Projects Abroad Childcare HIV/Aids volunteers in Nepal take a break at their care placement.

Frivilligt arbejde med børn og HIV/AIDS i Nepal

Arbejd med børn, som er smittede med HIV/AIDS og støt deres uddannelse og følelsesmæssige udvikling

Projektoversigt

Bliv frivillig på vores HIV/AIDS projekt i Nepal og hjælp med at gøre en forskel for udsatte børn og unge. Mange mennesker med HIV/AIDS er stigmatiserede, og smittede børn bliver ofte efterladt eller er socialt isolerede. Vores mål er at forbedre livskvaliteten og uddannelsen af børn, som er smittede med HIV/AIDS.


Du arbejder på et dagcenter, som tilbyder støtte, behandling og pleje til disse børn og deres familier. Du underviser børnene i grundlæggende færdigheder som at læse, skrive og tælle, og arrangerer sjove, lærerige aktiviteter, som hjælper børnene med at trives.


Du bor i Kathmandu hos en lokal værtsfamilie. Når du har fri om aftenen og i weekenderne, har du mulighed for at nyde det smukke lands syn, dufte og lyde.

Startdatoer: 

Helt fleksible datoer

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Krav: 

Alle over 16 år kan deltage


Er projektet med HIV/AIDS i Nepal det rigtige for mig?

Hvis du kan lide at arbejde med børn, gerne vil hjælpe dem, der har brug for det, og hvis du overvejer en karriere inden for socialt arbejde, pædagogik eller undervisning, så er dette projekt perfekt til dig.


Du kan tilmelde dig projektet hele året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere. Du må blive på projektet, så længe du vil, og jo længere du bliver, jo større forskel kan du gøre for børnene.


Du får en projektkoordinator, som følger dig i dit arbejde og sørger for, at du får mest muligt ud af dit ophold. Når du ankommer, får du også en grundig introduktion, som fortæller dig alt, hvad du skal vide, før du starter dit frivillige arbejde.


Du arbejder sammen med kvalificerede, lokale medarbejdere, som er der for at hjælpe og vejlede dig, hvis du får brug for det. Det officielle sprog i landet er Nepali, men engelsk bliver brugt som andetsprog i det meste af landet. Selv om nogle af børnene ikke kan engelsk, vil du kunne kommunikere med dem ved hjælp af fagter og med hjælp fra det lokale personale og børnene, som kan lære dig nogle gloser på Nepali.

Projects Abroad HIV/Aids volunteers in Nepal paint chairs and desks at their Childcare placement.

Hvad bliver min rolle på projektet med HIV/AIDS i Nepal?

Som frivillig på projektet er din rolle at tilbyde social og uddannelsesmæssig støtte til børnene. Du kan hjælpe med at:


  • Undervise i grundlæggende færdigheder som læsning, talforståelse og hygiejne
  • Arrangere aktiviteter for at fremme børnenes tidlige udvikling
  • Bruge sport til at forbedre børnenes fysiske og motoriske færdigheder
  • Hjælpe personalet med de daglige gøremål på dagcentret

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Undervise i grundlæggende færdigheder som læsning, talforståelse og hygiejne


Grundlæggende færdigheder som læsefærdigheder og talforståelse er grundlaget for et barns dannelse. Du arbejder med børnene på det center, vi samarbejder med, for at forbedre deres evner inden for disse områder. Du kan gøre læringen sjov ved at bruge lege, sange og andre kreative aktiviteter.


Livsfærdigheder som god, daglig hygiejne er også vigtigt at lære, især for folk, som er smittede med HIV/AIDS, fordi de har et svækket immunforsvar og skal undgå infektioner. Du kan for eksempel vise dem, hvordan man vasker hænderne grundigt.


Arrangere aktiviteter for at fremme børnenes tidlige udvikling


Den tidlige barndom er et af de vigtigste tidspunkter i et menneskes liv. I den periode udvikler børnene de sociale, fysiske og kognitive færdigheder, som lægger grundlag for deres fremtidige udvikling.


Det er vigtigt, at vi investerer i deres fremtidige trivsel ved at opfordre til leg, kognitiv stimulering, interaktion med andre, og fysisk aktivitet. Du kan hjælpe ved at arrangere en række forskellige aktiviteter som højtlæsning af bøger, at lægge puslespil eller farvelægge tegninger.


Bruge sport til at forbedre børnenes fysiske og motoriske færdigheder


Vi ved alle sammen, hvor vigtigt det er at få motion og at være sund og rask. Fysisk aktivitet har også den fordel, at det mindsker den effekt, som HIV/AIDS har på børnenes udvikling. Børn med HIV/AIDS har ofte neurologiske problemer som forsinket udvikling eller mangel på motoriske færdigheder. Du arrangerer sportsaktiviteter som fodbold eller badminton, som hjælper med at forbedre børnenes motoriske færdigheder og hånd-øje koordination.


Hjælpe personalet med de daglige gøremål på dagcentret


Som frivillig hjælper du også med den daglige drift af centret. Det indebærer at hjælpe børnene med at blive klar om morgenen, at arbejde i køkkenet eller i haven, eller at lave noget simpel rengøring. Hvis der er brug for det, kan du også hjælpe med administrativt arbejde på kontoret.


Hvor i Nepal skal jeg bo og arbejde?

Kathmandu

Du bor i den travle hovedstad, Kathmandu, som har omkring 1,5 millioner indbyggere. Som frivillig arbejder du på et lokalt dagcenter, som hjælper børn under 10 år, som er smittede med HIV/AIDS. Her får de næringsrige måltider, medicinsk behandling og psykologisk rådgivning, ud over det undervisning og støtte, som du giver dem.


Centret er nemt at komme til med offentlig transport, og der er alt, hvad du skal bruge i området af butikker, restauranter og banker.


Turisme er den største indtægtskilde i Nepal, og med god grund. I din fritid kan du besøge de mange historiske templer, tage på vandretur i Kathmandudalen eller kigge i butikker efter unikke, håndlavede souvenirs.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Nepal


Hvordan ser en typisk dag på projektet med HIV/AIDS i Nepal ud?

Efter morgenmad med din værtsfamilie tager du hen på centret via offentlig transport, enten en bus eller en tuk tuk. Det kan også være, at dagcentret er i gåafstand fra din værtsfamilies hjem. På din første arbejdsdag, følger en Projects Abroad medarbejder dig på arbejde.


En typisk dag på projektet er fra klokken 10.00-15.00, mandag til fredag. Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan rejse eller deltage i sjove aktiviteter.


Du bruger formiddagen på at arrangere sjove og lærerige aktiviteter for børnene. Det kan være alt fra at farvelægge til at synge sange, og at lave fysiske aktiviteter som badminton eller fodbold. Du kan også tilbyde individuelle engelsklektioner eller privatundervisning i andre fag.


Om eftermiddagen sover børnene til middag. Her kan du hjælpe personalet med at rydde op, opdatere børnenes dokumenter og planlægge aktiviteter til næste dag.


Når du er færdig med dagens arbejde, kan du udnytte alt, hvad Kathmandu har at byde på. Udforsk de forskellige områder af byen, som hver har deres egen stemning og udtryk. Lær din værtsfamilie bedre at kende over aftensmaden i deres hjem. Du er også meget velkommen til at deltage i vores jævnlige sociale arrangementer for frivillige, hvor du kan have det sjovt og få nye venner fra hele verden.

Projects Abroad female Care HIV/Aids volunteers working in Nepal prepare an educational activity.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at forbedre trivslen for børn, som lever med HIV/AIDS i Nepal.


Selv om antallet af HIV/AIDS infektioner er faldende i Nepal, er der stadig et stort stigma omkring sygdommen og de smittede. Børn, der har virussen bliver ofte socialt isolerede, bliver forsømt medicinsk, og oplever at blive fysisk og følelsesmæssigt efterladt. Derudover er der ikke mange organisationer, som tager sig af de børn, der har HIV/AIDS. Hjælpen fra vores frivillige hos de organisationer er ekstremt vigtig.


Du giver forældrene mulighed for at tage på arbejde og forsørge deres familie, når du tager dig af børnene i dagtimerne. På den måde får de udsatte familier en mere stabil hverdag.


Du tilbyder også børnene uddannelsesmæssig støtte og hjælper dem med at udvikle sig. Ved at arbejde på deres fysiske, mentale, og sociale færdigheder, lægger du grundlaget for deres trivsel og fremtidige læring.


Tag på vores projekt med børn med HIV/AIDS i Nepal, og hjælp med at gøre en langsigtet og positiv forskel for udsatte børn.

Projects Abroad HIV/AIDS volunteers in Nepal travel over the weekends and take a photo of prayer flags.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Kathmandu dalen. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Når man tænker på Nepal, er det første, man kommer i tanke om, de majestætiske Himalayabjerge. Men det er bare ét eksempel på landets utroligt smukke natur, og kombineret med rig kultur, så er Nepal et unikt land at arbejde frivilligt og udforske i.


Der er et væld af muligheder for, hvordan du kan gå på opdagelse i de betagende og utroligt varierede landskaber i Nepal. Du kan køre off-road gennem Chitwan National Park, cykle gennem Kathmandu dalen eller vandre gennem bakkerne i Annapurna.


Om aftenen og i weekenden er det værd at bruge noget tid på seværdighederne i Kathmandu. Det inkluderer Durbar Square, hvor du kan stå i midten af et historisk palads. Det tårnhøje Boudhanath Stupa er også et must-see.


Nepal er en af vores mest populære destinationer, så der kommer til at være mange andre frivillige i landet sammen med dig på din rejse. Det giver dig friheden til at bruge din fritid alene eller i en gruppe sammen med andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Enquire NowStil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer