You are from: United States, Go to our American website.

Projects AbroadProjects Abroad

Ofte stillede spørgsmål om at være ulandsfrivillig

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest hører fra kommende ulandsfrivillige. Kontakt os endelig, hvis du har andre spørgsmål eller blot vil have et mere uddybende svar.

Inden tilmelding

Disse spørgsmål relaterer sig til tiden, før du tager ud som ulandsfrivillig. For at læse spørgsmål relaterede til projektperioden, se venligst "Imens du er af sted"

Display all
Hvor lang tid varer projekterne?
De fleste af vores regulære projekter er af mindst 1 uges varighed, og enkelte projekter kan have en længere minimumsvarighed. Størstedelen af vores frivillige tager af sted mellem 8 og 16 uger. Du kan blive (inklusiv projekt og rejse) i de fleste lande i op til seks måneder. Disse restriktioner skyldes visum- og arbejdstilladelsesregler.
Kan jeg kombinere projekter?
Ja, du kan kombinere projekter, både inden for samme land og i forskellige lande. Læs mere på kombinationer for flere detaljer og kombinationsmuligheder.
Hvornår kan jeg starte? Hvornår skal jeg tilmelde mig?
Du vælger selv, hvornår dit projekt starter og slutter. De fleste projekter kører året rundt. Der er ingen definitiv deadline for ansøgningen, men vi foretrækker at få tilmeldingen i så god tid som muligt. Jo tidligere varsel, desto bedre kan vi skræddersy et projekt til dig. Hvis du beslutter dig i sidste øjeblik, så ring endelig til os for at se, hvor hurtigt vi kan arrangere det for dig - nogle gange har vi kun brug for et par ugers varsel.
Hvad inkluderer prisen? Bliver arbejdet betalt?
Vores priser inkluderer kost, logi, omfattende rejse-, syge- og ansvarsforsikring (frivillige til og med 65 år), samt støtte, råd og vejledning fra vores ansatte hjemme og i udlandet. Vores priser gør os i stand til at give dig den bedste service og fuld støtte under hele dit ophold med os som ulandsfrivillig. Se venligst priser for detaljerne for det projekt, du er interesseret i.

Du vil ikke blive betalt for dit arbejde, men du vil få anderledes erhvervserfaring og opdage nye kompetencer - og derudover have det rigtigt sjovt! Vores partnerorganisationer har knapt nok råd til at betale deres egne ansatte, så det arbejde, som du som ulandsfrivillig tager hos dem, bliver nødt til at være frivilligt baseret og selvfinansieret.
Det er en klar principsag for os, at organisationer eller individer i udviklingslande ikke skal betale os noget. Vi modtager ikke statsstøtte eller anden støtte udefra.
Kan jeg tage af sted sammen med min ven/veninde/kæreste/familie?
Alle er velkomne og vi kan arrangere projekter, hvor I kan bo og arbejde sammen.
Har jeg brug for vaccinationer?
Dette afhænger fuldstændig af, hvor du vælger at tage hen. Siden vi ikke er læger, kan vi ikke give nogle officielle råd og retningslinjer - så tal med din læge, som er kvalificeret til at rådgive dig om, hvilke vaccinationer du behøver. Du kan også kontakte Statens Seruminstitut eller forskellige vaccinationsservices.
Hvordan er aldersfordelingen blandt frivillige på projekterne?
Alle ulandsfrivillige over 16 år er velkomne på vores projekter. Vi har en hovedgruppe af ulandsfrivillige mellem 18 og 23 år, men der er et stigende antal studerende, voksenfrivillige, frivillige seniorer og familier som rejser ud. Børn skal være fyldt 4 år for at kunne komme med.
Kan jeg bruge mine kvalifikationer som ulandsfrivillig?
Hvis du er uddannet, har været på arbejdsmarkedet nogle år eller er pensioneret, så kan du tilmelde dig som en Projects Abroad Pro-frivillig inden for dit karriereområde. Her vil du kunne deltage i et projekt, som har specifikt brug for dine evner, og på denne måde kan du dermed være med til at fordre en bæredygtig udvikling i et lokalsamfund. Kontakt os endelig og hør nærmere om dine muligheder, og læs mere information på www.projects-abroad.co.uk/volunteer-projects/pro/
Hvilke kvalifikationer skal jeg have?
Du skal kun kunne tale engelsk på et rimeligt niveau for at deltage på vores projekter. Enkelte projekter kræver gode spanskkundskaber, franskkundskaber eller 1-2 års gennemført uddannelse. Det er altid en god idé at kontakte vores danske rådgivere for mere information.
Hvad forventes af mit sprogniveau som frivillig lærer?
På alle vores projekter forventes der et nogenlunde niveau af sproget, som du skal undervise i. Vi forventer dog ingen uddannelse inden for eller andre erfaringer med sproget. Dermed kan du for eksempel som nyudklækket student godt undervise børn i engelsk. Engelskniveauet er meget lavt på vores undervisningsprojekter, og vi har stor fokus på læsefærdigheder og samtale, og det mestrer danske ulandsfrivillige ganske fint. Hvis du alligevel er usikker omkring dit niveau, så kontakt os endelig for en snak om det.
Skal jeg kunne tale lokalsproget?
Størstedelen af vores projekter kræver ingen særlige sprogkundskaber, og kun få frivillige taler lokalsproget, før de tager af sted. Det er naturligvis en fordel at lære nogle få basale gloser inden afrejse, men det er bestemt ikke nødvendigt at kunne tale flydende. Ulandsfrivillige, der underviser i engelsk, underviser på engelsk. Det er, hvad skolerne ønsker. Der er dog undtagelser, hvor et basalt eller godt kendskab til lokalsproget er nødvendigt. Dette gælder især projekter, der ofte bruges som praktikophold, som journalistik, jura & menneskerettigheder samt medicin & sundhed.

I mange af landene er det muligt at tage sprogkurser, hvis du ønsker at forbedre dine sprogkundskaber. Vi hører ofte ulandsfrivillige fortælle, at de har arbejdet mere og bedre på projekterne fordi de kunne tale lidt med de lokale. Derudover viser du også de lokale indbyggere respekt og interesse ved, at du lærer en smule af sproget. Du kan undersøge om dit lokale bibliotek har gratis undervisningsmaterialer om det pågældende sprog eller du kan overveje at supplere dit projekt med et sprogkursus.
Hvad får jeg ud af et projekt med Projects Abroad?
At rejse i udlandet er én ting. At bo og arbejde, og på den måde være en del af et fremmed land og kultur, er en helt, helt anden. Du vil opleve, hvordan lokalbefolkningen tager imod dig som en af deres egne og lukker dig ind i deres kultur i kraft af, at du er en del af deres lokalsamfund. Du får en unik indsigt i en anden kultur og livsførelse. En indsigt, der er svær at opnå som turist.

Udover at få en fantastisk oplevelse som du husker resten af dit liv, vil du med dit arbejde hjælpe mennesker, dyrelivet eller naturen i lande som stadig halter langt efter Vesten. Og sidst, men ikke mindst, vil du opleve, at du udvikler dig selv under dit ophold; du vil uden tvivl få sat perspektiv på dit hverdagsliv i Danmark. Kort sagt er frivilligt arbejde i udlandet en fantastisk oplevelse!
Kan jeg tale med folk som har været ulandsfrivillige?
Kontakt os og fortæl, hvor du gerne vil hen, samt hvilket projekt du overvejer. Så kan vi give dig e-mail adresser på tidligere ulandsfrivillige, som har været, eller er, på disse projekter (dog ikke nødvendigvis danskere). Du kan også læse tidligere ulandsfrivilliges egne historier på "Frivilliges beretninger".
Personlig kontakt med tidligere ulandsfrivillige kan også være en vigtig del at forberedelsesfasen til dit projekt; og desuden vil du komme til at glæde dig endnu mere til dit ophold! Så kontakt os endelig, så vi kan formidle kontakten til tidligere ulandsfrivillige.
Hvad hvis jeg har flere spørgsmål?
Hvis du har nogen spørgsmål eller bare gerne vil høre flere detaljer omkring vores projekter, så kontakt os endelig! Hvis du gerne vil tale med os, så kontakt os på 35 15 21 20 eller send en e-mail til os med dit telefonnummer, samt et passende tidspunkt vi kan kontakte dig på, så ringer vi tilbage. E-mail adressen er: info@projects-abroad.dk
Iens du er af sted

Følgende spørgsmål relaterer sig til tiden, mens du er af sted som ulandsfrivillig. For spørgsmål angående tiden inden du tager af sted se venligst "Inden tilmelding".

Display all
Hvordan er støtten i udlandet?
Fremragende! Vi har et fuldtidsansat, engelsktalende hold af ansatte i hvert land. De har daglig kontakt med projekter og værtsfamilier, de henter dig i lufthavnen, de arrangerer sociale aktiviteter for vores frivillige, og derudover yder de al den støtte, du skulle få brug for, hvis der skulle opstå problemer af enhver slags. De prøver ikke på at babysitte dig - men de vil altid være der: 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen, 365 dage om året. For flere detaljer, se venligst "Støtte og sikkerhed". Under dit ophold vil du også have en koordinator på dit projekt, som du kan gå til med spørgsmål, behov for støtte eller til en generel snak om det hele. Hvis du har problemer med at undervise en klasse, hvis du virkelig gerne vil opleve et specielt område inden for medicin og sundhed - hvad end problemet eller ønsket måtte være - vil der altid være nogen til at give dig råd og hjælpe dig.
Er landene sikre?
Vi sender ikke ulandsfrivillige til områder hvor deres sikkerhed er i fare. Vores frivilliges sikkerhed betyder alt, og vores lokale personale følger alle tænkelige og utænkelige risici i området. Vi er også løbende i kontakt med Foreign and Commonwealth Office (det engelske udenrigsministerium) angående stabilitet og sikkerhed samt, selvfølgelig, med vores lokale medarbejdere.

På destinationen får du en introduktion til lokalområdet og her får du råd om hvordan du bør agere. Lad være med at gå alene rundt midt om natten; sørg altid for at følges med andre og lyt til råd fra vores personale og din værtsfamilie. Med andre ord: Husk din sunde fornuft!
Hvad hvis jeg bliver syg?
Hvis du bliver syg imens du er af sted, kan Projects Abroad hjælpe dig med at få den bedste behandling. Du vil modtage information omkring dette, når du ankommer, og selvfølgelig kan du få fat i vores ansatte 24 timer i døgnet, hvis du skulle blive syg. I tilfælde af at du skulle blive alvorligt syg, er du dækket af en rejseforsikring (frivillige til og med 65 år) som inkluderer fly tilbage til dit hjemland, samt dine udgifter til medicin, indtil du kommer hjem. Projects Abroads ansatte vil i disse tilfælde være bindeled mellem din familie, forsikringsselskabet og læger. Kontakt os gerne for at høre mere om betingelserne i din rejseforsikring.
Kan jeg forlænge mit ophold, mens jeg er i af sted?
Ja, afhængigt af visumregler og restriktioner på flybilletter. Dette giver yderligere fleksibilitet. Hvis du vil forlænge dit projektophold, skal du bare tale med vores lokale medarbejdere. Du skal være opmærksom på, at du som udgangspunkt selv skal ændre dine flybilletter hvis du ønsker at forlænge dit ophold. Vores lokale medarbejdere hjælper dig gerne. Du bedes endvidere være opmærksom på, at du sandsynligvis vil blive opkrævet et ændringsgebyr og en eventuel merpris for den nye billet, hvis den er dyrere end den oprindelige.
Vil der være mulighed for at rejse, mens jeg er der?
Du vil som udgangspunkt have fri i alle weekender. Frivillige bruger ofte denne mulighed til at tage på ture til interessante lokale steder. For hver 12-ugers projekt er du berettiget til to ugers ferie. I dette tidsrum (og generelt under dit projektophold) er du forsikret, så du kan rejse uafhængigt af os. Mange ulandsfrivillige rejser i i en periode efter deres projekt - det er nemt at finde andre ulandsfrivillige at rejse med.
Hvor og med hvem bor jeg? Vil jeg være alene?
De fleste ulandsfrivillige bor hos lokale familier. Dette giver dig et godt indblik i den lokale kultur og hjælper dig med at lære det lokale sprog. Din værtsfamilie fungerer som en tryg base for dig. Du må ikke forvente vestlige standarder, men boligforholdene er gode efter lokale standarder. Du vil ikke bo i lerhytter eller skure, men det vil være primitive forhold.

Du vil være tæt på andre ulandsfrivillige i alle aldre, som du, hvis du har lyst, kan mødes og socialisere med - for ikke at tale om at udveksle ideer, historier og erfaringer med. De frivillige, der er i alle aldre - fra studerende til seniorer - bliver som oftest gode venner, og det er ikke sjældent, at de beslutter sig for at tage ud og rejse sammen efter deres projekt. Du vil aldrig blive isoleret. Du vil sandsynligvis blive placeret i samme bolig eller på samme arbejdsplads som andre ulandsfrivillige. Selvom vi ikke kan garantere at kunne tilfredsstille alle anmodninger og ønsker, så giv os endelig besked, hvis du har nogle specielle præferencer angående dette.
Oplever kvinder nogle specielle problemer ved at rejse?
Generelt oplever kvinder ikke andre problemer end måske den underlige, nysgerrige stirren. Hvis du er opmærksom på mulige farer og forberedt på de forskelle, der er i fremmede lande, skulle du ikke få nogen problemer. De to vigtigste råd til en kvindelig rejsende er at være opmærksom på kulturelle forskelle (hvordan folk agerer og går klædt - lav din research, inden du tager af sted) og derudover altid at stole på din intuition.
Kontakt os på:
(+45)­­ 35 15 21 20
Tilbage til toppen ▲