Culture and Community Volunteers live and work with Nomads in Mongolia whilst riding horses to herd cattle.

Bo og arbejd med nomader i Mongoliet

Oplev en unik livsstil fra fortiden ved at arbejde med en nomadefamilie i Mongoliet

Projektoversigt

Bo og arbejd sammen med nomader i Mongoliet, prøv noget nyt, og oplev en traditionel og unik måde at leve på. Du bor hos en nomadefamilie på den mongolske steppe i den fredfyldte Tuv provins. Forestil dig at udforske de vidtstrakte sletter under en blå himmel, passe kvæg og heste og meget mere.


Nomadefamilier i Mongoliet rejser rundt med deres kvæg for at finde det bedste græsningsareal til deres dyr. De bliver boende, indtil der ikke er flere ressourcer i området, og så tager de videre til det næste frodige område. Desværre er nomadelivet blevet mere og mere sjældent. Projektet er en måde at opleve den nomadiske livsstil på, inden den forsvinder.


Din nomadefamilie bor omkring 100 km sydvest fra Ulaanbaatar, som er Mongoliets hovedstad. Du bliver en del af deres liv og hjælper dem med opgaver som at drive kvæg, lave mad og undervise børnene i engelsk. Projektet er en fantastisk mulighed for at dykke ned i en ny kultur og lære spændende, nye færdigheder som at malke en ko, ride på en hest, eller lære mongolsk.

Startdatoer: 

Når som helst

Læs mere

Minimum varighed: 

En uge

Alder: 

16 eller derover


Er nomadeprojektet i Mongoliet det rigtige for mig?

Projektet er perfekt for dig, der gerne vil opleve en anderledes og mere traditionel livsstil. Projektet passer også godt til dig, hvis du gerne vil blive ét med naturen og flygte fra den moderne verden i et stykke tid.


Du behøver ikke at have erfaring for at deltage på projektet. Hvis du er villig til at hjælp og at lære, så får en uforglemmelig oplevelse i Mongoliet. Vi anbefaler at tage initiativ til at involvere dig i lokalsamfundet, og din værtsfamilie vil med glæde lære dig om deres dagligdag.


Den erfaring, du får på nomadeprojektet i Mongoliet, gavner dit CV. Du får et bredere syn på verden og lærer om vigtigheden af at bevare forskellige kulturer og traditioner. Oplevelsen er også et godt samtaleemne.


Du kan tilmelde dig projektet året rundt, så du kan selv bestemme, hvornår du vil afsted. Dit ophold vil være på mindst én uge, og vi anbefaler dig at blive længere for at få mest muligt ud af din unikke oplevelse.


Det bedste tidspunkt at deltage på projektet er i marts og april, når dyrene får unger. Nomadefamilierne sætter pris på en hjælpende hånd, når de skal passe de nyfødte kalve og kid, og du kan endda få lov til at være med til en fødsel.

Female Culture and Community Volunteer poses with Mongolian Nomads during a Volunteering project.

Hvad bliver min rolle på nomadeprojektet i Mongoliet?

Du kan forvente at blive inkluderet i alle aspekter af nomadefamiliens dagligdag i Mongoliet. Nogle af de opgaver, du kan forvente at få, er at:


  • Hjælpe din nomadefamilie med pligter og aktiviteter i huset og ude på sletten
  • Undervise nomadebørn og deres familier i engelsk for begyndere, mens du selv lærer lidt mongolsk
  • Lære om nomadelivet fra både voksne og børn

Dit arbejde vil fokusere på disse områder:


Hjælpe din nomadefamilie med pligter og aktiviteter


Vi anbefaler dig at smøge ærmerne op og deltage i så mange ting som muligt, mens du bor hos nomadefamilien. Du kan hjælpe med deres daglige gøremål som at lave mad, drive kvæg, malke køer og meget mere. Det gør ikke noget, hvis du ikke har erfaring med disse ting, da din nomadefamilie hellere end gerne vil lære dig alt, hvad du skal vide.  


Undervise nomadebørn og deres familier i engelsk for begyndere


Hvis din værtsfamilie har børn, kan du lære dem grundlæggende engelsk. I kan lære hinanden bedre at kende og slappe af, mens I snakker om engelske ord, når dagens arbejde er klaret. Du kan lære dem hilsener, tal og alfabetet, og de kan til gengæld lære dig lidt mongolsk. Hvis familien gerne vil, kan de også være med, så I kan have det sjovt sammen alle sammen.


Lære om nomadelivet


Når du lever og arbejder sammen med nomaderne i Mongoliet, lærer du at sætte pris på en mere simpel hverdag. Du får muligheden for at opleve de små fornøjelser i livet, som en smuk nattehimmel fyldt med stjerner, uden nogen gadelys eller larm fra byen. Hvis du vil, kan du føre en dagbog under dit ophold i Mongoliet, så du husker alle detaljerne fra din tid her.


Hvor i Mongoliet skal jeg bo og arbejde?

Ulaanbaatar

Du bor og arbejder med nomader i Mongoliets Tuv provins. Området er omkring 100 km sydvest fra Ulaanbaatar.


Du bor i en ger, som er et traditionelt telt. Brug din fritid på at udforske området, som består af vidtstrakte sletter og bjerge. Lokationen er perfekt for dig, der er eventyrlysten og gerne vil bestige bjerge, og til dig, som gerne vil have fred og ro til at reflektere.

Afhentning i lufthavn, fly og visum

Når du ankommer til lufthavnen, står der en Projects Abroad medarbejder klar til at tage imod dig. Du kan finde mere information om ankomst til lufthavnen, orientering og visum på vores side om ankomst til Mongoliet


Hvordan ser en typisk dag på nomadeprojektet ud?

En typisk dag på nomadeprojektet i Mongoliet er meget anderledes fra vores andre projekter. Du vågner op omkring klokken 7 og spiser morgenmad med din familie, inden dagen begynder.


Efter et stort morgenmåltid, hjælper du med de daglige arbejdsopgaver. Opgaverne afhænger af årstiden og familiens behov. Du hjælper med at malke køer, drive kvæg, får og geder, eller hente vand fra brønden. Du hjælper også med at muge ud og samle kokasser til brændstof. Husk at have sko med, som gerne må blive beskidte.


Du kan slappe af og nyde stilheden om eftermiddagen med en vandretur, eller du kan læse, lege med børnene eller tage en lur. Du kan også lære børnene nogle engelske gloser og lade dem lære dig mongolsk.


Om aftenen laver I mad, malker køerne igen, og spiser aftensmad sammen.


Hver anden uge tager Projects Abroad teamet dig med på en tur ind til byen. Her kan du bade, mødes med andre frivillige, shoppe, eller udforske byens turistattraktioner.


Vær forberedt på, at der ikke er signal og internet, der hvor din nomadefamilie bor. Familierne har dog telefoner med en speciel udbyder, som de kan bruge til at kontakte Projects Abroad teamet, hvis det skulle blive nødvendigt. Du kan oplade din telefon og få kontakt til omverdenen, når du kommer ind til byen en gang hver anden uge.

Culture and Community Volunteers are building a fence out of wood on a Nomad Project in Mongolia.

Hvad er projektets mål, og hvilken indflydelse har det?

Målet med projektet er at give dig muligheden for at leve og arbejde med nomader i Mongoliet, mens du lærer om en fremmed kultur og en anderledes livsstil.


Du får en intens oplevelse med en livsstil, som ikke har ændret sig i århundreder, men som desværre bliver mere og mere sjælden. Der er mange grunde til, hvorfor nomaderne langsomt forsvinder, men klimaforandringer er den største grund. Glohede somre og hårde vintre dræber kvæget og afgrøderne, hvilket gør det svært for nomaderne at overleve. De ender med at flytte ind til byerne i håb om at finde arbejde for at forsørge deres familier, og derfor kan de ikke fortsætte med at leve som nomader.


Nomadeprojektet i Mongoliet er perfekt for dig, der elsker at være udendørs, og gerne vil lære hvordan andre mennesker rundt omkring i verden lever og arbejder. Nomaderne i Mongoliet er nogle af de ældste nomader.


Deltag på vores kulturelle nomadeprojekt i Mongoliet, og grib chancen for denne uforglemmelige oplevelse for at dykke ned i den helt unikke verden på sletterne.

Terelj National Park is where Projects Abroad volunteers will live and work with Nomads in Mongolia.

Måling af vores indflydelse

Vores projekter arbejder mod klare, langsigtede mål med specifikke, årlige målsætninger. Hver eneste frivillig og praktikant, som vi sender ud på disse projekter, hjælper os med at komme nærmere vores mål.

Vi udarbejder en Global Impact Report, som dokumenterer vores præstationer og resultater.

Find ud af mere om den indflydelse, som vores globale fællesskab af frivillige, praktikanter og personale har, og læs den seneste rapport. 


Kost og logi

Du bor hos en værtsfamilie i på den mongolske steppe, hvor du bor i deres ger (en traditionel, mongolsk hytte). De byder dig velkommen i deres hjem og er ivrige efter at dele deres kultur med dig, samt at lade dig lære dem om din egen kultur. Vi tror på, at det er den bedste måde at fordybe dig i kulturen i Mongoliet og at få en virkelig unik oplevelse. Vi forsøger altid at lade dig bo sammen med mindst én anden Projects Abroad frivillig eller praktikant hos den samme værtsfamilie.

Dit værelse kommer til at være beskedent men komfortabelt, rent og trygt. Din projektpris inkluderer tre måltider om dagen.

Få mere viden om vores boligforhold


Aktiviteter og fritid

Mongoliet er et af verdens mest afsidesliggende lande. Du får muligheden for at opleve en helt anderledes måde at leve på, når du arbejder frivilligt her.


Vores projekter finder sted i Ulaanbaatar, landets hovedstad. Storbyen er en eklektisk blanding af det moderne og det traditionelle. Regeringspaladset er et perfekt eksempel med dets arkitektur fra den gamle verden og dets funklende blå og guldfarvede lys.


Selv når du er i byen, er du aldrig langt fra landet. En kort køretur kan få dig ud til en nomadeboplads, hvor du kan møde rejsende familier, som bor i traditionelle gers. Vi anbefaler at tage på en ridetur eller vandretur for at beundre de smukke, endeløse horisonter ude på sletterne.


Den berømte statue af Genghis Khan er et must-see. Du kan også lære om landets historie på Mongoliets nationalmuseum.


Vi driver en række forskellige projekter i Mongoliet, så der er sikkert også andre frivillige i landet samtidig med dig. Du kan vælge, om du vil udforske landet sammen med en gruppe nye frivillige venner, eller om du vil rejse rundt på egen hånd. 


Sikkerhed og personalesupport

Din sikkerhed er vores højeste prioritet. Vi har mange procedurer og systemer, som sikrer, at du får den støtte, du skal bruge for at nyde din rejse med ro i sindet. Vores Projects Abroad personale er til rådighed døgnet rundt for at hjælpe, og de står klar til at sikre, at du falder godt til i din nye bolig og på dit projekt. Hvis du støder ind i problemer, vil de være klar til at hjælpe dig til hver en tid.

 

Find ud af mere om sikkerhed og assistance.

Når du tilmelder dig, betaler du kun 2950 kr., som bliver fratrukket projektprisen.

Vil du gerne deltage på mere end ét projekt? Ring til os på +45 35 15 21 20 for at se om vi kan tilbyde dig en god pris.

Vælg en varighed og startdato for at fortsætte

Stil et spørgsmål

Felter markeret med * er obligatoriske!

Vores akkrediteringer