Projects Abroad volunteers scaling a canopy walkway during their Conservation volunteering in the Amazon Rainforest in Peru.

Frivilligt arbejde i Amazonas regnskoven i Peru

Bo i Amazonas og hjælp med livsvigtigt bevaringsarbejde i regnskoven

Projektoversigt

As featured in: Animal Planet, Evan Goes Wild

Bo i Amazonas og arbejd for at beskytte plante- og dyrelivet ved at være frivillig på vores projekt med regnskovsbevaring i Peru. Du arbejder i fronten af arbejdet med naturbevaring, hvilket kan gavne din fremtidige karriere.

Vågn op til junglens lyde, udforsk regnskoven til fods, på floden eller på den højeste gangbro i trækronerne i Sydamerika. Du hjælper med at rehabilitere vilde dyr og bliver en del af vores indsats for at bevare det unikke økosystem for fremtidige generationer.  Du arbejder tæt sammen med vores team af erfarne bevaringseksperter i det prisbelønnede Taricaya naturreservat. Den peruvianske regering regner reservatet for at være det bedste redningscenter i Peru.

Projektet er en fantastisk, uforglemmelig oplevelse for at lære, hvad det praktisk set kræver at beskytte regnskoven.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med regnskovsbevaring i Peru det rigtige for mig?

Projektet er ideelt for dig, som er eventyrlysten og passioneret omkring naturen og miljøet. Du får en unik chance for at bo i hjertet af Amazonas, som de fleste kun får én gang i livet.


Ud over at gøre en forskel for regnskoven i Peru, får du masser af praktisk erfaring med naturbevaring. Du arbejder sammen med nogle af de førende eksperter inden for biologi og regnskovsbevaring.


Hvis du er interesseret i naturbevaring eller miljø- og naturvidenskab, så vil du nyde det praktiske feltarbejde og din hjælp med de forskningsprojekter, som vi er i gang med. Du skal kunne tåle at bruge dine hænder, og være villig til at opgive nogle materielle bekvemmeligheder.


Du behøver ikke at have erfaring med naturbevaring i forvejen for at deltage på projektet. Eksperterne på projektet hjælper og vejleder dig, og vores team står altid klar til at give gode råd.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst én uge, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan gøre en større forskel.


Hvad bliver min rolle på projektet med regnskovsbevaring i Peru?

Der er altid masser at lave i Taricaya reservatet. Her er nogle af de aktiviteter, du kan blive involveret i. Du kan:

 • Indsamle data om forskellige plante- og dyrearter til forskning i biodiversitet
 • Hjælpe med redning af dyr, rehabilitering og genudsætning
 • Hjælpe personalet med programmer for opdræt af truede sommerfugle og skildpadder
 • Passe afgrøder som bananer, avocado og chili på vores forsøgslandbrug
 • Sprede budskabet i lokalsamfundet om en bæredygtig livsstil
Conservation volunteers gather wildlife data as part of their Amazon Rainforest Conservation volunteer work in Peru.

Dit frivillige arbejde med regnskovsbevaring fokuserer på de følgende hovedområder:


Indsamling af data:


Du hjælper os til bedre at forstå, hvordan vi kan beskytte de truede dyrearter ved at observere og notere detaljer om dem, når du ser dem. Denne slags arbejde kan inkludere:  


 • Optællinger af fugle udført fra en platform oppe i trækronerne
 • Indsamling af videomateriale fra kamerafælderne
 • Indsamling og notering af data omkring dyrearters kendetegn under vandreture på stierne


Med hjælp fra dit arbejde kan vi udarbejde en årlig teknisk rapport for at vise vores indflydelse på miljøet. De data, vi bruger til rapporterne kommer direkte fra vores frivilliges daglige observationer. Takket være disse observationer, bliver Taricaya naturreservat mere og mere internationalt anerkendt som et forskningscenter. Reservatet har bidraget med en række vigtige forskningsafhandlinger til internationale konferencer, især inden for ornitologi.


Genudsætning af rehabiliterede dyr


Vi har et udsættelsesprogram i Taricaya sammen med vores samarbejdspartner, Animal Defenders International (ADI). ADI konfiskerer ulovlige, tropiske kæledyr eller cirkusdyr, hvorefter vi rehabiliterer dem på redningscentret og sætter dem ud i naturen, hvis det er muligt. Dyrene er ofte truede dyrearter som den røde ara, hvis bestand falder støt i Amazonas.


Du hjælper med at fodre dyrene og med generel vedligeholdelse, som inkluderer rengøring af indhegninger eller reparation af hegn. Selv om det kan lyde som kedeligt arbejde, giver det dig muligheden for at komme tæt på de smukke, vilde dyr, mens du hjælper med at forberede dem på livet i det fri. Der er også dyr, som ikke kan rehabiliteres, fordi de er opvokset i fangenskab. Dem hjælper du med at give en bedre livskvalitet.


Avlsprogram


Du hjælper også med vores avlsprogram for skildpadder, hvor du patruljerer flodbredderne på udkig efter reder, indsamler æg og placerer dem i inkubatoren på centret. På den måde beskytter vi dem fra krybskytter. Det er en hjertevarmende oplevelse at se de små skildpadder pile afsted hen over sandet for at komme ned til vandkanten, efter æggene er klækket. Indsatsen gør også en stor forskel i bestanden af skildpadder uden for fangenskab.


Vi fanger og avler også truede arter af sommerfugle. Vores metoder for at fange sommerfuglene er sikre og gør ingen skade på dem. Vi opbevarer dem i gode omgivelser, hjælper dem med at formere sig, og studerer deres adfærd.


Forsøgslandbrug


Vi har et landbrug i området, hvor vi arbejder på at udvikle bæredygtige landbrugsmetoder. Vi underviser den lokale befolkning i bæredygtigt landbrug for at mindske den negative virkning, som landbrug kan have på naturen i området. Din rolle er at passe afgrøderne og hjælpe os med at sprede budskabet om bærdygtigt landbrug.


Vi har også et program for mahognitræer. Vi dyrker træerne tæt sammen og studerer dem, og på den måde viser vi de lokale landmænd, at dyrkningen af træerne er en omkostningseffektiv løsning frem for at fælde træer fra regnskoven. Vi kan også dele tømmeret fra disse træer og bruge det til byggeri. Du hjælper med at vedligeholde plantagen og foretage målinger.


Spred budskabt


Vi arbejder på at sprede budskabet om naturbevaring på både et lokalt og et globalt niveau. Gennem forskning og udgivelser fremfører Taricaya banebrydende data, som henleder opmærksomhed til det arbejde, vi udfører i Amazonas. Du bliver involveret i indsamlingen af disse data og i bidragelsen til et større forskningsarbejde.


Du kan også hjælpe med at skabe opmærksomhed omkring naturbevaring i lokalsamfundene. For eksempel kan du lave en genbrugskonkurrence på en lokal skole, eller du kan lave en workshop om de små ting, som folk kan gøre for at modvirke klimaforandringer.

Hvem er vores samarbejdspartnere på projektet?

Projects Abroad har finansieret, bemandet og drevet Taricaya Ecological Reserve i over 10 år. Derfor er vi afhængige  af vores frivillige, for at vi kan holde centret kørende. Siden vi åbnede reservatet, har vi arbejdet sammen med lokalsamfundet og den peruvianske regering. På den måde sikrer vi, at de data, vi indsamler, bidrager til Amazonas regnskovs fremtid. Vi er stolte af at støtte sådan en stærk indsats inden for regnskovsbevaring.


Vi arbejder også sammen med Animal Defenders International, som yder vigtig støtte til vores arbejde med rehabilitering af vilde dyr. Mange af dyrene har siddet i fangenskab i cirkus under skrækkelige forhold det meste af deres liv.  


Hvor i Peru skal jeg bo og arbejde?

Puerto Maldonado

Du bor og arbejder i campen i Taricaya Ecological Reserve, som ligger i Amazonas. Campen ligger en times bådtur fra den nærmeste by, Puerto Maldonado, som ligger i det sydøstlige Peru tæt på grænsen til Bolivia.


Det meste af dit arbejde som frivillig foregår i og rundt omkring campen inde i Taricaya naturreservat.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Peru


Hvordan ser en typisk dag på projektet med regnskovsbevaring i Peru ud?

Når du er frivillig i Amazonas i Peru, følger du et ugeskema, hvor du normalt arbejder mellem fire og seks timer om dagen. Du starter omkring klokken 8 og har en pause klokken 11.30, når det begynder at blive varmt. Du arbejder igen om eftermiddagen fra omkring klokken 15.30-17.30.


Du arbejder mandag til fredag og har fri i weekenderne.


Om morgenen kan du fodre dyrene på redningscentret, arbejde i vores forsøgslandbrug eller indsamle data om edderkopaber.


Du holder en lang frokostpause midt på dagen for at undslippe varmen. Her kan du slappe af, læse en bog eller snakke med de andre frivillige.


Efter pausen kan du lave optællinger af fugle eller arbejde i sommerfuglehuset. Husk, at noget af arbejdet er bestemt efter årstiden, og du arbejder med en masse forskellige aktiviteter, når du er frivillig i Peru.


Når du har fri, kan du udnytte de fantastiske omgivelser, du bor i. Du kan tage på vandreture eller spille brætspil med de andre frivillige.


I weekenderne har du mulighed for at tage ind til Puerto Maldonado med båd.

A Projects Abroad male volunteer seen bird watching as part of his conservation volunteer work in the Amazon Rainforest in Peru.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at bevare de forskelligartede planter og dyr i Amazonas regnskoven.


Amazonas er konstant truet af mange faktorer, blandt andet:


 • Landbrug
 • Skovdrift
 • Krubskytteri
 • Smugling
 • Forurening
 • Minearbejde
 • Urbanisering


Der bliver ikke gjort nok for at beskytte og bevare det unikke dyreliv og vegetation i området.


Vores projekt i Taricaya arbejder for at rehabilitere et område, som er blevet skadet af menneskelig aktivitet som guldminedrift og landbrug. Vi udarbejder dataindsamlinger i området for at følge rehabiliteringen af det lokale plante- og dyreliv, og genintroducere arter, som tidligere fandtes i området.


Vi hjælper også den lokale befolkning med at undgå at skade miljøet. De hjælper os med vores bevaringsprojekt, og vi hjælper dem med deres landbrug. Du bliver  en del af disse indsatser og hjælper os med at drive et forsøgslandbrug. Gennem dette landbrug deler vi viden, ideer og nye teknikker til mere bæredygtigt landbrug med de lokale landmænd.


Vi har defineret fire mål i vores Conservation Management Plan for Peru. Målene er at:


 • Genoprette naturlige økosystemer
 • Beskytte det lokale dyreliv
 • Iagttage og føre log over levesteder
 • Sprede budskabet om vigtigheden af at beskytte miljøet


Deltag på vores bevaringsprojekt i regnskoven i Peru og hjælp med at beskytte dyrelivet i Amazonas.

Projects Abroad volunteers are pictured planting new plants at a local nursery as part of their rainforest conservation work in Peru.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Taricaya naturreservatet. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Din bolig kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Peru er et vibrant land med en blanding af aktiviteter for enhver slags frivillig. Om du er interesseret i kunst, kultur, historie eller natur, så er der helt sikkert noget for dig.


En af de største attraktioner i Peru er landets historie med Inca og Maya indianere. Der er enestående arkæologiske udgravninger som Coricancha, Tambomachay, og selvfølgelig Machu Picchu.


I weekenden kan du tage en tur til landsbyen, Pisac, hvor du kan gå og kigge på farvestrålende, iøjnefaldende tekstilmarkeder. Du må ikke gå glip af de fritgående lamaer og alpakaer.


Der er også livlige restauranter, som giver dig det perfekte sted at tilbringe en aften med afslapning, hvor du kan spise lokale retter som ceviche.


Vi har en række forskellige projekter i Peru, så du møder sikkert mange andre frivillige på din rejse. Det giver dig den perfekte mulighed for at få nye venner, som du kan rejse sammen med som gruppe. Du kan dog også vælge at bruge din fritid på at gå på opdagelse på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer