A volunteer gains micro-finance work experience in Cambodia by helping with small business loans

Praktikophold med mikrofinans i Cambodja

Hjælp iværksættere fra dårligt stillede områder med at starte deres virksomheder og at få en stabil indtægt

Projektoversigt

Tag på praktikophold med mikrofinans i Cambodja og støt iværksættere fra trange kår. Du arbejder sammen med vores lokale medarbejdere for at tilbyde business-kurser og rentefrie lån til folk, som gerne vil udvide og udvikle deres egne virksomheder.


De meget lave indkomster i Cambodja gør det ofte svært for virksomhedsejere at reinvestere i deres virksomheder eller lave en opsparing. Vi tilbyder dem en mulighed for at investere i væksten i deres virksomhed, så de kan få en bedre indtægt. For at kunne give de lokale iværksættere denne mulighed, arbejder vi sammen med Khemara, som er en lokal NGO. Sammen tilbyder vi rentefrie lån for at fremme økonomisk vækst på et lokalt niveau.


Du får praktisk erfaring med mikrofinans, mens du bor og arbejder i den pulserende hovedstad, Phnom Penh, hvor du bor sammen med andre frivillige og praktikanter fra Projects Abroad. Når du har fri i weekenderne, har du mulighed for at opleve alt, hvad Phnom Penh har at byde på.

Startdatoer: 

Juni til September

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er praktik med mikrofinans i Cambodja det rigtige for mig?

Projektet er en god mulighed for at bruge din tid og dine kræfter på at hjælpe folk, som har brug for det, med at opnå økonomisk uafhængighed. Du får en uforglemmelig oplevelse, samtidig med at du får praktisk erfaring inden for mikrofinans og kan bruge dine færdigheder i internationale omgivelser.

 

Du arbejder primært med iværksættere fra fattige områder af Phnom Penh, hvor du rådgiver dem i deres satsning på en selvstændig forretning. Du får indsigt i mikrofinans og udfordringerne som finder når man ejer en virksomhed. Praktikopholdet  gavner dit CV og dine fremtidige jobsøgninger.

Microfinance volunteer from Australia takes note on beneficiary revenues

Hvad bliver min rolle på projektet med mikrofinans i Cambodja?

Der er mange forskellige aktiviteter, som du kan blive involveret i på dit praktikophold, hvilket giver dig en alsidig og lærerig oplevelse. Aktiviteterne inkluderer at:


Image carousel bullet points


  • Interviewe og screene potentielle iværksættere til projektet
  • Føre tilsyn med og støtte de nuværende iværksættere i deres arbejde
  • Tilbyde uddannelse og kurser for de nuværende iværksættere på projektet

Dit arbejde bliver inddelt i følgende hovedkategorier:


Interviewe og screene potentielle iværksættere til projektet


En vigtig del af dette projekt er at sprede budskabet til iværksættere, som kan få gavn af et mindre lån. Du introducerer Projects Abroad projekt med mikrofinans til potentielle iværksættere. Det næste skridt er at interviewe de kandidater, som er interesserede i at deltage og vurdere deres forretningsplaner. Du kan også få muligheden for at være med til møder, hvor der bliver besluttet, hvilke kandidater, der skal modtage lånene.


Føre tilsyn med og støtte de nuværende iværksættere med deres virksomheder


Du bruger meget af tiden på dit praktikophold med at føre tilsyn med vores nuværende iværksættere og at støtte dem i deres forretningsforetagende. Du kan støtte dem ved at:


  • Tage på hjemmebesøg og besøg på arbejdspladsen for at holde øje med deres fremskridt
  • Hjælpe dem med forretningsplaner
  • Tilbyde personlig rådgivning og forslag til forbedringer


De fleste af vores iværksættere sælger mad og drikke, arbejder som skræddere eller ejer en salon.


Tilbyde uddannelse og kurser for de nuværende iværksættere på projektet


Du hjælper også med at arrangere jævnlige workshops for de lokale iværksættere, som giver dem de færdigheder og den viden, de skal bruge for at få succes med deres virksomhed. Vores workshops dækker over forskellige emner, som er relevante for forretningsdrivende, for eksempel:


  • Grundlæggende regnskab
  • Kundeservice
  • Marketing
  • Projektadministration

Hvem er vores samarbejdspartnere i Cambodja?

Vi arbejder sammen med Khemara NGO på flere af vores projekter i Cambodja, inklusiv projektet med mikrofinans.


Khemara, som blev startet i 1991, arbejder direkte med sårbare befolkningsgrupper og håndterer en række problemstillinger fra kønsdiskrimination til fattigdom. Deres fokus er omfattende programmer i lokalsamfundene, som støtter de enkelte familier. Sammen med Khemara arbejder vi på dette projekt på at tilbyde rentefrie lån til lokale iværksættere, så de kan blive selvstændige ejere af små virksomheder.


Hvor i Cambodja skal jeg bo og arbejde?

Phnom Penh

Du bor og arbejder i Cambodjas travle hovedstad, Phnom Penh, hvor du arbejder på kontoret til den organisation, vi samarbejder med. Kontoret ligger i den nordlige del af byen.


Når du har fri, er der masser at lave i byen, som er fyldt med enestående arkitektur lige fra nationale bygninger til hellige templer. Du må ikke glemme at smage på det billige men lækre lokale mad, når du snor dig gennem byens travle gader.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Cambodja


Hvordan ser en typisk dag på praktikopholdet med mikrofinans i Cambodja ud?

Når du har spist dejlig morgenmad i din lejlighed sammen med de andre praktikanter og frivillige, tager du på arbejde i en tuk tuk. På din første dag, følger en medarbejder fra Projects Abroad dig på arbejde.


En typisk dag på praktikopholdet med mikrofinans i Cambodja er fra klokken 8.00-16.30, mandag til fredag. Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan slappe af med de andre eller rejse rundt i landet.


Du bliver involveret i en række forskellige arbejdsopgaver dagligt, som for eksempel at mødes med iværksættere, som har modtaget rentefrie lån, at planlægge og afholde uddannelsesforløb og at administrere lånekonti. Du får stor indsigt i, hvordan små forretninger fungerer i Cambodja samt de udfordringer, de møder. Vi arbejder oftest med ejere af madboder, skræddere og ejere af frisørsaloner.


En spændende del af praktikopholdet er, at du får mulighed for at rejse rundt i byen for at besøge iværksætterne i deres hjem eller på deres arbejde, så du sidder ikke på kontoret hele dagen.


Når du er færdig med dagens arbejde, har du tid til at nyde Phnoms Penh forunderlige, kulturelle omgivelser. Du kan tage med til vores sociale arrangementer, hvor du kan lære de andre frivillige, praktikanter og medarbejdere hos Projects Abroad at kende. Du kan også udforske byen, besøge turistattraktioner som nationalmuseet, det kongelige palads eller de mange templer og lokale markeder.

Interns gain micro-finance work experience in Cambodia during a business meeting

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Der er to primære mål med dette projekt: at hjælpe beboere i fattige lokalsamfund med at få en stabil indtægt, og at give dig et lærerigt praktikophold inden for mikrofinans.


Mange af de praktikanter, som deltager på vores projekter, vil gerne have praktisk erfaring inden for deres felt i nogle anderledes kulturelle omgivelser. Vi tilbyder dig at lære af professionelle i Cambodja, mens du deler dine evner og færdigheder med andre.


Der er også en altruistisk dimension til dit praktikophold. På grund af lave indkomster i Cambodja, har mange svært ved at spare penge op, som kan bruges til investering i deres forretninger. Vi hjælper dem ved at give dem rentefrie lån, så de kan udvide deres forretning, produkter eller services.


De fleste af lånmodtagerne ejer en madbod, en frisørsalon eller en skrædderbutik. De har alle sammen små forretninger eller jobs med en lav indkomst, hvor de ikke tjener nok til at forsørge deres familier. Med disse mikrolån kan de købe et større varelager eller mere udstyr til deres forretninger. På den måde kan de øge deres indkomst og endda begynde at spare penge op.


I 2017 modtog 124 iværksættere et lån til at udvide deres forretning og forbedre deres indtjening. Tag på praktikophold i Cambodja og hjælp med at udstyre lokale entrepenører med den viden og de færdigheder, som de skal bruge for at få succes med deres virksomhed.Projects Abroad Microfinance coordinator sits down to discuss with new beneficiaries on Silk Island

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Phnom Penh. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Boligen kommer til at være tryg, komfortabel og ren. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Tag på opdagelse i Cambodja, hvor du kan beundre blandingen af pulserende storbyer, uimodståeligt smukke landskaber og berømte, historiske landemærker. Cambodja har meget at byde på, som du kan udforske i din fritid.


Den verdensberømte gruppe af templer i området ved Siem Reap er et must-see for alle besøgende, især det enestående Angkor Wat. Du bliver en sand Indiana Jones, når du kravler over enorme trærødder for at komme ind af dørene til templet. Naturen er kravlet helt ind i templerne, og der hænger slyngplanter om bygningerne.


Cambodja er dog meget mere end historiske templer. Du kan tage på vandreture i junglen eller prøve at snorkle og se delfiner i havet omkring Sihanoukville. Hvis du vil have en afslappet eftermiddag, kan du tilbringe tid på de smukke sandstrande.


Derudover kan du bestemme dig for, om du vil bruge din fritid på at gå på opdagelse selv eller sammen med en gruppe andre frivillige. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer