Frivillig med næsehorn i Nepal

Bevaring af Næsehorn i Nepal

Oplev landsbylivet i en samfundsskov og beskyt næsehornene, mens du arbejder frivilligt med dyr i Nepal

Projektoversigt

 • Hjælp med at beskytte sårbare dyr i Nepal og bidrager til den igangværende bevaringsindsats
 • Indsaml data om større ethornede næsehorn, bengalske tigre, gribbe og meget mere
 • Arbejd sammen med samfundet for at lære om og udbrede bevidstheden om bevarelse af vilde dyr
 • Bo sammen med andre frivillige omgivet af natur i Chitwan National Park

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med dyr i Nepal det rigtige for mig?

Passioneret omkring dyrelivet? Er du begejstret for udsigten til at beskytte næsehorn, tigre, gribbe, sommerfugle og meget mere? Så er dette bevaringsprojekt i Nepal noget for dig. Bidrag til beskyttelse af truede dyreliv i maleriske naturlige omgivelser.

Dette projekt er velegnet til alle, der interesserer sig dybt for dyr, såvel som studerende inden for zoologi, miljøstudier eller lignende fag. Du skal udføre opgaver, der passer til dit færdighedsniveau.

Du vil arbejde frivilligt med dyr i Community Forest of Chitwan National Park. Dette blev skabt som en bufferzone mellem mennesker og dyr, hvilket skaber et sikkert rum for begge. Du vil nyde dette projekt, hvis du elsker ideen om at bo i smukke naturlige omgivelser, nedsænket i landdistrikterne i Nepal.

Denne tur løber året rundt, hvilket betyder, at du kan deltage på et passende tidspunkt. Minimumsvarigheden er to uger, men jo længere du bliver, desto større effekt får du, og jo mere får du ud af oplevelsen.

Find næsehorn, mens du arbejder frivilligt med dyr i Nepal

Hjælp med at beskytte det større ethornede næsehorn

Nepal er hjemsted for nogle af verdens mest spektakulære dyreliv, ikke mindst det større ethornede næsehorn. Med hjælp fra bevaringseksperter vil du spore disse magtfulde væsner. Hjælp med at bevare samfundsskoven, som skaber et sikkert rum for næsehorn til at gå frit omkring.

Du vil indsamle data, der understøtter miljøforskeres arbejde i Nepal. Den sidste optælling afslører, at der kun er 694 næsehorn tilbage i Chitwan. Deres overlevelse afhænger af det hårde arbejde fra frivillige og lokalsamfundsmedlemmer.

Ved at spotte næsehorn, spore deres fodspor og bruge kamerafælder, vil du indsamle værdifulde data. Dette vil blive samlet i en årlig rapport, som deles med lokale bevaringsorganisationer.

Udfør sommerfugle- og fugleundersøgelser

Chitwan er et hotspot for biodiversitet, hvilket betyder, at der er en række dyreliv at beskytte. I Nepal vil du opdage sammenhængen mellem alt liv, fra den sarte sommerfugl til det mægtige næsehorn.

Ved at udføre sommerfugle- og fugleundersøgelser hjælper du med at overvåge deres bestande. Lær at identificere utrolige fugle, som du måske ikke har set før. Forundre den pulserende skønhed af den store næsehornsfugl, nyd karismaen fra den mindre adjudant, og mærk kraften fra den mægtige grib.

Bidrag til arbejdet med at bevare bengalske tiger

Den bengalske tiger: Nepals måske mest mystiske og elskede dyr. En af verdens største katte, den er et stærkt symbol over hele verden. Som et apex-rovdyr er dets eksistens afgørende for balancen i økosystemet.

Med kun 128 tilbage i Chitwan National Park, vil du ikke se nogen tigre i kødet - og det burde du heller ikke ønske! I stedet hjælper du med at opretholde bufferzonen, der beskytter tigre mod uønsket menneskelig aktivitet.

Selvom du ikke møder en tiger, vil dit arbejde hjælpe med at sikre deres beskyttelse. Du slår et spor, når du bliver blandt de første til at placere kamerafælder i Chitwan National Park. Disse vil give dig mulighed for at spore tigerpopulationer og studere deres adfærd.

Bevar det naturlige miljø

Du vil være baseret på Chitwan's Community Forest. Dette er et særligt område, designet til gavn for både dyr og mennesker. Det fungerer som en bufferzone mellem nationalparken og de omkringliggende landsbyer. Det betyder, at dyr forbliver uforstyrrede, og mennesker har kontrolleret adgang til det lokale dyreliv.

Vedligeholdelse af samfundsskoven betyder at forbedre forholdene for lokalbefolkningen og samtidig beskytte dyrene. Forvent at deltage i praktiske vedligeholdelsesopgaver, herunder:

 • Kontrol af erosion
 • Fjernelse af fremmede planter
 • Rydning af veje
 • Oprettelse af pædagogiske tegn
 • Bygning af skueskjul
 • Renovering af besøgscenteret
 • Sammen med lokale beboere på anti-krybskyttepatruljer

Vi mener, at beskyttelse af dyr skal gavne beboere i landdistrikterne. Ved at bevare habitatet for sårbare dyr forbedrer du også lokalsamfundet.

Udvikle dyrelivsuddannelsesprogrammer

Du bliver en del af en langsigtet strategi for at beskytte planetens biodiversitet. Hjælp med at efterlade en varig påvirkning ved at øge bevidstheden om miljøproblemer. Vær med til at lede et kulturelt skift mod en tilstand af harmoni mellem mennesker og dyr i Nepal.

Hjælp lokale børn med at blive passionerede omkring beskyttelse af vilde dyr. Du kan opnå dette ved at:

 • Oprettelse af et naturbevaringspensum for alle skoler
 • Holder et oplæg om beskyttelse af vilde dyr
 • Opfinde bevaringsfokuserede spil
 • Førende klasser i maling af lokalt dyreliv
 • Udflugter i Fælleskoven

Inspirer den næste generation til at fortsætte det gode arbejde, du vil fuldføre, mens du er i Nepal.


Hvor i Nepal skal jeg arbejde?

Chitwan

Du vil arbejde dybt i vildmarken i Chitwan National Park. Specifikt vil din placering være i Namuna, Shantikunja og Krishnasaar Community Forests. Disse samfundsskove danner en bufferzone mellem parken og tilgrænsende landsbyer.

Dette område forhindrer konflikt mellem mennesker og dyr og holder dem begge sikre. Dedikeret til dyrelivsbeskyttelse er det her, Nepals største bevaringseksperter samles. Det er også her, Nepals mest majestætiske dyr, inklusive det større ethornede næsehorn og den bengalske tiger, går frit omkring.

Du bor i en nærliggende landsby, i gåafstand fra Community Forest. Du vil blive fordybet i den landlige side af den nepalesiske kultur, hvor du bor sammen med andre passionerede frivillige i dyrelivet.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Nepal


Hvordan er en typisk dag på dette projekt?

Din tidsplan vil afhænge af prioriteterne i Community Forest på tidspunktet for dit besøg. Generelt arbejder Conservation frivillige fem dage om ugen, med weekender til sightseeing og fritidsaktiviteter.

Dine dage vil blive opdelt i fysiske og ikke-fysiske dage. På en fysisk dag kan du forvente at hjælpe med at renovere bygninger, grave vandhuller eller reparere hegn. Ikke-fysiske dage er til opgaver som GPS-kortlægning, dataindsamling og artsforskning. På andre dage besøger du en lokal skole for at øge bevidstheden om at beskytte dyr i Nepal.

Aftener vil involvere madlavning og spisning af lokale retter, spille spil og planlægning for den næste dag. Bliv fordybet i nepalesisk kultur, bånd med lokalbefolkningen og andre frivillige.

Uanset hvilke konserveringsopgaver du udfører, vil du blive ledsaget af lokale eksperter. De vil sørge for, at du er sikker, mens de vejleder dig og hjælper dig med at få mest muligt ud af din tid i Nepal.

En frivillig vildliv i Nepal ser dyr

Hvad er målene og virkningerne af dette Rhino Conservation Project i Nepal?

Hovedmålet med frivilligt arbejde med dyr i Nepal er at udføre forskning og indsamle data. Du vil arbejde med større ethornede næsehorn, bengalske tigre, gribbe og mange andre arter. De data, du indsamler, samles i en årlig rapport for at støtte videnskabelig forskning.

For det andet involverer dette projekt praktiske forebyggende bevarings- og bygningsopgaver. Du hjælper med at skabe et område, der opfylder dyrelivets behov, samtidig med at du forbedrer den besøgendes oplevelse. Dette forbedrer såvel dyrs liv som lokalsamfundet.

Endelig er dette bevaringsprojekt designet til at øge bevidstheden. Vi kan kun beskytte miljøet, hvis nok mennesker forstår værdien af at gøre det. Hjælp med at genoplive lokalbefolkningen og opmuntre dem til at handle for at beskytte dyrene.

Et ethornet næsehorn i Nepals skov

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre.

 

Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

 

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du vil bo i et gæstehus, der deles med andre frivillige. Dette vil give en autentisk nepalesisk oplevelse, der hjælper dig med at binde dig til andre frivillige og lokalbefolkningen.

Indkvarteringen er sikker, ren, komfortabel og i gåafstand fra projektet.

Få mere at vide om vores bolig.

Du modtager vand og tre måltider om dagen i hele projektets varighed. Dette er inkluderet i gebyret. Maden vil være lokalt produceret, men vi kan imødekomme alle diætbehov og præferencer.

Faktisk er vegetarisme udbredt i Nepal. Gør dig klar til at prøve nye og unikke smage, såsom momos (fyldte dumplings) eller dal Bhat (linsesuppe og grøntsagskarry serveret med ris).

Besøgende bør også prøve gundruk. Den er lavet af fermenterede grønne grøntsager og passer til næsten alt. Du finder ikke oksekød i løbet af din tid i Nepal, men kødspisere kan prøve noget lidt mere eventyrligt, såsom yak, ged eller får.


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde med dyr i Nepal er en chance for at opdage denne regions utrolige natur. Vi arrangerer aktiviteter til din fritid, så du kan få mest muligt ud af denne unikke mulighed.

Nyd naturskønne vandreture op ad nærliggende bjerge, safariture og tempelture for at udforske Nepals spiritualitet.

Vi vil stræbe efter at give en fordybende oplevelse i Nepal, hvilket udvider din horisont. Lokale guider vil lede udflugter og sikre, at du kan se mere af Chitwan på en måde, der er nem og problemfri.


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Drømmer du om at arbejde frivilligt med næsehorn i Nepal?

Spørg nu for at komme i gang

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer