An intern gaining journalism work experience in Mongolia

Erfaringsophold med journalistik i Mongoliet

Boost dit CV ved at få erhvervserfaring i journalistik inden for radio, tryk eller TV

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for journalistik i Mongoliet og arbejd sammen med erfarne journalister inden for radio, trykte medier og TV.

Du kan vælge at arbejde for engelske tidsskrifter eller at få erhvervserfaring ved at hjælpe med at producere et radio- eller TV program.


Grib muligheden for at skrive erhvervserfaring på dit CV og opbygge dit portfolio ved at arbejde på opgaver, som du får i Mongoliet. Opholdet giver dig en spændende vinkel i ansøgninger og til jobsamtaler. Det er også en perfekt mulighed for at udforske forskellige specialiseringer inden for journalistik og at netværke med professionelle inden for feltet.


Du bor hos en lokal værtsfamilie og arbejder i Ulaanbaatar. Få mest muligt ud af din tid i Mongoliet ved at udforske landet, møde den lokale befolkning og opbygge venskaber med andre praktikanter og frivillige.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

To uger

Alder: 

16 eller derover


Is this a Journalism Internship in Mongolia right for me?

Our Journalism internship in Mongolia is perfect for journalism students interested in getting practical work experience and building their portfolios.


We have three different specialisations available: print, radio, and television. You can choose which area to work in, so let us know when you apply and we can organise it.  


This programme gives you the opportunity to actively create content. You can take on serious topics like alcoholism, or look at lighter topics, like covering a local cultural festival. Whatever you do can be added to your portfolio.  


All Journalism interns in Mongolia should have intermediate English skills. The programme runs throughout the year, and you can join at any time.


If you don’t have any previous journalism experience, don’t worry. You’ll work with journalists and have a supervisor to guide you and help with your assignments. You will need to stay for a minimum of four weeks so we can make sure you get a solid foundation. You’re also welcome to stay longer so you can do more work. Interns with previous experience or qualifications can stay for a minimum of two weeks.

A journalism intern in Mongolia speaks to a woman in the street

Hvad bliver min rolle på projektet?

I Mongoliet kan du arbejde på en travl radiostation, på en nyhedsredaktion for trykte medier, eller på en privatejet TV station. Du arbejder med opgaver, som indebærer at:  


Image carousel bullet points


  • Pitche ideer til historier til din redaktør eller producer under teammøder
  • Afholde interviews med lokale eller eksperter på området
  • Hjælpe personalet med at redigere eller producere indhold for redaktionen eller stationen
  • Booste dine kompetencer inden for journalistik og marketing

Dit arbejde fokuserer på de følgende områder:


Pitche ideer til historier til din redaktør eller producer under teammøder

Efter en periode hvor du observerer journalisterne arbejde, får du muligheden for at pitche ideer. Du skal lave research på dine ideer og sikre, at historien har gode kilde og en god struktur. Til møderne kan du snakke med din redaktør eller producer om dine ideer. De hjælper dig med at justere ideen og få dig i gang med arbejdet. Jo stærkere din idé er, og jo mere proaktiv du er, jo flere historier kan du få udgivet eller sendt.  

Afholde interviews med lokale eller eksperter på området

Jo mere initiativ du viser, jo hurtigere får du grønt lys til at gå ud og foretage interviews. Interviews er en kunstform i sig selv, og du får også muligheden for at følge journalister under deres interviews, før du afholder dine egne. Lær om feltet fra dem, stil spørgsmål og tag noter. Bagefter kan du bruge dine nye evner, når du selv skal lave interviews.  


Hjælpe personalet med at redigere eller producere indhold for redaktionen eller stationen

En del af dit arbejde indebærer at hjælpe med tekstredigering til tryk eller manuskripter til radio eller TV. Det er en god mulighed for at øve dig og udvikle dine færdigheder inden for redigering. Du kan også involvere dig i teknisk redigering af lyd og film.      


Booste dine kompetencer inden for journalistik og marketing

Journalister, fotografer og andre professionelle inden for medieverdenen producerer aviser, tidsskrifter, TV programmer og radioprogrammer hver eneste dag. På dette erfaringsophold befinder du dig midt i branchen, hvor du aktivt kan lære om journalistik fra professionelle journalister. Du får indsigt i, hvad der skal til for at promovere programmer og artikler og at lære, hvordan man interagerer i et online fællesskab.


Hvor i Mongoliet skal jeg bo og arbejde?

Ulaanbaatar

Afhængigt af dine interesser har du muligheden for at arbejde inden for et af de følgende felter: radio, TV, eller trykte medier.


Alle de arbejdspladser inden for journalistik, som vi samarbejder med i Mongoliet, ligger i hovedstaden Ulaanbaatar. Du bor og arbejder her under dit ophold i udlandet. Når du ankommer, flytter du ind hos en lokal værtsfamilie i byen.

 

I weekenden kan du vandre rundt i byens gader og se de sovjetiske skyskrabere og traditionelle telte, som bliver kaldt ger. Du kan også tage ud af byen og besøge nomaderne på den vidtstrakte, mongolske steppe omkring to timer væk. Brug din fritid på at skrive en blog eller detaljerede noter i din rejsedagbog for at dokumentere din rejse i Mongoliet med dine egne ord.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mongoliet


Hvordan ser en typisk dag på projektet i Mongoliet ud?

Du arbejder mandag til fredag omkring 8 timer om dagen. Dine arbejdstider afhænger af din redaktør eller producer og deres krav. Punktlighed og passende dress code er vigtige på dit erfaringsophold inden for journalistik i Mongoliet.


Du får en spændende udfordring på dit erfaringsophold med erhvervserfaring inden for journalistik i Mongoliet. Hver dag efter morgenmad med din værtsfamilie tager du hen på din arbejdsplads pænt klædt på og med din bærbare i tasken. Du tager enten en bus, en trolleybus, eller går derhen til fods. Transporten afhænger af, hvor din værtsfamilie bor i forhold til din arbejdsplads.


Når du ankommer til din arbejdsplads, går du i gang med dagens arbejde. Jo mere initiativ, du viser, og jo hårdere du arbejder, jo hurtigere får du ansvar for historier og andre arbejdsopgaver.


Når din arbejdsdag er slut, eller i weekenden, kan du udforske Mongoliets rige kulturarv. Arranger en tur ud til nomaderne, besøg et lokalt kloster, mød frivillige fra hele verden, eller slap af hjemme hos din værtsfamilie.


Du kan også bruge dit ophold i udlandet på at tage billeder, skrive om din oplevelse og tilføje det til dit portfolio som en blog, en facebookside eller en instagram konto. Udnyt hver en mulighed, du får for at opleve en ny verden.

A Projects Abroad journalism intern doing work in the field

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for erfaringsopholdet er at give dig muligheden for at udvide din horisont og din viden om journalistik og at give dig erhvervserfaring.


Du arbejder i hjertet af professionelle mediehuse i Mongoliet, hvor dagens emner og problemstillinger diskuteres og udforskes. Alkoholmisbrug, vold i hjemmet og børnemishandling er nogle af de sociale problemer, som er udbredte i Mongoliet. Du kan få muligheden for at udforske disse emner med vejledning fra professionelle redaktører og producere. Du kan også udforske Mongoliets kulturelle side ved at interviewe rejsende nomader eller buddhistiske munke.


Tag på erfaringsophold med journalistik i Mongoliet og få vigtig erhvervserfaring, mens du lærer om rapportering og interviews gennem forskellige medieplatforme.

An interns holds up a magazine at her placement in Mongolia

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor sammen med andre Projects Abroad frivillige i løbet af dit ophold i Ulaanbaatar. På den måde kan du lære de andre frivillige at kende, dele jeres oplevelser og udforske jeres omgivelser sammen i jeres fritid.

På vores ungdomsprojekter forsøger vi altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mongoliet er et af verdens mest afsidesliggende lande. Du får muligheden for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt her.


Vores projekter finder sted i Ulaanbaatar, landets hovedstad. Storbyen er en eklektisk blanding af det moderne og det traditionelle. Regeringspaladset er et perfekt eksempel med dets arkitektur fra den gamle verden og dets funklende blå og guldfarvede lys.


Selv når du er i byen, er du aldrig langt fra landet. En kort køretur kan få dig ud til en nomadeboplads, hvor du kan møde rejsende familier, som bor i traditionelle gers. Vi anbefaler at tage på en ridetur eller vandretur for at beundre de smukke, endeløse horisonter ude på sletterne.


Den berømte statue af Genghis Khan er et must-see. Du kan også lære om landets historie på Mongoliets nationalmuseum.


Vi driver en række forskellige projekter i Mongoliet, så der er sikkert også andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan vælge, om du vil udforske landet sammen med en gruppe nye frivillige venner, eller om du vil rejse rundt på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer