A journalism intern in Ghana with a supervisor

Erfaringsophold med journalistik i Ghana

Arbejd sammen med kvalificerede journalister inden for trykte medier eller radio, mens du får vigtig erhvervserfaring til dit CV

Projektoversigt

Tag på erfaringsophold inden for journalistik i Ghana og få erhvervserfaring, mens du lærer ved at arbejde sammen med journalister, redaktører og producere. Du kan vælge at arbejde inden for trykte medier eller radio. Du får mulighed for at producere indhold om de emner, du er interesseret i, mens du får en større indsigt i de journalistiske metoder i et udviklingsland.

 

I Ghana dækker medierne en lang række emner, hvilket giver dig frihed til at skrive om de problemstillinger, som påvirker lokalsamfundet. Erfaringsopholdet gavner dit CV, og du kan fylde dit portfolio med spændende eksempler fra dit arbejde.

 

Du bor og arbejder i den pulserende by, Accra, Ghanas hovedstad, hvor du bor hos en lokal værtsfamilie. Få mest muligt ud af din fritid ved at udforske området sammen med andre frivillige og praktikanter og spis lokale retter som jollof rice og red red.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er et erfaringsophold med journalistik i Ghana det rigtige for mig?

Erfaringsopholdet er perfekt for dig, som gerne vil have erhvervserfaring inden for journalistik på dit CV, og som brænder for at skrive og at finde de gode historier.

 

Du kan vælge mellem trykte medier eller radio, hvor du opbygger dit portfolio og den fremtidige karriere inden for journalistik.

 

Du behøver ikke at have erfaring med journalistik for at deltage, men du skal være god til engelsk, både mundtligt og skriftligt. Vi anbefaler dig at gøre dig bekendt med det sociale og politiske landskab i Ghana, inden du ankommer. Du kan dække emner, som er relaterede til noget af det, der foregår i Ghana politisk eller socialt, så det vil hjælpe dig at være godt klædt på fra start.

 

Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted.


På erfaringsopholdet kan du vælge at arbejde enten med trykte medier eller radio. Du fokuserer på de følgende områder:

 

Indsamle nyheder og historier til tryk eller radio

 

Med vejledning fra din koordinator og andre journalister kan du brainstorme mulige historier. Du kan blive bedt om at lave mere individuel research om emnet, inden I fortsætter med historien. Afhængigt af, hvilken platform du vælger at arbejde med, kan du enten transskribere interviews, lydoptage dem, eller filme de interviews, du laver.

 

Alt efter hvor du arbejder, kan du skabe historier om:

 

  • Pressekonferencer
  • Besøg fra parlamentet
  • Lovbestemmelser
  • Sport
  • Underholdning

 

Husk dn målgruppe, når du strukturerer din historie og de spørgsmål, du skal stille. Husk også at spørge medarbejderne til råds, når du har brug for det. Det er vigtigt, at du korrekturlæser dine tekster, når du er færdig med dem. Du kan også blive bedt om at korrekturlæse andre journalisters arbejde.

 

Publicere eller rapportere nyheder

 

Du arbejder sammen med produktionsteamet og lærer, hvordan man udvælger trykte layouts, hvordan radioprogrammer bliver redigeret, og hvilke dele af et interview. Enhver god historie har ret til at blive hørt.

 

 


Hvor i Ghana skal jeg bo og arbejde?

Accra

Den smukke hovedstad, Accra, ligger i Vestafrika midt ude i Accra-stepperne. Byen er fyldt til randen med mennesker og farverige begivenheder, og gaderne er fyldt med restauranter, som sælger både ghanesisk og vestlig mad samt butikker og sælgere, som sætter boder op på markederne for at sælge deres håndlavede varer.

 

Dit erfaringsophold med journalistik i Ghana har base her i byen, og du vil opdage, at der er masser af historier at tage fat på. Opholdet har helt sikkert nyhedsværdi, og arbejder på nogle af de mest populære aviser og radiostationer i Ghana.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Ghana


Hvordan ser en typisk dag på projektet med journalistik i Ghana ud?

Du starter dagen med morgenmad sammen med din værtsfamilie. Klæd dig pænt og professionelt på i tøj, som dækker skuldre og knæ, før du tager afsted på arbejde. Så hopper du ind i en tro tro eller en deletaxa sammen med andre på erfaringsophold, og fortæller chaufføren, hvor I skal hen.

 

En dag på et tidsskrift

 

En typisk dag når du arbejder med trykte medier, er fra klokken 9.00-17.00. Du arbejder sammen med kvalificerede journalister og lærer af dem, mens du finder ud af, hvordan det hele fungerer.

 

Der er ikke to dage, der er ens. Du kan brainstorme mulige historier, skrive og redigere, eller lære om produktionsprocessen. Du kan også deltage i begivenheder og afholde interviews til fremtidige historier. Du dækker emner som:

 

  • Pressekonferencer
  • Besøg fra parlamentet
  • Lovbestemmelser
  • Sport
  • Underholdning

 

En dag på en radiostation

 

Din dag her starter klokken 8.00, og du er færdig med arbejdet på radiostationen omkring klokken 17.00. Dog er en journalists arbejdstider altid afhængige af nyheder og kan variere. Du arbejder sammen med forskellige redaktører på radiostationen, og hver af dem dækker forskellige emner.

 

Dit daglige arbejder afhænger meget af dagens begivenheder. Du kan ende med at lave research, redigere, og indsamle historier til fremtidige radioprogrammer. Du kan også få muligheden for at deltage og dække pressekonferencer, afholde interviews, og rapportere om historier, mens de sker.

 

Du har masser af fritid til at udforske mere af Ghanas smukke land. Tag nogle andre frivillige med dig på museum, ud at smage lokale retter på madmarkederne eller at vandre gennem en af de smukke, frodige nationalparker.

An intern at work at our journalism placement in Ghana

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Det primære mål for projektet er at give dig muligheden for at udvide din horisont og din viden om journalistik. Du får mere viden om feltet, mens du får erhvervserfaring og en større indsigt i medieverdenen i et udviklingsland.

 

I Ghana er der ytringsfrihed, og mange privatejede tidsskrifter og radiostationer får lov til at sende nyheder og historier uden væsentlige restriktioner eller censur. Medierne i landet er friske og dækker en lang række forskellige emner. Det meste af lokalbefolkningen følger mediernes historier på alle platforme, selv om TV bliver mere og mere populært, derefter radio.

 

Vi stræber efter at selvstændiggøre unge i Ghana og at opfordre dem til at udvikle deres færdigheder inden for journalistik. På erfaringsopholdet underviser du unge i kreative workshops, som giver lokale tekstforfattere en chance for at udtrykke deres meninger om forskellige emner. Du får også muligheden for at dele din viden med unge journaliststuderende.

 

Tag på erfaringsophold med journalistik i Ghana og få erhvervserfaring inden for trykte medier eller radio

An intern at a journalism placement in Ghana holds up a newspaper

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Food and accommodation

Du bor hos en værtsfamilie i Accra, Akuapem Hills, Cape Coast eller Dodowa. De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Ghana og at få en virkelig unik oplevelse.

Vi forsøger altid at få det til at passe, så du bor med mindst én anden frivillig eller praktikant hos din værtsfamilie. Dit værelse kommer til at være trygt, komfortabelt og rent.

Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen. 

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Frivilligt arbejde i Ghana er en ideel måde at opleve det farvestrålende, vestafrikanske land på. Ghana har et bredt udvalg af aktiviteter, som du kan lave i din fritid, mens du er der, og du har på den måde masser af spændende oplevelser i vente ud over arbejdet på dit projekt.


Musik er en central del af ghanesisk kultur. I de større byer, især Accra, kan du høre mange gode live bands og nyde de varme aftener i byen. Du kan også tilbringe nogle aftener på lokale restauranter, hvor du kan smage retter fra det lækre, ghanesiske køkken.


Hvis du er interesseret i Ghanas historie, kan du besøge det gamle slavefort i Cape Coast og tage på museer. Naturelskere vil nyde at vandre gennem regnskoven i Kakum nationalpark eller Mole nationalpark.


Vi har en række forskellige projekter i Ghana, så der er helt sikkert også andre frivillige, mens du er der. Det betyder, at du kan udforske landet på egen hånd eller sammen med andre frivillige, hvor I rejser rundt sammen som en gruppe. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer