A Childcare volunteer working with children in Fiji sits in a circle with children during a kindergarten lesson.

Frivilligt arbejde med børn i Fiji

Hjælp lokale børnehavelærere og støt børns tidlige udvikling på øen Viti Levu

Projektoversigt

 • Med din hjælp vil børn lære de færdigheder, de skal bruge for at få succes i skolen.
 • Med fokus på udvikling i den tidlige barndom hjælper du os med at arbejde hen imod vores langsigtede mål.
 • Du vil bo hos en lokal værtsfamilie og lære mere om øens skikke og kultur.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med børn i Fiji det rigtige for mig?

Hvis du har drømt om at bo på en tropisk ø, og samtidig gerne vil gøre noget godt for andre, så er frivilligt arbejde i Fiji det rigtige for dig.


Alle, som kan lide at arbejde med børn, og som gerne vil have praktisk erfaring, er velkomne til at deltage i projektet. Oplevelsen er med til at udvikle dine kompetencer indenfor lederskab og planlægning som du kan skrive på dit CV og som kan gavne dig i din karriere.


Du behøver ikke have erfaring med børnepasning. Hvis du er energisk, kreativ, og har et ønske om at hjælpe andre, så er dette projekt perfekt til dig. Vores medarbejdere er der til at støtte dig. Vi hjælper dig også med oplæring, workshops og ressourcer, som du kan bruge i din undervisning.


Nogle af de børn, vi arbejder med, har særlige behov, og har brug for taleterapi. Det vil være en stor hjælp for lærerne, hvis du har erfaring med den slags arbejde.

A group of children pose for a photo with their teacher outside a kindergarten at one of our Childcare volunteer placements in Fiji.

Hvad bliver min rolle på projektet?

Som frivillig inden for børnepasning i Fiji støtter du lærere og pædagoger på plejecentre. Her er nogle af de opgaver, du kan forvente at udføre under dit ophold:

 • Fremme småbørnsuddannelse gennem sjove, lærerige aktiviteter
 • Arbejde med små grupper for at øge niveauet af stimulering, som hvert barn modtager
 • Dele viden om velvære gennem sundheds- og hygiejneworkshops
 • Forbedre livet for dem, der lever med særlige behov

Dit arbejde vil fokusere på følgende områder:

Fremme af småbørns udvikling gennem sjove aktiviteter

Du hjælper lokale koordinatorer og omsorgspersoner med at skabe aktiviteter, der udvikler børnenes fysiske, kognitive og sociale evner. Dette kan indebære:

 • At spille pædagogiske spil
 • At lave kunst og håndværk
 • Synge sange
 • At dyrke sport

Øg niveauet af stimulering, som hvert barn modtager

I Fiji forhindrer de store klasser ofte lærerne i at give hvert enkelt barn individuel opmærksomhed og støtte. Efter skoletid kan du arbejde tæt sammen med elever, der måske har svært ved at følge med i undervisningen, og samle små grupper for at give ekstra støtte, facilitere en læseklub eller hjælpe med lektierne.

Forbedre bevidstheden om sund levevis og miljø

Mange fijianere lider af sygdomme som hjertesygdomme og diabetes. Det skyldes normalt en relativt stillesiddende livsstil og dårlig kost. I øjeblikket skyldes næsten 80 % af dødsfaldene i Fiji denne type sygdomme, som kunne forebygges og håndteres ganske let med den rette viden.

Du kan hjælpe med at øge wellness-niveauet i Fiji ved at bruge undervisningstiden til at præsentere workshops. Emnerne kunne være

 • Personlig hygiejne
 • Demonstrationer af sund madlavning
 • Eksempler på, hvordan en sund madpakke ser ud
 • Fitness- og træningsrelaterede aktiviteter

Børnene kan gå hjem og dele deres viden med ældre familiemedlemmer og opfordre dem til at overveje en sundere livsstil.

Forbedre livet for dem, der lever med særlige behov

Vi arbejder også med børn med særlige behov. Her kan du gøre en stor forskel ved at give børnene individuel støtte og stimulering. Kunst og håndværk og musikundervisning er altid populært.

Hvis du har en uddannelse inden for en eller anden form for terapi, kan du også hjælpe med dette.


Hvor i Fiji skal jeg bo og arbejde?

Pacific Harbour

Pacific Harbour er kendt som Fijis midtpunkt for oplevelser og hovedstad for eventyrlystne sjæle. Besøgende i byen kan blandt andet prøve zip-lining, jet-boarding og at sejle i kano. Havnen ligger på den sydlige kyst på øen og har en række strandhoteller og resorts.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Fiji


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Fiji ud?

Du starter dagen med morgenmad, som tilberedes af og nydes sammen med din værtsfamilie. Efter morgenmaden tager du offentlig transport til dit praktiksted. På din første dag rejser Projects Abroad-medarbejderne med dig, så du kan lære, hvordan du kommer til dit praktiksted.

Din dag vil normalt strække sig fra ca. 8.30 til 15.00, hvilket falder sammen med børnehavens åbningstider.

I løbet af formiddagen hjælper du koordinatorerne med akademisk baserede klasseaktiviteter som f.eks. læse-, skrive- og regnefærdigheder. Efter børnenes morgenpause er det tid til at have det sjovt med kunst og håndværk, spil og læsning. Vores vurderingstjeklister hjælper dig med at finde ud af, hvilke aktiviteter du skal fokusere på med børnene.

Hvis du arbejder tæt på, hvor din værtsfamilie bor, kan du tage hjem til frokost. Hvis ikke, får du frokost på opholdsstedet.

Om eftermiddagen kan du tilbyde hjælpeklasser til små grupper af elever i landsbyen, som måske har brug for ekstra opmærksomhed.

Aftener og weekender er din fritid, hvor du kan slappe af og gå på opdagelse sammen med andre frivillige eller nye lokale venner.

Projects Abroad volunteer with children in Fiji sits on the floor of a special needs day school to help a child to draw during her Childcare Project.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål med projektet er at støtte lokale lærere og pædagoger i Fiji i uddannelsen af yngre børn. Eleverne vil få succes i skolen senere, når de får undervisning allerede i børnehaven.


Vi arbejder i fattige områder, hvor der er for mange børn i klasserne. Lærerne har ikke tid til at arbejde personligt med hvert enkelt barn. Som frivillig kan du tilbyde et par ekstra hænder, så flere børn kan få den støtte, de har brug for.


En af de institutioner for børn med særlige behov, som vi samarbejder med, har næsten 100 børn tilmeldt. De får meget gavn af kvalificerede og engagerede frivillige, som vil hjælpe dem med deres daglige behov.


Vi har defineret fem mål i vores Childcare Management Plan for hvordan vi gør projektet bæredygtigt:


 • Styrke børns tidlige udvikling
 • Forbedre læsefærdigheder
 • Forbedre livskvaliteten for mennesker, der lever med handicap
 • Skabe opmærksomhed om sundhed og miljø
 • Forbedre niveauet af opmærksomhed til hvert enkelt barn


Du kan hjælpe os med at nå disse mål ved at blive frivillig i Fiji.

A Projects Abroad volunteer working with children in Fiji sits with a group of children at a special needs school teaching development skills through a painting activity.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bliver indkvarteret sammen med andre Projects Abroad frivillige og praktikanter i løbet af dit ophold i Pacific Harbour. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

Du kan også bede om at blive indkvarteret hos en lokal værtsfamilie. På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du deler værelse med mindst én anden frivillig på samme alder og af samme køn som dig. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Opdag det sydlige stillehavs smukke natur, mens du arbejder frivilligt sammen med os i Fiji. Det tropiske ørige har masser af aktiviteter og must-see seværdigheder, som du kan nyde godt af i din fritid.


Vi kan ikke tale om Fiji uden at nævne strandene, som er det perfekte sted at slappe af efter en arbejdsdag på projektet, med blødt, hvidt sand og klart, blåt vand. Strandene byder også på en masse andre spændende aktiviteter som vandsport og snorkling.


Hvis du vil have en kulturel oplevelse i din fritid, kan du tage på opdagelse i det farvestrålende, regnbuefarvede Sri Siva Subramaniya tempel. Du kan også tilbringe tid på kunstudstillinger, eller kigge på smuk, håndlavet keramik i Nadi.


Kula Eco Park giver dig mulighed for at se lokale planter og dyrearter, og hvis du er eventyrlysten, kan du zipline gennem parken.


Du kan udforske alle disse forskellige seværdigheder på egen hånd eller i en gruppe sammen med andre frivillige. Vi har et stort antal frivillige på Fiji hvert år, så du er sikker på at møde nye venner, som du kan rejse rundt med. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer