A group of sharks pictured by Projects Abroad volunteers whilst diving on their Shark Conservation volunteering project in Fiji.

Frivilligt arbejde med hajbevaring i Fiji

Dyk ned i det smukke, klare vand i det sydlige Stillehav og gør en stor forskel for bevaringen af truede hajer

Projektoversigt

 • Arbejd sammen med videnskabsmænd for at beskytte et af de mest truede havdyr på planeten.
 • Som forskningsassistent vil du deltage i undersøgelsesdyk og identificere forskellige arter i deres naturlige marine habitat, alt imens du opnår en PADI-dykkercertificering.
 • Partner med FN's Udviklingsprogram (UNDP).
 • Baseret i Pacific Harbour vil du bo sammen med ligesindede frivillige i delt bolig, udveksle historier og skabe nye minder, der vil vare hele livet.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover
Du skal kunne svømme mindst 200 meter.


Er frivilligt arbejde med hajbevaring i Fiji det rigtige for mig?

Hajbevaringsprojektet i Fiji er perfekt for eventyrlystne frivillige med passion for naturen og dyrelivet i havet.

 

Hvis du er interesseret i en karriere inden for naturbevaring, er dette projekt et godt match til dig. Du arbejder sammen med førende eksperter inden for marinebiologi og lærer af at observere deres arbejde. Du får praktisk erfaring med havbevaring, som du kan skrive på dit CV, og som kan gavne din karriere. Projektet giver dig også spændende samtaleemner til ansøgninger og jobsamtaler.

 

Du behøver ikke at have erfaring med naturbevaring for at deltage. Du får en grundig oplæring i dine første to uger på projektet, hvor du også tager dit PADI dykkercertifikat. Oplevelsen med Projects Abroad er spændende og samtidig helt sikker. Du bliver vejledt af professionelle dykkerinstruktører fra vores kvalificerede samarbejdspartnere, Beqa Adventure Divers. Deres score i forhold til sikkerhed under hajdyk er på 100%.

 

Hvis du har erfaring med at dykke, får du muligheden for at tage specialiserede dykkerkurser. Hvis du bliver i otte uger eller længere, kan du også tage dit Dive Master certifikat her på projektet.

 

Vi har en række forskellige arbejdssteder og aktiviteter for frivillige inden for hajbevaring i Fiji, som er åbne året rundt. Du kan derfor selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold skal være på mindst to uger, og vi anbefaler, at du bliver længere, så du kan gøre en større forskel.

Volunteers are pictured planting mangroves as part of their shark conservation volunteering in Fiji with Projects Abroad.

Hvad bliver min rolle på projektet med hajer i Fiji?

Der er altid masser at lave i arbejdet for at beskytte hajerne og miljøet i Fiji. Her er nogle af de aktiviteter, du kan forvente at være med til:

 

 • Tag et PADI dykkercertifikat (dykkerkurset er inkluderet i prisen)
 • Indsamling af vigtige data under og efter dyk
 • Genplantning af mangrovetræer langs den smukke kyst
 • Hjælp med vigtigt opsøgende arbejde og kampagner i lokalsamfundene

Dit arbejde bliver inddelt i de følgende kategorier:

 

Tag dit PADI dykkercertifikat

 

Vi tilbyder PADI certifikater som en del af dette projekt, fordi dykning er en stor del af det arbejde, du udfører som frivillig inden for hajbevaring. Hvis du er nybegynder, tager du PADI Open Water certifikatet i løbet af dine første to uger på projektet. Hvis du allerede har erfaring med dykning og har et certifikat, kan du tage PADI Advanced certifikatet eller PADI Rescue Diver certifikatet.

 

 

Dataindsamling

 

I løbet af projektet hjælper du personalet med at indsamle data fra undersøgelsesdyk og hajdyk (to gange om måneden). Når observationer henvises til os af landsbybeboerne, og arter findes ved siden af ​​flodmundinger; vi laver BRUV drops, undersøge og tælle antallet af unge hajer og kilefisk i området. Vi deler data med globale overvågningsplatforme som eShark og SharkBase. I 2016 var vores havbiologiske forskningsprojekter et af de fem vigtigste bidrag til disse databaser.

 

Du indsamler data ved at:

 

 • At tage på undersøgelsesdyk og registrere detaljer om forskellige arter 
 • At lave to-månedlige hajdyk for at indsamle vigtig information om adfærd på individuelle hajer.
 • Assistere med at placere BRUV'er tæt på flodmundinger, hvor hajarter er blevet set af landsbybeboerne. To gange om måneden.

 

Mangrove genplantning

 

Ud over arbejdet med hajerne, hjælper du også med at passe unge mangrovetræer på vores planteskole og at genplante mangrovetræer langs kysten.

 

Mangroveskove er et af de vigtigste økosystemer i området. De fungerer som ynglesteder for mange forskellige arter af fisk, samtidig med at de hjælper med at mindske kulstofudledning. Vi samarbejder med lokale virksomheder for at mindske deres niveau af Co2-udledning og at plante nok mangrovetræer til at neutralisere kulstofferne.  

 

 

Kampagner og opsøgende arbejde om bæredygtighed

 

Hjælp med at reducere de 73 millioner hajer, som bliver dræbt af mennesker hvert år ved at arrangere kampagner i lokalsamfundet. Med workshops og opsøgende arbejde kan du sprede budskabet om vigtigheden af hajbevaring og bæredygtighed. Du hjælper med at sikre, at lokalbefolkningen i Fiji bliver involverede i bevaringsarbejdet, og du hjælper med at sikre, at de yngre generationer fortsætter med at beskytte hajerne i fremtiden.

 

Her er nogle af de aktiviteter, som du som frivillig bliver en del af i forhold til opsøgende arbejde:

 

 • Afholdelse af workshops for at lære lokalbefolkningen om vigtigheden af havbevaring og en bæredygtig livsstil
 • Afholdelse af timer med skolebørn om genanvendelse (især af plastik), klimaforandringer og dyrelivet i havet
 • Opsamling af plastikflasker fra lokale restauranter og hoteller og genbrug af dem som potter på planteskolen for mangrovetræer

Hvem er vores samarbejdspartnere i Fiji?

Projects Abroad arbejder for at gøre den størst mulige forskel for hajbevaringen i Fiji. Vi sørger også for, at du har al den støtte, du skal bruge, når du arbejder på vores projekter, for at give vores frivillige den bedst mulige oplevelse.

I Fiji arbejder vi sammen med mange kvalificerede partnere for at opnå vores mål.


En vigtig del af arbejdet for at beskytte dyrelivet i havet er at dykke for at indsamle data. Vi arbejder sammen med PADI og Beqa Adventure Divers for at sikre, at alle vores frivillige kan deltage fuldt ud i vores vigtige indsats.


Vi arbejder også sammen med store, internationale organisationer som WWF, Project AWARE, SharkBase, og Friends for Sharks. Vi deler vores data med dem, og med deres støtte kan dit arbejde gøre en større forskel for indsatserne inden for hajbevaring.


Hvor i Fiji skal jeg bo og arbejde?

Pacific Harbour

Når du er frivillig på projektet med hajbevaring i Fiji, bor du i Pacific Habour, som er en populær by med masser af muligheder for adventure og ekstremsport. Her på sydkysten af Viti Levu kan du helt sikkert få stillet tørsten efter eventyr og nye oplevelser.


Du bruger det meste af tiden som frivillig med at bidrage til hajforskningen, når I dykker langs Pacific Habours kyst i den berømte Beqa Lagoon og i Shark Reef Marine Reserve. Du hjælper også med indsatser for naturbevaring og at skabe opmærksomhed omkring miljøet i lokalsamfundene.


Du har masser at lave i din fritid: hvis du gerne vil have adrenalinen til at pumpe, kan du zipline eller river rafte, og øen har også fantastiske muligheder for at sejle i kayak og vandre mellem enestående vandfald og frodig regnskov. Hvis du hellere vil slappe af, har Pacific Habour nogle af de lækreste hvide sandstrande på øen.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Fiji


Hvordan ser en typisk dag på hajbevaringsprojektet i Fiji ud?

Dette er en typisk uge efter afslutningen af ​​dit dykkerkursus. Dagene er opdelt i morgen- og eftermiddagsvagter afhængigt af antallet af frivillige. En typisk dag vil løbe fra 7.00 til 16.00, søndag til torsdag. Alle dine aktiviteter vil blive overvåget af uddannede lokale fagfolk, herunder kvalificerede havbiologer.


Søndag: Opmålingsdag
Formiddag: Undersøgelsesdyk. Gå til forskellige steder for at registrere observationer af forskellige arter (hajer, rokker, fisk osv.)
Eftermiddag: Kontorarbejde som dataindtastning, workshops, forberedelse til andre aktiviteter.

Mandag: Mangrovedag
Morgen: Mangrove-workshop eller Survey Dive Workshop (Arts-ID)

Eftermiddag: Klargøring af mangroveplanteskoler, vedligeholdelse, frøindsamling, plantning og genplantningsarbejde.

Tirsdag: Fællesdag
Formiddag: Workshop om at gennemføre undersøgelser i samfundet. Forekomst af kilefisk/guitarfisk og andre hajarter i kystvandene i Vitilevu.
Eftermiddag: Landsbybesøg for at gennemføre samfundsundersøgelser, BRUV-drop og mærkning, når der findes arter.

Onsdag: Undersøgelsesdag
Formiddag: Undersøgelsesdyk. Gå til forskellige steder for at registrere observationer af forskellige arter (hajer, rokker, fisk osv.)
Eftermiddag: Kontorarbejde som dataindtastning, workshops, forberedelse til andre aktiviteter.

Torsdag:
Morgen: Hajdyk (hver anden uge)/Strandrydning/Kulturværksteder
Eftermiddag: Kontorarbejde, frivilligmøde

Volunteers from Projects Abroad are seen participating in a beach clean up as part of their shark conservation volunteering work in Fiji.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at beskytte hajbestanden i havet omkring Fiji. Vi startede vores hajbevaringsprojekt i Fiji i 2014 som reaktion på den faldende hajbestand i området. Den fijianske regering har sat beskyttelsen af hajer som en topprioritet inden for naturbevaring på øerne. Selv om flere beskyttede havområder er blevet oprettet for at gøre noget ved faldet i hajbestanden, bliver bestanden stadig mindre og mindre.


“Hajer er mere udsatte nu, end nogensinde før.” - Boris Worm, Professor i Biologi, Dalhousie Universitet, Canada


Som et af de øverste led i fødekæden i havet, er hajen vigtig for økosystemet under vandet. Udryddelsen af hajer ville have ødelæggende konsekvenser, både for dyrelivet i havet og for mennesker. Uden hajer ville der starte en destruktiv kædereaktion, som ville føre til en stigning af alger, som ville kvæle koralrevene og i sidste ende dræbe dem.


Hvis korallerne dør, mister tusindvis af dyrearter deres levesteder, lokale fiskere ville miste deres levebrød, og befolkningen i Fiji ville miste deres primære kilde til fødevarer.


For at sikre, at vi arbejder hen mod langsigtede og bæredygtige mål for at håndtere disse problemer, har vi udarbejdet en Conservation Management Plan for Fiji. Nogle af målene i planen er at:


 • Indsamle data om dyrelivet i havet for at informere bevaringsstrategier
 • Plante mangrovetræer for at skabe det første Co2-neutrale hotel i Fiji
 • Sprede budskabet om naturbevaring og vigtigheden af hajers overlevelse
 • Opfordre den lokale befolkning til at levebæredygtigt


Bliv frivillig på vores projekt inden for hajbevaring i Fiji og hjælp os med at arbejde hen mod vores mål.


Management plans

Vi beskriver vores målsætninger for vores projekter i dokumenter, som vi kalder Management Plans. Vi bruger dem til at planlægge vores arbejde på en grundig og officiel måde. De hjælper os også med at gøre vores projekter bedre. Det betyder også, at du kan blive en del af noget, som faktisk har en stor indflydelse der, hvor der er brug for det.

Læs mere om vores Management Plans


Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i Nadi. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Fiji og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.  

Få mere viden om vores boligforhold.


Aktiviteter og fritid

Opdag det sydlige stillehavs smukke natur, mens du arbejder frivilligt sammen med os i Fiji. Det tropiske ørige har masser af aktiviteter og must-see seværdigheder, som du kan nyde godt af i din fritid.


Vi kan ikke tale om Fiji uden at nævne strandene, som er det perfekte sted at slappe af efter en arbejdsdag på projektet, med blødt, hvidt sand og klart, blåt vand. Strandene byder også på en masse andre spændende aktiviteter som vandsport og snorkling.


Hvis du vil have en kulturel oplevelse i din fritid, kan du tage på opdagelse i det farvestrålende, regnbuefarvede Sri Siva Subramaniya tempel. Du kan også tilbringe tid på kunstudstillinger, eller kigge på smuk, håndlavet keramik i Nadi.


Kula Eco Park giver dig mulighed for at se lokale planter og dyrearter, og hvis du er eventyrlysten, kan du zipline gennem parken.


Du kan udforske alle disse forskellige seværdigheder på egen hånd eller i en gruppe sammen med andre frivillige. Vi har et stort antal frivillige på Fiji hvert år, så du er sikker på at møde nye venner, som du kan rejse rundt med. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer