Projects Abroad har i mange år arbejdet tæt sammen med børnehjem og andre døgncentre i udlandet for at hjælpe med at give støtte og pleje til udsatte børn. Vores frivillige har gjort et fantastisk stykke arbejde for at forbedre leveforholdene på børnehjemmene og at hjælpe med at skabe muligheder for børnene ved at støtte deres uddannelse og pleje.

 

Det burde dog være den sidste udvej at sende et barn på børnehjem. Hvornår end det er muligt, burde børn bo og blive opdraget af deres forældre, tætte familie, eller en plejefamilie i lokalsamfundet. Det er en mere bæredygtig og langsigtet løsning at fokusere på helhedsorienteret støtte i lokalsamfundet frem for at støtte børnehjemmene, når vi skal arbejde på at hjælpe udsatte børn.

 

I løbet af de seneste år har vores børnepasningsprojekter derfor gradvist skiftet deres fokus til helhedsorienteret støtte i lokalsamfundet. Vores mål er at yde mere støtte til lokale organisationer, som fremmer omsorgsarbejdet i lokalsamfundet og hjemme hos familierne, så børn kan vokse op i stabile og velkendte rammer, hvor de kan trives. I stedet for at arbejde på børnehjem og på døgncentre, arbejder vores frivillige i børnehaver, på skoler og i dagcentre.

Vejen frem fra frivilligt arbejde på børnehjem

Siden januar 2018 har Projects Abroad arbejdet med eksperter såsom ReThink Orphanages Network og andre for at sikre, at vi trækker os ud af børnehjemmene og døgncentrene langsomt og forsigtigt. Vores forsigtige tilgang sikrer, at vi ikke skaber bekymring hos børnene eller skader de institutioner, der drager omsorg for dem.


Samtidig udvider vi også vores børnepasningsprojekter i lokalsamfundene ud fra vores succeshistorier fra lande som Cambodja. Vi bruger denne model til at opbygge initiativer, som er baserede i lokalsamfundene, i de lande som påvirkes mest af fraværet af frivillige på børnehjemmene.


Vi har forpligtet os til arbejdet på lang sigt, og indsatsen trækker på en masse viden og evner, som tilbydes af Projects Abroads personale og frivillige, samarbejdspartnere samt ReThink Orphanages Network.

Fordelene ved at fokusere den frivillige indsats i lokalsamfundene frem for på børnehjem

Omsorgsarbejde i lokalsamfundet og hos familierne er et system, der gavner barnet mere på lang sigt. Her er de fordele, som vi ser ved at have et helhedsorienteret fokus på vores børnepasningsprojekter:


  • Vi har altid troet på, at børnehjem og døgncentre er sidste udvej for alle børn. Nu har vi muligheden for at skabe sundere nye generationer ved at sørge for, at familierne kan forblive sammen, og ved at arbejde sammen med forældre for at sikre, at børnene trives.
  • Sammenlignet med frivilligt arbejde på børnehjem i udlandet, har børnepasningsprojekter i lokalsamfundene oftest mere struktur for de frivilliges arbejde. Det fører til en større indflydelse og en mere givende oplevelse som frivillig.
  • Gennem omsorgsarbejde i lokalsamfundet, kan projekterne nå længere ud, hvilket resulterer i udvikling, der er bæredygtig og langvarig. Nu kan vi for eksempel samle indsatserne fra vores projekter med børnepasning og omsorgsarbejde, mikrofinans, folkesundhed og ernæring for at støtte lokalsamfundet som helhed. Støtten inkluderer at støtte forældre og børn fra alle sider via forskellige projekter. Frivillige på børnepasningsprojekterne fremmer børns tidlige udvikling. Frivillige på mikrofinansprojekterne arbejder så med forældrene for at hjælpe dem med at starte bæredygtige virksomheder, mens frivillige på projekterne med folkesundhed holder øje med deres helbred og deres børns sundhed, og frivillige, der arbejder med ernæring deler viden om, hvordan man lever et sundere liv.
A Projects Abroad volunteer assists at a community-based care placement rather than orphanage volunteer work.

Vores politik om etisk arbejde med børn

Projects Abroad tager de børn vi arbejder med og vores frivilliges sikkerhed meget alvorligt. Vi har en klar børnebeskyttelsespolitik, som følges til punkt og prikke af frivillige og medarbejdere. Vi har også Management Plans, der beskriver langsigtede mål, som vi arbejder mod på alle vores børnepasningsprojekter.

 

Vi har også investeret i en sikker og anonym Global Impact Database, hvor vi logfører og tracker udviklingen af hvert enkelt barn på vores projekter. På denne måde sikrer vi, at alle børnene mærker fremskridt, og at fremtidige frivillige kan fortsætte, hvor tidligere frivillige frivillige slap.

Er du interesseret i at arbejde frivilligt med børn i udlandet? 

Vi har en lang række børnepasningsprojekter hvor frivillige kan arbejde med børn i udviklingslande. Kontakt os for at høre mere om, hvordan du kan hjælpe, og hvilket projekt der ville passe bedst til dig.

(+45)­­ 35 15 21 20

eller

start planlægningen af dit projekt

Vores akkrediteringer