A Childcare volunteer working with children in Fiji sits in a circle with children during a kindergarten lesson.

Frivilligt arbejde med børn i Fiji

Hjælp lokale børnehavelærere og støt børns tidlige udvikling på øen Viti Levu

Projektoversigt

Bliv frivillig i Fiji og arbejd i børnehaver for at støtte børns tidlige udvikling. Med din hjælp, kan børnene udvikle de kompetencer, som de har brug for, for at kunne gøre det godt i skolen. Du kan også arbejde med børn på institutioner for børn med særlige behov.


Som frivillig er din vigtigste rolle at støtte det arbejde, som lærerne og pædagogerne udfører i fattige områder. Du fokuserer på børns tidlige udvikling og hjælper os med at nå vores langsigtede mål, som at forbedre læse- og skrivefærdigheder.

Projektet er en spændende mulighed for at få erhvervserfaring med børnepasning, og for aktivt at gøre en forskel i børns liv.


Du bor hos en lokal værtsfamilie i Fiji i byerne Nadi eller Lautoka, og du lærer om øens kultur og traditioner. Du får også muligheden for at udforske de smukke strande i weekenderne.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Fiji det rigtige for mig?

Hvis du har drømt om at bo på en tropisk ø, og samtidig gerne vil gøre noget godt for andre, så er frivilligt arbejde i Fiji det rigtige for dig.


Alle, som kan lide at arbejde med børn, og som gerne vil have praktisk erfaring, er velkomne til at deltage i projektet. Oplevelsen er med til at udvikle dine kompetencer indenfor lederskab og planlægning som du kan skrive på dit CV og som kan gavne dig i din karriere.


Du behøver ikke have erfaring med børnepasning. Hvis du er energisk, kreativ, og har et ønske om at hjælpe andre, så er dette projekt perfekt til dig. Vores medarbejdere er der til at støtte dig. Vi hjælper dig også med oplæring, workshops og ressourcer, som du kan bruge i din undervisning.


Nogle af de børn, vi arbejder med, har særlige behov, og har brug for taleterapi. Det vil være en stor hjælp for lærerne, hvis du har erfaring med den slags arbejde.

A group of children pose for a photo with their teacher outside a kindergarten at one of our Childcare volunteer placements in Fiji.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Som frivillig i Fiji, hjælper du lærere og pædagoger i børnehaver eller institutioner for børn med særlige behov.


Her er nogle af de opgaver, som du kan forvente at udføre som frivillig:


  • Styrke børns tidlige udvikling gennem sjove aktiviteter
  • Sikre bedre stimulering af hvert enkelt barn
  • Forbedre livskvaliteten hos børn der lever med handicap
  • Lave workshops om sundhed og hygiejne

Som frivillig vil du fokusere på følgende områder:


Styrke børns tidlige udvikling gennem sjove aktiviteter


Du hjælper lokale lærere og pædagoger med at lave aktiviteter, som udvikler børnenes fysiske, kognitive, og sociale færdigheder gennem lærerige lege, kreative valgfag, sange, og sportsaktiviteter.


Forbedre stimuleringen af hvert enkelt barn


I Fiji har lærerne svært ved at give individuel opmærksomhed og støtte til børnene, fordi der er mange børn i hver klasse. Med din hjælp, kan børnene få den nødvendige støtte til at udvikle sig.


Du lægger særligt fokus på de børn, der har svært ved at følge med i timerne, og du tilbyder én-til-én undervisning for at hjælpe dem op på klassens gennemsnitlige niveau.


Skabe opmærksomhed om sundhed, hygiejne og miljø


Mange beboere på fijiøerne lider af hjerte-kar-sygdomme og diabetes. Disse sygdomme hænger sammen med en stillesiddende livsstil og usund kost. Livsstilssygdomme er i dag skyld i ca. 80% af dødsfald i Fiji - sygdomme som med den rette viden kan undgås eller mindskes.


Du kan hjælpe med at styrke beboernes helbred og sundhed ved at lave workshops i skolen om temaer som personlig hygiejne, sund madlavning, eksempler på en sund madpakke, eller aktiviteter med sport og motion.


Børnene kan tage den nye viden med hjem til familien, som forhåbentlig vil overveje en sundere livsstil.


Forbedre livskvaliteten for børn, der lever med handicap


Vi arbejder også med institutioner for børn med særlige behov. Her gør du en forskel ved at stimulere børnene gennem leg, og ved at give dem individuel støtte.


Musik, billedkunst og håndværk er altid populært blandt børnene. Du kan også tilbyde børnene forskellig slags terapi, hvis du har erfaring med det.


Hvor i Fiji skal jeg bo og arbejde?

Pacific Harbour

Pacific Harbour er kendt som Fijis midtpunkt for oplevelser og hovedstad for eventyrlystne sjæle. Besøgende i byen kan blandt andet prøve zip-lining, jet-boarding og at sejle i kano. Havnen ligger på den sydlige kyst på øen og har en række strandhoteller og resorts.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Fiji


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Fiji ud?

Din arbejdsdag er normalt fra klokken 8.30 til 15.00, alt efter børnehavens åbningstider.


Du begynder dagen med morgenmad sammen med din værtsfamilie. Bagefter følges du med de andre frivillige i offentlig transport til børnehaverne.


Om formiddagen hjælper du lærerne med undervisningsaktiviteter som sprogforståelse og talforståelse. Efter børnenes formiddagspause, er det tid til sjov og leg med billedkunst, spil, og højtlæsning. Vores tjeklister hjælper dig med at finde ud af, hvad børnene har brug for at lære gennem aktiviteterne.


Hvis børnehaven ligger tæt på din værtsfamilies bolig, kan du gå hjem i frokostpausen. Ellers får du frokost i børnehaven.  


Om eftermiddagen kan du give støttetimer til de børn, der har brug for ekstra opmærksomhed.


Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du kan slappe af og udforske Fiji med de andre frivillige eller dine nye, lokale venner.

Projects Abroad volunteer with children in Fiji sits on the floor of a special needs day school to help a child to draw during her Childcare Project.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at støtte lokale lærere og pædagoger i Fiji i uddannelsen af yngre børn. Eleverne vil få succes i skolen senere, når de får undervisning allerede i børnehaven.


Vi arbejder i fattige områder, hvor der er for mange børn i klasserne. Lærerne har ikke tid til at arbejde personligt med hvert enkelt barn. Som frivillig kan du tilbyde et par ekstra hænder, så flere børn kan få den støtte, de har brug for.


En af de institutioner for børn med særlige behov, som vi samarbejder med, har næsten 100 børn tilmeldt. De får meget gavn af kvalificerede og engagerede frivillige, som vil hjælpe dem med deres daglige behov.


Vi har defineret fem mål i vores Childcare Management Plan for hvordan vi gør projektet bæredygtigt:


  • Styrke børns tidlige udvikling
  • Forbedre læsefærdigheder
  • Forbedre livskvaliteten for mennesker, der lever med handicap
  • Skabe opmærksomhed om sundhed og miljø
  • Forbedre niveauet af opmærksomhed til hvert enkelt barn


Du kan hjælpe os med at nå disse mål ved at blive frivillig i Fiji.

A Projects Abroad volunteer working with children in Fiji sits with a group of children at a special needs school teaching development skills through a painting activity.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Pacific Harbour. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Du kan også bede om at blive indkvarteret hos en lokal værtsfamilie. På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du deler værelse med mindst én anden frivillig på samme alder og af samme køn som dig. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Opdag det sydlige stillehavs smukke natur, mens du arbejder frivilligt sammen med os i Fiji. Det tropiske ørige har masser af aktiviteter og must-see seværdigheder, som du kan nyde godt af i din fritid.


Vi kan ikke tale om Fiji uden at nævne strandene, som er det perfekte sted at slappe af efter en arbejdsdag på projektet, med blødt, hvidt sand og klart, blåt vand. Strandene byder også på en masse andre spændende aktiviteter som vandsport og snorkling.


Hvis du vil have en kulturel oplevelse i din fritid, kan du tage på opdagelse i det farvestrålende, regnbuefarvede Sri Siva Subramaniya tempel. Du kan også tilbringe tid på kunstudstillinger, eller kigge på smuk, håndlavet keramik i Nadi.


Kula Eco Park giver dig mulighed for at se lokale planter og dyrearter, og hvis du er eventyrlysten, kan du zipline gennem parken.


Du kan udforske alle disse forskellige seværdigheder på egen hånd eller i en gruppe sammen med andre frivillige. Vi har et stort antal frivillige på Fiji hvert år, så du er sikker på at møde nye venner, som du kan rejse rundt med. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer