A picture of a volunteer watching a giraffe whilst on one of our wildlife conservation volunteer opportunities in Kenya.

Frivilligt arbejde med naturbevaring i Kenya

Bo i den kenyanske natur og deltag i vores indsats for at beskytte den truede Rothschild giraf og andet afrikansk dyreliv

Projektoversigt

Arbejd med naturbevaring i Kenya og hjælp med at beskytte truede dyrearter og lokale økosystemer. Projektet giver dig mulighed for at se vilde dyr i deres naturlige omgivelser og at lære om naturbevaring af bevaringseksperter i hjertet af Østafrika. Du bor i reservatet Soysambu Conservancy, hvor vi arbejder for at bevare biodiversiteten gennem research og overvågning af dyrelivet.


Det primære fokus for projektet er den truede Rothschild’s giraf. Der er kun et par tusinde tilbage i verden, som lever i det fri, og en stor del af bestanden lever i Soysambu. Vi bliver nødt til at beskytte arten, før den bliver kritisk truet. Du kommer også til at lave praktisk, fysisk arbejde som at fjerne invaderende planter og bygge vandhuller til de vilde dyr. Alle dine aktiviteter bliver ført tilsyn med af erfarne miljøforkæmpere og bevaringseksperter.


Du bor og arbejder i reservatet i et hus sammen med andre frivillige. Grib chancen for at leve på savannen og have den ultimative naturoplevelse i Kenya.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er frivilligt arbejde med naturbevaring i Kenya det rigtige for mig?

Projektet er ideelt for dig, der brænder for at beskytte dyrelivet i Afrika og er interesseret i at arbejde ude i naturen. Det er også en fantastisk mulighed for at have en unik oplevelse off the beaten track.


Hvis du overvejer en karriere inden for naturbevaring, er dette projekt en ideel kombination af research og praktisk arbejde. Du lærer en masse ved at arbejde sammen med eksperter i naturbevaring. Du kan skrive din oplevelse på dit CV og snakke om dit ophold til jobsamtaler og i ansøgninger, hvor du kan fortælle om, hvad du har lært, og hvilke udfordringer du mødte.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal være på mindst én uge, og vi anbefaler, at du bliver i længere tid, så du kan opleve og prøve mere.

A group of volunteers are pictured on a Jeep truck whilst taking a break from their wildlife conservation volunteering in Kenya with Projects Abroad.

Dit arbejde bliver inddelt i fem kategorier:


Research om truede dyrearter


Vores primære fokus er at lave research om Rothschild giraffen og dele vores viden med andre reservater. Den viden, vi indsamler, er helt ny og kunne afgøre artens skæbne, da der kun er et par tusinde af den slags giraffer tilbage uden for fangeskab. Vores arbejde i Kenya gør en stor forskel for at vedligeholde et levested, hvor girafferne kan trives og formere sig i fred.


Sætte kamerafælder op


Da mange af dyrene er aktive om natten, hjælper kamerafælderne os med at studere deres levesteder, adfærd og færden. Du bliver involveret i at sætte kameraene op rundt omkring i reservatet, og kan samtidig lave en optælling af pattedyrene i området. Optællingen hjælper med at måle vores indsats, når vi undersøger væksten i dyrearternes bestand.


Opsøgende arbejde i lokalsamfundet


Udover arbejdet i reservatet, deltager du også i opsøgende arbejde hver torsdag. Det opsøgende arbejde afhænger af, hvad lokalsamfundet har brug for. Det kunne være at:  


  • Undervise børn i vigtigheden af at beskytte miljøet
  • Undervise i engelsk
  • Spille fodbold eller andre sportsgrene
  • Bygge et toilet eller en ovn


Fjerne invasive planter


Fremmede, invasive plantearter er et stort problem i Kenya. De ødelægger de endemiske planter, som er afgørende for dyrenes levested. Du hjælper med at fjerne de invasive planter, og med at rydde og vedligeholde stier for at sørge for, at de besøgende ikke går uden for stierne. På den måde beskytter vi også de endemiske planter.


Vedligeholde naturlige vandhuller til dyrene


Som frivillig hjælper du også med at vedligeholde vandhuller og borehuller, så der altid er friskt vand til dyrene, hvilket er afgørende for deres overlevelse i tørketiden.


Hvor i Kenya skal jeg bo og arbejde?

Soysambu

Når du bor og arbejder frivilligt i Kenya, har du base i Soysambu naturreservatet.


Reservatet ligger i hjertet af den smukke og årtusinde gamle Great Rift Valley i Nakuru County. Soysambu er på Kenya Wildlife Services liste over truede økosystemer, og derfor har vi brug for frivillige til at støtte de lokale miljøforkæmperes arbejde.


Du bor sammen med andre frivillige i naturreservatet i et hus, som er indrettet som et hostel med sovesale opdelt efter køn. Huset har et udendørs område og et stort fællesområde, hvor man kan slappe af sammen med de andre. I kan spise enten indenfor eller udenfor og slappe af efter en lang dag, mens I nyder den fantastiske udsigt.


Læg mærke til, at der kun er elektricitet om aftenen, når solcellerne har samlet energi hele dagen.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Kenya. 


Hvordan ser en typisk dag på projektet ud?

Du arbejder normalt fem dage om ugen. Dit skema kan ændre sig, alt efter de aktiviteter, I laver, så det kan være, at du skal arbejde tidligere, senere, eller i weekenden.


Arbejdet bliver delt ud til alle de frivillige ved hjælp af et ugeskema. På en typisk dag kan du forvente at arbejde fra klokken 8-12, hvorefter du har en pause med tid til at spise, tage en lur, læse og slappe af. Klokken 14, når luften bliver lidt køligere, vender du tilbage til arbejdet.


Dine arbejdsdage bliver oftest delt op i dage med fysisk arbejde og dage med ikke-fysisk arbejde. Du skifter mellem at grave vandhuller, fjerne planter og andet manuelt arbejde, og at indsamle data, kortlægge med GPS og lave research om dyrearter.


Om aftenen laver I mad og spiser, spiller spil og forbereder jer til næste dag.


Der er uddannede lokale medarbejdere på stedet til at administrere aktiviteterne, give støtte, og følges med dig hvorend du er i reservatet. Du kan også deltage i workshops, som er designet til at lære dig om de forskellige aspekter af projektet og miljøet i Kenya.


Da du bor sammen med andre frivillige, kan du bruge aftenerne og weekenderne på at lære de andre bedre at kende.

A male Projects Abroad volunteer spots a male giraffe whilst out and taking part in his Wildlife conservation volunteer work in Kenya.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at bevare områdets trivsel og sikre overlevelsen af det kostbare og skrøbelige dyreliv.


Kenya er kendt for safari og vilde dyr, som kan ses fra vejene, når man kører. Den menneskelige befolkning vokser dog fortsat i området, og dyrelivet bliver mere og mere truet af krybskytter, forurening og ødelæggelse på grund af menneskelig beboelse og kommerciel udvikling. Reservater som Soysambu skaber fristeder for dyrelivet og giver den vilde natur lov til at brede sig og blomstre.


Som frivillig udvikler du en række nye kompetencer gennem alt det forskellige research og praktiske arbejde, du bliver involveret i. Du får også en større forståelse for det østafrikanske landskab, dyrene og deres levevis.


Vores primære fokus i Soysambu er at beskytte Rothschild giraffen. Omkring 5% af girafbestanden lever i Soysambu. Den research, vi laver, er afgørende for at sikre, at arten kan trives i området.


Vi stræber også efter at involvere lokalsamfundet i indsatsen, og vi arbejder sammen med de lokale samfund i Soysambu. Vi laver blandt andet uddannelseskurser og workshops på de lokale skoler.


Målet er at dele vores viden med de lokale børn om, hvor vigtigt det er at beskytte dyrene og miljøet.


Bliv frivillig på vores naturbevaringsprojekt på den afrikanske savanne, og bliv en del af vores langsigtede indsats for at beskytte Kenyas dyreliv.

Volunteers from Projects Abroad are pictured with a giraffe they helped rescue whilst on their wildlife conservation volunteer work in Kenya.

Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige I naturreservatet. På den måde kan I lære hinanden at kende og dele jeres oplevelser, som I får ved at bo på den afrikanske savanne sammen. Jeres bolig er tryg, ren og komfortabel.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Kenya er en perfekt mulighed for at udforske dette fantastiske land. Kenya har et bredt udvalg af forskellige aktiviteter, så du kan være sikker på, at der er masser for dig at lave om aftenen og i weekenderne.


En rejse til Østafrika ville ikke være fuldendt uden en safari. Du kan se vilde dyr som elefanter, løver, og endda den truede Rothschilds giraf, når du er på opdagelse på savannen.


Vores projekter finder sted i Nanyuki, som er kendt som indgangen til Mount Kenya. Med det majestætiske bjerg lige uden for byen er det turen værd at bruge en dag på at vandre rundt om foden på bjerget.


Du kan tilbringe aftenerne på lokale restauranter, hvor du kan lytte til live musik og prøve retter fra det lokale køkken. Kenya har også nogle must-see markeder med farvestrålende tekstiler og håndlavede skulpturer.


Du kan bruge din fritid på at tage på opdagelse på egen hånd eller rejse rundt med en gruppe. Vi har mange frivillige i Kenya hvert år, så du er sikker på at møde nye venner og rejsekammerater på din tur. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer