A Projects Abroad group visits a local community during their Human Rights internships in Ghana.

Erfaringsophold med menneskerettigheder i Ghana

Få erhvervserfaring med arbejde inden for menneskerettigheder, mens du uddanner og selvstændiggør udsatte lokalsamfund i Accra

Projektoversigt

Rejs til det vestlige Afrika og få erhvervserfaring inden for menneskerettigheder på erfaringsopholdet i Ghana. Dit arbejde fokuserer på at sprede budskabet om folks rettigheder og at beskytte menneskerettigheder i marginaliserede lokalsamfund. Det arbejde, du lægger i dit erfaringsophold, gavner dit CV og hjælper dig i din fremtidige karriere.

Du arbejder på Projects Abroads kontor for menneskerettigheder, hvor du lærer ved at arbejde sammen med professionelle inden for menneskerettigheder. De områder, du arbejder inden for, inkluderer børns rettigheder, kvinders rettigheder, bemyndiggørelse af unge og meget mere. Du kommer til at opleve mange forskellige slags sager og at lære, hvordan man håndterer hvert enkelt sag. Du møder mange forskellige slags mennesker inklusiv repræsentanter for juridiske myndigheder og internationale NGO’er.

Du bor i Accra hos en lokal værtsfamilie. Brug din fritid på at udforske det afrikanske land i weekenderne, mens du får nye venner blandt lokale, praktikanter og frivillige fra hele verden.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

18 eller derover


Er et erfaringsophold med menneskerettigheder i Ghana det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet er perfekt for studerende, som er interesserede i at arbejde med menneskerettigheder. Du ser forskellige slags brud på menneskerettigheder ved at arbejde i et udviklingsland som Ghana, og du lærer at håndtere hvert enkelt af disse problemstillinger.

Erfaringsopholdet gør dit CV spændende og giver dig gode samtaleemner til jobsamtaler og i ansøgninger. Oplevelsen er især værdifuld for dig, hvis du gerne vil arbejde med NGO’er senere hen. 

Du kan godt deltage på projektet, selv om du ikke har erfaring med menneskerettigheder. Du behøver ikke at have erfaring på området, så længe du er interesseret, engageret og villig til at arbejde. Vores medarbejdere og professionelle inden for menneskerettigheder lærer dig alt, hvad du skal vide, og de vejleder dig og tilser dit arbejde. Opholdet er en fantastisk mulighed for at få erhvervserfaring inden for feltet, hvis du overvejer en karriere inden for menneskerettigheder.

Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst to uger, og vi anbefaler dig at blive, så længe du kan, så du kan lære mere og gøre en større forskel for lokalsamfundene.

A student talks to an immigration officer during her Human Rights internship in Ghana.

På dit erfaringsophold med menneskerettigheder i Ghana, arbejder du inden for de følgende områder: 

Identificere og logføre brud på menneskerettigheder ved opsøgende arbejde i lokalsamfund

Vi må lave praktisk research i området for at håndtere brud på menneskerettigheder og misbrug af især kvinder, børn og folk, der lever med handicap. Du hjælper de lokale medarbejdere med gennem opsøgende arbejde, så de kan identificere misbrug og bestemme misbrugets grad. Du hjælper med at vurdere de behov, som de berørte har, at prioritere ofre for misbrug, og at bestemme en strategi for at skabe forandring i området. 

I øjeblikket fokuserer vi på de følgende problemstillinger:

 • Beskyttelsen af børn mod misbrug og menneskehandel 
 • Retten til uddannelse for alle børn 
 • Forebyggelse mod børneægteskab 
 • Vold i hjemmet
 • Seksuelt misbrug
 • Rettigheder for mennesker med handicap
 • Stemmeret

Hjælp med at løse sager om brud på menneskerettigheder

Når vi har identificeret ofrene for brud på menneskerettigheder, hjælper du dem videre. Når du har indsamlet data, indsender du rapporter til de relevante myndigheder for menneskerettigheder. Du holder kontakten med dem for at sørge for, at indbyggerne i lokalsamfundet får den hjælp, som de har brug for.  

Nogle gange kan du også udforske alternative metoder til at løse problemerne. Du kunne: 

 • Være i kontakt med landsbyledere og de ældste i lokalsamfundet
 • Hjælpe med mægling mellem parterne
 • Afholde promoverende kampagner for menneskerettigheder
 • Bruge konventionelle medier til at sprede budskaber
 • Snakke med familier og religiøse institutioner, som har en stor indvirkning og indflydelse i det ghanesiske samfund 

Styrke viden og opmærksomhed i forhold til menneskerettigheder gennem lærerige kampagner og samtaler

Mange mennesker kender ikke deres grundlæggende rettigheder og er derfor ikke klar over, når de bliver brudt. Vi arbejder på at ændre det gennem kampagner og workshops for at sprede viden om menneskerettigheder. Vores mål er at dele viden og at selvstændiggøre folk, så de kan kæmpe for deres egne rettigheder og andres.

Du laver research inden for menneskerettigheder og bruger informationerne til at udvikle kampagner og workshops. Du hjælper også med at afholde de workshops, du planlægger.


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Akuapem Hills

While assisting with human rights work in Ghana, you’ll be based in the beautiful Akuapem Hills region. Around an hour away from the capital city of Accra, you’ll be surrounded by lush greenery, and enjoy a more relaxed pace of life. You’ll always be greeted by children on their way to school, or be offered a seat if the locals see you have been standing anywhere too long!

You’ll work with members of the Ghana Police Service. This is a professional environment, and you’ll be expected to be punctual and willing to work hard. This is a unique opportunity to help local people from within the police system.

There will be days when you travel to more rural communities for outreach work. You’ll work with people, as well as local schools and other institutions.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet med menneskerettigheder i Ghana ud?

Du starter med at spise morgenmad med din værtsfamilie hver dag. Klæd dig pænt og professionelt på, før du tager afsted mod kontoret i en tro tro eller en deletaxa. På din første arbejdsdag følger vores team dig på arbejde, så du lærer vejen at kende. 

Din arbejdsdag starter klokken 8.00, og du har fri omkring klokken 16.00, mandag til fredag. Dine arbejdstider kan dog være længere, hvis du arbejder med opsøgende arbejde, og du får en times frokostpause hver dag. 

På en almindelig dag på projektet, ankommer du på kontoret og mødes med dine koordinatorer, før I tager ud i lokalsamfundene. I det opsøgende arbejde interviewer du beboere i området, indsamler data, og spreder budskabet gennem lærerige præsentationer og samtaler. Når du kommer tilbage på kontoret, gennemser du de data, du har indsamlet. Når du har analyseret informationerne, kan du og medarbejderne lettere hjælpe og rådgive lokalbefolkningen. 

Om eftermiddagen kan du lave research for vores igangværende initiativer og programmer. Du kan også planlægge præsentationer for kampagner, deltage i møder, eller hjælpe med projektplanlægning til fremtidigt opsøgende arbejde.

Når du er færdig med dagens arbejde, kan du lære din værtsfamilie bedre at kende. I weekenderne kan du udforske det smukke land og lære om den historiske slavehandel på et af de mange nationalmuseer. Du får også muligheden for at besøge Cape Coast, hvor du kan gå rundt i den gamle fiskerlandsby eller slappe af på stranden.

Projects Abroad representatives address a community on police brutality on their Human Rights internships in Ghana.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at fremme og beskytte grundlæggende menneskerettigheder for udsatte og dårligt stillede befolkningsgrupper i Ghana. Derudover giver vi dig en oplevelse med erhvervserfaring inden for menneskerettigheder i et udviklingsland og en indsigt i de udfordringer, som befolkningen kæmper med hver eneste dag.

Ghana er et stabilt og demokratisk land i Vestafrika. Dog har landet stadig mange udfordringer og mangler i forhold til menneskerettigheder. Problemer som vold i hjemmet og børnemisbrug giver stadig store udfordringer.

Vi startede Projects Abroads kontor for menneskerettigheder i Accra som respons på de problemer, vi så i landet. Kontoret er finansieret og administreret af os, og derudover er kontoret registreret hos the Department of Social Welfare and Registrar Department (ministeriet for social bistand og giftefoged) i Ghana. Vi har brug for din hjælp til at beskytte og sprede viden om menneskerettigheder i Ghana.

Du arbejder hen mod de følgende mål, som vi har defineret i vores Human Rights Management Plan:

 • Styrke kendskabet til og viden om menneskerettigheder
 • Identificere og rapportere om brud på menneskerettigheder og udsatte områder
 • Løse sager om brud på menneskerettigheder

Tag på erfaringsophold med menneskerettigheder i Ghana, og hjælp marginaliserede lokalsamfund, mens du får erhvervserfaring inden for feltet.

Projects Abroad interns team up with human rights professionals in Ghana to raise awareness of child trafficking by giving talks at local schools.

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Ghana. De vil byde dig velkommen i deres hjem og være ivrige efter at dele deres skikke og få dig til at lære dem om din egen kultur. Vi mener, at det er den bedste måde at fordybe sig i Ghanas kultur på og få en helt unik oplevelse.

Vi vil altid forsøge at lade dig bo sammen med mindst én anden frivillig eller praktikant fra Projects Abroad hos den samme værtsfamilie. Dit værelse vil være beskedent, men komfortabelt, rent og sikkert.

Dit programgebyr inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer