Elefantfamilie strejfer gennem Botswanas vildmark i Afrika

Naturbevaring af den afrikanske bush i Botswana

Bo i en afsides del af den sydlige afrikanske bush og vær med i vores indsats for at beskytte elefanter og andre afrikanske dyr

Projektoversigt

Bo og arbejd i en afsides del af Botswana i den savannelignende bush i det sydlige Afrika. Du hjælper os med at beskytte det lokale dyreliv som elefanter, leoparder, løver og mange andre arter. Projektet er en fantastisk mulighed for at se disse enestående dyr i deres naturlige omgivelser og at lære om arbejdet med naturbevaring.

 

Bliv involveret i arbejdet med forskning om elefanter, patruljer mod krybskytteri og meget mere. De lokale eksperter i naturbevaring vejleder dig og hjælper os med vores mission om at skabe et sted, hvor de vilde dyr kan trives og leve uforstyrret.

 

Du bor i reservatet ved floden Limpopo. Brug eftermiddagen til at køle af ved poolen, og om aftenen kan du fortælle historier og snakke med de andre frivillige omkring bålet.

 

Naturbevaringsprojektet i Botswana er det ultimative eventyr i den afrikanske bush, og du vil få en uforglemmelig oplevelse i smukke omgivelser.

Startdatoer: 

Juli og August

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med naturbevaring i Botswana det rigtige for mig?

Naturbevaringsprojektet med frivilligt arbejde i Botswana er åbent for frivillige i alle aldre. Projektet passer især godt til dig, der brænder for de store vidder, dyreliv og naturbevaring.


Hvis du savner et afbræk fra den travle hverdag og gerne vil væk fra byens støj, så er dette natureventyr i det sydlige Afrika lige, hvad du har brug for.


Hvis du gerne vil arbejde med naturbevaring, giver projektet dig en ideel kombination mellem forskning og praktisk arbejde. Du lærer også en masse af at arbejde sammen med eksperter i naturbevaring. Du kan skrive din oplevelse på dit CV og snakke om det til jobsamtaler og i ansøgninger, hvor du kan fortælle om, hvad du har lært, og hvilke udfordringer du mødte.

A couple of interns taking in the scenery overlooking a lake whilst taking part in a census activity on their wildlife conservation volunteering project in Botswana with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på naturbevaringsprojektet i Botswana?

Som frivillig på naturbevaringsprojektet giver du tiltrængt og afgørende arbejdskraft for at beskytte dyrelivet i reservatet.

 

Nogle af de arbejdsopgaver du kan forvente at få som frivillig er at:

 

  • Udføre research om elefantbestanden, deres færden og familierelationer
  • Tage ansvar for patruljer mod krybskytteri og hjælpe med at fjerne fælder
  • Hjælpe med at grave vandhuller, og sørge for at de altid er fyldte
  • Lave oversigter for at hjælpe os med at holde styr på bestanden af bestemte fuglearter, pattedyr og planter

Dit arbejde som frivillig er opdelt i fire kategorier:


Hjælpe os med at udføre research om elefanter


Tuli regionen har en stor bestand af elefanter, hvilket gør området til noget helt særligt. De venlige kæmper slider dog en del på naturen i området, da de spiser i 12-18 timer om dagen.


Derfor er det vigtigt for os at holde styr på bestanden af elefanter og deres færden, og du hjælper os ved at deltage i research arbejdet. For eksempel hjælper du med at identificere og registrere individuelle elefanter og deres familier. Du lærer også, hvordan du kan se og kortlægge deres færden.


Patruljer mod krybskytteri


Ulovligt krybskytteri af dyr i den afrikanske bush er en stor udfordring for naturbevaringen i Botswana. Som frivillig med bevaringsarbejde hjælper du med at mindske krybskytteriet i Tuli området ved at hjælpe de lokale medarbejdere med at fjerne fælder og snarer rundt omkring i reservatet.


I 2017 fjernede vores frivillige over 1.500 snarer i Botswana. Der er sket et fald i antallet af snarer og en stigning i dyrelivet i de sidste par år. Vi håber, at det betyder et fald i krybskytteri, men vi har brug for hjælp til at fortsætte vores indsats.


Du vil aldrig blive bedt om at deltage i aktiviteter, hvor du kan risikere at blive konfronteret med krybskytter.


Bevaring af vandhuller


Vand er en dyrebar og sjælden ressource i det sydlige Afrika, så vi bliver nødt til at arbejde for at bevare det.


Som frivillig inden for naturbevaring hjælper du os med at bygge og reperere vandhuller, borehuller og regnvandstønder. På den måde sikrer vi, at vandet bliver indsamlet i regntiden, så der er masser af vand i tørketiden.

Oversigtsrapporter


Det er ikke nemt at holde styr på dyrenes færden, men vi gør et godt stykke arbejde med vores rapporter. Mens du deltager på projektet i Botswana, kan du hjælpe os med at optælle fugle, krokodiller, identificere spor eller lave en optælling af alle pattedyrene i reservatet.


Vi arbejder på at lave en rapport over alle baobabtræerne i reservatet og en grundig kortlægning over plantelivet i området.


Ved at lave disse rapporter, hjælper du os med at bevise, at Botswana er et unikt og vildt sted, hvilket er afgørende for beskyttelsen af biodiversiteten i det sydlige Afrika.


Samtidig hjælper indsatsen os til at opnå vores langsigtede mål om at etablere en naturfredningsforening i det centrale Tuli område.

Hvem er vores samarbejdspartnere?

Vi samarbejder med reserve i Botswana.

 

Reservatet er ejet af Helena Fitchat og Judi Gounaris, som er to unikke kvinder, som begge er eventyrlystne og brænder for det magiske afrikanske dyreliv og natur.


Hvor i Botswana skal jeg bo og arbejde?

The Tuli Block

Når du er frivillig på naturbevaringsprojektet i Botswana, bor du på Projects Abroads reservat, som ligger tæt på grænsen til Sydafrika.

 

Du kommer til at bo i midten af den afrikanske bush på bredden af Limpopofloden. I Tuli oplever du et spetakulært natur og dyreliv, da der er et stort antal elefanter, krokodiller, der slapper af ved flodbredden og du hører lydene fra hyæner og løver om natten.

 

Campen, som du bor i, har en rustik safari-atmosfære. Du kan snakke med de andre frivillige og medarbejderne rundt om bålet om aftenen under den smukke stjernehimmel, og du kan bruge de varme eftermiddage ved den lækre pool.

 

Vi opfordrer dig til at dykke helt ned i oplevelsen på reservatet. Dog bør du huske på, at der er vilde dyr i området, selvom projektet er kontrolleret grundigt og de risici, der findes, er blevet vurderet. Vi har en foranstaltning om at de frivillige ikke forlader campen uden en professionel medarbejder.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Botswana


Hvordan ser en dag på naturbevaringsprojektet ud?

Når du arbejder frivilligt på vores projekt med naturbevaring i Botswana, kan du forvente at arbejde fem til seks timer om dagen. Din arbejdsdag bliver opdelt i:


  • Fire timers praktisk og fysisk arbejde i de kølige formiddagstimer
  • To timer mindre krævende arbejde om eftermiddagen


Om morgenen hjælper du vores lokale medarbejdere med at grave vandhuller, tage med på patrulje mod krybskytter for at fjerne snarer eller identificere spor fra dyrene.


Du bruger timerne midt på dagen til at spise, sove, svømme, læse og slappe af, fordi det bliver enormt varmt, når solen står højest.


I de sene eftermiddagstimer er det tid til at skrive rapporter og lave oversigter, da dyrene og fuglene kommer frem fra deres middagslur for at slukke tørsten ved vandhullerne. Du kan også tage med de lokale rangere på endnu en patrulje mod krybskytteri.


Du får mulighed for at bruge aftenerne og weekenderne på at lære de andre frivillige at kende, som du bor sammen med. Del jeres erfaringer og tag på uforglemmelige ture i bushen enten på gåben eller i safari jeeps.

Volunteers from Projects Abroad are seen helping with landscaping jobs as part of their wildlife conservation work oppurtunity in Botswana.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med dette naturbevaringsprojekt er at beskytte og bevare området og sikre dyrelivets overlevelse, da de bliver truet på flere måder.

 

Tuli, som ligger lige der, hvor Botswana, Sydafrika og Zimbabwe mødes, har oplevet et fald i bestanden af vilde dyr. Grundene til faldet er:

 

  • Indtrængen af menneskelige bosættelser
  • Ulovlig jagt og krybskytteri
  • Ørkendannelse
  • Ødelæggelse af landområder

 

Vi hjælper med at bevare det tilbageværende dyreliv og natur i det skrøbelige vildnis i Botswana ved at lave research, kontrollere erosion, bygge vandhuller og patruljere mod krybskytteri.

 

Det ultimative mål er at skabe en naturfredningsforening ved at forbinde reservatet med andre reservater, nationalparker og bevaringsområder i regionen.

 

Vi kan få en stærk stemme, hvis vi står sammen med de andre parker og reservater, og det vil hjælpe os med at sprede vores budskab om naturbevaring i Botswana. Bliv frivillig for at hjælpe os med at nå vores mål!

A group of Projects Abroad volunteers take part in an elephant identification activity during their wildlife conservation volunteer work in Botswana, South Africa.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

You'll share a tent with other Projects Abroad volunteers during your stay at our base camp in the Tuli Block. This is a great way to get to know your fellow volunteers and share the experience of living in the heart of the bushveld together. There are shared bathrooms with hot, running water. There is no electricity, but we have charging stations running on solar power so we have light at night.

The accommodation is safe, clean, and comfortable. Your programme fees include three meals a day.

Find out more about our accommodation.


Aktiviteter og fritid

Du får mulighed for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt i Botswana med Projects Abroad. Du kan blive ét med naturen og opleve Afrikas smukke natur, når du bor og arbejder i et naturreservat.


Du bruger det meste af din tid i reservatet. Du kan bruge din fritid på at lære ligesindede frivillige at kende, som også brænder for at gøre en forskel.


De stille eftermiddage er perfekte til afslapning eller at læse en god bog under et akacietræ. Om aftenen kan du riste skumfiduser på bålet eller spille brætspil sammen med de andre.


Du bruger også en masse tid på at tage på safari, hvor du kan se det majestætiske, afrikanske dyreliv som næsehorn, elefanter og leoparder. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer