udvikle kompetencer som planlægning og lederskab, som du kan bruge i din fremtidige karriere. Din oplevelse i Ghana viser også, at du er tilpasningsparat og kan arbejde i meget forskellige miljøer.

 

Du behøver ikke at have undervisningserfaring for at deltage på projektet. Du får gode råd og vejledning fra vores kvalificerede koordinatorer og har fuld adgang til vores online database, som er fyldt med undervisningsmaterialer.

Vi har også optræning og workshops, hvor du kan stille spørgsmål og få gode ideer fra medarbejdere og andre frivillige.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Projects Abroad volunteers take a group photo with their students during their teaching work experience in Ghana

På din skole i Ghana, hvor du arbejder frivilligt, hjælper du med at:


Undervise yngre børn i engelsk


Da engelsk er et af de mest talte sprog i verden og det officielle sprog i Ghana, er det vigtigt for ghanesiske børn at lære engelsk. De fleste børn i Ghana har et lokalt sprog som Twi eller Fanti som modersmål. Hvis du taler engelsk, kan du tilbyde værdifuld hjælp til børnenes uddannelse, og du kan hjælpe med at forbedre eleverne og lærernes samtaleevner, udtale og grammatik.


Du starter med at have en rolle som hjælpelærer, hvis du ikke er tryg ved at undervise selv. Hvis du har mod på det, kan du undervise din egen klasse eller arbejde sammen med en anden frivillig.


Hvis du arbejder med børn med særlige behov, skruer du ned for tempoet i undervisningen og bruger mere tid på at fokusere på eleverne i mindre grupper.


Hjælpe lokale lærere med andre fag


Du kan også hjælpe med mange andre fag end bare engelsk. Du kan arbejde sammen med en lærer, når de underviser eleverne i matematik, IT, fransk, musik, billedkunst, drama og idræt. Timerne i de forskellige fag kommer an på børnenes færdigheder. Du kan hjælpe med at lære børnene grundlæggende IT og hjælpe med lette regnestykker i matematik.


Du kan også bruge din kreativitet til billedkunst eller drama, og holde dig aktiv på boldbanen, når du underviser i idræt. Hvis du kan tale fransk på samtaleniveau, har du også mulighed for at undervise i det.


Planlægge undervisning for at være forberedt til næste dag


Som frivillig underviser arbejder du hen mod de mål, vi har opsat for projektet. Du bruger tid på at planlægge dine undervisningstimer til den efterfølgende dag for at sikre, at hver time har fokus på vores mål. Jo mere velforberedt du er, jo mere selvsikker er du, når du underviser. Vi opfordrer dig til at tage undervisningsmaterialer med hjemmefra og samle nogle ideer sammen til, hvordan du gerne vil undervise.


Deltage i ugentlige valgfagsaktiviteter som læseklubber


Læsefærdigheder er vigtige for undervisningsprojektet. Som frivillig hjælper du med vores ugentlige læseklub efter skole. Målet med klubben er at opfordre eleverne til at læse uden for skolen ved at gøre læsning sjovt og interaktivt. Du kan læse sammen med børnene eller få dem til at skiftes til at læse højt.

Our Project Partners in Ghana

Projects Abroad har grundlagt Tore Eikeland skolen i samarbejde med Tore Foundation.


Fondens mål er at skabe demokratisk engagerede lokalsamfund med indbyggere, som stiller spørgsmål ved offentlige beslutninger og arbejder for økonomisk lighed. Fonden tilbyder lokalsamfundene uddannelse, udvikling af forskellige færdigheder såsom argumentationsevner og de tilbyder de ressourcer, som er nødvendige for at implementere nye, frisindede undervisningsmetoder. Med initiativer som dette er lokalsamfundene i stand til at opbygge bæredygtige samfund og mindske fattigdom.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Akuapem Hills

I Akuapem Hills arbejder du på Tore Eikeland skolen, som er finansieret af Projects Abroad og tilbyder gratis uddannelse til børnene i de omkringliggende landsbyer. Det landlige område er mere fredfyldt end de andre destinationer, og det giver dig et godt billede af, hvordan livet i Ghana er. Det bliver også nemmere for dig at lære de lokale at kende og lære om deres kultur og traditioner, da området er roligt og med knapt så mange seværdigheder. Om aftenen er de lokale kendt for at afholde livlige lokale fester. Dem må du bestemt ikke gå glip af!

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på undervisningsprojektet i Ghana ud?

Du vågner op og spiser morgenmad med din værtsfamilie hver morgen, og  pakker din madpakke og tager afsted på arbejde. Hop på en tro tro eller en shared taxi og tag hen på den skole, du arbejder på. Medarbejdere fra Projects Abroad følger dig på arbejde den første dag.


En typisk arbejdsdag starter klokken 8 og slutter mellem klokken 14-16 med en halv times pause omkring klokken 10 og en times frokostpause klokken 12. Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenderne til at rejse, udforske og slappe af.


Dine arbejdsopgaver kommer an på, hvilke fag du underviser i. Den ene dag starter du måske med engelsk og fransk, og andre dage underviser du i IT og matematik. Du hjælper lærerne med valgfagsaktiviteter om eftermiddagen. Hver lektion er mellem 30-60 minutter, og nogle timer er dobbelte.


Når du ikke underviser, har du tid til at forberede undervisning til næste dag. Lærerne vil hellere end gerne hjælpe dig med at planlægge dine timer, og egne ideer og nye input er meget velkomne.


Når du er færdig med arbejdsdagen, kan du tage hjem eller spise traditionel ghanesisk mad på en restaurant eller fra en bod sammen med de andre frivillige. Du har også en masse fritid i weekenderne, så sørg for at planlægge ture med de andre frivillige, eller slap af og udforsk området for dig selv.

A Projects Abroad volunteer gains teaching work experience in Ghana by assisting the students who are struggling in class

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte lokale lærere og hjælpe elever med at forbedre deres engelskkundskaber


Selv om engelsk er Ghanas officielle sprog, vokser mange børn op uden at kunne tale det. De taler i stedet lokale stammesprog som Twi, Ewe eller Ga. Det er vigtigt for børnene at lære engelsk, da engelsk er det mest brugte sprog inden for uddannelse, business og andre vigtige dele af samfundet. Når børnene lærer engelsk, får de bedre karrieremuligheder senere i livet.


Vi har også defineret et behov for bedre adgang til uddannelse i landdistrikter som Akuapem Hills. Mange børn i området bliver hjemme, indtil de er gamle nok til at gå de lange afstande til de nærmeste skoler. Vi samarbejdede med Tore Foundation for at bygge Tore Eikeland skolen, så vi kan tilbyde uddannelse i Akuapem Hills. Sammen tilbyder vi gratis uddannelse til børn mellem to og tolv år.


Med din hjælp arbejder vi hen mod fem langsigtede mål gennem vores undervisningsprojekt i Ghana:


  • Styrke niveauet af engelsk
  • Forbedre læringsmiljøet
  • Forbedre støtten til børn, der lever med indlæringsvanskeligheder
  • Styrke talforståelse
  • Opfordre til kreativ læring


Deltag på undervisningsprojektet i Ghana og hjælp os med at arbejde hen mod disse mål. Sammen giver vi unge skoleelever i Ghana en bedre uddannelse.

Teaching volunteers in Ghana play football in the school courtyard with their students

Frivilligt arbejde for professionelle

Dette projekt passer også perfekt for kvalificerede professionelle. Vi kan gøre en endnu større forskel sammen, når dine kompetencer kan bakke vores langvarige indsats op.

Vi matcher dig med det projekt, hvor dine evner er mest tiltrængte. Det betyder, at du kan dele din uddannelse og viden med andre. Du kan arbejde hånd i hånd med vores partnerorganisationer og lokalsamfund for at støtte bæredygtig udvikling.

Hvis du har relevante kompetencer eller kvalifikationer, kan du læse mere om, hvordan du kan gøre brug af dem med Projects Abroad. 


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer