A Projects Abroad volunteer working with children in Kenya gives soap to a child washing their hands outdoors.

Frivilligt arbejde med børn i Kenya

Arbejd med børn fra trange kår, og støt børns tidlige udvikling i Nanyuki

Projektoversigt

Lav frivilligt arbejde med børn i Kenya, og oplev en anden kultur og livsstil, mens du støtter børn fra dårligt stillede familier i en lokal børnehave. Du fokuserer på børns tidlige udvikling, og på at forbedre niveauet af læsefærdigheder. Udnyt muligheden for at få erfaring med børnepasning, samtidig med at du giver tilbage til lokalsamfundet. Begge dele vil fremme din fremtidige karriere.


Du bliver en del af vores igangværende indsats om at støtte lærere og pædagogers arbejde i Kenya. Det gør du ved at undervise børnene i engelsk, og ved at sørge for, at hvert enkelt barn får de færdigheder og den grundlæggende viden, som de skal bruge for at trives i skolen. Du kan også hjælpe med at forbedre livskvaliteten for børn med særlige behov.


Projektet foregår i Nanyuki, hvor du også bor hos en lokal værtsfamilie. Udnyt din tid i Kenya bedst muligt og gå på opdagelse i den lokale mad, lær om kenyanske traditioner og udforsk den afrikanske savanne.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Kenya det rigtige for mig?

Frivilligt arbejde med børn i Kenya er perfekt for dig, hvis du kan lide at arbejde med børn og gerne vil støtte børns tidlige udvikling i fattige områder. Projektet er også en god mulighed for at tilføje erhvervserfaring med børn til dit CV. Hvis du gerne vil arbejde med omsorgsarbejde og børnepasning vil dit CV fremover skille sig ud.

 

Du behøver ikke at have erfaring på området for at blive frivillig. Du støtter lærerne og pædagogernes arbejde, og vi giver dig en grundig introduktion til projektet, inden du starter. Vi lærer dig alt, hvad du har brug for at vide. Vi holder også jævnligt workshops, hvor du kan udveksle ideer og snakke om de udfordringer, du møder, med de andre frivillige. Derudover kan du også altid spørge Projects Abroads ansatte til råds.

 

Det er muligt at tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv vælge, hvornår du vil afsted.

Vær opmærksom på, at nogle dagcentre holder lukket i længere tid i julen og ved andre helligdage.  Skriv til os for at høre mere om, hvornår det passer bedst at tage til Kenya.

A group of Childcare volunteers working with children in Kenya pose for a photo before they start a community day event.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Vi har forskellige muligheder for frivilligt arbejde med børnepasning i Kenya. Du arbejder enten på et dagcenter, vuggestue, skole eller specialskole for børn med særlige behov, og du støtter de lokale lærere og pædagoger i deres arbejde. Her er nogle af de arbejdsopgaver, du kan få:


 • Hjælpe lærerne med at arrangere aktiviteter og lege, som styrker børns tidlige udvikling og læsefærdigheder
 • Lave undervisningsmateriale såsom plakater og flashcards
 • Udveksle idéer med de andre frivillige og ansatte
 • Opmuntre børnene til gode hygiejnevaner
 • Hjælpe børn og ansatte med deres engelsk

Som frivillig fokuserer du på fem hovedområder:


Hjælpe lærerne med at arrangere aktiviteter og lege


Mange lærere og pædagoger i Kenya er overbebyrdede, fordi klasserne i skolerne og børnehaverne er overfyldte. Du kan hjælpe med at planlægge og arrangere aktiviteter, som giver børnene færdigheder, og som forbedrer deres læsefærdigheder og talforståelse. Du kan blandt andet lave aktiviteter som:


 • Opfordre til boldspil for at styrke børnenes hånd-øje-koordination
 • Arrangere billedkunst for at lære børnene at tegne inden for stregerne og udvikle finmotorikken og præcision
 • Synge sange for at lære børnene alfabetet
 • Lære børnene en remse, så de kan tælle til 10


Du arbejder med børnene i små grupper, så du kan give dem din udelte opmærksomhed, samt forbedre stimulationen af det individuelle barn.


Lave undervisningsmateriale


De fleste dagcentre har begrænsede ressourcer til materiale, så du må være kreativ og finde på praktiske løsninger og alternativer. Du kan selv lave meget af det undervisningsmateriale, du skal bruge, som for eksempel flashcards og plakater. Vi har sørget for materialer til dig på Projects Abroads kontor. De nye undervisningsmaterialer er vigtige, fordi lærerne og de fremtidige frivillige kan bruge dem længe efter, at du er taget afsted derfra.


Centrene har også brug for hjælp til at komme op med nye, kreative lege og lærerige aktiviteter til børnene, så du kan brainstorme nye ideer, som dig og de ansatte kan indføre.   


Udveksle idéer frivillige og ansatte imellem


Kommunikation er vigtigt på dette projekt i forhold til nye aktiviteter og deling af viden og evner. Vi opfordrer dig til at dele dine ideer med andre, og at vende forslag og tanker med de andre frivillige og ansatte. Du kan lære meget af de lokale medarbejdere, og de kan lære meget af dig.


Det er vigtigt, at du deltager aktivt i vidensdeling ud fra den viden eller erfaring du måtte have hjemmefra. Det er med til at give ny inspiration til arbejdet. På denne måde kan frivillige og de lokale lærere udveksle metoder og kompetencer i arbejdet med børnene.


Opmuntre børnene til gode vaner for personlig hygiejne


God daglig hygiejne er afgørende for din sundhed. Dit arbejde som frivillig inkluderer derfor også at opfordre børnene til gode hygiejnevaner, som for eksempel at sikre dig, at børnene vasker hænder, før de spiser, og at de børster tænderne grundigt mindst en gang om dagen.


Hjælpe børnene og de ansatte med deres engelskkundskaber


Engelsk er et af Kenyas officielle sprog. De kenyanere, der kan tale engelsk, har langt flere muligheder for at finde arbejde. Når du er frivillig, lærer du børnene nye ord på engelsk, og lærer dem sange for at øve deres udtale. Dit fokus vil være at opfordre dem til at sige noget i timen, så de bliver mere selvsikre på engelsk.


Du kan også udnytte muligheden for at undervise de lokale lærere og pædagoger, hvis de gerne vil lære mere engelsk.


Hvor i Kenya skal jeg bo og arbejde?

Nanyuki

Du arbejder i en børnehave, på en skole, eller på en skole for børn med særlige behov i Nanyuki. Mange af de dagcentre, som vi samarbejder med, er overfyldte, og der er for mange elever til hver voksen. Dit arbejde som frivillig er vigtigt, fordi du giver støtte til de lokale medarbejdere, og du hjælper med at give børnene trygge rammer, som de kan lære og trives i.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kenya. 


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Kenya ud?

En typisk dag på projektet vil starte med morgenmad sammen med din værtsfamilie. Du vil derefter tage afsted til børnehaven eller skolen, hvor du arbejder. Du tager på arbejde med offentlig transport, eller ved at gå, hvis du bor tæt på. På din første dag, vil Projects Abroad medarbejderne følges med dig, for at vise dig vej. Din arbejdsdag begynder omkring klokken 9.   


Ikke to dage vil være ens, når du arbejder med børn i Kenya. Du kan bruge den ene dag på at lære børnene alfabetet eller at tælle til 10. Og en anden dag kan du bruge på at lave kreative aktiviteter med børnene.


Vi sætter også tid af til arbejdsdage i lokalsamfundet, hvor du arbejder på et dagsprojekt for at hjælpe med forskellige tiltrængte opgaver rundt omkring i lokalsamfundet.


Når din arbejdsdag slutter mellem klokken 15 og 16, har du fri til at udforske Nanyuki og slappe af, indtil der er aftensmad hjemme hos din værtsfamilie.


Brug din fritid på at udforske og opleve fantastiske Kenya sammen med de andre frivillige, og nyd de smukke omgivelser, som er fyldt med dyreliv.

Female Projects Abroad volunteer working with children in Kenya sits with kindergarten children in a classroom during an educational activity.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at støtte børns tidlige udvikling, og at forbedre niveauet af læsefærdigheder hos dårligt stillede børn i Nanyuki. Projects Abroad har valgt ikke at arbejde med børn på børnehjem i Kenya, da mange af børnene i de lande, vi samarbejder med, har familiemedlemmer, som med ekstra hjælp og støtte, kan tage sig af børnene.

Derfor fokuserer vi på projekter, som støtter lokalsamfundene, hvilket bidrager til at børnene kan blive hos deres familier.


I Kenya er mange af de dagcentre og skoler, som vi samarbejder med overfyldte. Selv om de lokale medarbejdere er dedikerede, er der for mange børn pr. lærer, og de har brug for ekstra støtte. Med din hjælp, kan vi sikre at hvert enkelt barn får de kompetencer, som de skal bruge for at blive skoleklar. Vi arbejder hen mod fire specifikke, langsigtede mål på projektet:


 • Fremme børns tidlige udvikling
 • Forbedre læsefærdigheder
 • Forbedre engelskkundskaber
 • Forbedre stimuleringen af hvert enkelt barn


Hjælp os med at nå disse langsigtede mål ved at tilmelde dig et børnepasningsprojekt i Kenya.

Projects Abroad volunteers working with children in Kenya help build an outdoor jungle gym with wood for a school.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nanyuki. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Kenya og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Kenya er en perfekt mulighed for at udforske dette fantastiske land. Kenya har et bredt udvalg af forskellige aktiviteter, så du kan være sikker på, at der er masser for dig at lave om aftenen og i weekenderne.


En rejse til Østafrika ville ikke være fuldendt uden en safari. Du kan se vilde dyr som elefanter, løver, og endda den truede Rothschilds giraf, når du er på opdagelse på savannen.


Vores projekter finder sted i Nanyuki, som er kendt som indgangen til Mount Kenya. Med det majestætiske bjerg lige uden for byen er det turen værd at bruge en dag på at vandre rundt om foden på bjerget.


Du kan tilbringe aftenerne på lokale restauranter, hvor du kan lytte til live musik og prøve retter fra det lokale køkken. Kenya har også nogle must-see markeder med farvestrålende tekstiler og håndlavede skulpturer.


Du kan bruge din fritid på at tage på opdagelse på egen hånd eller rejse rundt med en gruppe. Vi har mange frivillige i Kenya hvert år, så du er sikker på at møde nye venner og rejsekammerater på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer