During a Childcare Project in South Africa, a young girl hula hoops outside a care centre.

Frivilligt arbejde med børn i Sydafrika

Arbejd frivilligt med børn i Sydafrika og fokuser på at forbedre børns tidlige udvikling

Projektoversigt

Arbejd frivilligt med børn i Sydafrika, og arbejd sammen med lokale lærere og pædagoger og støt børns tidlige udvikling. Du arbejder i børnehaver og dagcentre, hvor dit arbejde fokuserer på at lægge et godt fundament så børnene er skoleklar. Jo stærkere fundamentet er, jo bedre forberedt er børnene på deres første skoleår. Projektet giver dig også fantastisk mulighed for at få erfaring med børnepasning og udvikle nye kompetencer såsom ledelse og planlægning.


Dit arbejde som frivillig i Sydafrika er en del af et større billede. Du hjælper os med at arbejde mod vores mål om at forbedre læsefærdigheder, talforståelse og hygiejnevaner hos sydafrikanske børn.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i Cape Town, en mangfoldig kystby. Du lærer her om nogle af de mange kulturer og traditioner som findes i Sydafrika. Du kan bruge din fritid på at udforske byen og den storslåede natur som omringer den.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Sydafrika det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde med børn i Sydafrika er et godt match for dig, der gerne vil hjælpe børn, som kommer fra trange kår, og har brug for ekstra hjælp til at få lagt et stærkt fundament, som ultimativt kan give dem en bedre fremtid.

 

Du får praktisk erfaring med børnepasning, som kan gavne din fremtidige karriere. Projektet er også perfekt som en hjælp til at udvikle vigtige kompetencer som samarbejde, lederskab og planlægning.

 

Hvis du er fuld af energi og gerne vil tage udfordringen op om at skabe et bedre læringsmiljø for børn i Sydafrika, så er projektet helt sikkert det rigtige for dig.

 

Du behøver ikke at have erfaring med børnepasning for at deltage, så længe du gerne vil hjælpe. Du støtter de lokale medarbejderes arbejde, og du kan spørge Projects Abroads ansatte til råds til hver en tid. Vi holder også jævnligt workshops for alle vores frivillige, hvor du kan udveksle ideer og snakke om de udfordringer, du møder. Du kan tilmelde dig børnepasningsprojektet året rundt, men hver opmærksom på at aktiviteterne vil være anderledes i ferieperioder.

Childcare volunteers with children in South Africa pose for a group photo during a care and community project.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Du arbejder i en børnehave eller dagcenter, hvor du støtter de lokale lærer og pædagogers arbejde. Dit fokus er på børns tidlige udvikling.


Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan forvente at få:


  • Giv individuel støtte til børnene, når de skal lære at læse eller tælle
  • Hjælp med at lave undervisningsmateriale som flashcards og plakater
  • Hjælp med at øge hygiejnestandarder og implementere gode hygiejnevaner

Som frivillig fokuserer du på følgende områder:


Fremme børns tidlige udvikling ved at undervise i læsefærdigheder og talforståelse


Du hjælper børnene med at udvikle nye evner gennem opfindsom undervisning i læsning og tal. Du får muligheden for at lære dem alfabetet og at tælle til 10, eller at spille boldspil og bygge puslespil. Alle disse aktiviteter hjælper børnene med deres fysiske, kognitive og følelsesmæssige udvikling.


Denne udvikling vil sikre børnene et stærkt fundament for deres fremtidige skolegang og dannelse. De lokale medarbejdere opfordrer dig også til at bidrage med nye ideer til undervisningen. Du kan finde inspiration fra vores database, din supervisor og hos de andre frivillige.


Forbedre børnenes læringsmiljø


Du fokuserer på at lave materialer til undervisningen, for eksempel collager, flashcards, eller andre opfindsomme materialer, som du kan finde på.


Forbedre hygiejnestandarder


Du kan hjælpe med at implementere og tilvænne børnene gode hygiejnevaner. Tidligere frivillige har også arrangeret workshops om hygiejne for at opfordre børnene til at vaske hænder og børste tænder grundigt og regelmæssigt.


Hvor i Sydafrika skal jeg bo og arbejde?

Cape Town

Du bor hos en lokal værtsfamilie, og arbejder i områder omkring Cape Town. Områderne du arbejder i er stærkt påvirkede af fattigdom. Disse områder bliver kaldt townships, og det var her, sydafrikanerne var tvunget til at bo i fattigdom under apartheid. Børnehaver og dagcentre i disse områder er ofte overfyldte og underbemandede, så der er ikke nok ansatte til at tage sig af børnenes behov. Som frivillig giver du en tiltrængt hjælpende hånd til de lokale lærere og pædagoger.  


Byen ligger på det sydligste punkt af det afrikanske kontinent, og er omringet af smukke, vidtstrakte naturområder. Table Mountain - muligvis den mest storslåede naturlige seværdighed i landet - er et populært tursitmål for alle, der besøger Cape Town.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Sydafrika


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Sydafrika ud?

Din dag begynder klokken 9 om morgenen, og din arbejdsuge er fra mandag til fredag. Formiddagstimerne slutter klokken 12, og så har du en times frokostpause.


Eftermiddagen starter klokken 13, og dagen slutter omkring klokken 16. Om eftermiddagen laver du workshops og opsøgende arbejde i lokalsamfundet.


Dine arbejdstider kan variere meget i løbet af ugen, så vær forberedt på et fleksibelt skema.

Dine dage er fyldt med aktiviteter, og tiden kommer til at flyve afsted. Frivillige i Sydafrika laver aktiviteter, der støtter børns tidlige udvikling, som billedkunst og håndværk, puslespil eller bingo.

Du kan også tilbyde støttetimer til små grupper af børn, som har brug for ekstra hjælp.


Om aftenen kan du slappe af. Du kan tilbringe tiden sammen med de andre frivillige og tage ud og udforske byen. Du kan også være sammen med din værtsfamilie, som vil give dig stor indsigt i deres kultur.

Projects Abroad Childcare volunteer helps a young child withs crafts in South Africa.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte børns tidlige udvikling.


Børnehaver og dagcentre i townships får meget lidt støtte og finansiering fra det offentlige. De har oftest ikke nok plads til alle børnene i området. Det betyder at mange børn ikke får den faglige støtte, som de har brug for, og derfor har de det svært når de skal starte i skole. Som frivillig giver du den ekstra hånd og støtte til de lokale pædagoger, som de har brug for.


Du fører log over hvert enkelt barn gennem vores tjeklister og vores Global Impact Database, så du kan støtte dem på de områder, de er bagud i. På den måde kan vi sikre, at børnene udvikler sig i takt med deres alder.


For at hjælpe vores arbejde i Sydafrika, har vi defineret fire mål, som vi arbejder hen mod:


  • Forbedre læsefærdigheder
  • Styrke børns tidlige udvikling
  • Skabe opmærksomhed om sund livsstil, miljøet og familieplanlægning
  • Forbedre engelskkundskaber


Bliv frivillig på vores børnepasningsprojekt i Sydafrika, og bidrag til vores indsats for at forbedre livskvaliteten for fattige børn.

Female volunters with children in South Africa hold hands of local children and lead them on a walk at their Childcare Project.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Cape Town. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Sydafrika og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Sydafrika er kendt som regnbuenationen, fordi landet har en meget forskelligartet blanding af kulturer. Vores projekter finder sted i Cape Town, som er en region med et spændende udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid.

Du kan fange en bølge på Muizenberg strand eller slappe af på en restaurant ved vandet. Der er masser af mad fra det lokale køkken, som du kan smage, inklusiv den let krydrede Cape Malay karry og den cremede dessert, milk tart.

Sydafrika har en problemfyldt fortid, som du kan lære mere om på District 6 museet og på Robben Island.

Hvis du vil have en betagende oplevelse, kan du bruge en dag med at fare vild i de tårnhøje sioler, der udgør Zeitz Museum of Contemporary Arts Africa. Endelig er ingen tur til Cape Town fuldendt, uden en tur i kabelbanen op til Table Mountain.

Vi har mange forskellige projekter i Sydafrika, så der er helt sikkert andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan derfor vælge at rejse rundt sammen som gruppe, da du kan være sikker på at møde andre ligesindede frivillige, som vil med dig på eventyr. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer