A volunteer helps out with a dogs examination in a veterinary clinic during his Veterinary Medicine work experience in Ghana.

Erfaringsophold med veterinærmedicin i Ghana

Få erhvervserfaring inden for veterinærmedicin, mens du behandler husdyr og bondegårdsdyr sammen med kvalificerede dyrlæger i Ghana

Projektoversigt

  • Tilmeld dig vores Veterinærmedicin praktik i Ghana og lær ved at skygge og lære direkte fra erfarne dyrlæger.
  • Tilføj værdi til dit CV, mens du får en dybere forståelse for at arbejde med dyr i et udviklingsland. Hjælp til sårpleje, vaccinationer og kontrol af vitale tegn.
  • Mens du er i Ghana, bor du hos en lokal værtsfamilie i Accra eller Akuapem Hills. Afhængigt af hvilket sted du er baseret på, vil du enten få erfaring i en privat klinik eller på gårde.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold inden for veterinærmedicin i Ghana det rigtige for mig?

Vores erfaringsophold inden for veterinærmedicin er ideelt for dig, der er interesseret i at få erhvervserfaring med dyr. Opholdet er særligt brugbart for dig, hvis du drømmer om at blive dyrlæge i fremtiden. Opholdet giver erhvervserfaring til dit CV og giver dig spændende oplevelser at fortælle om i ansøgninger, jobsamtaler eller optagelsessamtaler.

Du behøver ikke at have erfaring på området for at deltage på projektet. Dit arbejde bliver tilset af en dyrlæge hele vejen igennem, som lærer dig alt, hvad du skal vide. Dyrlægen står også klar til at besvare dine spørgsmål, mens du lærer at arbejde med dyr i et udviklingsland. Du kan også til enhver tid spørge Projects Abroads medarbejdere til råds, hvis du får brug for det. 

Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold bliver på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive længere, så du kan lære og opleve mere og gøre en større forskel.

Projects Abroad volunteer holding a puppy while he gets his injections at our Veterinary Medicine placement in Ghana.

På dit erfaringsophold inden for veterinærmedicin i Ghana, bliver dit arbejde inddelt i de følgende områder: 

Observere og assistere under rutinekonsultationer og behandlinger

Du vil arbejde sammen med dyrlæger under gårdbesøg (hvis i Akuapem Hills) eller på et veterinærhospital (hvis i Accra). Du kan også hjælpe under tilsyn af en dyrlæge. Hvis du får lov, kan du hjælpe med opgaver som at: 

  • Almen pleje af dyrene
  • Give vaccinationer og medicin
  • Forbinde sår
  • Teste for sygdomme 
  • Lægge IV drop

Give en hjælpende hånd  ved indgreb og observere obduktioner

Afhængigt af dit erfaringsniveau, kan du få lov at hjælpe med mere praktisk arbejde. Du kan assistere dyrlægen ved at gøre operationsstuen og instrumenter klar til kirurgiske indgreb, og du kan give en hjælpende hånd under indgreb som sterilisationer. En sjælden gang i mellem kan du få lov at se en obduktion. Her finder du ud af, om dyret døde af en skade, en sygdom eller andre komplikationer.

Oplyse lokalbefolkningen og gårdejere om de korrekte metoder for dyrepasning

I Ghana mangler befolkningen viden om dyrepleje og dyrs rettigheder. Mange dyre- og gårdejere tager ikke deres dyr til dyrlæge, fordi de ikke har råd til at betale for det. De har ofte heller ikke midlerne til at transportere sig selv og dyrene til dyrehospitalet.  

Derfor ender de ofte med enten at lade være med at indberette sager om syge dyr, eller venter, til det er for sent. Hvis dyrene ikke selv kommer sig, kan de dø af deres lidelser. Ved at undervise lokalbefolkningen om dyrepasning, vil vi opleve lavere dødelighed blandt dyrene, mens vi hjælper med at forebygge spredningen af sygdomme.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

På dette erfaringsophold kan du vælge mellem at arbejde i hovedstaden Accra eller det mere landlige Akuapem Hills.

Accra

Ghanas hovedstad ligger ved den atlantiske kyst og har over to millioner indbyggere, hvilket gør Accra til en af de største byer i landet. Når du går gennem gaderne, hilser de lokale nysgerrigt på dig, og du møder et væld af ghanesiske restauranter, som serverer lækre, lokale retter.

I Accra arbejder du med husdyr og bondegårdsdyr på et lokalt dyrehospital. Den privatejede veterinærinstitution tilbyder effektiv dyrepleje af god kvalitet til en overkommelig pris for landmænd og dyreejere i Ghana.

Akuapem Hills

Akuapem Hills er kendt for at være en af de mere fredfyldte regioner i Ghana, og området er smukt og fyldt med frodigt planteliv på bjergsiderne og smuk, rød jord. Rundt omkring på bjergsiden ligger små landsbyer, hvor du vil opleve en mere traditionel side af ghanesisk kultur. Du lærer de lokale at kende og smager tørret fisk og søde kartofler fra et madmarked. 

Du vil bruge dine dage på at gå fra gård til gård, besøge og behandle husdyr, der kræver hjælp.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet med veterinærmedicin i Ghana ud?

Du starter dagen med at spise morgenmad sammen med din værtsfamilie. Bagefter klæder du dig i tøj, som gerne må blive beskidt, før du tager en tro tro eller en deletaxa til din arbejdsplads. På din første arbejdsdag, følger en medarbejder fra Projects Abroad dig på arbejde for at vise dig vejen. 

En typisk dag på projektet kan starte så tidligt som klokken 7.00 og slutte omkring klokken 15.00. Du kan enten spise en medbragt madpakke i løbet af dagen eller vente, til din arbejdsdag er slut, så du kan spise frokost sammen med din værtsfamilie, når du kommer hjem.

Hver morgen mødes du med din projektkoordinator og aftaler, hvad dagens arbejde går ud på. Alt efter hvilken arbejdsplads, du vælger, tilbringer du enten dagen ude på forskellige gårde eller på et dyrehospital. Du hjælper med at give vaccinationer og med at assistere ved operationer og rutinebehandlinger, samt at observere under obduktioner.

Du har fri om aftenen og i weekenderne, hvor du har tid til dig selv. Du kan bruge din fritid på at smage lokale retter som jollof rice i Accra, nyde strandene i Cape Coast, eller tilbringe tid sammen med andre frivillige og praktikanter.

An intern doing a Veterinary Medicine placement in Ghana helps treat a goat in a rural village.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at give dig en lærerig oplevelse og muligheden for at lære direkte af lokale dyrlæger. Du giver også tilbage til samfundet ved at hjælpe med at behandle dyr og udveksle viden med lokalbefolkningen om, hvordan folk bedre kan passe på deres kæledyr og kvæg.

I Ghana er der mangel på dyrlæger, og med en meget lille gruppe dyrlæger, som er tilgængelige for landmænd og ejere af kæledyr, er der mange dyr, som ikke får behandling. De fleste dyrlæger arbejder i byerne, og gårdejere i landlige distrikter har ikke adgang til dem. Derudover kommer en stor procentdel af sygdomme hos mennesker fra syge dyr, hvilket betyder, at du kommer til at se sygdomme, som ikke længere findes hjemme i Danmark.

Med din hjælp kan de dyrlæger, vi samarbejder med, nå ud til flere mennesker og dyr for at tilbyde behandling. Behandlingen af sygdomme og uddeling af vaccinationer hjælper med at forebygge fremtidige udbrud af dyrerelaterede sygdomme.

Få uvurderlig erhvervserfaring inden for veterinærmedicin i Ghana og giv dit CV ekstra kant, mens du fremmer trivslen hos dyr i et udviklingsland.

A local man talks to an intern doing a Veterinary Medicine internship in Ghana about his dog.

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer